dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:29/571)

Gulasznikow Kurkowy z Kopytkami. 155

gotowaliśmy je około 1,5 h a następnie dodałem kurki które gotowały się jeszcze 15 minut . Danie jest dobre gdy mięsko jest już miękkie. Kończymy danie dodając do garnka zahartowany gorącym sosem mały kubeczek jogurtu naturalnego oraz doprawieniem 1 łyżką sosu sojowego . Smacznego życzą Wspólne Smaki

Wspólne smaki
Roladki schabowe z ziołowym farszem 208

Przepis zaczerpnęłam z biedronkowej broszurki. Autorem dania jest Jakub Kuroń - polecam gorąco takie roladki na obiad - są pyszne! Składniki: 600 g kotletów schabowych 300 g sera żółtego 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka posiekanego koperku 1 małe jajko (w oryginale żółtko) 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej do smażenia mąka

Kuchnia domowa Ani
Sos Ragout bolognese 170

godziny, aż odparuje połowa wody, często mieszając aby nie przypalić. Przepis jest na ok. 3 litry sosu. Ja część zamykam w słoiki, jak sos jest jeszcze gorący, a część zostawiam na danie z makaronem i parmezanem. SMACZNEGO . CMOK

Pasje Jolki
MUFFINKI Z NUTELLĄ I KAKAO NA MĄCE ORKISZOWEJ 278

pieczenia -1/2 łyżeczki sody -3/4 szklanki ksylitolu(może być cukier) -1/2 szklanki oleju kokosowego(lub zwykłego) -1/2 szklanki kakao naturalnego -1/2 szklanki gorącej wody -2 jajka( ja dałam 6 przepiórczych) -jedna łyżeczka ekstraktu waniliowego -1 szklanka jogurtu naturalnego -12 łyżeczek nutelli W jednej misce przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Kakao mieszamy z wodą

Smaczne Zdrowe
Szybki makaron z kozim serem i pomidorkami koktajlowymi 221

chcę spędzać dużo czasu w kuchni. Nieskomplikowany, ale pełen aromatu sos z oliwy, czosnku i pomidorków zrobicie w czasie gotowania makaronu. Kozi ser wystarczy pokruszyć do gorących tagliatelle, delikatnie się roztopi nadając daniu swojego charakterystycznego smaku. Po prostu palce lizać! Ja zdecydowanie wolę spędzić 20-30 minut w kuchni, aby cieszyć się takimi potrawami, niż zjeść coś kupnego. Uważam

Chilli Czosnek i Oliwa
CZEKOLADA - część I 152

hiszpańscy. Był to gorący i aromatyczny napój składający się ze zmielonych na pył ziaren i wody. W Hiszpanii zapanowała istna czekoladowa moda. Wytworne i pobożne damy oraz ich arystokratyczni kawalerowie pokrzepiali się filiżanką gorącej czekolady podczas dłużących się nabożeństw, władze kościelne, zaś również nie strojące od czekolady przymykały na to oczy. Wkrótce recepta mnichów hiszpańskich zdobyła licznych zwolenników w całej

Ciastka - domowe słodkości
Chłodnik 203

Ufff, jak gorąco! Kiedy temperatura wzrasta, maleje ochota na stanie przy kuchni i wtedy najlepiej postawić na coś zimnego, orzeźwiającego i pysznego, przy okazji. Taki jest chłodnik. Pierwszy raz jadłam go w pracy, w restauracji Antonówka. Postanowiłam ponowić to danie w domu, dla rodziny. Oczywiście zrobiłam po swojemu. Wyszedł bardzo smaczny, różowiutki i pełny warzyw :) Składniki: 1 pęczek

