Przepis pochodzi z Kobieta w Interia.pl . Bardzo smaczne risotto nadaje się jako dodatek do mięs ,szczególnie duszonych. Smakuje również samo. Składniki duża cebula 500 g czerwonej kapusty szklanka ryżu arborio 350 ml bulionu warzywnego pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę ,kapustę szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy cebulę i kapustę. Zalewamy
R'n'G KitchenIdealna na przekąskę lub jako dodatek do mięs. Składniki 250 g pomidorków koktajlowych (kolorowych) 1 ogórek sałatkowy pęczek szczypiorku Sos: 3 łyżki octu ryżowego 50 ml oliwy z oliwek 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidorki płuczemy ,osuszamy i kroimy w ćwiartki ,ogórek w małą kostkę. Szczypiorek siekamy. W misce
R'n'G KitchenPastę paprykową możecie zrobić na zimę do słoików a także teraz jako dodatek do mięs, kiełbas i jako smarowidło do chleba. Pasta jest ostrawa ale to zależy od Was ile ostrej papryki włożycie do niej i jaki stopień ostrości lubicie. Polecam serdecznie. Pasta paprykowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePlacki z cukinii to smacznym dodatek do mięs. Podane z dipem mogą stać się samodzielnym, szybkim daniem obiadowym. Proponuję dip jogurtowo-czosnkowy o wyrazistym ostrym smaku. Qchnia po prostu Składniki: 3 średnie cukinie 1/2 cebuli 1 ząbek posiekanego czosnku 2 jajka 1/4 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki około 3 łyżek posiekanej natki pietruszki sól, pieprz olej do smażenia
Qchnia po prostuPolecam młodą kapustę z dodatkiem pieczarek. Pyszne danie lub dodatek do mięs. Sezon na młodą kapustę jest krótki, więc warto korzystać i wymyślać nowe smaki z jej udziałem :) *kapustę podałam na talerzu z serii ANTONIO 1 główka młodej kapusty kawałek masła ( 5 dag) + do pieczarek 50 dag pieczarek 1 duża cebula 3 gałązki koperku
Takie tam pichcenieBardzo zdrowa, bardzo smaczna, błyskawiczna do przygotowania surówka. Lekko słodkawa. Dobry dodatek do mięs. składniki 2 szt. - ok 300 g - kalarepki 1 szt.- ok 150 g - jabłko sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 1/2 łyżki musztardy 1 łyżka soku z limonki lub cytryny 6 - 7 posiekanych listków mięty sól, pieprz Przygotowanie Składniki sosu wymieszać
Stare Garypieprzem i ziołami wedle uznania, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i zajadamy :) Gotowe danie doskonale smakuje na ciepło i zimno, można jeść je samo, z ryżem, pieczywem lub jako dodatek do mięs. Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaEfektowny dodatek do mięs lub samodzielne, warzywne danie. "Temperówkę" dzięki której mogę robić cukiniowe spaghetti bardzo polubiłam. Dzięki takiemu urządzeniu warzywa są nie tylko smaczne ale też zachęcają do jedzenia swoim wyglądem. I ile przy tym zabawy! Polecam! składniki 500 g - pęczek - zielonych szparagów 1 cukinia - u mnie żółta 4-5 ząbków czosnku sól, pieprz oliwa z oliwek papryka
Stare Garyczasu, sezon za długi nie jest, trzeba go w pełni wykorzystać żeby zimą mieć co wspominać. Dzisiaj zapraszamy na grillowane roladki z bakłażana, rewelacyjne w smaku! Idealny dodatek do mięs i kiełbas z grilla, świetny do zbilansowania ciężkiego smaku mięsa. Zróbcie te roladki raz, a będziecie do nich wracać zawsze. A oprócz tego to znakomite danie dla wegetarian, którzy też
Marder&Marder ManufactureKolejny dzień upału za nami. Surówkę tę polecam szczególnie jako dodatek o mięs, ale również o pochrupania w tak zwanym "międzyczasie" kiedy mamy ochotę coś przekąsić. Zaletą tej surówki jest jej prostota i szybkość wykonania. Mi w smaku przypomina podjadany mamie w dzieciństwie "gołąbek" z szatkowanej kapusty ;) Składniki: duża kalarepa 5 rzodkiewek pęczek szczypiorku świeżo zmielony pieprz sól
ChilliJemyParatha, jest idealną przekąską na ciepło jak i zimno, można ją zjeść jako danie samodzielne lub jako dodatek do mięs czy sałatek. Soli praktycznie nie używamy, bo w serku i kapary słony smak wyczuwamy. Sezon jest teraz na świeży koperek, a jak dodamy do niego serek i kapary, to będziemy mieć przysmak doskonały. Składniki: 200 g mąki orkiszowej
Moniki SmakołykiJednocześnie ogórki lepiej nabierają aromatów z zaprawy. Sałatka pachnie sezamem i sosem sojowym. Ma lekko słony i lekko słodki smak. Nada się na lunch, jako przystawka, albo jako dodatek do mięs z grilla czy z patelni. Składniki: 2 długie ogórki lub 6 średnich ogórków gruntowych garść kolendry, posiekana (z braku kolendry użyłam natkę pietruszki) 3 ząbki czosnku, posiekane 1/3 łyżeczki
Trzeci talerzłask, kasza jaglana nie jest tak doceniana jak powinna. Nie zawiera glutenu, jest zasadotwórcza i ma bardzo dobry wpływ na zdrowie. Kaszę jaglaną można jeść nie tylko jako dodatek do mięs, ale również na słodko. Oto przepis na pyszny jaglaniec. Składniki 100 g kaszy jaglanej 2 szklanki wody 3 łyżki miodu garść rodzynek garść żurawiny garść płatków migdałowych Kaszę jaglaną
My Chcemy JeśćJeżeli nie wyobrażasz sobie obiadu bez ziemniaków jednak nudzą Cię już tradycyjne z wody i chcesz zaskoczyć swych domowników to ten przepis jest dla ciebie. Jest to świetny dodatek do mięs czy ryb. A połączenie ziemniaków, jabłek i musztardy zaskoczy nie jednego smakosza swą świeżością i różnorodnością uzupełniających się smaków. Składniki - 1 kg ziemniaków - 40 dag kwaskowych jabłek
Świat Smakuzawiniątka z folii aluminiowej. Pieczemy na średnio rozgrzanym grillu przez ok 40 minut. Dopiekamy przy otwartej folii i bardziej rozgrzanym grillu. Ziemniaczki wychodzą aromatyczne i będą stanowić fajny dodatek do mięs z grilla. Jeśli więc planujecie zwykły obiad, a w ostatniej chwili zmieni się sytuacja to obrane ziemniaczki można właśnie tak zagospodarować. Na powietrzu wśród kwiatów wszystko będzie smakowało
Kuchnia po mojemu