dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:25/571)

Ostrygowy kurczak w porach z papryką 191

Szybko, smacznie i aromatycznie. Jeśli ktoś lubi mięso a my do takich należymy to tak podany kurczak będzie pysznym obiadem, jako dodatek ziarna komosy ryżowej i danie iście królewskie. Polecam gorąco. Ostrygowy kurczak w porach z papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wegańska nadziewana papryka 135

papryki masą z pęczaku. Przykryć odciętymi czapeczkami i piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Można piec równolegle z domowym chlebem ;) Papryki podawać gorące jako przystawkę lub danie główne (to ostatnie dla niezbyt głodnych gości). Forma przygotowania papryk nakrytych czapeczkami może skusić do degustacji również dzieci :)   Farsz użyty do napełniania papryk może być osobnym

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekane pieczarki z serowym farszem i bobem 130

nieregularnym kształcie. Zarówno konsystencja, jak i walory smakowe sprawiają, że Ser Morski MSM Mońki idealnie nadaje się do spożywania zarówno na zimno, jak i na gorąco - jako składnik wykwintnych dań oraz prostych kanapek. Na błyskawiczne przyrządzenie przekąsek pozwala forma sera i opakowanie, które można wielokrotnie otwierać i zamykać.   Źródło: Klik Bób (znany również jako fasola fava

ClauditteMissCooking
Chłodnik z ogórka, rzodkiewki i buraczków ze słoika 269

Chłodnik - idealna zupa na lato. Kiedy zaczyna robić się gorąco nie ma lepszego dania. Lekka, zdrowa, sycąca i wyjątkowo prosta do przygotowania. Nie natrudzisz się, a zaskoczysz bliskich pysznym jedzonkiem. Chrupiąca, pełna warzyw i świeżych ziół ma duże grono amatorów. Zapewni sporą dawkę witamin i mikroelementów. Do jedzenia nie trzeba nikogo specjalnie namawiać, a marudzących może przekona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowe drożdżówki z truskawkami i kruszonką! 153

nagrzanego pieca.  Pieczemy 20 -25 minut na złoty kolor. Bułeczki spokojnie możecie spożywać przez 2 dni, są ciągle smaczne i świeże, najlepiej smakują z mlekiem lub gorącym kakao. ;-) Jak upieczecie dajcie znać ;-))) Życzę smacznego

SMYKWKUCHNI
Sorbet melonowy z limonką 138

przegrał konkurencję z lodami. Obecnie, gdy wszyscy się odchudzają, znowu wraca do łask. Pojawiają się także jego wytrawne wersje na bazie warzyw. Zazwyczaj podaje się je po gorącej przystawce, a przed daniem głównym. Moja propozycja to mocno orzeźwiający sorbet z melona, limonki i białego wytrawnego wina. Co prawda upały trochę nam odpuściły, ale jak wrócą będzie

Wiem co jem
Krewetki kokosowe na puree z mango 144

Najpopularniejesze skorupiaki wśród owoców morza, to bezapelacyjnie krewetki. Dla jednych przygotowane z nich dania są bardzo wykwintne, dla innych… w ogóle niejadalne. Moim zdaniem krewetki jednak zasługują na swoje miejsce w naszym jadłospisie. Są niskokalorycznym źródłem wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Zawierają witaminy z grupy B, jod, wapń, selen, fluor oraz – w mniejszych ilościach – żelazo, magnez(...)przepyszne i eleganckie danie. Przepis dostałam od Michała z grupy na Fb Gotowanie Na Wesoło . Wprowadziłam jedną, małą zmianę. Do ciasta zamiast mleka kokosowego dałam piwo. To jedna z wielu potraw, którą aby ocenić trzeba po prostu spróbować. Jeżeli macie ochotę na lekką, aromatyczną i zdrową kolację, to danie będzie dla Was. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Vol-au-vent z serem brie i orzechami włoskimi 98

ciekawości jaki to da efekt umieściłem właśnie w vol-au-vent, mimo, że raczej takiego połączenia się w restauracjach nie spotyka. Efekt jest godny polecenia ;) Danie może służyć jako gorąca lub zimna przekąska, a nawet - jak w moim przypadku - jako śniadanie i dobry początek dnia

Milion Smaków
Flaczki z boczniaków 77

Delikatne  flaczki  z boczniakami  stanowią lekką i dietetyczną potrawę w sam raz dla jaroszy  i miłośników lekkich dań jednogarnkowych . Podawane na gorąco z dodatkiem pieczywa są ciekawą propozycją na obiad . składniki na 4 porcje                1 kg mieszanych warzyw ( marchew

Smakowite Dania
Misiontek.pl :) 112

najlepszej jakości, zdrowe, ekologiczne, bez zbędnych dodatków i ulepszaczy. Wygrana jak najbardziej mnie ucieszyła, mogłam spróbować nowych produktów i to jeszcze w szybkim czasie (dzień przed wysyłałam dane do wysłyki :D) Gorąco polecam

Zdrowie na języku :P
Makaron bucatini z sosem śmietanowo-szpinakowym 274

szpinaku, cebuli i czosnku dodać wymieszaną śmietanę z serem. Poddusić chwilę wszystko razem. Posolić i popierzyć do smaku. Oddstawić z kuchenki. Do przygotowanego sosu dodać odcedzony, gorący makaron. Dokładnie wymieszać. Danie wykładać porcjami na talerze. Podawać posypane serem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Makaron bucatini swoim wyglądem przypomina spaghetti (jest trochę grubszy), a swoją nazwę zawdzięcza przechodzącej przez jego środek(...)ugotowaniu przeciętnej wielkości porcja dla osoby dorosłej. Z podanego przepisu wychodzi porcja dla 2 dorosłych i 1 małego dziecka. Ja używam mieszanki serów twardych Regio piatto z Biedronki. Przygotowanie dania nie jest czasochłonne

Gospodyni Miejska
Fajitas 208

powinna być chrupiąca. Limonkę sparzyć, pokroić w ósemki i wrzucić do odstawionej z ognia patelni z mięsem i warzywami. Tortille podgrzać albo na patelni albo w mikrofalówce. Danie podawać wprost z gorącej patelni, z ciepłymi tortillami, serem cheddar i sosami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Przyprawę do fajitas można zastąpić następującą mieszanką przypraw: po 1/2 łyżeczki kurkumy, kminku, kolendry, natki

Gospodyni Miejska
marynowane papryki na słodko-kwaśno... 156

OLEJU = wszystkie składniki marynaty gotować z 5 minut do każdego słoika dać po 2 liście laurowe i rozłożyć do słoików ziele angielskie wlać gorącą marynatę i do każdego słoika dać po 2 łyżki oleju zostawić słoiki otwarte na 30 minut, aby odpowietrzyły się bąbelki powietrza następnie mocno słoiki zakręcić i ustawiać w garnku słoiki na zakrętkach po zagotowaniu pasteryzować

W Mojej Kuchni Lubię
zwijany boczek z cebulą, czosnkiem, chilli... 193

boczek ciasno na roladę i obwiązać grubszą nicią, zawinąć do woreczka foliowego i do lodówki na całą noc aby smaki się przegryzły i zamarynowały boczek do garnka dać smalec i na gorącym zrumienić boczek z każdej strony, następnie przykryć pokrywką i na średnim ogniu dusić do miękkości mięsa - około 45-50 minut co jakiś czas obracać boczek i można podlać

W Mojej Kuchni Lubię
kruche z truskawkową galaretką i śmietaną... 173

tarty - ciastem wylepić formę i piec w 200C około 35-40 minut - wystudzone ciasto przełożyć do tortownicy galaretkę brzoskwiniową wymieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wlać do zimnego jogurtu brzoskwiniowego, wymieszać i dać na ciasto, schować do lodówki galaretki truskawkowe rozmieszać w 750 ml gorącej wody i wsypać mrożone truskawki, galaretka szybciej stężeje a truskawki będą jędrne, tężejącą galaretkę

W Mojej Kuchni Lubię
Raclette 170

Raclette to danie na każdą okazję – na romantyczny wieczór we dwoje, rodzinną biesiadę i na super prywatkę. Przygotowanie raclette jest bardzo proste, a efekt końcowy

Kulinarny karnet Christophera
Wykwintne sorbety - perski smakołyk. 182

Później podawano je jako deser, ale lody wysunęły się na plan pierwszy. Od paru lat moda na sorbety wraca.  Ten orzeźwiający przerywnik ,szczególnie wytrawny, podajemy po gorącej przystawce, a przed daniem głównym. Awangardowi kucharze serwują sorbety pomidorowe, ogórkowe, buraczane i ziołowe. Słodsze sorbety jemy na deser i nie liczymy kalorii, bo zawierają ich dużo mniej niż lody

Kulinarny karnet Christophera
Zaziarenkowany deser lodowy 187

Ciepło, gorąco, upał, tego nie da się nie zauważyć...No to co? No to lody! Lody inne, lody ZAMIAST posiłku. Takie lody mogą zastąpic posiłek, gdyż zawierają ziarna, które są bogate we wszystko czego nampotrzeba. Daja super orzezwienie, wspaniale smakują i ie jesteśmy po nich „znowu” głodni! Do lodów dodałam ziarenek prażonych Cynamonowy Raj od Ziarenkowo, gdyż jest

Z Kuchni Do Kuchni
DIETETYCZNA GROCHÓWKA BEZ GROCHU 356

selera naciowego - 450g włoszczyzny pokrojonej w słupki (mrożona) - 500g obranych ziemniaków (lub dowolnie) - ok.800ml wywaru od parzenia szynki (lub wody) - sól i pieprz (dałam kolorowy) do smaku - ziele angielskie - listki laurowe - 1 łyżka majeranku - gorąca woda Na patelni dobrze wysmażyć pokrojony na małe kawałki boczek (gdy mam bardzo chudy boczek dodaję łyżeczkę oleju kokosowego, wówczas lepiej się podsmaża). Następnie(...)mielonym pieprzem oraz roztartym w dłoniach majerankiem. Gdy chcemy by ziemniaki zagęściły nam zupę dodajemy je razem z pozostałymi warzywami na samym początku gotowania, można również dać ich większą ilość. Uzupełnić jeszcze ewentualnie gorącą wodą. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ryba pieczona w masełku czosnkowym. 201

Pyszna rybka z masełkiem czosnkowym, podana na ciepło z sosem salsa. Naprawdę warta do wypróbowania, gorąco polecam. Rybę do tego dania można użyć dowolną, ale najlepiej, aby to była ryba morska, wtedy będzie smakować lepiej. Składniki: Ryba 100 g masła 4 ząbki czosnku natka pietruszki sok z cytryny sos salsa Przygotowanie: Miękkie masło rozcieramy z posiekanym czosnkiem

Kuchnia Łukasza
Makaron,truskawki,musli i czekoladaaaaaa! :) 176

dodatkiem cukru. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Na talerz kładziemy makaron, następnie truskawki, polewamy śmietaną i musem z truskawek oraz gorącą czekoladą. Całość posypujemy musli z rodzynkami. Dekorujemy miętą.Danie możemy podawać na zimno jak i na gorąco. Jeśli na ciepło to truskawki gotujemy w rondlu z cukrem i makaron podajemy jeszcze ciepły.  PYCHA!!! :D Makaron, truskawki

Bon Appetit Małgorzaty
Chili con carne 181

odcedzoną czerwoną fasolkę, wszystko razem mieszamy.   Jeśli jest zbyt gęste, można dolać trochę wody i ponownie zagotować. Polecam podawać Chili con carne z chlebem i gorącą herbatą, co sprawia, że danie nie jest takie ostre. Gdy popijamy zimnymi napojami piecze mocniej :)  Smacznego :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video

Smakowy Raj
Caponata 116

mnie co roku przychodzi ochota na włoską caponatę, czyli duszone warzywa: bakłażany, paprykę, cebulę, pomidory, oliwki... Mogą stanowić danie główne, dla tych co nie przepadają za mięsem, albo pyszną gorąca przekąskę. A ponieważ jemy oczami i dania podane na ładnej zastawionym stole smakują o wiele lepiej, dlatego dziś zapraszam Was też na kilka słów o pięknych

Kulinarne przygody Gatity
Budyń jaglano-orzechowy 178

staram się serwować Tosi jedzenie tak zróżnicowane, jak tylko się da. Codziennie na któryś posiłek są kanapki z różną zawartością, ale na pozostałe posiłki są różne inne wymysły. I to jest na przykład taki wymysł, stworzony na poczekaniu, do czego wszystkich gorąco zachęcam, bo takie spontaniczne dania często okazują się najsmaczniejsze! Łamiemy też stereotyp, że dzieci

Przepysznik - BLW i nie tylko
Moussaka 128

pracochłonne, ale moim zdaniem zdecydowanie warto troszkę się napracować, bo naprawdę jest pyszne! Gdy przeglądałam przepisy, dowiadując się jak wygląda to danie, nie byłam do niego przekonana, ale efekt przeszedł moje oczekiwania! Potrawa ta jest rewelacyjna! Gorąco polecam! A wraz ze mną moussakę przygotowali:  Maggie ,  Bartoldzik  i  Mirabelka . Składniki: 500g mięsa mielonego wołowego(...)naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki, bakłażana, mięso, bakłażana, mięso, bakłażana, a całość zalać sosem beszamelowym. Zapiekać przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać gdy danie lekko odpocznie i nie będzie bardzo gorące. Smacznego

Codzienne Gotowanie