pewnością jeszcze nie raz ją powtórzę! Składniki: 500 g mięsa mielonego ( u mnie: z indyka) 2 cebule 1 papryka czerwona 1 papryczka chili 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 4-5 pomidorów 2-3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka pasty paprykowej 1 łyżka ketchupu papryka słodka mielona papryka ostra mielona sól, pieprz olej do smażenia(...)garnka i wszystko gotujemy około 10 min, aż pomidory trochę się rozgotują. Następnie zalewamy wszystko gorącą wodą w ilości około 1-1,5 litra. Zagotowujemy i dodajemy odsączoną czerwoną fasolę oraz kukurydzę. Przyprawiamy pastą paprykową, ketchupem (łagodnym lub pikantnym - w zależności jaką ostrość lubimy) oraz papryką słodką mieloną, szczyptą papryki ostrej, solą i pieprzem. Do kubka wlewamy śmietanę, hartujemy
Kuchnia MagdaLenykolacjo-obiadowa do zrobienia w tygodniu po przyjściu z pracy :) Na taką pogodę jaką widać za oknem w sam raz. Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki 2 średnie cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki oliwa z oliwek(...)Wykładamy mięso na patelnię do cebulki z czosnkiem i smażymy ok. 10 minut , mieszając w taki sposób , aby rozdrobnić je na małe kawałki. Wsypujemy osączoną z zalewy kukurydzę , czerwoną fasolę oraz pomidory z puszki. Wlewamy bulion , dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryka i ostrą według uznania. Mieszamy wszystkie składniki i dusimy kolejne 10 minut. SMACZNEGO
Różne smaki w kuchniProsta sałatka z czerwonej fasoli z dodatkiem pomidora, czerwonej cebuli, kaszy jaglanej, natki pietruszki i bazylii. Zdrowa i wartościowa sałatka wegetariańska. Idealna do pracy, szkoły (można przygotować dzień wcześniej) na drugie śniadanie, lunch lub kolację. The post Sałatka z czerwonej fasoli, pomidora i kaszy jaglanej appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjanawet skusić do spróbowania naszych milusińskich. Jest to też świetna odskocznia od tradycyjnego kotleta mielonego czy kolejnej zapiekanki. Składniki - 8 średnich czerwonych papryk - puszka kukurydzy - 2 puszki czerwonej fasoli - 500 g mielonego mięsa wieprzowego o niskiej zawartości tłuszczu - mały słoiczek koncentratu pomidorowego - łyżeczka, ziół prowansalskich - 1 łyżeczka pieprzu ziołowego - sól, czarny pieprz Drogi internauto(...)jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :) Z góry dziękuję. Wykonanie Papryki umyć, odciąć wierzch, usunąć "ogonek" oraz gniazda nasienne. Kukurydzę i fasolę osączyć, wymieszać z mięsem. Dodać koncentrat oraz przyprawy ( sól i czarny pieprz według uznania ), wszystko dokładnie wymieszać. Papryki napełnić farszem i przykryć wcześniej odciętymi wierzchami. Piekarnik nagrzać do temperatury 220. Papryki
Świat SmakuSAŁATKA Z BIAŁĄ FASOLĄ jest łatwa oraz szybka w przygotowaniu,... Artykuł Sałatka z białą fasolą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINErównież zjeść fasolkę po bretońsku, w trochę odmienionej wersji. A że czasu czasami nam brakuje to w wersji błyskawicznej, korzystając z fasolki w puszce. Składniki: na dwie osoby puszka fasoli białej lub czerwonej puszka pomidorów 100 g koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek 100 g chudej kiełbasy majeranek i tymianek Przygotowanie: na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę(...)dodać fasolę, pomidory i koncentrat i przyprawy - dusić pod przykryciem ok 15 min na talerzu można podsypać również natką pietruszki Zajadać z kromką pełnoziarnistego chleba Smacznego
Gotowanie z pasjązupy meksykańskiej z zapiekanką - zadowoli podniebienia nawet najbardziej wybrednych. Składniki: tortille 6 sztuk ok 0,5 kg mięsa mielonego 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku zielonego 1/2 puszki fasoli czerwonej lub białej 1/2 papryki (kolor jaki mamy) 1 cebula 2 pomidory lub 1/2 puszki pomidorów bez skórki przyprawy - sól, pieprz, papryka słodka i ostra, meksykańska, chili ser żółty(...)kostkę i podsmażamy na patelni dodajemy mięso, doprawiamy i podsmażamy aż mięso będzie gotowe dodajemy kukurydzę i pomidory i dusimy przez ok 10 min dodajemy paprykę, groszek i odsączoną fasolę doprawiamy do smaku i dusimy tak aby jak najwięcej sosu odparowało na placek tortilli nakładamy porządną porcję nadzienia zawijamy w rulon jak naleśnik i układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy serem
Gotowanie z pasjąmineralnych. Warto wspomnieć, że mielone nasiona czarnuszki stanowią namiastkę pieprzu, gdyż u osób wrażliwych nie podrażniają błony śluzowej żołądka. więcej na stronie: www.czarnuszka.com.pl SKŁADNIKI: awokado puszka białej fasoli mały ząbek czosnku 1/2 małej cebuli do smaku: sól, świeżo mielony pieprz, pieprz cytrynowy czarnuszka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Do naczynia wrzucamy obrane i pokrojone awokado, odsączoną białą fasolę, przetarty czosnek oraz