Cakes By Kejt
Marsjański sernik 222

łyżki brązowego cukru (u mnie zwykły cukier) 20 g masła, dodatkowo 300 ml śmietany kremówki połowa mlecznej czekolady, posiekanej - u mnie gorzka 3 łyżeczki żelatyny (dałam o jedną więcej) 60 ml wody (gorącej, do rozpuszczenia żelatyny) 500 g sera białego o kremowej konsystencji (u mnie President chudy do serników) 110 g cukru pudru - dałam tak ,,na oko" ok 2/3 szklanki

sierotka maRysia w kuchni
Jesień za pasem. Czas na KONKRET. 188

pora chłodów, nasz organizm domaga się KONKRETÓW. Trudno nasycić się lekką sałatką, czy delikatną zupą, tak jak w lecie. Zaczynamy robić miejsce na naszym sole dla dań o rozgrzewających właściwościach, sytych i gorących. Mięsa, jakieś potrawki, gulasze czy też porządne zupy. Ewidentnie widać jesień. JAŁOWCOWY SCHAB Z WINEM. /autorski;/ 6 plastrów schabu bez kości 2 średnie cebule

W kuchni Karmel-itki
makaron a'la włoska pasta-z sosem pomidorowym i serem 183

Witam Kochani  tego gorącego, sierpniowego popołudnia :-) Dziś przychodzę do Was po raz drugi, chciałabym Wam przedstawić przepis na bardzo smaczne i szybkie danie z makaronem w roli głównej :-) Kilka lat temu, byłam na wakacjach we Włoszech, i strasznie mi smakowały tamtejsze pasty, od tej pory szukałam dobrego przepisu, który chociaż w małym stopniu smakowałby podobnie(...)żółty, wiadomo, we Włoszech nie do pomyślenia-tam tylko parmezan, ale ja nie mam parmezanu, wiec używam sera żółtego, zresztą niewielka ilość nie szkodzi potrawie :-) Polecam Wam przygotowanie tego dania, bo warto :-) SKŁADNIKI: Porcja dla 3-4 osób -500 g makaronu rurki penne -2 dojrzałe pomidory -4 ząbki czosnku -5 łyżek oliwy z oliwek -3 łyżki koncentratu pomidorowego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zapiekanka ziemniaczana z wątróbką + film 173

Zapiekanka ziemniaczana z wątróbką to świetna propozycja na jednogarnkowy obiad lub gorącą kolację. To nieskomplikowane w przygotowaniu, proste, bardzo smaczne, sycące i pożywne danie szczególnie polecam wielbicielom wątróbki. składniki na żaroodporne naczynie 23cm na 35 cm 1 kg wątróbki drobiowej 1 kg ziemianków 2 cebule 1 jabłko 1 papryka czerwona 3 jajka 200g śmietany 18% olej do smażenia

Smakowite Dania
Łopatka pieczona w cebuli 188

Łopatka pieczona w cebuli smakuje równie dobrze na gorąco, jak i na zimno. Jest to ulubione danie naszego Łukasza, który zawsze domaga się większej ilości cebuli :) Obowiązkowo, jako dodatek musi być surówka z białej rzodkwi.     Składniki: -ok. 2 kg łopatki -10 cebul -marynata:     3 l wody      15 dkg soli

Maminek kulinarny
pieczony w piekarniku omlet brzoskwiniowy 177

pieczony omlet z brzoskwiniami Gorący posiłek na rozpoczęcie dnia, poprawi nam nastrój i doda tak potrzebnej energii. Składniki Danie dla czterech osób 1,5 szklanki mąki ½ szklanki mleka 6 jajek 2 łyżki cukru 2-3 brzoskwinie masło do smarowania formy Sposób przygotowania Jajka wbijamy do miski i rozmącamy trzepaczką. Dodajemy cukier, mąkę, mleko, całość mieszamy i odstawiamy

Miód i pieprz
Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami 156

kapusty kiszonej suszone grzyby 3 duże cebule masło mąka woda oliwa sól, pieprz, cukier Ciasto na pierogi Do przygotowanie dobrego ciasta na pierogi niezbędna jest gorąca woda, oliwa i mąka. Nie da sie ustalić ile dokładnie wody na jaką ilość mąki. Dlatego wodę należy dodawać do mąki stopniowo cały czas zagniatając ciasto. Na początku łyżką, żeby się nie poparzyć(...)dzielić go na poszczególne pierogi.   Teraz pozostaje tylko kleić i gotować. Jeżeli chcecie przygotować pierogi kilka dni przed Wigilią najlepiej je zamrozić. W tym celu pierogi wrzucasmy na gorąca posoloną wodę i obgotowujemy 7 min. Wyciągamy do obeschnięcia i zamrażamy. The post Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia