fasola - 7842 przepisów (strona:149/523)

Chrupiący ryż z fasolą 59

Inspiracją mojego dania był przepis Jamiego Olivera z książki "Razem" , zmiana polega na tym że użyłam swoich ziół i zamiast ciecierzycy dodałam fasolę Pinto z puszki. Danie jest pożywne, bardzo smakowite i chrupiące. Szybko znika, można je zabrać do pracy i będzie znakomitym śniadaniem czy obiadem. Koniecznie polecam do spróbowania. Chrupiący ryż z fasolą - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z czerwonej fasoli 57

prosta w wykonaniu pasta. Bardzo tania, bo tylko kilka składników. Do wykonania dosłownie w 5 minut. Pysznie smakuje po schłodzeniu. Idealna ze świeżym chrupiącym pieczywem. Jak lubicie czerwoną fasolę to zróbcie taką.  I oczywiście dajcie znać czy smakowała.     Potrzebujemy: 1 puszka czerwonej fasoli majonez według uznania ( dałam około 3 łyżek ) ketchup pikantny według uznania ( dałam 1 łyżkę

Izabelawkuchni
Fasola zapiekana z pomidorami 56

Wszystko aromatyczne, pyszne i idealne na obiad czy kolację. Fasola jest pożywna i kremowa a pomidory to dopiero petarda smakowa. Lubicie takie zapiekanki? takie które się szybko robi i smakują wybornie. To takie danie jednogarnkowe bo wszystko wkładamy do formy do zapiekania, potem do piekarnika i chwila oczekiwania i gotowe. Pyszny obiad na talerzu. Macie ochotę? Fasola zapiekana z pomidorami

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z jajkiem i chrzanem 83

jaki dodajecie do tej sałatki jest uznaniowa – jak lubicie – ja proponuję w składnikach moją ulubioną ilość. PRZEPIS SAŁATKA Z JAJKIEM I CHRZANEM Składniki: 6 jajek 1 puszka fasoli czerwonej 3 jabłka 200g szynki w kawałku 1 słoik selera marynowanego 2 łyżeczki chrzanu tartego 3 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanego szczypiorku Jak zrobić sałatkę z jajkiem i chrzanem: Jajka(...)gotujemy na twardo ( 10 minut). Następnie zostawiamy je do ostygnięcia, potem obieramy i kroimy w kostkę. Potem obieramy jabłka i kroimy w kostkę. Również szynkę kroimy w kostkę. Następnie fasolę odsączamy na sicie. Potem selera odsączamy na sicie. Wszystkie składniki mieszamy. Potem dodajemy majonez, chrzan i szczypiorek. Mieszamy i doprawiamy do smaku. SALAD WITH EGG AND HORSERADISH – RECIPE Ingredients

Dorota Smakuje
Sałatka z tortellini i kukurydzą 76

informacj\u0105 na opakowaniu. Przestudzi\u0107.\r","Rukol\u0119 podrze\u0107 na mniejsze kawa\u0142eczki.\r","Kukurydz\u0119 odcedzi\u0107.\r","Wymiesza\u0107 wszystkie sk\u0142adniki. Przyprawi\u0107."],"keywords":"fasola,kukurydza,rukola,sa\u0142atka,tortellini"} Drukuj Sałatka z tortellini i kukurydzą Składniki: pół opakowania gotowego tortellini o dowolnym nadzieniu, puszka kukurydzy lub kukurydzy z fasolą, 4 garści rukoli, trochę bazylii

Bardzo Gruby Smok
Pasta z suszonych pomidorów i fasoli 75

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów to świetne smarowidło na kanapki. Tak przygotowana pasta najlepiej smakuje, kiedy chwilkę poleży w lodówce, wówczas smaki się przygryzają i wtedy jest najpyszniejsza. Artykuł Pasta z suszonych pomidorów i fasoli pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Zupa wiejska na żeberkach 71

siekamy *** *** Po upływie godziny warzywa dodajemy do wywaru mięsnego, wsypujemy kaszę i gotujemy całość przez około 15 minut – do miękkości warzyw *** *** Wlewamy passatę pomidorową, dodajemy odsączoną z zalewy fasolę z puszki i przeciśnięty czosnek, mieszamy i gotujemy przez ok 5 minut *** *** Następnie zupę zaciągamy, w kubku mieszamy mąkę z niewielką ilością wody (ok 1/3 szklanki), wlewamy do garnka, mieszamy

Blog z Apetytem
Zupa na bogato z warzywami, makaronem i boczkiem 70

ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe opcjonalnie gałązka lubczyku 400-500 g wędzonego boczku Na zupę: 2 średnie marchewki 2 duże ziemniaki 200 g pieczarek 1 puszka białej fasoli 1 puszka fasolki szparagowej 300 g makaronu np. fale 2 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz, 1/2 łyżeczki majeranku  WYKONANIE Skrzydełka z kurczaka umyć i przełożyć do dużego(...)pokroić w plasterki. Wszystko przełożyć do wywaru mięsno-warzywnego i gotować. Zanim warzywa zmiękną, dodać również makaron. Na koniec wlać wywar z gotowania boczku, dodać odcedzoną na sitku białą fasolę i fasolkę szparagową, koncentrat pomidorowy, pokrojony boczek i doprawić solą, pieprzem i niewielką ilością majeranku. Podgrzewać jeszcze chwilę i podawać w głębokich talerzach

