dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:24/571)

Domowe drożdżówki z truskawkami i kruszonką! 183

nagrzanego pieca.  Pieczemy 20 -25 minut na złoty kolor. Bułeczki spokojnie możecie spożywać przez 2 dni, są ciągle smaczne i świeże, najlepiej smakują z mlekiem lub gorącym kakao. ;-) Jak upieczecie dajcie znać ;-))) Życzę smacznego

SMYKWKUCHNI
Sorbet melonowy z limonką 172

przegrał konkurencję z lodami. Obecnie, gdy wszyscy się odchudzają, znowu wraca do łask. Pojawiają się także jego wytrawne wersje na bazie warzyw. Zazwyczaj podaje się je po gorącej przystawce, a przed daniem głównym. Moja propozycja to mocno orzeźwiający sorbet z melona, limonki i białego wytrawnego wina. Co prawda upały trochę nam odpuściły, ale jak wrócą będzie

Wiem co jem
Krewetki kokosowe na puree z mango 186

Najpopularniejesze skorupiaki wśród owoców morza, to bezapelacyjnie krewetki. Dla jednych przygotowane z nich dania są bardzo wykwintne, dla innych… w ogóle niejadalne. Moim zdaniem krewetki jednak zasługują na swoje miejsce w naszym jadłospisie. Są niskokalorycznym źródłem wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Zawierają witaminy z grupy B, jod, wapń, selen, fluor oraz – w mniejszych ilościach – żelazo, magnez(...)przepyszne i eleganckie danie. Przepis dostałam od Michała z grupy na Fb Gotowanie Na Wesoło . Wprowadziłam jedną, małą zmianę. Do ciasta zamiast mleka kokosowego dałam piwo. To jedna z wielu potraw, którą aby ocenić trzeba po prostu spróbować. Jeżeli macie ochotę na lekką, aromatyczną i zdrową kolację, to danie będzie dla Was. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Vol-au-vent z serem brie i orzechami włoskimi 123

ciekawości jaki to da efekt umieściłem właśnie w vol-au-vent, mimo, że raczej takiego połączenia się w restauracjach nie spotyka. Efekt jest godny polecenia ;) Danie może służyć jako gorąca lub zimna przekąska, a nawet - jak w moim przypadku - jako śniadanie i dobry początek dnia

Milion Smaków
Flaczki z boczniaków 109

Delikatne  flaczki  z boczniakami  stanowią lekką i dietetyczną potrawę w sam raz dla jaroszy  i miłośników lekkich dań jednogarnkowych . Podawane na gorąco z dodatkiem pieczywa są ciekawą propozycją na obiad . składniki na 4 porcje                1 kg mieszanych warzyw ( marchew

Smakowite Dania
Misiontek.pl :) 141

najlepszej jakości, zdrowe, ekologiczne, bez zbędnych dodatków i ulepszaczy. Wygrana jak najbardziej mnie ucieszyła, mogłam spróbować nowych produktów i to jeszcze w szybkim czasie (dzień przed wysyłałam dane do wysłyki :D) Gorąco polecam

Zdrowie na języku :P
Makaron bucatini z sosem śmietanowo-szpinakowym 306

szpinaku, cebuli i czosnku dodać wymieszaną śmietanę z serem. Poddusić chwilę wszystko razem. Posolić i popierzyć do smaku. Oddstawić z kuchenki. Do przygotowanego sosu dodać odcedzony, gorący makaron. Dokładnie wymieszać. Danie wykładać porcjami na talerze. Podawać posypane serem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Makaron bucatini swoim wyglądem przypomina spaghetti (jest trochę grubszy), a swoją nazwę zawdzięcza przechodzącej przez jego środek(...)ugotowaniu przeciętnej wielkości porcja dla osoby dorosłej. Z podanego przepisu wychodzi porcja dla 2 dorosłych i 1 małego dziecka. Ja używam mieszanki serów twardych Regio piatto z Biedronki. Przygotowanie dania nie jest czasochłonne

Gospodyni Miejska
Fajitas 236

powinna być chrupiąca. Limonkę sparzyć, pokroić w ósemki i wrzucić do odstawionej z ognia patelni z mięsem i warzywami. Tortille podgrzać albo na patelni albo w mikrofalówce. Danie podawać wprost z gorącej patelni, z ciepłymi tortillami, serem cheddar i sosami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Przyprawę do fajitas można zastąpić następującą mieszanką przypraw: po 1/2 łyżeczki kurkumy, kminku, kolendry, natki

