dipy - 3102 przepisów (strona:111/207)

Kąski kurczaka w płatkach 84

dania - samo się robi :) ja tylko zrobię szybką sałatkę i czekam leżąc do góry brzuchem aż się upiecze :D Ale nie zawsze piekę jako obiad - czasem jako przekąskę z dipem czosnkowym lub śmietanowym :) choć możliwości jest jeszcze wiele :) Składniki: 2,5 piersi z kurczaka mały jogurt naturalny 3 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki

Kolorowy Przepisownik
Słodko ostry sos curry 71

bazie ketchupu z wyczuwalną nutą curry i chilli. Idealny jako dip do przekąsek i dań takich jak shoarma, gyros, kebap czy chrupiący panierowany kurczak. Jeśli nie lubicie ostrych sosów wystarczy dodać mniej sosu sambal oelek niż w przepisie

Milion Smaków
Guacamole z grillowanym kurczakiem 145

popularne danie - dodatek w kuchni zarówno meksykańskiej (skąd pochodzi) jak i hiszpańskiej. Podstawą jest awokado, do którego dodaje się tradycyjnie cebulę, pomidory, czosnek i przyprawy. Sprawdza się świetnie jako dip do chipsów z tortilli, jako pasta do kanapek, czy nawet dodatek do zup. Przede wszystkim jednak smakuje wyśmienicie w takim połączeniu jak dziś - guacamole i grillowany kurczak

Milion Smaków
SPIRULINA - ALGA O CENNYCH WŁAŚCIWOŚCIACH 191

zdrową żywnością - np. TUTAJ w formie sproszkowanej, którą możemy zastosować w kuchni na kilka sposobów. Można spożywać koktajle owocowe z jej dodatkiem, a także dodawać ją do sosów i dipów na zimno. Podobno bardzo dobrze komponuje się z ryżem, pesto, a nawet z... popcornem! Należy mieć umiar w jej dodawaniu, ponieważ jak napisałam na początku, sama w sobie smakiem

Katsuumi
Grillowane kotlety wieprzowe 168

Następnie kotlety układamy na kratce grillowej piekarnika i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podajemy kotlety z sałatką z ogórka i papryki, ketchupem, musztardą i dipem przygotowanym z jogurtu greckiego z dodatkiem sumaku. Smacznego!     The post Grillowane kotlety wieprzowe appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Nototenia pieczona z ziarnami 130

formy wyłożonej folią aluminiową, skrapiamy łyżką oleju lnianego oraz łyżką oliwy z oliwek i posypujemy ziarnami. Pieczemy na 180 stopniach /góra i dół/ ok. 30 minut. Podajemy z dipem majonezowo-czosnkowym i listkami melisy

upichcona
Niezbędnik grillowicza czyli ruszt bez tajemnic 216

wannie z dobrą książką, olejowym poślizgiem we włosach i zieloną maską UFO na twarzy), ale do rzeczy – zawczasu zakupmy: - papierowe talerzyki - biodegradowalne sztućce, kubki, miseczki na dipy oraz sałatki - serwetki i chusteczki higieniczne - zestaw narzędzi do grilla, noże, widełki, - worki na odpady - rękawice kuchenne - woda w sprayu - aluminiowe tacki - papierowe ręczniki - zapałki/zapalniczka I nawet jeśli grillujemy na ogrodzie własnego

upichcona
SOCZYSTE STEKI SOJOWE 217

gotowe steki pociąć na paski) albo przygotować smaczny gulasz, można je włożyć do wegańskich burgerów albo nafaszerować nimi (pociętymi na kawałki) ciasto drożdżowe ( przepis tutaj) . Super pasuje do nich dip czosnkowy ze słonecznika ( tutaj ), ketchup, musztarda, cokolwiek lubicie, można też jak najbardziej zostawić sam sos powstały w trakcie przygotowywania steków na patelni. Mam nadzieję, że zdjęcia przekonują Was do wypróbowania

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Tzatziki 132

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sos tzatziki pochodzi z Grecji. Ma świeży, wyrazisty i dość ostry smak (ogórek, czosnek i koperek). Jest doskonałym dodatkiem do …

My Blueberry Corner
Tzatziki 155

dokładnie odciskamy ogórka z soku, który puścił. Dodajemy jogurt, posiekany/przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok godz do lodówki. Dip powinien być gęsty. Podajemy schłodzony. Idealny do każdego rodzaju mięs

Malinowe Pocałunki
Aromatyczna pasta z bakłażana, cukinii i papryki 138

level wyżej:) Wyszło dość aromatycznie, jeśli chcecie możecie zamiast bazylii użyć innych świeżych ziół, np. oregano. Polecam do ciemnego pieczywa, w np. połączeniu z mozzarellą i pomidorem. Ewentualnie jako dip do warzyw. A i nie sugerujcie się dużą wartością kaloryczną - pasty jest na tyle dużo, że wystarczy na kilka dni. Składniki: 1 bakłażan 2 cukinie 2 czerwone papryki 4 ząbki

Powiedz dietom nie
Pasta jajeczna 141

Puszysta, kremowa i super łatwa w wykonaniu. Idealna na chleb do śniadania. Z większą ilością majonezu lub jogurtu  można zastosować jako dip do surowych warzyw pokrojonych w wąskie paseczki. Świetnie smakuje z dodatkiem kiełków. Składniki (2-3 osoby): 5 jajek 1/2 cebuli 1 łyżka czubata majonezu 1 łyżka świeżych ziół ( np. koper, pietruszka, tymianek) sól i pieprz do smaku

Pora na pora i pomidora
Burgery z niespodzianką 139

można życzyć sobie czegoś więcej? Burgery podawajcie z domowej roboty ketchupem lub prostym sosem który powstanie z wymieszania śmietany i rozgniecionego sera pleśniowego. Świetnie sprawdzą się również jako dip do frytek. Smacznego! ------------------------------------------------- Kochani, ten przepis bierze udział w konkursie organizowanym przez sklep E-Gustus. Będę Wam bardzo wdzięczna jeśli wejdziecie na blog sklepu i tam oddacie głos na moje

Okolice Palnika
karnawał w królestwie garów 129

serrano małże zapiekane pierożki  z rukola i pieczarkami pączki z oliwkami chipsy z topinambura z tzatzikami roladki wieprzowe z figami suszonymi tosty z mini sznyclami po wiedeńsku   dipy mandarynki w czekoladzie   skórki pomarańczowe w czekoladzie śmietanowiec - galaretowiec faworki-chrust róże karnawałowe pączki churros     makaroniki czekoladowo malinowe kulki drożdżowe z kremem orzechowo-czekoladowym   babeczki herbatniczki

królestwo garów
Kotlety marchewkowo-selerowe 124

kostkę. Marchew i chleb rozdrobnić w malakserze.  Dorzucić seler. Rozdrobnić. Dodać jajka i przyprawy. Wymieszać. Mokrymi rękoma formować z masy kotlety. Smażyć na złoto-brązowy kolor. Podawać z dipem o zdecydowanym smaku, np. z pesto

Weekendy w domu i ogrodzie