zwykłej wędzonej+ 1/2 łyżeczki chili) 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 puszka pomidorów w kawałkach (400g) 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli sól pieprz 1 płaska łyżeczka ciemnego kakao szczypta cynamonu olej do smażenia 100 g startego sera żółtego nachosy kwaśna śmietana PRZYGOTOWANIE Cebulę, czosnek i papryczkę drobno siekamy(...)całe mięso będzie ścięte dodajemy pomidory, przecier i cukier. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, po czym dusimy na małym ogniu przez 20 minut (od czasu do czasu mieszając). Dodajemy fasolę, kukurydzę i przyprawiamy solą i pieprzem (ostrożnie, by nie było zbyt pikantne!). Dusimy jeszcze przez 10 minut. Pod sam koniec dodajemy kakao, cynamon i połowę żółtego sera. Podajemy gorące
Moje Kuchenne Rewelacjeskładniki: 4 jaja 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki keczupu 5 łyżek majonezu wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Do szklanej salaterki wkładamy warstwowo: kukurydzę, keczup, czerwoną fasolkę, połowę majonezu, jajka, drugą połowę majonezu
Domowy Smak Jedzeniazachęcam Was do włączenia buraków do diety, np. w postaci takich surówek, bądź w postaci soku. Składniki: - 2 surowe buraki - 2 duże ziemniaki - 4 kiszone ogórki - 1 puszka białej fasoli )ok. 240g po odsączeniu) - 1 łyżka majonezu zwykłego, z serka wiejskiego lub sojowego o obniżonej zawartości tłuszczu - 1 łyżka jogurtu naturalnego lub sojowego - 2 łyżeczki musztardy - sól, pieprz Ziemniaki obieramy(...)miękkości. Buraki obieramy i kroimy w drobną kosteczkę (najlepiej w lateksowych rękawiczkach!). Ugotowane ziemniaki i ogórki również kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce, dodajemy odsączoną fasolę, majonez, jogurt, musztardę i porządnie mieszamy. Doprawiamy wedle uznania. Smacznego
Be Fit Be StrongUżywam do nich wyłącznie zmielonego mięsa z drobiu - z indyka lub kurczaka. Składniki (na 9 kotletów): 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z indyka) jajko pół puszki białej fasoli cebula pół papryki (u mnie żółta) 2 chili kopiasta łyżeczka majeranku ćwierć łyżeczki pieprzu czarnego sól ok. 100 ml oleju do smażenia Paprykę i chili (bez nasion) pokroić na kawałki(...)wrzucić do malaksera. Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę. Wrzucić do malaksera. Warzywa zmiksować w malakserze z pieprzem i majerankiem. W trakcie rozdrabniania dodać fasolę i wbić jajko. Warzywa przełożyć do miski, dodać mięso i pół łyżeczki soli. Wszystko dobrze wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju po obu stronach po 2 razy. Podawać z surówką, sałatką
Weekendy w domu i ogrodzieimprezy okolicznościowe, czy na kolację. Przygotowuje się ją dość szybko, tylko trzeba to zrobić odpowiednio wcześniej. Składniki: 400 g. piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 żółta papryka 15 dag. żółtego sera 1/2 soku z cytryny 3 łyżki majonezu 2 łyżki przyprawy meksykańskiej do chilli con carne sól olej do smażenia Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy(...)odsączamy i kroimy w kostkę. Pokrojonego kurczaka oprószamy solą i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Odstawiamy do przestygnięcia. Fasolę i kukurydzę odcedzamy na sitku. P aprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Ser żółty również kroimy w kostkę. Pokrojone składniki wrzucamy do głębokiej miski, dodajemy przyprawy, majonez i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy
Smaczne Potrawyteż świetnie rozgrzewa. Do przygotowania zupy użyłem: 500 gram żeberek wieprzowych, 3 średnich buraków, 1/2 główki białej kapusty, 3 marchewek, 1 dużej cebuli, 8 ziemniaków, 1 puszki białej fasoli. 3 ząbków czosnku, 3 łyżek koncentratu pomidorowego, 4 liści laurowych, 10 ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczki suszonego majeranku, 1 łyżeczki suszonego lubczyku, 2 łyżek oliwy, pęczka natki pietruszki, soli, czarnego świeżo(...)przez 15 minut. W międzyczasie drobno poszatkowałem pół główki białej kapusty, którą dodałem do zupy po upływie tego czasu. W tym samym momencie dodałem do zupy również puszkę białej fasoli wraz z zalewą. Całość doprawiłem solą i dużą ilością czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Gotowałem jeszcze przez 10 minut. Na minutę przed końcem gotowania zupy dodałem do niej pół pęczka świeżej