Passions hobbies life
Naleśniki po meksykańsku 73

Naleśniki po meksykańsku to naleśniki z mięsnym farszem z czerwoną fasolą i kukurydzą. Zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą. To ciekawy sposób na wykorzystanie naleśników. Naleśniki po meksykańsku to super danie na ciepło, które podasz na obiad, imprezę , Sylwester. Smakują na ciepło i zimno. Naleśniki po meksykańsku podawaj z sałatami, np. sałatką z rukoli lub kolorową sałatką wiosenną . Zapraszam(...)oliwy 600 g mięsa mielonego tarty cheddar – 80 g 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy – 340 g (po odsączeniu 285 g) 1 puszka czerwonej fasoli – 400 g (po odsączeniu) 200 g 200 g passaty 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 200 g pomidorów krojonych z puszki po czubatej łyżeczce oregano, lubczyku, słodkiej papryki do smaku

Zasmakuj Kuchni
Burrito z patelni 77

mielonego mięsa wołowego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2-3 świeże pomidory (lub 1 puszka krojonych pomidorów) 2 papryki – mogą być w różnych kolorach 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy konserwowej ok pół szklanki bulionu lub wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200g białego ryżu Przyprawy : 1 łyżeczka chilli w proszku, 1 łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego(...)niewielkim ogniu, pod przykryciem przez około 25 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone wcześniej papryki *** *** Przykrywamy i gotujemy jeszcze przez około 10 minut *** *** Następnie dodajemy odsączone z zalewy fasolę oraz kukurydzę *** *** Dodajemy koncentrat, mieszamy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i dusimy jeszcze przez około 5 minut *** *** Ryż gotujemy na sypko i wykładamy na dno płaskiego naczynia *** *** Na ryż

Blog z Apetytem
Błędy przy gotowaniu bobu 95

Błędy przy gotowaniu bobu są tematem mojego dzisiejszego postu. Mamy lipiec i właśnie sezon na bób w pełni. Uwielbiam tą fasolę i chętnie zajadam się nią teraz a także mrożę na później. Bób bardzo prosto ugotować jednak trzeba pamiętać o dwóch błędach i naprawdę ich unikać by cieszyć się super smakiem i świetnymi wartościami odżywczymi tej fasoli. BŁĘDY PRZY GOTOWANIU

Dorota Smakuje
Zupa pomidorowo-fasolowa 63

zmieniłam go nieznacznie.  Składniki: 1 l wody 3 średnie ziemniaki 1 marchewka 1 czerwona papryka biała część pora 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 puszka białej fasoli 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1/4 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy oliwa extra virgin (opcjonalnie) (przepis na 4-5 porcji(...)ogniu na oleju jakieś 2 minuty. Pod koniec dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku, liść laurowy i ziele angielskie, znowu wszystko chwilę smażymy. Dolewamy wodę i pomidory, gotujemy 5 minut, dorzucamy fasolę z zalewą, pokrojoną w kostkę paprykę, doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką, gotujemy do miękkości papryki (trwa to dosłownie 2-3 minuty). Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, szczyptą wędzonej papryki

Kardamonovy
Chili sin carne z dynią 63

łyżeczki kminu rzymskiego 1,5 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki cynamonu duża szczypta chili 2 puszki fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów krojonych 1,5 szklanki bulionu lub wody pół szklanki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki mocnej zaparzonej kawy 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka(...)pokrojoną w małą kostkę cebulę, smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Dodajemy do tego kumin, papryki, kolendrę, cynamon, chili, mieszamy i smażymy około minutę. Następnie wrzucamy odsączoną fasolę, pomidory, bulion, orzechy, kawę, koncentrat, sos sojowy, miód, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy czekoladę i sok z limonki, doprawiamy solą i gotujemy jeszcze minutę

Kardamonovy
Gulasz meksykański z udek kurczaka 84

płaskiej łyżeczce: soli, słodkiej papryki mielonej, ostrej papryki mielonej, mielonego kuminu, czosnku granulowanego Dodatkowo: 1 cebula 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 papryczka chilli 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 szklanka wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Przyprawy: sól, pieprz, cukier olej do smażenia       *** Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki(...)Mieszamy i smażymy przez chwilę *** *** Następnie całość zalewamy wodą, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy przez około 10 minut. Po tym czasie do potrawy dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę z puszki *** *** Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez kolejne 10 minut. Następnie do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy *** *** Danie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na koniec potrawę posypujemy

Blog z Apetytem