dania mięsne - 13801 przepisów (strona:644/921)

Monopoli – włoskie miasteczko, które rozkochało mnie w sobie bez granic! 80

knajpki, ławeczki i zegarowa wieża. Drugi główny plac miasteczka to Largo Palmieri z pięknym Palazzo Palmieri. Tam też zajrzyj koniecznie! GDZIE ZJEŚĆ W MONOPOLII GUSTAVO GALATERIA IL CAPRICCIO MANINPASTA Da Marcella Sapori Mediterranei – pyszne owoce morza, makarony i zestaw przekąsek Gelateria Artigianal – świetna lodziarnia, w której dostaniesz pyszne lody w cenie 1,50 € za dwie gałki, a do tego pyszną(...)brudzić (zwykle jest to niemal niemożliwe). Do wyboru również ciasto pełnoziarniste. Adres: Via Orazio Comes 19 Piadineria Artigianale Romagnola “La Jolanda” przy Piazza Garibaldi – sklep spożywczy z lokalnymi produktami, daniami na ciepło (na szybko, do podgrzania), a także miejsce, gdzie na zamówienie panie robią kanapki ze wszystkiego, co dostępne w lodówce (prosciutto, formaggio, suszone pomidory, oliwki, mozzarella

Ostra na Słodko
Polędwiczki wieprzowe w sosie z żurawiną, malinami i rozmarynem- na Święta Bożego Narodzenia. Najlepsze! 92

Polędwiczki wieprzowe w obłędnym zimowym słodko- kwaśnym sosie na bazie malin, żurawiny, porzeczki... i sprawdź sama przepis poniżej. To danie łączy w sobie wszystko to co najlepsze: pyszne, mięciutkie zdrowe ekologiczne mięso wieprzowe, słodkie i kwaskowate nuty owoców domknięte zimowym smakiem rozmarynu i pomarańczy. Bez dwóch zdań ten posiłek mogę Wam zarekomendować na bożonarodzeniowy obiad z najbliższymi Wam osobami(...)ważne, nigdy bym nie wpadła na pomysł, aby namawiać Cię w ten magiczny i wyjątkowy czas, do długiego stania w kuchni. To danie przygotujesz maksymalnie w 20 minut, możesz przy jego realizacji zaprosić dzieciaki czy rodzinę, chociażby do pokrojenia jabłek, bo na tym w gruncie rzeczy, kończy się "cała brudna" robota ;-).    #reklama #materiałsponorowany @miesnapaczka.pl Czyste, ekologiczne mięso

SMYKWKUCHNI
Aromatyczna zupa kalafiorowa 188

zdrowotnych, co powoduje, że nie dość że jest pyszna, to jeszcze pozytywnie wpływa na stan naszego organizmu. Zupę kalafiorową można podawać na dwa różne sposoby m. in.: na bulionie mięsnym lub warzywnym. Ponadto jest delikatna w smaku i łatwa w przygotowaniu. Warto wiedzieć, że w niektórych regionach Polski zupę kalafiorową podaje się z makaronem lub ryżem. Jest też dobrym rozwiązaniem(...)możesz też spróbować surówkę z surowego kalafiora i koperku lub wiosenną lekką sałatkę z kalafiorem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Aromatyczna zupa kalafiorowa 5 z 1 głos Autor: przepisy użytkowników Danie: Zupa Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 40 min. Kalorie 250 kcal Zupa kalafiorowa jest to jedna z najpopularniejszych zup, które goszczą na polskich

ProstePesto.pl
Domowy sos ze świeżych pomidorów 153

domowy sos pomidorowy, przygotowany na bazie świeżych pomidorów i bazylii. Danie zdrowe a jakie szybkie w przygotowaniu. Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów to uniwersalny składnik takich popularnych dań jak lasagne czy spaghetti. Można go dodawać także do gołąbków, do klusek, zapiec z nim inne warzywa jak bakłażan, no… do wyboru do koloru. Oczywiście domowy sos pomidorowy jest(...)jest zdrowy, bo bez konserwantów. Przekonajcie się sami! Dla miłośników sosów (nie tylko pomidorowych) polecam: Sos z maślaków – przepis ze świeżych grzybów Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese Kremowy sos kurkowy podawany z kurczakiem Pieczona pierś kurczaka z domowym pesto Trudność Początkujący Czas przygotowania 10 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 25 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ

A to pestka
Najbrzydszy obiad świata 174

wątróbki nie robiłam. Aż pewnego dnia, wracając ze szkoły weszłyśmy do sklepu po drobne zakupy. Byłyśmy tam oczywiście sto razy wcześniej, ale nigdy Hania nie wypatrzyła na stoisku mięsnym wątróbki. I stojąc przed ladą chłodniczą mówi błagalnym głosem: - Mamusiu, kup proszę wątróbkę. Ja na to: - Haneczko, ale wiesz, że wątróbkę to u babci zjesz dobrą... I tu włączyła się pani(...)pani powiem. Pokroi pani na paski... To ja mówię:  - Wiem w sumie jak przyrządzić, ale mam problem, że tak powiem, z jej obróbką. Po prostu nie dam rady jej surowej dotknąć ;)  Na co pani ekspedientka: - To ja pani wybiorę takie wątróbeczki, że nie będzie pani miała z nimi za wiele roboty :) I tak zagościła u nas w domu

bistro mama
Moussaka (musaka) 199

grecką moussakę (musaka) był już na blogu, jednak z powodu niezbyt satysfakcjonujących mnie zdjęć musiałam go usunąć i wiedziałam, że pojawi się na mojej liście rzeczy do przygotowanie, to danie, ponownie. W tym czasie zdążyłam kilkukrotnie odwiedzić miejsca w których podawano powyższą zapiekankę. To doświadczenie pomogło mi zweryfikować wcześniejsze błędy w jej wykonaniu i dokonać nowego przepisu, udanego(...)czuć w tej zapiekance. Jedna z bardzo wybrednych osób jakie znam jadła tą zapiekankę aż jej się uszy trzęsły. To chyba najlepsza rekomendacja. Składniki (na 6-8 porcji): Sos mięsny pomidorowy: 750 gram mielonej wołowiny 250 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku 1 cebula czerwona szczypta soli i pieprzu lampka czerwonego wina szczypta kuminu i wędzonej papryki 2 łyżki

Mango Papaja
Kluski śląskie 203

Kluski śląskie to bardzo znany i popularny dodatek do głównych dań. Robi się je z wcześniej ugotowanych i rozgniecionych kartofli z dodatkiem mąki i jajek. Są więc świetnym sposobem na wykorzystanie niezjedzonych ziemniaków z wczorajszego obiadu. Rozpoznawalną cechą tych klusek jest charakterystyczne wgłębienie. Odpowiednio przygotowane są bardzo miękkie i delikatne, dlatego aby nie zepsuć ich struktury należy uważać(...)dosypywaniem zbyt dużej ilości mąki. Najlepiej smakują same(z okrasą) lub z różnego rodzaju gulaszami, kiedy to możemy obtoczyć je w pysznym, mięsnym sosiku :) Składniki: 1 kg ziemniaków 2-4 czubate łyżki mąki pszennej* 2-4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej* 2-3 jajka (w zależności od wielkości) 1 łyżka oleju sól Wykonanie: Ziemniaki obieramy ze skórki i gotujemy do miękkości

MyCookBook.pl
Boeuf bourguignon ( Wołowina po burgundzku) 206

kolejny spisek kuchenny (jak to trafnie kiedyś nazwała koleżanka Saratelka ) wybrałam klasyczne danie kuchni francuskiej. Nigdy wcześniej nie miałam okazji spróbować tej potrawy, a że miałam przepis z mojej niezawodnej książki, postanowiłam zaproponować na wspólne gotowanie właśnie beouf bourguignon. Nie zawiodłam się ani na przepisie, ani na smaku. Uważam tę potrawę za genialną, doskonałą. Już samo jej przygotowywanie(...)jest wielką frajdą i nie nastręcza żadnych problemów.  Z mojej strony dodam jeszcze tylko tyle, że z  pewnością zastąpi ona niejeden boef stroganov tudzież inne  mięsne "eintopfy" na niejednym przyjęciu czy imprezie. Jeżeli jeszcze nie jedliście/nie robiliście, po prostu musicie spróbować! I nie zamierzam opisywać smaku boeuf bourguignon, bo każdy za Was będzie miał odmienne doznania