Gospodyni Miejska
marynowane papryki na słodko-kwaśno... 181

OLEJU = wszystkie składniki marynaty gotować z 5 minut do każdego słoika dać po 2 liście laurowe i rozłożyć do słoików ziele angielskie wlać gorącą marynatę i do każdego słoika dać po 2 łyżki oleju zostawić słoiki otwarte na 30 minut, aby odpowietrzyły się bąbelki powietrza następnie mocno słoiki zakręcić i ustawiać w garnku słoiki na zakrętkach po zagotowaniu pasteryzować

W Mojej Kuchni Lubię
zwijany boczek z cebulą, czosnkiem, chilli... 230

boczek ciasno na roladę i obwiązać grubszą nicią, zawinąć do woreczka foliowego i do lodówki na całą noc aby smaki się przegryzły i zamarynowały boczek do garnka dać smalec i na gorącym zrumienić boczek z każdej strony, następnie przykryć pokrywką i na średnim ogniu dusić do miękkości mięsa - około 45-50 minut co jakiś czas obracać boczek i można podlać

W Mojej Kuchni Lubię
kruche z truskawkową galaretką i śmietaną... 202

tarty - ciastem wylepić formę i piec w 200C około 35-40 minut - wystudzone ciasto przełożyć do tortownicy galaretkę brzoskwiniową wymieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wlać do zimnego jogurtu brzoskwiniowego, wymieszać i dać na ciasto, schować do lodówki galaretki truskawkowe rozmieszać w 750 ml gorącej wody i wsypać mrożone truskawki, galaretka szybciej stężeje a truskawki będą jędrne, tężejącą galaretkę

W Mojej Kuchni Lubię
Raclette 196

Raclette to danie na każdą okazję – na romantyczny wieczór we dwoje, rodzinną biesiadę i na super prywatkę. Przygotowanie raclette jest bardzo proste, a efekt końcowy

Kulinarny karnet Christophera
Wykwintne sorbety - perski smakołyk. 206

Później podawano je jako deser, ale lody wysunęły się na plan pierwszy. Od paru lat moda na sorbety wraca.  Ten orzeźwiający przerywnik ,szczególnie wytrawny, podajemy po gorącej przystawce, a przed daniem głównym. Awangardowi kucharze serwują sorbety pomidorowe, ogórkowe, buraczane i ziołowe. Słodsze sorbety jemy na deser i nie liczymy kalorii, bo zawierają ich dużo mniej niż lody

Kulinarny karnet Christophera
Zaziarenkowany deser lodowy 214

Ciepło, gorąco, upał, tego nie da się nie zauważyć...No to co? No to lody! Lody inne, lody ZAMIAST posiłku. Takie lody mogą zastąpic posiłek, gdyż zawierają ziarna, które są bogate we wszystko czego nampotrzeba. Daja super orzezwienie, wspaniale smakują i ie jesteśmy po nich „znowu” głodni! Do lodów dodałam ziarenek prażonych Cynamonowy Raj od Ziarenkowo, gdyż jest

Z Kuchni Do Kuchni
DIETETYCZNA GROCHÓWKA BEZ GROCHU 382

selera naciowego - 450g włoszczyzny pokrojonej w słupki (mrożona) - 500g obranych ziemniaków (lub dowolnie) - ok.800ml wywaru od parzenia szynki (lub wody) - sól i pieprz (dałam kolorowy) do smaku - ziele angielskie - listki laurowe - 1 łyżka majeranku - gorąca woda Na patelni dobrze wysmażyć pokrojony na małe kawałki boczek (gdy mam bardzo chudy boczek dodaję łyżeczkę oleju kokosowego, wówczas lepiej się podsmaża). Następnie(...)mielonym pieprzem oraz roztartym w dłoniach majerankiem. Gdy chcemy by ziemniaki zagęściły nam zupę dodajemy je razem z pozostałymi warzywami na samym początku gotowania, można również dać ich większą ilość. Uzupełnić jeszcze ewentualnie gorącą wodą. Smacznego

Smaczne Zdrowe