fasola - 7342 przepisów (strona:142/490)

Burrito meksykańskie 180

Kuchnia meksykańska to bogactwo smaków, szczególnie pikantnych. Dziś chcę Wam zaprezentować pyszne, choć nieco kaloryczne danie kuchni meksykańskiej. Burrito, czyli farsz mięsny z czerwoną fasolą i kukurydzą zawinięty w domowe tortille. Całość posypana serem i zapieczona. Pyyyyyszne... Tortille: 350g mąki pszennej,  1/2 łyżeczki granulowanego czosnku,  1/2 łyżeczki soli,  łyżka oleju rzepakowego,  niepełna szklanka przegotowanej wody. Mąkę(...)okrągły, cienki placek. Smażyć z obu stron na odrobinie oleju (dosłownie kropelka!) i łopatką dociskać pojawiające się pęcherzyki powietrza. Farsz: 500g mielonej wołowiny,  puszka kukurydzy,  puszka czerwonej fasoli,  cebula,  puszka pomidorów, 2 ząbki czosnku,   łyżka przyprawy do Burrito Skworcu ,  1/3 szklanki wody,  sól, pieprz,  szklanka startego żółtego sera,  1/2 pęczka

Z miłości do słodkości
Litewska sałatka z domowym majonezem 767

minut do połączenia się wszystkich składników i do uzyskania odpowiedniej gęstości     Sałatka z chlebem litewskim  Składniki : * 4 kromki litewskiego chleba  * 2 ząbki czosnku * puszka fasoli czerwonej * tarty żółty ser * majonez domowy Przygotowanie : Chleb kroimy w kostkę i robimy z niego grzanki na łyżce oliwy bądź suchej patelni. Pod koniec wrzucamy starty na tarce czosnek. Wrzucamy(...)salaterki. Do chleba dodajemy opłukaną pod zimną wodą fasolę czerwona z puszki. Może być też biała. Na fasolę ścieramy ser żółty , koleżanka daje pokrojony w kostkę Na to nasz majonez i gotowa pyszna sałatka. Idealna na główne danie. Jest bardzo sycąca i przede wszystkim smaczna

Magiczne Życie Marty
Fasolka po bretońsku 128

kuchni teraz zamiast chłodników robimy ciepłe zupy i potrawki. Dzisiaj u mnie fasolka po bretońsku. Polecam na jesienne wieczory. Z kromką wiejskiego chleba.     Składniki : * paczka fasoli Jaś * kawałek surowego wędzonego boczku * kiełbasa podsuszana  * 2 cebule * koncentrat pomidorowy * olej rzepakowy  * majeranek , ziele angielskie , liść laurowy , sól , pieprz cayenne   Przygotowanie : Fasolę najlepiej namoczyć dzień wcześniej. Gotujemy razem(...)boczkiem aż będzie miękka. Wrzucamy ziele angielskie , liście laurowe oraz pieprz w ziarenkach. Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy razem z kiełbasą na oleju rzepakowym. Łączymy z fasolą, dodajemy koncentrat pomidorowy. Zagotujemy dodając majeranek. Przyprawiamy solą i pieprzem

Magiczne Życie Marty
Sałatka meksykańska 5834

propozycją na śniadanie albo kolację , jest sałatka meskykańska . Dzięki ogórkowi czuc wiosnę w pełnym rokzwicie , papryka dodaje pikanterii, a kukurydza jest jak niczym słoneczny promyk lata :) a czerwona fasola poprowadzi nas myślami  do Meksyku ...... Może taka sałatka, popędzi wreszcie zimę i przyjdzie do nas wiosna ? ;)  Aby poczuc wiosnę potrzebne są: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej(...)fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka zileongo groszku 4 pomidory 3-4 świeże ogórki pół główki czerwonej papryki 3 łyzki majonezu sól , pieprz papryka mielona ostra Pomidory , paprykę i ogórki należy umyc. Obrac ogórka i wszystkie te składniki pokroic w kosteczkę. Warzywa z puszki osączamy na sitku i płuczemy pod wodą. Wszystkie przygotowane juz warzywa wrzucamy do miski , dodajemy majonez

