dnia Św. Patryka :D), a olejki eteryczne występujące w listkach nadają niespotykanego ostrego posmaku. Idealne do wykorzystania z makaronem, do sałatek, jako pasta do pieczywa, czy po prostu zdrowy dip do warzyw. Składniki: 2 garści (z 2 pęczków) liści młodej rzodkiewki 1 garść pestek słonecznika 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 100 ml oliwy z oliwek lub oleju
Food Squarewersji light. To czym je wypełnimy, zależy tylko od naszej fantazji i upodobań. Mogą to by nasze ulubione warzywa, grzyby, mięso, krewetki itd. Podajemy je z sosem lub dipem. Idealne jako przystawka lub przekąska. Składniki: papier ryżowy makaron ryżowy pierś kurczaka sałata papryka czerwona papryka żółta ogórek sos sojowy sól, pieprz olej sezamowy Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania
Smakowity Blog KulinarnySprawa jest dziecinnie prosta i szybka, mimo użycia drożdży. Wychodzą pyszne - chrupiące na zewnątrz, trochę miękkie w środku. Mocno pieprzne, ale bez przesady. Idealne do maczania w jakimś łagodnym dipie. Przepis znalazłam w Italieniske brød: fra focaccia til grissini Maxine Clark. Grissini z pieprzem Składniki: (na 15-20 sztuk) 12 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 125 ml letniej wody
Pożeraczka, czyli raz adobrzeGuacamole... Pysznie kremowe dzięki dojrzałym awokado. Mocno aromatyczne za sprawą kolendry i czosnku. Delikatnie kwaśne od soku z limonki. Doprawione solą i pieprzem. Niezastąpiony dodatek do
Gospodyni MiejskaSalsa pomidorowa... Kawałeczki soczystych pomidorów. Drobno posiekana czerwona cebula. Listki świeżej, aromatycznej kolendry. Kawałeczki ostrej papryczki chili. Dodatek szczypiorku i czosnku. Skropiona sokiem z cytryny. Doprawiona
Gospodyni Miejskaobiecywałam znowu pojawia się kasza jaglana :) i to w wersji obiadowej zamiast ziemniaków. Kotleciki są świetnym dodatkiem do obiadu ale również są pyszne same w sobie, a z dipem jogurtowym smakują obłędnie. Przepis jest banalnie prosty tak jak wykonanie, dlatego gorąco polecam. Porcja na 12 kotlecików Składniki: 0,5 szklanki kaszy jaglanej pęczek pietruszki 1 cebula
Niezły MłynekWeekend! I znów rodzinka w komplecie ^^ Wczoraj był bardzo rodzinny wieczór. Razem z siostrami przyrządziłyśmy nachosy, dipy i amarantuski, włączyłyśmy telewizor i razem z rodzicami obejrzałyśmy Hobbita (oczywiście przegryzając świeżo zrobione pyszności). Uwielbiam takie chwile gdy znów można poczuć się jak za dawnych lat... Dzisiejszy dzień także zapowiada się ciekawie. Od rana trwają przygotowania do wieczornego przyjęcia imieninowego mojego
Kuchenny Skrawek Niebawygodne otwieranie ramienia robota za pomocą jednego przycisku:) i do tego ma osłonę na misę, wielki plus. W zestawie ma również dzbanek blendera, a więc możemy przygotować koktajle, sosy, dipy i kruszyć lód. Posiada również wyciskarkę do cytrusów i łatwo zakładany pojemnik robota kuchennego ze specjalnymi tarczami do krojenia, siekania, szatkowania i rozdrabniania wszystkich rodzajów składników. Marchewkę starłam w minutę
Mała Cukierenkawygodne otwieranie ramienia robota za pomocą jednego przycisku:) i do tego ma osłonę na misę, wielki plus. W zestawie ma również dzbanek blendera, a więc możemy przygotować koktajle, sosy, dipy i kruszyć lód. Posiada również wyciskarkę do cytrusów i łatwo zakładany pojemnik robota kuchennego ze specjalnymi tarczami do krojenia, siekania, szatkowania i rozdrabniania wszystkich rodzajów składników. Marchewkę starłam w minutę
Mała Cukierenkazalewamy oliwą z oliwek lub dowolnym olejem, wkładamy do lodówki i używamy kiedy chcemy. Taka oliwa może stać do 2 tyg. w lodówce. Posiekany czosnek używamy do dipów, sosów, mięs,makaronów. Gdy się kończy robię drugą. Polecam. Szybko i bez konserwantów
Pasje Jolkiziemniaczanej, wlewamy mleko, doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i suszonym tymiankiem, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Kotlety smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Wykładamy na talerz podajemy z dipem BBQ. Z tej ilości wychodzi 12 dużych kotletów. Smacznego! The post Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmażymy z obu stron na złoty kolor- po 2-3 min na każdą stronę.Usmażone układamy na ręcznikach papierowych , aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Kurczaczki gotowe. :) Kurczaczki podajemy z dipem czosnkowym- przepis tutaj lub z innym ulubionym sosem. Polecam i życzę smacznego
Smaki Edytyskładniki, wraz z fasolą, wkładam do wysokiego naczynia, miksuję blenderem na pastę - u mnie niedokładnie, aby czuć poszczególne składniki. Doprawiam. Podaję. Idealna do pieczywa, warzyw czy np. jako dip. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiGuacamole to meksykańska salsa przyrządzona z awokado. Może być dodatkiem do tortilli, tacos lub do jakiegokolwiek meksykańskiego posiłku. Szybko się ją robi i świetnie smakuje. Składniki
Oryginalny smakSalsa fresca to prosta salsa pomidorowa zwana również jako Pico de gallo. Robi się ją z dojrzałych i świeżych pomidorów z dodatkiem cebulki, papryczki chilli, kolendry
Oryginalny smak