dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:23/571)

Makaron Miłośniczki Gotowania- penne z małżami nowozelandzkimi 167

małżami wymieszaj całość posyp obficie natką pietruszki - jeśli chciałbyś zaostrzyć smak posyp ostrym w smaku startym na pyłek serem  Całość podawaj z lampką schłodzonego cydru. Danie jest przepyszne, bardzo gorąco Wam polecam, na obiad, kolację czy też spotkanie z bliskimi! przepis zgłaszam do konkursu

SMYKWKUCHNI
CHŁOPSKI BOCZEK; kuchnia żuławska 371

Pieczony boczek jest drugim daniem, które wykonałyśmy w czasie warsztatów promujących kuchnię żuławską. Pieczeń jest przepyszna. Gorąco polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
PIERŚ Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CEBULĄ 238

Pyszne i proste danie z kurczaka w sam raz do ryżu jako danie obiadowe. Można też gorące włożyć do słoika i zajadać do chlebka, jeśli tylko mamy ochotę.  Składniki: * 900 g piersi z kurczaka * 1 papryka czerwona * 1 papryka zielona * 1 papryka żółta  * 1 mała cebula * 500 g pieczarek * 3/4 szklanki gorącej wody

Zrób to smacznie
Spaghetti śródziemnomorskie 190

pokrojone w plasterki chilli, oliwki i odsączone kalmary. Podsmażamy około 7 minut. Dodajemy sos np. 2 szklanki i dodajemy makaron. Sos ma się połączyć z makaronem. Danie świetnie smakuje na gorąco, oraz na zimno. Pełni smaku doda odrobina parmezanu i świeżej bazylii

ClauditteMissCooking
Makaron z tuńczykiem i sosem pomidorowym z bakłażanem 164

części). Podsmażamy tak aby pomidory zmiękły, dodajemy tuńczyka. Podsmażamy około 7 minut. Dodajemy sos np. 2 szklanki i dodajemy makaron. Sos ma się połączyć z makaronem. Danie świetnie smakuje na gorąco, oraz na zimno. Pełni smaku doda odrobina parmezanu

ClauditteMissCooking
Letnia zupa z mokrej fasoli z quinoą 163

się na nią zupa ze ścierki. Tą jakże pieszczotliwą nazwę zawdzięcza niezbyt pięknej prezencji - kolorem przypomina wodę po myciu podłogi, ale smak rekompensuje doznania estetyczne, więc gorąco polecam to skromne danie.  Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2 szklanki mokrego ziarna fasoli (różne odmiany i kolory)   1 młoda marchew 1 cebula 1 mała kalarepka

Quinoa Raz!
Chia pudding, zdrowo i pysznie 147

lekko zamieszać. Na górę położyć truskawki w kawałkach. To jest naprawdę super, bardzo zdrowe. Polecam tym co chcą zgubić pare kilo. Tym puddingiem można zastąpić jedno danie w ciągu dnia, Gorąco polecam

Kuchnia Pokoleń
O wyższości dnia powszedniego nad dniem świątecznym 167

świątecznym chcę zilustrować  zwykłym daniem. Na stół stawiam gorącą zupę, nakrywam i ogłaszam: zupa na stole. Raz, drugi: zupa na stole, a towarzystwa ni ma. Wreszcie trzeba huknąć w przestrzeń, by zareagowali. Są. Siadamy i jemy, będzie czas na żarty i opowiadania z bieżącego dnia. Z talerzy paruje dziś gorąca zupa selerowa. Robię ja po swojemu

I tu będę miała takie te
Mleczna przekąska ze słomką ptysiową - sposób na dzieci 120

Trudno się jej oprzeć..a zatem...? Składniki -mleko -quinoa flakes  Melvit -sok malinowy domowej roboty -słomka ptysiowa http://www.brzesc.pl Ugotuj quinoa flakes na mleku, przestudz ,aby danie nie było za gorące. Dosmacz sokiem z malin. Pokrusz po wierzchu sporo słomki ptysiowej. Dzieciaki tak się skupia na słomce ptysiowej, że całą owsiankę zjedzą bez mrugnięcia okiem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa krem z zielonego groszku;) 119

delikatna, zielona zupa to doskonały pomysł na pierwsze danie, zwłaszcza podczas tak gorącego lata. Jej żywy, zielony kolor i aksamitny smak przyciągnie każdego miłośnika kremów. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a efekt jest zdumiewający. Do jej wykonania będziecie potrzebować: 500g świeżego, zielonego groszku 1 łyżkę oliwy z oliwek 1łyżkę masła śmietana do przybrania sól pieprz Uwaga! Jeśli nie macie świeżego

Kuchnia Pani Wiosny
Ostrygowy kurczak w porach z papryką 214

Szybko, smacznie i aromatycznie. Jeśli ktoś lubi mięso a my do takich należymy to tak podany kurczak będzie pysznym obiadem, jako dodatek ziarna komosy ryżowej i danie iście królewskie. Polecam gorąco. Ostrygowy kurczak w porach z papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wegańska nadziewana papryka 158

papryki masą z pęczaku. Przykryć odciętymi czapeczkami i piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Można piec równolegle z domowym chlebem ;) Papryki podawać gorące jako przystawkę lub danie główne (to ostatnie dla niezbyt głodnych gości). Forma przygotowania papryk nakrytych czapeczkami może skusić do degustacji również dzieci :)   Farsz użyty do napełniania papryk może być osobnym

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekane pieczarki z serowym farszem i bobem 154

nieregularnym kształcie. Zarówno konsystencja, jak i walory smakowe sprawiają, że Ser Morski MSM Mońki idealnie nadaje się do spożywania zarówno na zimno, jak i na gorąco - jako składnik wykwintnych dań oraz prostych kanapek. Na błyskawiczne przyrządzenie przekąsek pozwala forma sera i opakowanie, które można wielokrotnie otwierać i zamykać.   Źródło: Klik Bób (znany również jako fasola fava

ClauditteMissCooking
Chłodnik z ogórka, rzodkiewki i buraczków ze słoika 300

Chłodnik - idealna zupa na lato. Kiedy zaczyna robić się gorąco nie ma lepszego dania. Lekka, zdrowa, sycąca i wyjątkowo prosta do przygotowania. Nie natrudzisz się, a zaskoczysz bliskich pysznym jedzonkiem. Chrupiąca, pełna warzyw i świeżych ziół ma duże grono amatorów. Zapewni sporą dawkę witamin i mikroelementów. Do jedzenia nie trzeba nikogo specjalnie namawiać, a marudzących może przekona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!