Możecie też spróbować nieco inną kanapkę z moich przepisów – kanapkę kubańską , a także kanapkę nowojorską . Zobacz mój film z przygotowania kanapki Składniki – kanapka sloppy Joe 400 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 papryka 200 ml keczupu 1 łyżka musztardy szklanka wody kilka plastrów sera tostowego bułki pszenne sos worcestershire – tu do kupienia kumin, pieprz cayenne, pieprz(...)zamrażalnika, by łatwiej było go nam wydobyć z folii. Patelnię wstawiamy na ogień i dodajemy odrobinę oliwy – ja używam oleju kokosowego w sprayu . Na rozgrzaną patelnię wrzucamy mieloną wołowinę. Smażymy do chwili, gdy zniknie surowe – czerwone mięso. Następnie na patelnię wrzucamy kumin, pieprz cayenne, pieprz czarny i sól, a także sos worcestershire. Po wymieszaniu mięsa z przyprawami
Kuchennyviral.ploleju rzepakowego FARSZ MIĘSNY: 200 g pieczarek 300 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól pieprz czarny papryka słodka mielona pieprz ziołowy Przygotować zaczyn rozcierając drożdże z 1/4 szklanki ciepłej, ale nie gorącej wody. Odstawić na 10 min, aby drożdże się spieniły. Zaczyn wlać do przesianej mąki, razem
https:KKuchniaMniampalonej kaszy gryczanej 1 mniejsza cukinia (ok. 150 g) 1 mała marchewka 2 łyżki mielonego siemienia lnianego namoczone w 4 łyżkach wody przyprawy: sól, papryka wędzona, kolendra mielona Kaszę gotujemy do miękkości. Można ją nawet delikatnie rozgotować zalewając ją troszkę większą ilością wody, gotując dłużej. Cukinię i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ugotowaną kaszę miksujemy
Kucharzycawtorek miałam w perspektywie wycieczkę do Kopenhagi, i jednego, i drugiego dnia upiekłam ciasto. Z jabłkami z naszej nie tracącej nadziei jabłonki. Pierwsza wersja była migdałowa; z mielonymi migdałami w cieście i migdałowymi płatkami na wierzchu. Przy drugiej postawiłam na nieco bardziej charakterny smak, i migdały zastąpiłam orzechami laskowymi. C. nie potrafił się zdecydować, która smakowała mu bardziej(...)Ciasto orzechowe z jabłkami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) 125 g miękkiego masła 125 g cukru 1 jajko 150 ml maślanki 175 g mąki pszennej 100 g mielonych orzechów laskowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej dodatkowo: 1 jabłko 15 g orzechów laskowych w płatkach 1 łyżka cukru perłowego Masło z cukrem utrzeć
Pożeraczka, czyli raz adobrzetemperuje skropienie całości sokiem z cytryny. Kieliszek wina do obiadu w tym wypadku jest jak najbardziej wskazany! Chorizo to klasyka w hiszpańskiej kuchni. Kiełbasa robiona jest z grubo mielonego wieprzowego mięsa i tłuszczu, doprawiana mocno słodką i ostrą wędzoną papryką pimenton, czosnkiem, winem albo octem winnym i ziołami. Występuje w trzech odsłonach – jako kiełbasa miękka, dojrzewająca lub suszona. Czasami(...)ząbki czosnku 5-7 połówek suszonych pomidorów z oleju 8-10 czarnych oliwek, bez pestek 50g startego drobno parmezanu lub Pecorino Romano 2 pełne łyżki posiekanej natki pietruszki pieprz mielony cząstki cytryny do skropienia 1 łyżka oliwy SKŁADNIKI BULIONU 1,3 litra rosołu jarzynowego 2 łyżki sosu rybnego lub 1 łyżeczka granulowanego dashi 1 łyżka oliwy z oliwek
Karo in the Kitchensobie pozwolić na taką bombę. Ostatnio zajadaliśmy się nim w zestawie z makaronem i mielonymi. Fantastyczne połączenie, zwłaszcza gdy makron po ugotowaniu się nieco przesmaży na tłuszczu po mielonych. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufacturepłatów lasagne 150 g zółtego sera najlepiej parmezanu sos boloński: 1 cebula 3 ząbki czosnku olej do podsmażenia cebuli i czosnku 250 g mielonego mięsa wieprzowego 250 g mielonego mięsa wołowego 1 litr domowego koncentratu pomidorowego 1 szklanka gorącego bulionu wołowego sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz ulubione zioła u mnie tymianek i bazylia Przygotowanie: Zaczynamy
Życie zaczyna się w kuchnipomidorów 1 szklanka soku pomidorowego 1 l bulionu 1 filet z kurczaka 100 g czerwonej soczewicy 200 ml mleka kokosowego olej do smażenia sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili 1 łyżka ketchupu Wykonanie: Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy do zeszklenia w garnku, na rozgrzanym oleju. Pomidory sparzamy i ściągamy z nich skórkę. Kroimy na mniejsze(...)kroimy w kostkę. Wrzucamy do kremu pomidorowego. Dodajemy soczewicę (wcześniej opłukaną na sitku pod bieżącą wodą) i gotujemy około 15 min. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, papryką słodką mieloną, papryką chili oraz ketchupem. Na końcu wlewamy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze przez