wege i kropkaJedyne przyprawy to pieprz i sól morska, świeżo mielone. Kilka składników, minimum przypraw, a dom wypełni się aromatem pobudzającym kubki smakowe... :) SKŁADNIKI (2-3 porcje): około 1 szklanki białej fasoli (wcześniej ugotowanej) 1 zielona papryka 2 pomidory 1 średnia cebula por (zielona część) kilka listków natki selera 2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól olej rzepakowy 1 łyżka(...)masła ulubiony makaron SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na rozgrzany olej wrzucamy kolejno cebulę, paprykę, pomidory, por, starty czosnek, listki natki selera, a na koniec dodajemy ugotowaną wcześniej fasolę. Smażymy tak długo aż papryka nieco zmięknie. Doprawiamy do smaku jedynie solą i pieprzem. Można dodać również łyżkę masła. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z ulubionym makaronem. Smacznego
wege i kropkazapakować w pojemnik i zabrać do pracy. Składniki: 200 gram kaszy pęczak 2 małe cukinie 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 duża cebula 0,5 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli lub z puszki Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Pół pęczka natki pietruszki Olej kokosowy do smażenia Sposób przygotowania: Pęczak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy według przepisu(...)papryki kroimy w cienkie paski, cukinię kroimy w pół plastry. Na patelni roztapiamy łyżkę oleju kokosowego, podsmażamy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż będą szkliste. Dodajemy ugotowaną kaszę oraz fasolę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oraz słodka i ostra paprykę. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do kaszy z warzywami, zdejmujemy z ognia
Bajeczna KuchniaKetchupu Kieleckiego od WSP SPOŁEM KIELCE 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu worcestershire kilka kropel tabasco CHILI: 500g mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule - średnie 1 puszka fasoli czerwonej [400g] - łącznie z zalewą 1 puszka pomidorów w puszce bez skórki [400g] - krojonych 1/2 puszki kukurydzy 1 papryka czerwona - duża 1 papryka zielona - średnia 1/2 szkl. soku pomidorowego(...)zeszklenia. Dodać mięso mielone i smażyć aż zbrązowieje ok 15 minut. Dołożyć pokrojone w większą kostkę papryki i poddusić na wolnym przez 10 minut aż zmięknie. Następnie dodać fasolę i kukurydzę oraz dołożyć preferowane przyprawy. Całość dusić pod przykryciem przez kolejne 10 minut. Na końcu dolać ketchup, sos sojowy, sos worcestershire i kilka kropel sosu tabasco do smaku
Grunt to przepis!białej kiełbasy parzonej 2 duże cebule olej rzepakowy 1 mały kalafior 450 g mrożonej włoszczyzny w paskach 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1 puszka (400 g) fasoli czerwonej 1 puszka (400 g) ciecierzycy konserwowej 300 g makaronu Lubella mini kółka 1 ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek WYKONANIE Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka(...)garnka. Dodać odmrożoną mieszankę włoszczyzny, liście laurowe, ziele angielskie i zalać całość wodą. Gotować na wolnym ogniu, aż warzywa lekko już zmiękną. Następnie dodać odsączoną z wody ciecierzycę i fasolę, przecisnąć przez praskę obrany ząbek czosnku i wsypać makaron. Gotować jeszcze około 3-4 minuty (po wyłączeniu palnika makaron jeszcze zmięknie), następnie dodać podsmażoną kiełbasę z cebulą, wymieszać i doprawić
Passions hobbies life250g mięsa wołowego, zmielonego 3-4 dojrzałe pomidory (poza sezonem używam ok. 200g domowych przetworów pomidorowych, można też użyć tych z puszki) 1 czerwona papryka podłużna 150g ugotowanej czerwonej fasoli 150g kukurydzy ze słoika lub z puszki 1 łyżka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka papryki ostrej w proszku 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/4 łyżeczki kuminu 100g mąki z manioku(...)mieszając. 6 Pomidory kroję w kostkę i dodaję do garnka, podgrzewam pod przykryciem około 10 minut aż pomidory się rozpadną. 7 Paprykę kroję w kostkę. 8 Do garnka dodaję fasolę, kukurydzę, paprykę oraz przyprawy - słodką paprykę, ostrą paprykę, pieprz cayenne i kumin. 9 Podgrzewam pod przykryciem około 15 - 20 minut, po tym czasie wyłączam palnik i trzymam farsz pod przykryciem
Book of spellsDziś sałatka jako danie obiadowe na ciepło. Zakupiłam piękną kolorową fasolę i aż prosiła się o tak cudne wykorzystanie. Miałam 10 rurek makaronu cannelloni które zostały mi po nadziewaniu i też prosiły się o wykorzystanie. Tak oto kilka zbędnych produktów w rezultacie stworzyło przepyszne danie. Polecam gorąco. Ciepła sałatka z kolorową fasolą, kurczakiem i makaronem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzygotowaniu i bardzo zdrowa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebować: 1 brokuł 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 duży por 1 puszka 400 g czerwonej fasoli 1 puszka 400 g kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego kremowego do smaku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem : Sałatka z brokułem i papryką(...)pora przekładam na durszlak lub sito i przelewam wrzątkiem. Pora dostawiam do odsączenia i wystudzenia. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję drobno i przekładam do miski. Czerwoną fasolę oraz kukurydze odsączam z zalewy i płuczę pod bieżącą wodą i dodaję do papryki. Wystudzony brokuł kroję na mniejsze kawałki i dodaję do sałatki. Odsączonego pora dodaję do sałatki
Uwaga Babcia Gotuje