drugie danie - 14640 przepisów (strona:746/976)

Czekoladowe pancakes 101

pozytywnie wpływa na pamięć i koncentrację. Antyoksydanty chronią też organizm przed czynnikami chorobotwórczymi i walczą z panoszącymi się po naszych organizmach wolnymi rodnikami. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na dania i ciasta z czekoladą znajdziesz w zakładce CZEKOLADA Kakao jest też uznawane za jeden ze sposobów na długowieczność. Naukowcy z Harvard Medical School przeprowadzili badania na plemieniu Kuna(...)ogień na mały i łyżką wlewaj ciasto na patelnię, tworząc placuszki (u mnie 1 czubata łyżka = 1 placek). Smaż placki przez ok. 2 minuty, aż będą bąbelkować. Przewróć na drugą stronę i smaż 30 sekund – 1 minutę, aż będą rumiane. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Przygotowałeś/aś ten przepis? Podziel się efektem! Zostaw komentarz poniżej. Nie zapomnij też

Na-talerzu.pl
Penne z sosem szpinakowym, kurczakiem i pomidorkami cherry (Penne with spinach sauce, chicken and cherry tomatoes) 253

make tagliatelle by myself. Other types of pasta are available at a local shop where they have a wide range of it. Sekretem tego sosu, jak i każdego innego dania, są świeże składniki. W tym wypadku szpinak. Podstawą dobrego sosu szpinakowego jest ten świeży, liściasty szpinak, a nie mrożona pulpa, którą możemy kupić za 2 złote w sklepie(...)When the spinach is reduces, put some cream to it. Stew it on a medium heat till the liquid is boiled away and the sauce becomes thick. Na drugiej patelni podsmażamy zamarynowanego kurczaka na brązowy kolor. Gorącego kurczaka dodajemy do sosu szpinakowego i przez chwilę dusimy. Sear the chicken on another pan. Put the hot chicken to the spinach

Jacob Tastes
Pączki z pudrem różowym – przepis 107

Pączki z pudrem różowym to moja propozycja efektownego i pysznego deseru karnawałowego. Dzisiaj mamy Ostatki. A wiadomo, że kto zajada w Ostatki ten piękny i gładki

Dorota Smakuje
Burgery z bobu 165

Cześć Wszystkim! :) Z góry przepraszam za kiepskie zdjęcie...Niestety burgery były wyjątkowo oporne i nie chciały ze mną współpracować, a ponieważ poziom głodu osiągnął dzisiaj szczyt

Bez Cebuli
Ciasto oczy carycy. 227

Ciasto , które doskonale smakuje i przyciąga swoim wyglądem. Polecam na długi weekend. SKŁADNIKI  Ciasto jasne: 6 białek 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru

W kuchennym oknie Ewy
Hamburgery z orkiszu, indyka oraz cukinii 119

Liczba porcji: 4 burgery Dodawanie kaszy do mielonego to nasz stały patent na kotlety, pulpety, burgery i „dewolaje ”. Mięso z dodatkiem orkiszu, pęczaku, kaszy gryczanej zyskuje zupełnie nowy smak, danie jest zdrowsze, bogatsze w składniki odżywcze i w sprytny sposób pozwala przemycić do diety rozmaitych niejadków, co to na kaszę kręcą nosem – dzieci, ale nie tylko(...)większej niż bułki, do których będą wkładane. Rozgrzej na patelni 3-4 łyżki oleju, wyłóż burgery na tłuszcz, dociskając lekko łopatką do dna naczynia. Smaż 4 minuty, przewróć na drugą stronę, znowu dociśnij burgera, smaż 2 minuty. Krok 5 Przekrój bułki na połowy. Górną część posmaruj sosem. Wyłóż na burgery po plastrze sera, dociśnij, połóż na każdym kotlecie górną

Niedzielny kucharz
Biały blok z bakaliami i wafelkami 215

mleko w proszku. Uwielbiam jego smak i koniec A mleko w proszku to wafle jakie robiła moja mama. Co tam wafle…ten krem. Mogłam wcinać go łyżkami. A drugim wyrobem z mleka w proszku był blok, który miał zastępować niedostępną czekoladę. W latach 80, nikt nie wpadł na to, że czekolada może być biała, w przepisie zatem(...)łyżek mleka. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/bialy-blok-bakaliami-wafelkami/ MieszamWGarnku Przepis bierze udział w konkursie „Lusette inspiruje”   Artykuł Biały blok z bakaliami i wafelkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Stromboli (zawijana pizza) z pieczarkami i szpinakiem 200

trudne. W poniższym przepisie zamieściłam nawet obrazkową instrukcję, która Wam to ułatwi. Choć stromboli ma amerykański rodowód, to już ciasto i dodatki mogą być w 100% włoskie, bo co dacie do środka, zależy tylko od Was. W stromboli możecie przemienić każdą Waszą ulubioną pizzę, od tradycyjnej różni ją tylko forma podania. Ja przygotowałam zawijaną pizzę z farszem z pieczarek, szpinaku(...)zalewy przy pomocy ręcznika papierowego, następnie pokrój na plasterki. Rozłóż połowę sera na środkowej części rozwałkowanego ciasta. 5. Na mozzarelli rozłóż przygotowany farsz pieczarkowo-szpinakowy. 6. Na farszu rozłóż drugą połowę sera. Przy pomocy noża potnij wystające ciasto na poziome paski szerokości ok. 1,5 cm, tak jak to zrobiłam na poniższym zdjęciu. 7.  Nałóż dolną część ciasta

Chilli Czosnek i Oliwa
Smażony halibut z warzywną salsą i buraczanym ryżem 180

Ciekawa propozycja obiadowa. Bardzo kolorowa i zdrowa. W przepisie wykorzystałam dzwonki z halibuta, ale można je zastąpić filetem. Będzie na pewno prościej i smaczniej ;-) SKŁADNIKI dla

Passions hobbies life
CHRUPIĄCY, CZOSNKOWY UDZIEC Z INDYKA 215

   Nasz ulubiony udziec z indyka, bardzo czosnkowy, idealnie wysmażony (to za sprawą małych kawałków), przepyszny. To idealna propozycja dla wszystkich wielbicieli indyka, ale nie

Smaczne Zdrowe
Parówkowe buły 164

Parówkowe buły Kolacja , to wcale nie łatwy temat i nie ma się co śmiać , kiedy trzeba coś podać , chordzie małych smakoszy , przy których ,nawet największy krytyk

Ogrodnik w podróży
Bezglutenowy tort RENIFER p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe 164

Takim efektownym tortem można podbić nie tylko serca dzieci. Bezglutenowy tort RENIFER Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki kilka kostek czekoladybiszkopt7 dużych

CoolinarniePL
Koreańskie pomidory na zimę – marynowane w czosnku, natce, papryce i jalapeño 194

tradycyjnych rolników w takich miejscach jak Polska, Rosja wydaje się być jednym z niewielu krajów na arenie światowej, które wyraźnie zmierzają w kierunku zrównoważonego i zdrowego rozwoju agrokultury (wszystkie dane pochodzą z książki „Family Urban Agriculture in Russia” autorstwa Louizy Boukharaevy i Marcela Marloie). A TERAZ DO RZECZY   I po tym odrobinę przydługim, ale bardzo ważnym historycznie wstępie, wracam(...)porządnie . Do ostudzenia zostawiamy je w szczelnym, wyłączonym piekarniku albo wpakowane pod grube koce. Jeśli któryś ze słoików nam się nie zassał, otwieramy, czyścimy rant słoika i pokrywkę, pasteryzujemy drugi raz tak samo jak wyżej. Czuję że zima będzie ostra! I zdrowa! Spróbowałam w czasie pakowania do słoików jednego, drugiego, trzeciego pomidorka… No p o e z j a! Spróbujcie

Karo in the Kitchen
Policzki wołowe w sosie winnym 222

wielu dobrych restauracji. Krowie poliki są nadzwyczaj delikatne, smaczne i co ważne – dość chude. Mają tylko dwie wady. Pierwsza – trudno je dostać (choć to się powoli zmienia). Druga – ze względu na wysoką zawartość kolagenu, wymagają dość długiej obróbki cieplnej. Jeśli więc już uda się nam kupić wołowe policzki, zarezerwujmy sobie kilka godzin na ich gotowanie(...)anyż gwiazdkowy (wystarczy kawałeczek). Gdy całość się zagotuje, zmniejszamy ogień na mały i częściowo nakrywamy pokrywką. Dusimy przez ok. 3 – 4 godziny. Co pół godziny mieszamy. Danie jest gotowe, gdy poliki są miękkie i rozpadają się na włókna. Przed podaniem policzki kroimy na plastry lub podajemy w całości. Policzki wołowe najlepiej podać wraz z marchewką

Poezja smaku
Pierogi z farszem z mięsa i wątróbki 237

Takie pierogi zawsze powinny być w naszych zamrażarkach, są super. Dzięki babuni mojej synowej już nie szukam innego przepisu na pierogi. Ten który dostałam od niej

Kuchnia Pokoleń