Kuchnia Prezydentowej
Gnocchi z karmelizowanymi pieczarkami i feta 356

Gnocchi to danie włoskiej kuchni. Przypominają polske kopytka ale są od nich o wiele mniejsze. Dzisiaj proponuję przepis na gnocchi z batatów. Bataty w odróżnieniu od ziemniaków są dosyć wodniste, nawet jeśli je pieczemy w piekarniku, więc ciasto na gnocchi jest bardzo lepkie. Nie należy przesadzać z mąką podobnie jak w kopytkach, bo wtedy gnocchi będą twarde(...)smaku. Bardzo lubię gnocchi w ogóle wszelkiego rodzaju kluski i kopytka . Gnocchi pasują do mięsnych potrawek czy sosów zamiast tradycyjnych ziemniaków. Tradycyjne gnocchi z ziemniaków podałam kiedyś do francuskiej potrawki Boeuf Bourgignon . Dzisiaj jednak postanowiłam obyć się bez mięsa i przyrządzić pieczarki karmelizowane w balsamicznym occie, które świetnie harmonizują z batatowymi gnocchi o lekko słodkim smaku. Całość posypałam pokruszoną owczą

codojedzenia
Grochówka na wędzonych kościach 204

peklowaliśmy, sami wieszaliśmy w wędzarni. No, to nie pozostało nic innego niż ugotować grochówkę na wędzonych kościach. Wyszła pyszna. Moje poprzednie doświadczenia z kośćmi, podobno wędzonymi, kupionymi w pobliskim sklepie mięsnym, były takie, że cała zupa na nich ugotowana wylądowała w toalecie. Tylko do tego się nadawała. Nigdy więcej sklepowych pseudo wędzonek!  Składniki: wywar: 900 g kości wieprzowych wędzonych(...)ziarenek angielskiego ziela kilka ziarenek pieprzu do zupy: 230  g  grochu łuskanego   100 g boczku pokrojonego w kostkę 2 ziemniaki, pokrojone w kostkę 100 g kiełbasy - dałam domową wędzoną 1/2 cebuli pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku majeranek olej przygotowanie Groch opłukać, zalać zimna wodą i odstawić. Kości zalać zimną wodą, dodać włoszczyznę, liście laurowe, pieprz, ziele

Stare Gary
Zapiekane roladki z grillowanego bakłażana z mielonym mięsem i serem. Walentynki moim okiem. 224

przestudzenia. Bułkę namoczyć, najlepiej w mleku. Odcisnąć i dodać do mięsa wraz z jajkiem i przyprawami. Masę mięsną dobrze wyrobić. Na zgrillowane plastry bakłażana nakładać po (mniej więcej) łyżce mięsnej masy, na to plasterek sera i zwijać wzdłuż dłuższego boku. Nie martwić się jeśli będzie wychodziło krzywo czy rozjeżdżało się :) Roladki układać w natłuszczonym lekko naczyniu do zapiekania. Wielbiciele żółtego(...)częściowo przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45 minut. Pod koniec zapiekania można odkryć naczynie, żeby przyrumienić ser. Taki bakłażan świetnie sprawdza się jako danie obiadowe na gorąco... ...lub na zimno, jako przystawka na przykład z keczupem czy ostrym pomidorowym sosem. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak pieczony z ziemniakami na sauerkraut 229

