fasola - 7342 przepisów (strona:146/490)

Młoda kapusta z czerwoną fasolą 133

Młoda kapusta z czerwoną fasolą Młoda kapusta , świetne warzywo , co już niejednokrotnie podkreślałam , a do tego zdrowe i niskokaloryczne Sezon w pełni , tak więc trzeba korzystać z jego dobrodziejstw. Przepis jest prosty ale znakomity. Dzięki dodatkowi czerwonej fasolki , taki posiłek staje się bardziej sycący i dłużej trzyma nasz żołądek w ryzach Smaczne, proste , polecam , lepiej zrobić i zjeść , niż się(...)zalewy fasolkę , dolewamy śmietankę , dusimy do momentu zagęszczenia się sosu . Podajemy posypane obficie czarnym pieprzem , lub koprem , a najlepiej użyć obu Smacznego !   Artykuł Młoda kapusta z czerwoną fasolą pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zupa gulaszowa z cukinią 131

ostrej papryki.  Składniki na zupę gulaszową: (6 - 8 porcji) 1 kg łopatki wieprzowej duża cebula 3 ząbki czosnku duża marchewka średnia cukinia puszka pomidorów krojonych bez skóry puszka fasoli  mała wiązka koperku lub natki pietruszki 2 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki majeranku łyżeczka tymianku łyżeczka mielonego kminku łyżeczka oregano łyżeczka cząbru łyżka pieprzu ziołowego łyżeczka(...)minutach do mięsa dodać obraną i pokrojoną marchewkę oraz obraną i drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Gdy mięso i marchewka będą miękkie dodać przyprawy, cukinię, odsączoną i opłukaną fasolę, a po około 5 minutach pomidory i posiekany koperek lub pietruszkę. Gotować jeszcze przez kilka minut i ewentualnie doprawić do smaku pieprzem i solą. Zupa gulaszowa dobrze smakuje podana z chrupiącym

Kuchcik gotuje
Deadpool i Chimichanga 168

coś "do ręki". Przy okazji złamałem regulamin (zrobiłem zdjęcie na sali kinowej :D) o czym dowiedziałem się później, ale przecież nie będę już kasował :) Składniki: - mąka - woda - czerwona fasola w puszce - jabłka - chilli Wykonanie: Z mąki i wody robimy lejące się  ciasto i smażymy na patelni cienkie naleśniki. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Dodajemy czerwonej(...)fasoli oraz chilli wedle uznania i mieszamy. Nakładamy nasz farsz na środek naleśnika, zawijamy dwa końce żeby nam się nie wysypał i prostopadle do tego zawijamy ja w rulony. Tak przygotowane burrito smażymy na oleju. najlepiej na głębokim

Kryzysowa Książka Kucharska
Drobiowe Taco z patelni 206

Składniki: DROBIOWE TACO: 700 g mięsa mielonego z indyka; Puszka czerwonej fasoli konserwowej (waga netto, po odcedzeniu - 240 g); 1/2 łyżeczki chili w proszku; 1 łyżeczka mielonego kuminu; 1 szklanka salsy (domowej - przepis poniżej, lub sklepowej ); 1 papryczka chipotle z puszki w sosie adobo ; 1 łyżka sosu adobo (sosu z puszki z papryczkami chipotle); 100 g nachos; 1 łyżka oleju(...)osuszyć, odciąć ogonek i pokroić w cienkie plastry. Rzodkiewki umyć, osuszyć, nie obierać, pokroić w cienkie plastry. Ser feta odsączyć z zalewy, drobno pokruszyć. DROBIOWE TACO Z PATELNI: Czerwoną fasolę konserwową odsączyć z zalewy i opłukać pod bieżącą wodą. Nachos pokruszyć na drobne kawałki. Papryczkę chipotle odsączyć z sosu, drobno posiekać. Na rozgrzany na patelni olej (1 łyżka) wrzucić mięso

Gospodyni Miejska
Fasolka po bretońsku 90

Fasolka po bretońsku, to jedno z bardziej popularnych dań w kuchni polskiej. Polecam, ponieważ przygotowanie jej jest niezwykle proste. Składniki: 500g fasoli 5 lasek kiełbasy zwyczajnej 2 łyżki koncentratu pomidorowego liść laurowy łyżka oleju pół łyżeczki cukru pół łyżeczki mielonego kminku sól i pieprz Przygotowanie: Fasolę zalać wodą i pozostawić na 12 godzin, a najlepiej na całą noc. Wymienić wodę

Za drzwiami kuchni
Sałatka z chipsami 172

końcu zdecydowałam się wypróbować. Jak dla mnie kosmos. Super chrupiąca więcej nie zachwalam tylko sami wypróbujcie. Na pewno przypadnie do gustu fanom sałatki gyros Składniki: puszka czerwonej fasoli majonez i ketchup ogórki konserwowe przyprawa gyros filet z kurczaka chipsy cebulowe cebula 2 jajka na twardo żółty ser (tyle żeby zakryć jajka) Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą(...)sosu, ale to zależne jest od ilości składników. W misce układamy warstwami ogórek konserwowy pokrojony w kostkę, cebulę pokrojoną w kostkę i warstwę sosu. Następnie kładziemy obsmażone mięso, odciśniętą fasolę i znowu warstwa sosu, na wierzch ścieramy jajko i żółty ser i znowu warstwa sosu. Przed samym podaniem posypujemy chipsami. Do sałatki można dodać więcej pięterek np. kapustę pekińską

