dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:31/571)

Winter Wish Coffee Latte - INKA INSPIRUJE 159

piernikowym i gęstym sosem tiramisu. Puszysta i gęsta pianka na wierzchu. Ta kawa to marzenie! Marzenie zimowe, które spełniłam ;-) Niesamowita przyjemność, aromat i smak, który nie da się niczym zastąpić. Polecam Wam gorąco. Tą kawę po prostu trzeba wypić!  Jak przygotować zimową kawę Inka? SKŁADNIKI: - 2 porcje kawy INKA z orkiszem - 3 łyżki konfitury z żurawiny - 4 łyżki

SMYKWKUCHNI
Zupa paprykowa 164

minut - dzięki temu para, która się wytworzy w środku spowoduje dodatkowe zmiękczenie skórki. Po tym czasie obrać paprykę ze skórki i pokroić w kostkę (UWAGA, GORĄCE!) Papryka będzie bardzo miękka. Jeśli dacie radę - w miarę możliwości usuńcie pestki, ale nie jest to konieczne - tzn. mi nie przeszkadzały :) Podsmażoną cebulę z resztą składników przełożyć do wywaru, dodać pokrojoną w kostkę paprykę

Szczęśliwa kuchnia
Stek wołowy krojony w marynacie cebulowej 186

soczyście zielone brokuły, przypieczono na złoto bakłażany tworzą prawdziwy koncert na talerzy. Warto wiedzieć, że stek wołowy krojony w marynacie cebulowej może być podawany na gorąco, a także na zimno. Takie danie zawiera chude mięso, krótko grillowane warzywa i oprócz tego, że rewelacyjnie smakuje i pięknie wygląda, jest po prostu zdrowe. Dlatego postanowiliśmy, że przepis weźmie udział

Pociąg Do Kuchni
Filet kurczaka w pikantnej marynacie z truskawkami i mozzarellą. 153

wielkość należy dopasować do wielkości fileta. Ponownie układamy na patelni i jeszcze podsmażamy ( pod przykryciem) kilka minut, aż ser  zacznie spływać na boki. Gorąco zachęcam do dodawania truskawek do dań wytrawnych, sprawdzają się znakomicie. Pikantne, mocno cebulowe mięsko, kwaskowata truskawka  i aksamitna mozzarella. Tego się nie da opisać, tego trzeba spróbować. I jeszcze bardzo ważne, olej

Dieta moja pasja
makaron bolognese po mojemu na dobry i syty obiad... 160

koniec wsypać koperek makaron gniazdka średnie wrzućić do osolego wrzątku i gotowac 9 minut, odlać na durszlak i krótko przelać zimną wodą, porcje makaronu podać z gorącym sosem i posypac serem mozarella - danie jest pysznie pyszne , szybkie do przygotowania..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z komosy ryżowej 169

wszystkim żródłem wysokiej jakości białka roślinnego i zawiera komplet aminokwasów, które powinny być dostarczane organizmowi. Quinoa jest bardzo uniwersalna, ponieważ może być używana zarówno do dań głównych, jak i do deserów. Gorąco polecam! Składniki: 3/4 szklanka suchej komosy ryżowej (quinoa) 1,5 szklanki wody szczypta soli 1 łyżeczka oleju pół puszki białej fasoli Bonduelle pół puszki kukurydzy Bonduelle

kuchnia doski
Makaron ze szparagami 209

duży zapas. Szparagi mogę jeść niemal codziennie. Robię z nich zupę szparagową , lubię ugotowane jako samodzielne danie. Tym razem postanowiłam szparagi podać z makaronem. Danie powstało pyszne i sycące. Polecam gorąco. Składniki:  50 dag makaronu pełnoziarnistego pęczek zielonych szparagów cebula dymka 3 szt. 50 dag pomidorków koktajlowych 125g mozarelli 2 garście rukoli sok z połowy cytryny

