dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:153/571)

CIASTECZKA OWSIANE Z BAKALIAMI- NASZE ULUBIONE 211

można zastąpić cukrem trzcinowym. Polecam bardzo gorąco :-) Przepis znaleziony tutaj , lekko zmodyfikowany. Składniki: - 250g płatków owsianych górskich - 250g masła - 3 jajka - 2/3 szklanki ksylitolu lub cukru trzcinowego (lub pół na pół) - 100g mąki owsianej - 50g mąki orkiszowej (u mnie typ750) - 1 płaska łyżeczka naturalnego proszku do pieczenia - szczypta soli - 150g orzechów (dałam po 50g: brazylijskich, włoskich i migdałów

Smaczne Zdrowe
Kluski kładzione z jabłkiem, gruszką i cynamonem 156

Kluski kładzione z jabłkami to smaki mojego dzieciństwa. Tym razem wzbogaciłam je dodając gruszkę i cynamon. Kluski wyszły bardzo smaczne, będę je częściej przygotowywać w tej

Tradycyjna kuchnia Kasi
Strucla szpinakowa z kurczakiem w cieście francuskim 148

Szpinak bardzo dobrze komponuje się z serem feta i z kawałkami piersi z kurczaka.Dzisiaj propozycja strucli ze szpinakiem w cieście francuskim. Doskonała potrawa zarówno obiadowa, jak

W kuchennym oknie Ewy
Ziołowa pizza z pomidorami i mozzarella 149

pomidorami i mozarella. Pizza to proste danie, Do tej pizzy wykorzystałam świeże zioła jak oregano, pietruszka i bazylia. Proponuję również użyć koktajlowych pomidorów w różnych kolorach. Nie jest to typowa pizza zapiekana z serem . Jest to pizza dla smakoszy mozzarella. Lubię mozzarella, kiedy jest ciągnąca, więc układam ją już na upieczoną gorącą pizzę. Pod wpływem ciepła mozzarella lekko się

codojedzenia
Ciasto truskawkowe z galaretką 194

minut. Wyciągnąć z piekarnika i jeszcze gorące ciasto obrócić do góry papierem i usunąć go z ciasta. Formę ćwibakówkę kub keksówkę wyłożyć ciastem (dół i boki oraz zostawiamy na górę do przykrycia ) Układamy truskawki. Galaretki  przygotowujemy zgodnie z instrukcją jak na opakowaniu, ale z mniejszą ilością wody. Ja na jedną galaretkę dałam 1,5 szklanki wody. Kiedy galaretki będą

O kuchni z uczuciem
Quinoa w towarzystwie marchwi, daktyli i wina. 145

wino odparuje. Dolewamy po trochu gorący bulion. Podałam w przepisie około 300 ml, ale możliwe że będzie go potrzebne więcej. Wszystko zależy od tego czy marchewka i komosa będą odpowiednio miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone daktyle. Dusimy potrawę jeszcze około 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki. Uwagi : Danie możemy podać samo lub jako dodatek do mięsa

Przysmaki Karolki
Propozycja na wegetariański obiad 160

bezmięsnej i pokazać, że takie dania też mogą być smaczne, sycące, a przede wszystkim lekkie i zdrowe :) Składniki: pół główki sałaty rzymskiej pół średniej wielkości cukinii pół pomidora kilka różyczek brokułu jajko kilka pieczarek kremowy sos balsamiczny W dwóch osobnych garnkach gotujemy wodę na brokuły i jajko. Gdy woda będzie gorąca, wkładamy brokuły i gotujemy do momentu

Taste Of My Day
Ziemniaki, kartofle, pyry, bulwy ,pulki... 191

różne nazwy nosi to popularne warzywo w naszym kraju, ale jedno się nie zmienia. Jak dotąd ziemniak nie został zdetronizowany przez żadne kasze, makarony czy ryż

