naleśniki na gorącym oleju z obu stron. Studzimy. Na każdym przestudzonym naleśniku układamy duży plaster żółtego sera, rozsmarowujemy czubatą łyżkę farszu z pieczarek, zostawiamy wolne boki, zawijamy naleśniki z obu stron na zakładkę i zwijamy w rulon. Gotowe krokiety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na złoto na oleju. Podajemy jako samodzielne danie np. czerwonego barszczu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniężółtym serem czyli smaczny zamiennik tradycyjnych mielonych. Kotleciki świetnie smakują w towarzystwie ziemniaków oraz surówki i mogą być doskonałym pomysłem na pożywny i smaczny obiad, można je podać na gorącą kolację jako dodatek do kanapek. składniki na 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa 1/2 średniej cukinii 1 czerwona cebula 150 g startego żółtego sera 1 jajko bułka tarta(...)usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Artykuł Kotlety mielone z cukinią i żółtym serem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaPyszne słodkie danie wigilijne, nie wiem czy takie znacie, ale ja bardzo je lubię. Najlepiej smakuje z domowym makaronem. SKŁADNIKI makaron nitki 1 szkl. maku 4 łyżki miodu 2 łyżki drobno pokrojonej kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki rodzynek WYKONANIE Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Mak płuczemy, przelewamy gorącą wodą. Osączamy i 2 razy mielimy przez maszynkę
słodki bratekpodaję szybki i pyszny obiad. Dania jednogarnkowe często goszczą w moim domu. Baczę by było do syta i dość pożywnie. Nie interesują mnie puste kalorie. Ma być zdrowo i pysznie. Zatem zapraszam do stołu. Danie przygotuje w mgnieniu oka. Składniki jaja – ile chcecie szpinak świeży pomidorki koktajlowe bądź śliwkowe polski czosnek czerwona cebula łyżeczka curry olej(...)kokosowy olej z ostropestu sól himalajska różowa u mnie bazylia bądź natka pietruszki Pecorino Romano DOP do podania opcjonalnie, ale pasuje jak ulał! Na gorący olej kokosowy wrzuć cebulę pokrojoną w piórka. Dodaj curry, podsmaż. Dodaj pomidorki. Wszystko podduś. Dodaj czosnek w plasterkach i na to wrzuć szpinak, dosmacz solą i przykryj pokrywkę. Gdy szpinak opadnie i zmniejszy swoją objętość
Z Kuchni Do Kuchnizdrowa. Moja jak zwykle pełna gorących sycylijskich wspomnień. Spotkałam się we Włoszech z jednym rodzajem białej kiełbasy. Jeden rodzaj, w kilku smakach. Najaromatyczniejsza jednak jadłam właśnie na Sycylii. Za Chiny Ludowe w Polsce jej nie dostanę.Nawet w Turynie za bardzo nie wiedzieli o co mi chodzi. Zapragnęłam odtworzyć jedno z dań tamtejszej kuchni . Pochodzi z domu mojej sąsiadki
Z Kuchni Do Kuchnibretońsku należy do tradycyjnych dań kuchni polskiej. Świetna na imprezy lub jako ciepła kolacja w chłodniejsze wieczory. Przygotowałam ją z białej, drobnej fasolki typu jaś, z dużą ilością przypraw oraz chudą kiełbaską i boczkiem. Najlepiej smakuje podana z chlebem lub ziemniaczanym puree. Gdyby potrawa wyszła zbyt gęsta można rozrzedzić ją gorącym bulionem lub wodą. Warto
cool and mintytrochę postarać, by jednak tę zupę dało się zjeść... I już mam zielone światło dla zup :) I inspiruję się, szukam, wymyślam... A każda zupa coraz smaczniejsza :) A łakomczucha najedzona i szczęśliwa... I takim oto sposobem doszłam do zupy gulaszowej. Gdy pogoda taka byle jaka za oknem, to chce się zjeść coś treściwego, gorącego i pysznego... Taka właśnie jest ta zupa
dobra gospodyni dom wesołym czynidusza zapragnie. :) Zamiast cytryny można dać sok pomarańczowy lub z pomarańczy. Można też poeksperymentować z innymi smakami. Na pewno jeszcze do tego wrócę. Sos szybko gęstnieje przy studzeniu, więc do deserów podawaj na ciepło. Po całkowitym wystudzeniu można zjeść jak budyń. Można go też zamknąć w słoiku i długo przechowywać. Ja gorący sos wlałam do słoika, zamknęłam
Anioszek w kuchniryżu- zagotowujemy wszystkie składniki i dodajemy do gorącego, ugotowanego i odsączonego ryżu 3. Ryż przeprawiony awase-zu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia ! (absolutnie nie dodajemy ciepłego na nori, ponieważ spowoduje to rozmoczenie wodorostów) 4. Wnętrze sushi przyrządzamy wg własnego uznania. Ja przedstawiam przykładowe rozwiązania 5. Wszystkie składniki kroimy w paski- jeżeli tylko się da. 6. Rozkładamy na blacie matę bambusową
Tradycyjna Kuchniawystarczające. Steki wołowe to danie wybitnie dla mężczyzn – to nieprawda, to mit. Lubię mięso, preferuję drób, ale raz na jakiś czas tatar wołowy, czy stek wołowy na talerzu jest mile widziany. Moja propozycja, tym razem, to stek medium rare podany z sosem Guinness. Średnio krwisty, soczysty, miękki i bardzo aromatyczny. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis
mojewypiekiinietylkomoże stężeć na tyle, że da się z niej wykrawać różne kształty). Dno tortownicy wyłożyć piernikami. Wolne miejsca między piernikami wypełnić połamanymi ciastkami. Z budyniu i soku ugotować budyń wg zaleceń producenta z tą różnicą, że zamiast mleka w ilości 0,75 l dodajemy sok w ilości 0,9 l. Do gorącego budyniu dodać galaretkę i rozpuścić mieszając. Gorącą masę
Weekendy w domu i ogrodzieszybkie i zdrowe danie, które spożyte rano da nam spory zastrzyk energii na dalszą część dnia Składniki Przepis dla czterech osób 200 g kaszy kuskus 1 cytryna 1 gruszka 1 jabłko 1 nektarynka 1 banan 50 g łuskanych włoskich orzechów 2 łyżki miodu 100 ml wody Sposób przygotowania Wsypujemy kuskus do garnka, zalewamy gorącą wodą, i odstawiamy
Miód i pieprzszybkie i zdrowe danie, które spożyte rano da nam spory zastrzyk energii na dalszą część dnia Składniki Przepis dla czterech osób 200 g kaszy kuskus 1 cytryna 1 gruszka 1 jabłko 1 nektarynka 1 banan 50 g łuskanych włoskich orzechów 2 łyżki miodu 100 ml wody Sposób przygotowania Wsypujemy kuskus do garnka, zalewamy gorącą wodą, i odstawiamy
Miód i pieprzgorącą wodą dodaj owoce granatu. Tak przygotowane owoce połóż na wierzchu panny cotty kokosowej. Włóż do lodówki, aby się ścięło z wierzchu. Mnie nie udało się wyjąć ze szklanki deseru gdyż był z lekka za płynny. Do mleczka dodałam 3 płatki żelatyny Dlatego do wykonania proponuję dać 4 płatki. Wtedy
AZgotuj!zimno, gdyż w obu wersjach danie smakuje świetnie. Pyszna sałatka z kuskusa z dodatkiem szparagów, rzodkiewki, fety, szczypiorku i orzechów włoskich w delikatnym dressingu to wspaniała propozycja na zdrowy i wartościowy posiłek. Możecie go zabrać ze sobą do pracy czy na piknik z rodziną, nie trzeba go podgrzewać. Podany zaś na gorąco będzie pysznym pomysłem na obiad, który
Słodko-Słony Świat Ilony