dekoracje - 3179 przepisów (strona:130/212)

Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu 203

szczypcie: soli, cukru i sody oczyszczonej  4 łyżki wiórek kokosowych  2 garście posiekanych orzechów włoskich  kilka łyżek rumu  olej do smażenia  do dekoracji  cukier puder  dżem truskawkowy  aronia ze słoiczka  kokos do posypania  Przygotowanie:  W misce żółtko ucieramy z cukrem, dodajemy zsiadłe mleko oraz mąkę i kokosowe wiórki

Moja smaczna kuchnia
Tajskie czerwone curry z warzywami 319

cukinia papryka czerwona średni batat lub 2 ziemniaki 1/2 szklanki bulionu warzywnego limonka 1 cm świeżego imbiru olej do woka sól, pieprz dodatkowo: ryż jaśminowy, kolendra lub bazylia do dekoracji Wszystkie warzywa pokroić w dużą kostkę. W woku rozgrzać olej na dużym ogniu, wrzucić cebulę i mieszając podsmażyć ją do miękkości przez 2-3 minuty.  Dodać czerwoną pastę curry

wyzwania kuchenne
Robaczywe babeczki 242

Słodyczy na Halloween ciąg dalszy. Dziś przedstawiam Wam przepis na robaczywe babeczki! Zapewniam, że dekoracja zaskoczy każdego, a ich wykonanie jest banalnie proste. Nie trzeba nawet miksera. Miłej zabawy! Składniki: 200 g mąki 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml maślanki 1 łyżeczka sody 1 opakowanie cukru wanilinowego 5-6 szt. ptasiego mleczka o smaku karmelowym

Pasja Smaku
Sernik dyniowy na Halloween. 280

pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 50-60 min. Po upieczeniu sernik studzimy.  W między czasie póki sernik stygnie zabieramy się do przygotowania dekoracji. Z pomarańczowego lukru plastycznego formujemy kuleczkę, następnie za pomocą tępej strony noża robimy na kulce typowe dla dyni wgłębienia dookoła. Potem za pomocą wypukłej strony łyżki spłaszczamy dynię, na koniec z lukru

Kuchnia Łukasza
Pierniczki duchy Halloween 135

przyklejało. Ciasto smarujemy rozmąconym jajkiem i wykrawamy foremkami kształty duszków. Pieczemy ok. 15 minut aż pierniczki się zarumienią. Rozpuszczamy cukier w podgrzanym soku z cytryny i lukrujemy ciastka. Dekorację robimy gęstym i ciepłym lukrem; najłatwiej przełożyć go w tubkę z cienką końcówką, którą narysujemy szczegóły duszków

prawdziwe jedzenie
Wesołych Świąt 144

żółtka z jajka 2 sztuki margaryna 240 g ( można zastąpić Masłem) przyprawa korzenna całe opakowanie Lukier; 2 białka z jajka cukier puder 200g sok z cytryny 2 łyżeczki Dekoracja; Czekolada 1/4 tabliczki mlecznej margaryna 10 g   lukier wg uznania barwnik zielony do żywności wg uznania kolorowa posypka wg uznania pisaki (sprzedawane w paczkach po 4 sztuki) sos fioletowy

pichciszto
Witam Wszystkich z Przeprosinami:) 133

większa uwaga na prowadzenie:) Pozdrowiam   PichciszTo!!!!!!!!!!!!!! dzisiaj nowy przepis w zakładce obiady Risotto z Gruszką i serem camembert z grillowanym  Strusiem w szynce szwarcwaldzkiej   w dekoracji z  tymianku  mega smak polecam :0  Zapraszam! także na profil  http://cooklet.com/pl/pdmucha91

pichciszto
Ciasto czekoladowe 101

smakuje z owocami... Składniki: 200 g margaryny, 200 g cukru, 4 jajka, 250 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g czekolady w proszku, Dekoracja: 1 duża polewa lub rozpuszczona czekolada w kąpieli wodnej. Wykonanie: Margarynę  utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Obie mąki  wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą

Anioły w kuchni
KREM Z KALAFIORA I BROKUŁÓW 165

ząbki czosnku,  2 łyżki oleju,  po pół kalafiora i brokuła,  1 szkl mleka,  3 szkl wywaru warzywnego, 0,5 szkl startego sera i kawałeczek do dekoracji,  1 łyżka mąki,  szczypta papryki,  sól, pieprz. Wykonanie; W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, czosnek, kalafior i brokuły i podsmażać na wolnym ogniu

Anioły w kuchni
Koktajl miętowy 200

wody gazowanej, 50 ml likieru miętowego, /jeżeli nie macie to użyjcie 3 krople olejku miętowego/, 2 łyżki cukru trzcinowego, lód / u nas tym razem bez/, świeża mięta do dekoracji, Wykonanie; Schładzamy wszystkie składniki. Mieszamy składniki i ponownie do lodówki:) Do kieliszka lub czego wolicie wkładamy lód i zalewamy koktajlem. Drinka możesz posłodzić miodem np. akacjowym

Anioły w kuchni
Makowiec z bakaliami 179

pudru 120g miękkiego masła 6 jajek 3 łyżki likieru amaretto 100g płatków migdałowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia bakalie (orzechy, rodzynki) 2 gorzkie czekolady na polewę płatki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Mak sparzyć gorącym mlekiem i gotować na wolnym ogniu 0,5 godziny, odstawić do ostygnięcia.Odsączyć z nadmiaru płynu i zmielić dwukrotnie. Żółtka oddzielić od białek. Masło zmiksować

Anioły w kuchni
Ciasto pomarańczowo-migdałowe 157

Składniki; 5 dkg mąki pszennej, 15 dkg cukru pudru, 4 jajka, 10 dkg startych migdałów, 3 pomarańcze, 300 ml śmietanki kremówki, 2 łyżki cukru waniliowego, kilka całych migdałów do dekoracji, Wykonanie; Białka ubijamy z 2/3 cukru pudru. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem pudrem. Łączymy z pianą, mąką i startymi migdałami. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy ok. 30 minut.Pomara

Anioły w kuchni
Jajka faszerowane z pająkami 503

Niech nazwa Was nie zmyli - jajka nie będą faszerowane pająkami! To jedynie propozycja szybkiej do wykonania przystawki na spotkanie w stylu Halloween z ciekawą dekoracją. Nie potrzeba tu żadnych specjalnych umiejętności, więc nawet dzieci mogą pomóc przy ich przyrządzaniu.  Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo kilka czarnych oliwek bez pestek 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz

Pasja Smaku
Spaghetti po maltańsku na Światowy Dzień Makaronu 290

łyżeczki kaparów garść zielonych lub czarnych oliwek ząbek czosnku 200 g pomidorków koktajlowych chlust białego wytrawnego wina 1/2 puszka krojonych pomidorów oliwa ew. sól do smaku bazylia do dekoracji Przygotowanie: Zagotuj garnek wrzątku i wrzuć do niego spaghetti. Ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Rozgrzej oliwę na patelni o wysokich ściankach. Wrzuć na nią pokrojone w paseczki suszone pomidory, oliwki pozbawione

Chilli Czosnek i Oliwa