W środku lata chyba wszyscy najchętniej zjadamy owoce i warzywa pod różną postacią. Staram się, aby zawsze podane były w fajny, zachęcający do jedzenia sposób :) ...
Walijskie PichcenieSkładniki: 250 gram piersi kurczaka 1 brokuł, około 500 gram 60-70 gram makaronu kukurydzianego lub innego bezglutenowego 100 gram sera feta garść orzechów włoskich sól
Mango PapajaSzybka i prosta do zrobienia..ilość i dobór składników wedle gustu.. makaron kukurydza konserwowa Develey ogórki konserwowe papryka konserwowa ser żółty
Moje domowe kucharzenieSkładniki (na dwie porcje): garść rukoli 50 gram wędzonego łososia 5 pomidorków daktylowych 2 jaja 20 gram fety garść orzechów włoskich 1/4
Mango PapajaRukola, to moja ulubiona sałata. Cenię ją za bardzo wyrazisty, orzechowy smak, który nadaje potrawom charakteru... Składniki; Garść rukoli Serek wiejski -150g 10
Anioły w kuchniWprawdzie, to nie sezon "bobowy", ale nie możemy się oprzeć. Na szczęście jest mrożony, równie smaczny i zdrowy :-)) Składniki: 500 g bobu 2 jajka ugotowane 3
Anioły w kuchniProsta, minimalistyczna, a smak naprawdę zaskakujący... Składniki: 1 duży świeży brokuł lub paczka mrożonych opakowanie sera feta jogurt grecki 200ml 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku
Anioły w kuchniGreckie klimaty w naszej kuchni, choć nieco inaczej... Składniki; 1 czerwona cebula, 1 ogórek świeży, 100 g sera fety, 1 pomidor, 1 limonka lub cytryna, 1
Anioły w kuchniKalafior to cenne źródło wielu witamin i mikroelementów. Nie musi być tradycyjnym dodatkiem do obiadu. Powoduje uczucie sytości, dlatego polecany jest osobom dbającym o sylwetkę.Nieodłącznie
Anioły w kuchniSkładniki: 400 g pieczarek 100 g cebuli sok cytrynowy sól pieprz natka pietruszki 2-3 jajka majonez wegański lub zwykły Umyte pieczarki z przyciętymi trzonkami kroimy
chwile dla mnieSzybka sałatka z jajkiem i mozzarellą to bardzo uniwersalne, smaczne, proste do przygotowania i lekkie danie, które można podać na wiele różnych okazji. Sprawdzi się zarówno na imprezie, grillu czy innym spotkaniu w większym gronie osób, jak i na lekką kolację czy lunch do pracy. Można ją podać z kawałkiem bagietki czy grzanką z serem żółtym. Świetnie komponuje się również(...)grillowanym lub smażonym mięsem albo rybą. Szybka sałatka z jajkiem i mozzarellą to świetny wybór dla tych, którzy chcą przygotować coś pysznego w krótkim czasie. Jest sycąca, dzięki czemu zaspokaja głód na dłużej, a jednocześnie dostarcza niezbędnych składników odżywczych. Składniki na szybką sałatkę z jajkiem i mozzarellą: opakowanie mixu sałat 4 jajka kulka mozzarelli 2 pomidory niewielka papryka czerwona
e-PrzepisyKulinarneSałatka warstwowa z ryżem i kurczakiem ładnie prezentująca się na stole, bardzo smaczna i zapewniająca uczucie sytości na długo potrawa, którą można podać na każdej imprezie, spotkaniu ze znajomymi, na święta czy po prostu na kolację. Jest bogata w pyszne składniki, które razem tworzą harmonijną całość. Przygotowanie sałatki warstwowej nie wymaga skomplikowanych umiejętności kulinarnych. Wszystkie składniki wystarczy pokroić, wymieszać(...)ułożyć warstwami. Składniki na sałatkę warstwową z ryżem i kurczakiem: 150 g ryżu basmati lub parboiled 2 małe papryki czerwone 1 duża pierś z kurczaka + szczypta soli, łyżeczka przyprawy do gyrosa 4 ogórki konserwowe puszka kukurydzy lub mieszanki meksykańskiej 4 jajka 100 g sera feta pęczek szczypioru 2 łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego łyżeczka musztardy
e-PrzepisyKulinarneSałatka z fasolki szparagowej to doskonała propozycja na każdą okazję. Sprawdzi się zarówno na grilla, jako lunch do pracy czy na i imprezę ze znajomymi. Jest lekka, zdrowa i niezwykle smaczna. Można podać ją bez żadnych dodatków albo z pieczonym mięsem, czy nawet do obiadu np. gotowanych ziemniaków i jajka sadzonego. Fasolka szparagowa – bogactwo witamin i minerałów Fasolka szparagowa jest(...)mangan. Dzięki obecności antyoksydantów, takich jak luteina i zeaksantyna, fasolka wspiera zdrowie oczu, a jej regularne spożywanie może przyczynić się do obniżenia ryzyka chorób serca. Składniki na sałatkę z fasolką szparagową: 600 g fasolki szparagowej 500 g pomidorów koktajlowych mała cebula czerwona 200 g sera feta garść oliwek zielonych 3 łyżki oleju (dałam sezamowy) lub oliwy z oliwek łyżka
e-PrzepisyKulinarne