Pobite gary Barbary
Daktyle z masłem orzechowym w czekoladzie 167

słodka przekąska jest tak banalnie prosta w przygotowaniu że trudno nawet mówić o przepisie. Jest to raczej propozycja podania. Niemniej nie da się ukryć że absolutnie obłędna! Gorąco polecam! Składniki: 10 dużych! suszonych daktyli 10 płaskich łyżeczek masła orzechowego niesłodzonego (opcjonalnie zmiksowane na pastę orzechy ziemne) tabliczka dobrej czekolady Sposób przygotowania: Daktyle delikatnie rozkrawamy z jednej strony i wyjmujemy

Pyry na Gaz
Pascha wielkanocna 169

proponuję paschę wielkanocną. U mnie na świątecznym stole pascha jest co roku. Robiłam różne jej wersje, ale ta jest zdecydowanie najlepsza. Potrawa jest bardzo sycąca. Gorąco polecam. Przepis na to smacznie danie znajdziecie  tutaj

Pobite gary Barbary
Pyry z gzikiem 194

przede wszystkim tanie, czyli stereotypowo idealne dla poznaniaków. :-) Ziemniaki gotowane w mundurkach mają inny smak niż te gotowane przez nas do obiadu. Już ten fakt nadaje daniu wyjątkowości. Ziemniaki koniecznie muszą być gorące a twaróg zimny - wtedy smakuje idealnie i niepowtarzalnie. 3-4 ziemniaki 200g twarogu 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz

Szefowa kuchni
Tradycyjne Jadło , naturalnie przy stole 221

samopoczucia. Obecnie jest napojem popularnym na całym świecie, lubianym za swój przyjemny smak. Ceni się za to, że komponuje się niemal z każdą przystawką i daniem, tak na zimno, jak na gorąco. Ponadto łagodzi wszelkiego rodzaju przejedzenie. Doskonała na śniadanie, obiad i na kolację. Super z deską wędlin, do książki...na pogaduchach. W każdym, dobrym towarzystwie i przy

Z Kuchni Do Kuchni
Potrawka z kurczaka, pęczaku i warzyw 425

minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu (u mnie to zajęło ok. 5-10 minut). Na końcu dodajemy posiekaną pietruszkę i próbujemy czy danie jest odpowiednio słone. Podajemy bardzo gorące. Post Potrawka z kurczaka, pęczaku i warzyw pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
RYBA Z PATELNI Z KREWETKAMI I CHRUPIĄCYMI WARZYWAMI 208

minut , mieszając często warzywa i krewetki. Po tym czasie krewetki nie powinny być już przezroczyste, tylko ścięte i jędrne, a warzywa odpowiednio chrupiące.  Do dania dorzuć kilka listków bazylii. Podawaj gorące. Gotowe! Smacznego! Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie:  www. sklep.dajar.pl

Słodko-Słony Świat Ilony
bułeczki ze szpinakiem i mozzarellą 187

Upiekłam już setki drożdżowych bułeczek ale te smakowały mi wyjątkowo. Po wyjęciu z piekarnika były z wierzchu chrupiące a w środku bardzo pulchne, kilka zjedliśmy jeszcze gorących bo tak pachniały, że nie dało się powstrzymać. Ja osobiście lubię takie bułeczki maczać w sosie czosnkowym, ale to już takie moje zboczenie, że prawie wszystko jadam z sosem czosnkowym.  Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sok z dzikiej róży do słoiczków. 187

Miazgę wsypać do rondla, wsypać cukier, zalać wodą. Odstawić na 12 godzin pod przykryciem. Następnie całość zagotować, a następnie przecedzić przez gęste sitko ( na sitko możemy dać gazę, aby dokładnie odcedzić miazgę ). Gorący sok rozlać do małych słoiczków, szczelnie zakręcić i pasteryzować 10 minut. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu nie dłużej niż 1 rok.  Sok możemy dodawać

Przepisy i porady kulinarne