Wyprawy kulinarnekaloryczna, ale za to doskonale rozgrzewa. Polecam na zimowy obiad :) Składniki: 2 skrzydełka lub żeberko 1 średnia pietruszka 2 średnie marchewki kawałek selera mały kawałek pora 1 puszka białej fasoli 4 ziemniaki kawałek kiełbasy krakowskiej (u mnie od Nove ) lub kiełbasy śląskiej 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu sól, pieprz, papryka słodka(...)garnka zacznie się gotować dorzucamy jarzyny oraz ziarna pieprzu, ziela angielskiego oraz liście laurowe. Gotujemy na średnim ogniu aż warzywa i mięso będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz fasolę. Zmniejszamy ogień i nadal gotujemy. W międzyczasie przygotowujemy zasmażkę. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni, aż wytopi się z niego tłuszcz. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy
My simple kitchenWitajcie. Dziś przepis szybki jak błyskawica, bo tylko na takie mam teraz czas (a nawet na takie nie, no ale jeść coś trzeba): - puszka białej fasoli (czyli już wiecie, jak bardzo mi się spieszyło, bo przecież białą fasolę gotuje się samemu ;) ), - 1 mały SUROWY buraczek, - 1 ogórek kiszony, - 1 ząbek czosnku, - troszeczkę soli ale niekoniecznie, - 1 łyżeczka oleju konopnego. ZBLENDOWAĆ
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEKurczak ze smażonymi pomidorami. Składniki: ok 400g filetu z piersi kurczaka 500g pomidorków cherry puszka białej fasoli konserwowej 4 ząbki czosnku świerzo mielony pieprz, sól 1-2 łyżeczki bazylii, tymianku i oregano Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek, kroimy wzdłuż na pół na kotlety. Obsypujemy solą i pieprzem z obu stron i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 minut(...)przyprawy i wciskamy czosnek przez praskę. Delikatnie rozprowadzamy przyprawy, żeby nie porozgniatać pomidorów. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 18 minut. Po tym czasie wyjmujemy, wsypujemy odsączoną fasolę i wkładamy spowrotem do piekarnika na kolejne 5 minut
Gotuj z RumcajsemDzisiaj kolejna pasta. Tym razem z białej fasoli i pieczarek. Smaczne smarowidło do chleba. Doskonale smakuje też z krakersami. 2 szkl ugotowanej białej fasoli 200 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka majeranku 1 – 2 ząbki czosnku sól pieprz olej do smażenia Cebulę obrać, pokroić i wrzucić na patelnię na rozgrzany olej, dodać pokrojone pieczarki
Polska ZupaWitam, zapraszam do wypróbowania pysznych Babeczek z Fasoli. Mega pysznych i bardzo szybkich w wykonaniu. Wychodzi około 11 Babeczek. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁAD - ✔ Puszka Białej Fasoli ✔ 1 Średni Banan ✔ 80 g Masła Orzechowego ✔ 6 g Kakao ✔ 2 Jajka L ✔ 50 ml Syropu Klonowego l ub Słodzik
Sylwetka Od Kuchniplacki tortilla 300 g drobnej fasoli ugotowanej koncentrat pomidorowy 150 g kiełbasy 1 cebula 1 papryczka chili 1 łyżka oliwy sól pieprz oregano żółty ser czerwony ser pomidor sałata Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, podsmażyć lekko , podlać pół szklanki wody lub bulionu, dodać fasolę i kiełbasę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz koncentrat i posiekaną papryczkę, dusić przez
Gotowanie jest łatwemleka 1 szkl wody 3 łyżki oleju sól 2 łyżeczki cukru mąka nadzienie 600 g mięsa drobno mielonego 1 papryka 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 puszka czerwonej fasoli 400 g 1 puszka całych pomidorów 400 g 1 cebula tłuszcz do smażenia sól pieprz oregano majeranek bazylia naleśniki: Jajka wybić do miski, rozmieszać przy pomocy rózgi, dodać wodę(...)głębokiej patelni lub rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, następnie mięso i mieszając rozdrabniać je by nie zbiło się w duże kawałki. Następnie dodać pokrojoną paprykę, fasolę z puszki razem z zalewą, lekko rozdrobnione pomidory razem z przecierem i przyprawić do smaku. Dusić pod przykryciem ok godzinę na wolnym ogniu, od czasu do czasu podlać wodą
Gotowanie jest łatwemięsa wieprzowego 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 pietruszka 500 ml bulionu wołowego 50 g kostki wołowej- domowy wyrób 1 puszka 400 g czerwonej fasoli 2 łyżki czerwonej soczewicy sól pieprz szczypta chili pieprz ziołowy staropolski szczypta gałki muszkatołowej tłuszcz do smażenia Mięso pokroić na drobne kawałki. Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na tłuszczu, dodać mięso, przysmażyć(...)odparuje i zacznie się rumienić, dodać bulion , przyprawy do smaku, i domową kostkę wołową. Gotować pod przykryciem przez ok 1 godzinę. Dodać fasolę i soję i jeszcze gotować aż soja zupełnie się rozpadnie. Gulasz podawać do pieczywa
Gotowanie jest łatweugotowanej fasoli 500 g ugotowanych ziemniaków 2 jajka 50 ml oliwy 3 łyżki suszonych sproszkowanych grzybów sól pieprz estragon majeranek chili 1 cebula 2 ząbki czosnku Fasolę i ziemniaki zemleć, dodać drobno posiekaną cebulę , oliwę , jajka i przyprawy do smaku (po sporej szczypcie, chili z umiarem. Wsypać sproszkowane grzyby, dodać 1/4 szkl wody i wyrobić masę. Włożyć do natłuszczonej foremki
Gotowanie jest łatwe