Słodkości i nie tylko
Sałatka Królewska - warstwowa 10875

sprawiają , że smakuje przepysznie . Zrobienie jej , zajmuje bardzo mało czasu. Naprawdę polecam ją zrobić :) Składniki: - 1 słoik selera konserwowego - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka ananasa - 1 marchewka - por - czerwona fasola - 5 jajek Sposób przygotowania Seler konserwowy i kukurydzę osączyć z zalewy. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach(...)opłukać i pokroić w kostkę. Czerwoną fasolę osaczyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Białka zetrzeć osobno na tarce o dużych oczkach , a żółtka na tarce o małych oczkach. Układamy w ten sposób: 1. seler konserwowy 2. kukurydza 3. ananas 4. 3 łyżki majonezu 5. marchewka 6. por 7. czerwona fasola 8. białka 9. 4 łyżki majonezu

Słodkości i nie tylko
Sałatka z makaronem ryżowym i paluszkami krabowymi 341

Pyszna i lekka sałatka z makaronem ryżowym z dodatkiem paluszków krabowych i kiełków fasoli mung. Jedna z moich ulubionych sałatek. składniki: 100 g makaronu ryżowego 200 g paluszków krabowych 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 125 g kiełków fasoli mung z puszki 2 łyżki posiekanego koperku 4-5 łyżek majonezu Makaron pokruszyć na małe kawałki i przygotować według(...)przepisu na opakowaniu. Jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę a paluszki krabowe na małe kawałki. Kukurydzę i kiełki fasoli mung osączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać, dodać koperek i osączony makaron. Jeszcze raz wymieszać razem z majonezem

Monia miesza i gotuje
Zupa fasolowa 183

Pożywna i rozgrzewająca zupka fasolowa z dodatkiem wędzonego boczku i majeranku. składniki: 2,5 l bulionu 400 g białej drobnej fasoli 300 g chudego wędzonego boczku 6-7 ziemniaków 2 marchewki 2 cebule sól morska Kamis 3 ziarenka ziela angielskiego Kamis 3 listki laurowe Kamis 2 łyżki majeranku Kamis Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Bulion zagotować. Boczek pokroić(...)drobną kostkę. Cebule obrać i pokroić w półplastry. Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchewki obrać i pokroić w drobną kostkę. Gdy bulion się zagotuje dodać fasolę, boczek, cebulę i przyprawy (ze solą uważać bo boczek jest słonawy). Wszystko gotować aż groch bedzie prawie miękki wtedy dodać ziemniaki i marchewkę. Gotować aż warzywa będą miękkie

Monia miesza i gotuje
Sałatka z tortellini i kukurydzą 41

informacj\u0105 na opakowaniu. Przestudzi\u0107.\r","Rukol\u0119 podrze\u0107 na mniejsze kawa\u0142eczki.\r","Kukurydz\u0119 odcedzi\u0107.\r","Wymiesza\u0107 wszystkie sk\u0142adniki. Przyprawi\u0107."],"keywords":"fasola,kukurydza,rukola,sa\u0142atka,tortellini"} Drukuj Sałatka z tortellini i kukurydzą Składniki: pół opakowania gotowego tortellini o dowolnym nadzieniu, puszka kukurydzy lub kukurydzy z fasolą, 4 garści rukoli, trochę bazylii

Bardzo Gruby Smok
Pasta z suszonych pomidorów i fasoli 40

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów to świetne smarowidło na kanapki. Tak przygotowana pasta najlepiej smakuje, kiedy chwilkę poleży w lodówce, wówczas smaki się przygryzają i wtedy jest najpyszniejsza. Artykuł Pasta z suszonych pomidorów i fasoli pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Zupa wiejska na żeberkach 34

siekamy *** *** Po upływie godziny warzywa dodajemy do wywaru mięsnego, wsypujemy kaszę i gotujemy całość przez około 15 minut – do miękkości warzyw *** *** Wlewamy passatę pomidorową, dodajemy odsączoną z zalewy fasolę z puszki i przeciśnięty czosnek, mieszamy i gotujemy przez ok 5 minut *** *** Następnie zupę zaciągamy, w kubku mieszamy mąkę z niewielką ilością wody (ok 1/3 szklanki), wlewamy do garnka, mieszamy