Kuchnia MagdaLenyszklanki, cebula 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 3 sztuki, cukier 4 łyżki, goździki 5 sztuk, kucharek 1 łyżka, ocet jabłkowy 2 łyżki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, przyprawa w płynie - ile potrzeba, mąka pszenna 2 łyżki kapustę drobno pokroić do miski, zalać wrzątkiem, zamieszać i po 15 minutach odlać wodę z kapusty na oleju(...)angielskie i podsmażać z 3 minuty dodać sparzoną kapustę, pozostały cukier, goździki, kucharka, wodę i dusić pod przykryciem z 20 minut, następnie dodać ocet jabłkowy, przyprawę w płynie, pieprz mielony wsypać mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia kapusty aromatyczna, smaczna duszona czerwona kapusta jest u nas częstym dodatkiem do wielu potraw, smakuje również do bułki z masłem.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięŚwietne placki lub jak wolisz, kotlety z tartych ziemniaków i mięsa mielonego. Mała ilość składników i proste wykonania. - bez jajek - bez glutenu - bez mleka - i tylko kilka(...)składników Czas przygotowywania: do 30 minut Smażenie: do 30 minut Ilość kotletów: u mnie 13 sztuk wielkości orzecha włoskiego Składniki: • 250 g mielonej karkówki lub biodrówki wieprzowej • 800 g ziemniaków - ważone przed obraniem • przyprawy: łyżeczka soli i pieprzu, łyżka ziół prowansalskich i mąki ziemniaczanej Będziesz potrzebować również olej do smażenia
AniaGotuje.plmielonego kminku i przyprawy do gyrosa cebula ORAZ : bułka tarta olej do smażenia WYKONANIE : Cebulę kroimy na małą kosteczkę i podsmażamy. Z mięsa usuwamy żyły, kości i błony. Mielimy razem z cebulką. Chleb moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy mięso, jajko, przyprawy oraz odrobinę bułki tartej, jeśli masa jest za bardzo kleista. Formujemy duże kotlety i mocno spłaszczamy, panierujemy
Pani na desermargaryny 1 szklanki cukru 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 6 łyżek kawy zbożowej Inki 2 g kawy rozpuszczalnej nescafe (1 porcjówka kawy) po 1 łyżce kawy mielonej i kakao 1 płaska łyżeczki proszku i sody 0,5 opakowania cukru wanilinowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej ! WYKONANIE : Do szklanki wsypujemy kawę rozpuszczalną i zbożową, zalewamy wodą(...)piekarnik na 170 stopni C ustawienie góra - dół. M argarynę ucieramy razem z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Mąkę razem z proszkiem,sodą i kakao przesiewamy, wsypujemy kawę mieloną. Dodajemy do masy na zmianę ze szklanką kawy (może być lekko ciepła), ucieramy tylko do połączenia składników. Białka delikatnie mieszamy z ciastem i w lewamy do formy
Pani na deserPolecam! Składniki : * 700g piersi z kurczaka * 10 skrzydełek z kurczaka bez lotki * ulubione przyprawy : papryka czerwona mielona słodka, ostra i wędzona, czosnek granulowany, sól himalajska, pieprz mielony - po 1 łyżeczce * ciasto : 4 jajka, 2 szklanki mąki pszennej, szklanka mleka plus taka sama ilość przypraw jak wyżej * panierka : 2 szklanki mąki pszennej, szklanka płatków kukurydzianych
Magiczne Życie Martyszklanki) 100 g kaszy pęczak ( ok. 1/2 szklanki) 1/2 szklanki bulionu drobiowego Krakus 1 i 1/2 szklanki wody 100 g sera żółtego 1 jajko sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia(...)rozgrzanym oleju. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do cebuli i smażymy do momentu, aż nie będzie surowy. Przyprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką mieloną oraz papryką chili. Pieczarki obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię do kurczaka i smażymy, aż cała woda wyparuje z pieczarek. Zestawiamy z ognia. Kaszę pęczak razem
Kuchnia MagdaLenySkładniki: wywar na skrzydełkach lub udku 1 marchewka 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 1 laska kiełbasy zwyczajnej ziele angielskie liść laurowy słodka mielona papryka ostra mielona papryka koncentrat pomidorowy majeranek 1 puszka czerwonej lub białej fasoli sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Do gotującego się wywaru dodać marchew, pietruszkę i selera naciowego pokrojone w plasterki. Dodać
Kuchnia domowa Ani