Kulinarny karnet Christophera
Uszka z grzybami do barszczu 328

przeważnie podawane są jako pierwsze danie w Polskich domach. Lepienie czas zacząć! Ciasto na uszka robimy podobnie jak na pierogi ale w mniejszych ilościach. Składniki na ciasto; 2 szklanki mąki pszennej typ 500 lub 550 1 jajko sól  woda ok 1/4 szklanki, ale wodę dawkujemy podczas wyrabiania, woda powinna być gorąca   Ciasto wyrobić, rozwałkować, wycinać małe

Apetyczna babeczka
Grillowany łosoś z zielonymi szparagami i chrzanowym puree 299

pisze, ale to naprawdę proste danie. SKŁADNIKI (na 3 osoby) Łosoś: 3 filety z łososia zioła prowansalskie sól morska cytryna do podania Szparagi: pęczek zielonych szparagów łyżeczka soli łyżeczka cukru 1 łyżka stołowa startego parmezanu Puree: 6 dużych ziemniaków (lub objętościowo wielokrotność małych) czubata łyżka stołowa chrzanu sól 1/4 szklanki gorącego mleka 2% (lub mniej, puree nie może być

OstryKęs
Łosoś z brzoskwiniami na ostro 118

odrobiny pikanterii, prawda? :-) Szczypta chili i danie od razu staje się ciekawsze, a kiedy chili połączymy z owocem, to już nie może być źle :-). Taki właśnie jest poniższy przepis, słodko-ostry i intrygujący. Delikatny łosoś, słodka brzoskwinia, chili, czarny sezam. Bardzo ciekawe połączenie, które znalazłam w miesięczniku Moje Smaki Życia. Gorąco polecam! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej

Pora coś zjeść
PASZTET DROBIOWY, PIECZONY, BEZGLUTENOWY 381

indyka lub królika , który jest naszym zdecydowanym faworytem. Jest on zupełnie inny od pozostałych pasztetów, przygotowywany z surowego, mielonego mięsa, ma zupełnie odmienną strukturę, wielbicielom pasztetów polecam go bardzo gorąco. U nas w tym roku była mała zmiana, ze względu na pewne ograniczenia pokarmowe, musiałam trochę zmienić wielkanocne menu. A ponieważ w tamtym pasztecie jest zarówno laktoza (masło(...)swym smakiem zauroczył nas wszystkich. I na pewno zagości u nas jeszcze nie raz. Ja swoje mięso piekłam (jakoś tak wolę smak pieczonego mięsa), ale można również dać gotowane. Ja do swojego pasztetu przygotowywałam się już jakieś dwa tygodnie wcześniej, tzn. przygotowywałam na obiad większe ilości mięsa, które od razu po schłodzeniu pakowałam do worków i zamrażałam. W ten sposób

Smaczne Zdrowe
Makaron z pesto z awokado, bazylii i suszonych pomidorów 212

gorącym makaronem i dokładnie wymieszać. W sytuacji, gdyby pesto okazało się zbyt gęste, dodać łyżkę wody z gotowania makaronu. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu, opcjonalnie udekorowane bazylią, polane oliwą i oprószone odrobiną soli morskiej. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych skałdników wychodzi porcja dla 3 dorosłych osób. Makaron należy gotować jednocześnie z przygotowywaniem pesto. Czas przygotowywania tego dania

Gospodyni Miejska
Pierogi ruskie 155

farszu. Z drugiej strony, w pierogach ruskich kryje się pułapka. Łatwo jest zrobić kiepski farsz. Mdły, niedoprawiony. Wtedy jakie byśmy dobre ciasto nie zrobili, farsz położy nam całe danie. Jakie są moje ruskie pierogi? Wyraziste, bo w farszu jest czosnek. Kiedyś, jak mąż pracował jeszcze w Wawie, chodził czasem na ruskie pierogi do baru, gdzie właśnie dodawano do farszu(...)gorącej wody 2 łyżeczki masła 1 jajko szczypta soli Sposób przygotowania Farsz Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę Cebulkę szklimy na maśle. Dodajemy do ziemniaków i mieszamy z rozgniecionym widelcem serem. Doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem. Ciasto Na stolnicę wysypujemy mąkę. Robimy z niej kopczyk i w środku robimy krater. Wodę gotujemy, wrzucamy do niej masło i rozpuszczamy. Wlewamy gorącą wodę

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania