Osobiście chyba nie znam osoby, która nie lubiłaby sernika. Tym razem mój mąż, który sam zrobił wszystko, mi została tylko kwestia dekoracji. Zaskoczył mnie i kolejny raz pokazał, że facet w kuchni potrafi więcej niż same sobie myślimy. A ten sernik jest naprawdę idealny. Nie opada, nie przypieka się z wierzchu jest po prostu boski. Delikatny, wilgotny, lekki. Chyba już
Malinowe Pocałunkicytryny i słodzimy do smaku. Pierwszy blat nasączamy wykładamy część masy i przykrywamy kolejnym blatem, który nasączamy i pokrywamy masą. Układamy ostatni blat, nasączamy go i przechodzimy do dekoracji. Użyłam tylki 2D. Łyżeczkę masy odłożyłam do miseczki i dodałam czerwonego barwnika. Taką miksturą wysmarowałam wnętrze rękawa i włożyłam masę. Pokryłam cały tort małymi rozetkami. Ale Wy możecie go ozdobić
Malinowe Pocałunkikaszubskie) 2 galaretki truskawkowe syrop różany z płatkami 200 ml śmietany 30 % 200 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny opcjonalnie kilka kropel barwnika czerwonego bita śmietana i truskawki do dekoracji. Ciastka z olejem rzepakowym: 250 g mąki 1/4 szkl oleju rzepakowego 1/4 szkl wody 1/4 szkl cukru cukier waniliowy Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść. Rozwałkować, nadać kształt, ułożyć
Malinowe Pocałunkigalaretka turkusowa, jogurt grecki, truskawki, cukier puder, melon. Podaję warstwy od dołu: galaretka niebieska, na to zmiksowany jogurt z galaretką turkusową, na górę zmiksowane truskawki z cukrem pudrem, do dekoracji kulka z melona. (Ps. galaretki w kolorze niebieskim i turkusowym posiada w swoim asortymencie firma Wodzisław). Polecam, szybki i bardzo smaczny deserek w sam raz na lato pachnące truskawkami
Malinowe Pocałunkiznajdziecie ( TU ). A ja sączę kolejnego... Polecam! Składniki: 50ml białego rumu 1 łyżka likieru Blue Curacao 60ml soku ananasowego 60ml soku grejpfrutowego kruszony lód limonka, truskawki, cytryna (do dekoracji) Wykonanie: Rum, likier, sok ananasowy i grejpfrutowy mieszamy w szejkerze. Kruszymy lód w blenderze i wkładamy do kieliszków. Miksturę (jakże fenomenalną ;) ) wlewamy do kieliszków "martinówek", dekorujemy plastrem cytryny, limonki
Malinowe Pocałunkisyrop curacao 2-3 łyżki soku z cytryny cukier do smaku likier curacao tabliczka ciemnej czekolady min 60 % serek Almette fruit np. z wiśnią i żurawiną ulubione owoce do dekoracji opcjonalnie niebieski barwnik Wykonanie: Gruszki obieramy zostawiając ogonek, od spodu wycinamy gniazda nasienne. Do rondelka wlewamy wodę tyle, aby gruszki były zakryte. Dodajemy sok z cytryny, syrop curacao i cukier
Malinowe Pocałunkinasączenia: szklanka słodkiej herbaty z cytryną * na krem: 660 ml śmietanki 30% 2 "fixy" do bitej śmietany cukier puder do smaku (około 4 łyżek) * na dekorację: duże opakowanie m&m's-ów dwa opakowania rurek z kremem wstążka Przygotowanie: Żółtka oddzieliłam od białek. Białka ubiłam ze szczyptą soli. Kiedy widziałam, że piana
Kulinarny Pamiętnikmasła 200 g nutelli 250 g suszonych śliwek Kresto 100 ml spirytusu Polewa 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki jogurtu naturalnego Do dekoracji bezy czekolada gorzka śliwki suszone Kresto Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo aż ciasto będzie sztywne i nie będzie spadać z łyżek
Ala piecze i gotujeśmietanki 30% 100g białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej przegotowanej wody 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody kakao do dekoracji Wykonanie: CIASTO CZEKOLADOWE - kawę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie, lekko ostudzić - masło roztopić z 3/4 cukru i mlekiem - do ciepłej mieszanki wlać kawę, wymieszać, zdjąć z palnika - dodać kawałki czekolady
Smakołyki Berenikianiołków. Pamiętamy o zrobieniu dziurek na zawieszki. Pieczemy ok. 15 minut aż pierniczki się zarumienią. Rozpuszczamy cukier w podgrzanym soku z cytryny i lukrujemy ciastka. Dodatkowo możemy ozdobić ciastka. Dekoracje robimy gęstym i ciepłym lukrem; najłatwiej przełożyć go w tubkę z cienką końcówką, którą narysujemy szczegóły aniołków. Z tego przepisu
prawdziwe jedzeniebardzo smaczne. Przepisów na ten koktajl można znaleźć naprawdę bardzo dużo, mnie jednak najbardziej smakuje on w tej wersji: - 4 łodygi selera naciowego - 3/4 kiwi - maliny/jeżyny do dekoracji i skonsumowania w trakcie ;) Seler oraz kiwi miksuję razem i nie dodaję do tego wody (spotkałam się też z taką wersją owego koktajlu). Przystrajam malinami, bazylią, jeżynami - czymkolwiek chcecie
WeAreCrazymuszkatołowej szczypta szafranu opakowanie cukru wanilinowego cukier trzcinowy 1/3 puszki mleczka kokosowego 2 jajka ok. 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder - do dekoracji Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
WeAreCrazybędziemy czekać na muffinki często uzależnione jest od piekarnika !) Babeczki są przepyszne! Życzymy smacznego :)! Jeżeli nie wiesz jak zrobić "białą" masę cukrową, której używa się do dekoracji tortów napisz do nas maila (znajdziesz go w zakładce KONTAKT) podamy Ci przepis :) P.S.WeAreCrazy
WeAreCrazywanilii mus pomarańczowy 4 pomarańcze (około 1kg) 200ml śmietanki 30% 100g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny ziarenka z 1/2 laski wanilii kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji Wykonanie: CIASTO KRUCHE - mąkę, kakao i cukier puder przesiać, dodać zimne masło, składniki posiekać razem, dodać zimną wodę, szybko zagnieść jednolite ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić przez 60 minut
Smakołyki Berenikidodałam Hawajskiej owocowej 3 łyżki powideł śliwkowych 4 jaja 1/2 łyżeczki sody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przyprawy znajdziecie na stronie www.skworcu.com.pl Do dekoracji: tabliczka czekolady 3 łyżki mleka Do przełożenia: słoik powideł śliwkowych 1. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, goździki, sodę, sól, przyprawę do piernika, dokładnie wymieszać
Apetyczna babeczka