dekoracje - 3179 przepisów (strona:118/212)

Sernik z piernikami i czekoladowymi kropkami 381

czekoladzie z marmoladą (typu Alpejskie) Polewa 50 ml wody 50 ml kremówki 80 g cukru pudru 20 g kakao  1 łyżeczka żelatyny 10 ml wody cukier perlisty do dekoracji Przygotowanie:   Herbatniki drobno zmiksować w blenderze, dodać roztopioną margarynę, kakao i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę z herbatników na dno tortownicy o średnicy 28 cm, ugnieść i wyrównać powierzchnię

Ala piecze i gotuje
Ciastka kokosowe 248

aromatu waniliowego szczypta soli 2 - 3 łyżki kokosu Polewa: 1/4 kostki margaryny mlecznej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka wody Dodatkowo: cukier kryształ do obtaczania kokos do dekoracji Na blacie połączyć mąkę z margaryną jak na kruche ciasto. Zrobić na środku wgłębienie, a w nim umieścić drożdże roztarte z cukrem. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Odrywać kawałki

Praktyczna pl
Ciasto czekoladowe 375

margaryny, 200 g cukru, 4 jajka, 250 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g czekolady w proszku, Zapraszamy do sklepu SKWORCU Dekoracja: 1 duża polewa lub rozpuszczona czekolada w kąpieli wodnej. Wykonanie: Margarynę  utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Obie mąki  wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą w proszku, dodawaj

Anioły w kuchni
Warsztaty stylizacji i fotografii z Malmą 171

nakryć do stołu. Druga część warsztatów została podzielona na dwie części, a blogerki na dwie grupy: w trakcie kiedy jedna  z nich uczyła się robić świąteczne dekoracje, druga szkoliła się wraz z fotografem Maciejem Zaczykiem. Podczas dekorowania  każda  z nas miała za zadanie przyozdobić swoją choineczkę, a na koniec na schodach zrobiłyśmy kolorową wystawę

Kulinarne przygody Gatity
Tort miodowy 224

łyżki cukru -1 łyżka wody -3 łyzki kakao - Toblerone Fruit/Nuts oraz Toblerone mleczna z nugatem migdałowym i miodem  – jako dodatek do polewy i jako pyszna chrupiąca posypka i dekoracja -garść zblenderowanych orzechów włoskich Wykonanie: Gotujemy mleko z cukrem i cukrem waniliowym, kiedy zaczyna wrzeć dodajemy kaszę manną . Intensywnie mieszamy, aby uniknąć powstania grudek. Jeśli takowe się pojawią można zmiksowac

Z Kuchni Do Kuchni
PIERNIK Z BAKALIAMI 219

szklanka mleka pół szklanki orzechów włoskich pół szklanki rodzynek 1 łyżeczka sody pół szklanki wiórków kokosowych lukier zielony gotowy w opakowaniu kolorowe cukiereczki lub posypka do dekoracji Wykonanie: Margaryne roztapiamy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mleko, kakao,mąkę wymieszaną z sodą, przyprawe do piernika. Miksujemy, dodajemy tłuszcz.Mieszamy. Dodajemy rodzynki i orzechy, mieszamy. Wykładamy do formy w kształcie

Z Majeczką w kuchni
Zupa krem z cebuli 168

dużych cebul 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła wywar z warzyw  1,5 litra łyżka tymianku , sól , pieprz do smaku 1 szklanka białego wytrawnego wina szczypiorek do dekoracji 15 dag sera żółtego typu chedder bułka np bagietka WYKONANIE Cebulę obieramy i kroimy  w cienkie plasterki.  Podduszamy  na maśle, aż będzie miękka i przezroczysta. Nie   rumienimy