Blog z Apetytem
Zupa na bogato z warzywami, makaronem i boczkiem 35

ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe opcjonalnie gałązka lubczyku 400-500 g wędzonego boczku Na zupę: 2 średnie marchewki 2 duże ziemniaki 200 g pieczarek 1 puszka białej fasoli 1 puszka fasolki szparagowej 300 g makaronu np. fale 2 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz, 1/2 łyżeczki majeranku  WYKONANIE Skrzydełka z kurczaka umyć i przełożyć do dużego(...)pokroić w plasterki. Wszystko przełożyć do wywaru mięsno-warzywnego i gotować. Zanim warzywa zmiękną, dodać również makaron. Na koniec wlać wywar z gotowania boczku, dodać odcedzoną na sitku białą fasolę i fasolkę szparagową, koncentrat pomidorowy, pokrojony boczek i doprawić solą, pieprzem i niewielką ilością majeranku. Podgrzewać jeszcze chwilę i podawać w głębokich talerzach

Passions hobbies life
Naleśniki po meksykańsku 35

Naleśniki po meksykańsku to naleśniki z mięsnym farszem z czerwoną fasolą i kukurydzą. Zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą. To ciekawy sposób na wykorzystanie naleśników. Naleśniki po meksykańsku to super danie na ciepło, które podasz na obiad, imprezę , Sylwester. Smakują na ciepło i zimno. Naleśniki po meksykańsku podawaj z sałatami, np. sałatką z rukoli lub kolorową sałatką wiosenną . Zapraszam(...)oliwy 600 g mięsa mielonego tarty cheddar – 80 g 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy – 340 g (po odsączeniu 285 g) 1 puszka czerwonej fasoli – 400 g (po odsączeniu) 200 g 200 g passaty 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 200 g pomidorów krojonych z puszki po czubatej łyżeczce oregano, lubczyku, słodkiej papryki do smaku

Zasmakuj Kuchni
Zupa pomidorowo-fasolowa 24

zmieniłam go nieznacznie.  Składniki: 1 l wody 3 średnie ziemniaki 1 marchewka 1 czerwona papryka biała część pora 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 puszka białej fasoli 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1/4 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy oliwa extra virgin (opcjonalnie) (przepis na 4-5 porcji(...)ogniu na oleju jakieś 2 minuty. Pod koniec dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku, liść laurowy i ziele angielskie, znowu wszystko chwilę smażymy. Dolewamy wodę i pomidory, gotujemy 5 minut, dorzucamy fasolę z zalewą, pokrojoną w kostkę paprykę, doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką, gotujemy do miękkości papryki (trwa to dosłownie 2-3 minuty). Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, szczyptą wędzonej papryki

Kardamonovy
Chili sin carne z dynią 27

łyżeczki kminu rzymskiego 1,5 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki cynamonu duża szczypta chili 2 puszki fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów krojonych 1,5 szklanki bulionu lub wody pół szklanki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki mocnej zaparzonej kawy 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka(...)pokrojoną w małą kostkę cebulę, smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Dodajemy do tego kumin, papryki, kolendrę, cynamon, chili, mieszamy i smażymy około minutę. Następnie wrzucamy odsączoną fasolę, pomidory, bulion, orzechy, kawę, koncentrat, sos sojowy, miód, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dodajemy czekoladę i sok z limonki, doprawiamy solą i gotujemy jeszcze minutę

Kardamonovy
Gulasz meksykański z udek kurczaka 52

płaskiej łyżeczce: soli, słodkiej papryki mielonej, ostrej papryki mielonej, mielonego kuminu, czosnku granulowanego Dodatkowo: 1 cebula 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 papryczka chilli 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 szklanka wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Przyprawy: sól, pieprz, cukier olej do smażenia       *** Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki(...)Mieszamy i smażymy przez chwilę *** *** Następnie całość zalewamy wodą, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy przez około 10 minut. Po tym czasie do potrawy dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę z puszki *** *** Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez kolejne 10 minut. Następnie do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy *** *** Danie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na koniec potrawę posypujemy

Blog z Apetytem