Mam apetyt na ...
Sałatka makaronowa z szynką 391

sałatka makaronowa z szynką doskonale sprawdzi się na imprezie, pikniku czy jako lunch do pracy. Cała moja rodzina ją uwielbia! Składniki: 400 g makaronu świderki 350 g szynki puszka fasoli czerwonej około 15 małych pieczarek konserwowych 2 papryka konserwowe 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy na sicie zimną wodą. Szynkę(...)paprykę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Fasolę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski, dodajemy przyprawy i majonez. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę. Artykuł Sałatka makaronowa z szynką pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Najlepsza zupa meksykańska! 212

pietruszki 1 nieduży seler Pół małego pora 1 dowolna papryka (ja użyłam pół czerwonej i pół żółtej) 1 mała puszka kukurydzy (ja użyłam kukurydzy z chili) 1 puszka czerwonej fasoli 1 szklanka przecieru pomidorowego – najlepiej pikantnego Przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i słodka, bazylia, oregano, kmin rzymski, chilli (Ewentualnie 2 łyżki mąki lub trochę śmietanki do zaciągnięcia zupy(...)około 10 minut *** *** Podsmażone mięso zalewamy wodą lub bulionem i dorzucamy pokrojone w kosteczkę warzywa- włoszczyznę, paprykę i ziemniaki, całość gotujemy na niedużym ogniu przez około 25-30 minut *** *** Fasole i kukurydze z puszki odsączamy z zalewy i dodajemy do zupy, wlewamy też przecier pomidorowy i przyprawiamy bazylią, oregano, chili, papryką ostrą i słodką, kminem rzymskim oraz solą i pieprzem

Blog z Apetytem
Prosta sałatka z ryżem, fasolą, kukurydzą i ogórkiem konserwowym 184

Świetne dla tych którzy chcą aby ich święta były lżejsze.  Radzę nie pomijać tej jednej łyżki majonezu, jednak proponuję wybrać ten light lub najlepiej domowy. Składniki: 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy  1 woreczek ugotowanego ryżu  6 ogórków konserwowych  1 łyżka majonezu  2 łyżki jogurtu naturalnego  Garść posiekanego szczypiorku  Sól himalajska oraz pieprz(...)smaku Przygotowanie: Fasolę płuczemy. Ogórka kroimy w kosteczkę.  Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki by się "przeżarła

Czarnawisienka
Zupa o smaku lasagne 161

SKŁADNIKI: – 600 g passaty pomidorowej – 500-700 ml bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – 200 g makaronu orichiette lub podobnego – 1 puszka białej fasoli – 1 łyżka oliwy – 1 świeże chilli – 1 mała cebula – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki sera ricotta – 3 łyżki tartego parmezanu – 1 łyżka drobno posiekanej bazylii(...)zupie. Jej czas gotowania zależy już od makaronu, wyniesie on około 10 minut, ale sprawdź na opakowaniu ile gotuje się Twój makaron. Kiedy makaron zrobi się miękki, dodaj białą fasolę, z której uprzednio wylej płyn. Dopraw zupę solą i pieprzem i wyłącz gaz. Zupa jest już gotowa. Przygotuj serowy top. W miseczce zmieszaj ser ricotta, parmezan drobno starty, posiekaną bazylię

nietylkopasta.pl
QUESADILLA Z MIĘSEM MIELONYM 234

quesadilli, dodając składniki na które mamy ochotę, a tortillę kukurydzianą możemy zamienić na pszenną 😉 Moja quesadilla jest z wołowym mięsem mielonym oraz dodatkami w stylu meksykańskim, tj. papryką, czerwoną fasolą, kukurydzą i pomidorami. Użyłam do niej placków tortilli pszennej, które nie składałam na pół, a sklejałam dwa placki ze sobą za pomocą tartego sera mozzarella. Jest to pyszna przekąska, która(...)mnie świetnie sprawdza się jako danie kolacyjne 😊  Składniki: (na 6 szt.) 500 g mięsa mielonego wołowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka pomidorów krojonych 400 g tartego sera mozzarella 12 placków tortilli sól, pieprz papryka słodka mielona papryka ostra mielona oregano suszone olej do smażenia Wykonanie: Cebulę

Kuchnia MagdaLeny
Ramen – japońska zupa 320

ziaren ziela angielskiego 1 łyżka soli 4 l wody pasta miso Dodatki na talerz: 300 g makaronu Soba 4 jajka ugotowane na twardo listki kolendry 100 g kiełki fasoli mung listek alg morskich 1 papryczka chili czerwona 1 papryczka chili żółta cebula dymka 8 plastrów boczku surowego – wędzonego Składniki na marynatę do jajek: 1 szkl wody 50 ml sosu sojowego(...)udziału dodatkowego tłuszczu aż osiągną stan chrupiących skwarek. RAMEN Na spód miski wkładamy makaron, który zalewamy bulionem do ¾ wysokości. Na makaronie układamy plastry boczku, przekrojone na pół jajko, kiełki fasoli mung. Dekorujemy posiekaną zieloną częścią dymki, kawałkami świeżego chili oraz listkami kolendry. Listek alg morskich nori tniemy nożyczkami w dowolny kształt i wieńczymy tymi płatkami ramen.   Smacznego! Artykuł Ramen

Kierunekuchnia
Zrazy z czerwoną fasolą 214

Bardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny obiad. Składniki 4 plastry schabu 4 plastry dowolnej wędliny (polędwicy, szynki) 1 mała puszka czerwonej fasoli Bounduelle sól pieprz ok. 4 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 ziela angielskie 1 liść laurowy koperek olej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty