gorący olej stroną łączenia od dołu, smażymy w głębokim tłuszczu z każdej strony aż roladki będą rumiane. Gotowe roladki odsączamy na ręczniku papierowym. Można je podawać na gorąco jako samodzielne danie np. z ziemniakami lub frytkami lub na zimno jako przekąskę pokrojoną w krążki. Smacznego! The post Roladki schabowe panierowane appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDanie, jakim jest klops gryczano-pieczarkowy, to zdrowie na talerzu, szczególnie dla kogoś, kto lubi kaszę gryczaną i pieczarki. Może być samodzielnym daniem obiadowym na gorąco z dodatkiem ulubionego sosu, np. pomidorowego. Może być również smaczną kolacją na zimno z ogórkiem konserwowym czy kiszonym, albo przekąską do pracy
To co kochamBędąc piekarzem, trzeba się liczyć z możliwością oparzeń. Niestety - tam, gdzie są gorące piece, nie da się uniknąć drobnych, ale też bardziej poważnych wypadków. Każdy, prędzej czy później, zetknie się z rozgrzaną częścią piekarnika lub jego wyposażenia, żeby później móc opowiadać barwne historie, w których oparzenie było trzy razy większe, niż naprawdę, a on dzielny niczym bohater renesansowego romansu(...)raczej nie zostanę, choć obiecałam sobie solennie, że następnym razem będę twardsza. Po tych wszystkich przygodach w domu czekał na mnie garnek zawczasu przygotowanej zupy. Bo zupy to idealne danie na zabiegany środek tygodnia, gdy nikomu się nie tylko nie chce, ale też ciężko znaleźć czas na pichcenie, a coś ciepłego po powrocie do domu by się zjadło
Pożeraczka, czyli raz adobrzeobieramy ze skórki, kroimy w plastry. Pokrojone owoce, goździki, cynamon i imbir łączymy z wodą. Gotujemy 20 minut na średnim ogniu. Na sam koniec dodajemy miód. Smacznego! Nie dajmy miodu do gorącego napoju. Najlepiej jeśli napój najpierw lekko wystudzimy i dopiero potem dodamy do niego miód. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); jQuery(".socialMediaOnEveryPost").addClass("sgmb
mecooksPyszna i pożywna zupa z żółtą fasolką. Dzięki dużym kawałkom ziemniaków, spokojnie zastępuje również drugie danie. Idealna na gorące dni, bo dobrze smakuje nawet letnia. Składniki: 2,5l wody 300g łopatki wieprzowej 500g fasolki żółtej 4 ziemniaki 3 łyżki koperku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki pieprzu jogurt naturalny Mięso zalewamy zimną wodą, gotujemy
Gotowanie i blogowaniePapryka. Królowa jesieni, może być pysznym dodatkiem do mięs, zup czy ryb, a także samodzielnym daniem, podana na gorąco z mięsem i ryżem stanowi pełnowartościowy posiłek obiadowy, jest dowodem na to, że w godzinę możemy zrobić coś smacznego i niezwykle apetycznego. Składniki: 6 -7 sztuk żółtych papryk ½ kg mięsa mielonego z szynki 100 g ryżu z suszonymi
Wanilia i Kardamonfareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Uwielbiam połączenie sera feta z kiszoną cytryną, postanowiłam więc dodać do tego quinoę i tak powstało to pyszne, gorące i aromatyczne danie :) Składniki: 4 papryki pół szklanki ugotowanej białej quinoy pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy pół kostki sera feta 10 zielonych oliwek kawałek kiszonej cytryny (około 3x3 cm) natka pietruszki pieprz sól
Quinoa Raz!paprykę. Tak przygotowane szaszłyki polać oliwą i oprószyć solą. Smażyć z obu stron na niewielkim ogniu tak, by mięso i szparagi zmiękły, ale się nie spaliły. Podawać gorące jako samodzielne danie lub z dodatkiem sałatki. Przepis bierze udział w konkursie sklepu ALMA www.alma24.pl ----- Podobne: Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Piknikowa przekąska z tuńczykiem Grillowane cukinie i brokuły
Weekendy w domu i ogrodziezraziki zapożyczyłam od mojej koleżanki Eli. Każda z nas pewnie inaczej je przyprawiła, ale ogólny zarys jest taki sam. Zraziki moim zdaniem będą pyszną przekąską na gorąco, ale też daniem obiadowym. SKŁADNIKI: 05 kg. mięsa mielonego (użyłam wieprzowego, ale następnym razem będzie z indyka-bardziej delikatne) plastry boczku prasowanego śliwki suszone 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku
Kuchnia Beatyzabrać ze sobą na lunch do pracy. Każdy rodzaj makaronu jest tu mile widziany, również ten mniej typowy w kształcie, składzie czy kolorze. Niech będą to dania obiadowe na gorąco (do odgrzania w pracowniczej kuchni), jak i również sycące sałatki makaronowe na zimno . Moją propozycją na dziś jest sałatka z dominującą nutą ananasa , dodatkiem pożywnego kurczaka , przełamana
Grunt to przepis!Korzeń lotosu zakupiłam w Fusion Gusto i postanowiłam zrobić go na sposób azjatycki. Tak podany korzeń lotosu jest słodkawy i przepyszny, polecam gorąco. Jest to danie kuchni chińskiej i wegetariańskiej. Karmelizowany korzeń lotosu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielitra dodać obrane warzywa, kucharka i gotować do miękkości mięsa i marchewki na mniejszym ogniu piersi pokroić drobno z marchewką i włożyć do foremki, naczynia do gorącego czystego wywaru dać żelatynę i dokładnie mieszając rozpuścić, dodać pieprz mielony, natkę pietruszki posiekaną i wlać wywar do mięsa delikatnie zamieszać i wystudzone schować do lodówki najlepiej na całą noc galaretka jest delikatna
W Mojej Kuchni Lubiędodaje się zakwas naszykowany na mące pszennej – jasny, bardziej delikatny. Żur , czyli zupa na bazie zakwasu z mąki żytniej, był kiedyś śniadaniem, a nie jak dzisiaj daniem obiadowym – najtańszą gorącą potrawą gotowaną przez chłopów i biedotę. Ilość składników i ich dostępność nie zwala z nóg, prawda? Z założenia postny, gotowany na wywarze jarzynowym z dodatkiem suszonych grzybów, obok
Karo in the Kitchentylko zjeść i ponownie wyjść. Dzisiaj przepis na właśnie taki obiad w upalne dni, gdy w kuchni totalnie nie ma ochoty się stać albo jeść dania podawane na gorąco. SAŁATKA Z ZIELONĄ SOCZEWICĄ Składniki: 1 filet z kurczaka przyprawa do Gyrosa/ kebaba 2 ząbki czosnku oliwa do smażenia 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera marynowanego 1 szklanka
Bon appetit mon amiesobą po czym wszystko wlewam do garnka i mieszam. Gotuję to jeszcze ok. 20 min. Gdy marchewka będzie miękka i wtedy doprawiam zupę tak mniej więcej gdyż gorącej zupy nie da się doprawić. Po ugotowaniu odstawiam zupę na chwilę, żeby do siebie "doszła". Do miseczki daję łyżkę śmietany. Wlewam zupę. A teraz smacznego :))) Podsumowanie: Cena jednego garnka
Tanio smacznie i prosto