Shakshuka (Szakszuka)

Shakshuka (Szakszuka)

Shakshuka (Szakszuka)

Przepis na : śniadanie

Czas czytania: 3 min Shakshuka ( Szakszuka ) to nic innego jak zapiekane jajka w sosie pomidorowo-paprykowym, najczęściej podawane na śniadanie . To danie oczywiście można zjeść i na obiad , jest to bardzo sycące i pożywne danie. Danie to pochodzi z kuchni tunezyjskiej i jest bardzo popularne w krajach arabskich i na całym świecie. Nic dziwnego, że szakszuka cieszy się takim powodzeniem , bo jest bardzo, bardzo smaczna ! Shakshuka (Szakszuka) [feast_advanced_jump_to] 🥘 Składniki 2 łyżki oleju kokosowego lub inn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, mielone, sosy, truskawki, drożdżowe, pączki, bagietka, ciasto drożdżowe, bułki, biszkopt, chleb, ciasto, mięso, fasolka, dieta, obiad, pasta, dipy, serek wiejski , ciasto z truskawkami, sos serowy, mięso mielone

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.