W kuchennym oknie Ewy
Pasta z awokado, jajka i suszonych pomidorów, podana w zielonych łódeczkach. 219

awokado 4 ugotowane jajka sok z limonki twarożek wiejski 1/2 opakowania 1 łyżeczka łagodnej musztardy 1 łyżka suszonych zmielonych pomidorów sól pieprz do smaku pomidor i sałata do dekoracji WYKONANIE: Awokado opłukać, przekroić na połowę, wyrzucić pestkę i delikatnie wyjąc miąższ tak , by nie uszkodzić zielonej  łódeczki.       Miąższ  pokroic na małe kawałki, skropić dość mocno

W kuchennym oknie Ewy
Greckie smaki na twoim grillu: Grillowanie sera Halloumi, porady, wskazówki, przepisy 175

cytryny. Grillowany ser Halloumi z pomidorkami cherry Czas przygotowanie: 3 minuty Czas grillowania: 3 minuty składniki: 1 ser Halloumi pokroić w 1 ½ cm plastry ½ łyżeczki oliwy z oliwek do dekoracji: świeżo zmielony czarny pieprz oregano lub liście mięty 4-5 przeciętych na połowę pomidorków cherry sos vinaigrette Przygotowanie: Rozgrzać grilla do dużej temperatury, plastry sera natrzeć oliwą z oliwek, grillować

naRuszcie
Tort tiramisu i wielofunkcyjny robot planetarny Philips 207

rozpuszczalnej w granulkach 4 żółtka Wierzch i boki: 650g + 5 łyżek śmietanki kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 2 fixsy do śmietany Do dekoracji: paluszki czekoladowe gwiazdki czekoladowe kakao do posypania     Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz migdałami. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg

Mała Cukierenka
TORCIK OWOCOWY Z MASĄ BUDYNIOWĄ 173

Kolejna propozycja na przełożenie biszkoptu i wyczarowanie z niego torcika. Mój najmłodszy synek bardzo lubi budyń, specjalnie dla niego powstała więc masa budyniowa mocno waniliowa :) Do dekoracji zamiast sztucznych ozdób użyłam owoce i od razu zrobiło się weselej podczas tej wszechogarniającej Nas bieli !   Składniki: biszkopt jasny: na prodiż 28 cm: do przekrojenia na 2 lub 3 części 6 jajek

Z Majeczką w kuchni
GOFRY Z BITĄ SMIETANĄ 197

Składniki: 4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1/2 szklanka mleka 1 szklanka smietany 18 1/2 szkl.wody przegotowanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 1/3 szkl.oleju bita smietana-do dekoracji listki mięty Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.Wlewamy ciasto do gofrownicy,zapiekany na złoto.Gotowe gofry smarujemy konfiturą z borówki amerykańskiej.Dekorujemy bita smietaną i listkami miety

Z Majeczką w kuchni
TARTA A'LA MAZUREK 237

Wykonanie: Masło posiekać z mąką, dodać cukier, szczyptę soli,jajko,zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię. Odłożyć na 30 min do lodówki. Ciasto rozwałkować, odłożyć kawałek ciasta do dekoracji,a resztą ciasta wyłożyć  formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 10 min w 180 st.  Masę makową wymieszać

Z Majeczką w kuchni
Tort tiramisu i mikser planetarny marki Philips 372

rozpuszczalnej w granulkach 4 żółtka Wierzch i boki: 650g + 5 łyżek śmietanki kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 2 fixsy do śmietany Do dekoracji: paluszki czekoladowe gwiazdki czekoladowe kakao do posypania     Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz migdałami. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg

Mała Cukierenka
Mus brzoskwiniowy z kremem mascarpone 286

brzoskwiniowy: 6 dużych brzoskwiń 1 cytryna 1 łyżka cukru 1 gałązka rozmarynu Krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru Do dekoracji: 50 g gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mus brzoskwiniowy: 1. Brzoskwinie obieramy ze skórki, przekrawamy na połówki, wyciągamy pestki, kroimy na mniejsze kawałki. 2. W rondelku na małym ogniu prażymy pokrojone

W kuchni Katie