kurczaka i ziemniaków, a smalec to w zasadzie tak naprawdę jedyny tłuszcz, który pomaga w wydobyciu smaku kiszonej kapuście. Jeśli nie możecie znaleźć gęsiego smalcu (spytajcie w swoich sklepach mięsnych, zerknijcie w Piotrze i Pawle), wystarczy i zwykły smalec wieprzowy – jednak to gęsi tłuszcz w dalszym ciągu zostaje lepszym, bardziej aromatycznym i wyrazistym wyborem. Kurczaka oczyszczamy ze zbędnych kawałków tłuszczu(...)piekarnika. Pieczemy w 200⁰C przez 30 minut. Po tym czasie ściągamy z wierzchu pokrywkę z folii, temperaturę pieczenia zmniejszamy do 180⁰C i pieczemy przez kolejne 30 minut. Danie podajemy gorące. Jeśli macie ochotę na dobre wino, to do tego obiadu świetnie pasują białe wina oparte na szczepie Gewürztraminer (np. Gewürztraminer Zinnkoepflé Grand Cru) albo pinot gris. SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Pulpety w sosie grzybowym z kurkami i koperkiem 198

warzywnym. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Następnie do kaszy jaglanej dodajemy mięso mielone, jajko, ¾ posiekanego koperku, doprawiamy cząbrem, solą ziołową i pieprzem. Dokładnie mieszamy – najlepiej zrobić to rękami. Z masy mięsnej formujemy pulpety. Każdy obtaczamy w mące ryżowej. Pulpety delikatnie wkładamy do wrzącego bulionu warzywnego i gotujemy ok. 20 minut. Kurki dokładnie myjemy i osuszamy. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni(...)głębokim talerzu lub półmisku układamy pulpety, zalewamy je zupą grzybową Profi, nakładamy usmażone kurki i posypujemy koperkiem. Pulpety w sosie grzybowym z kurkami i koperkiem podajemy na gorąco jako danie główne.  Więcej informacji na temat produktów Profi można znaleźć na stronie  www.profi.com.pl . Warto wiedzieć, że grzyby składają się głównie z wody, są niskokaloryczne i bez obaw mogę

My Chcemy Jeść
Pyszna zupa klopsowa 154

łyżka oleju po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki       ** Do mielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Włoszczyznę oraz cebulę kroimy w kostkę *** *** Ziemniaki kroimy w większe kawałki *** *** Warzywa przekładamy do garnka i wszystko razem podsmażamy przez chwilę(...)gotujemy jeszcze przez około 5 minut *** *** Na koniec zupę doprawiamy jeszcze do smaku solą oraz pieprzem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIEKAWE PRZEPISY NA ZUPY KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Pyszna zupa klopsowa pochodzi

Blog z Apetytem
Przepiórki duszone w sosie własnym 191

które wiosną odtworzą populację . Nioski w okresie zimowym są zbyt mało produktywne żeby trzymać je w dużych ilościach . Każdy hodowca drobiu wie ,że wyeksploatowane nioski nie są najlepszym kąskiem mięsnym Nie dotyczy to jednak przepiórek , które po raz kolejny udowodniły swą wyższość nad innymi gatunkami . Otóż zaryzykowałam i moje weteranki zamiast na rosół , zostały uduszone we własnym sosie(...)para wodna – czyli nasz wywar . Czemu to pisze , bo zawsze po zamieszeniu wpisu o duszeniu mięsa pod pokrywką , odzywa się kilku niedowiarków i twierdzi że tak się nie da Tak się da , ba nawet tak się powinno robić jeśli chcecie zatrzymać cały aromat . Po wlaniu śmietany dusimy do momentu , kiedy mięso będzie zaczynało odchodzić od kości . Następnie sos , zagęszczamy

Ogrodnik w podróży
Kotlet mielony w sosie pieczeniowo-koperkowym, danie do słoika 165

pieczeniowo-koperkowym, danie do słoika Kotlet w sosie pieczeniowo-koperkowym, jest jednym z ulubionych dań na wyjazdy, mojego M. Flaczki,gulasze, fasolka itp. jakoś znosi, ale to danie po prostu uwielbia. Zawsze jak mu je pakuję, kiedy jak 70 % polaków wybywa za granicę w celu zarobkowym… Mam pewność, że z przyjemnością je spałaszuje jako pierwsze. Dobre(...)dwie cebule. Dodaj granulowany czosnek, mieloną gałkę, cukier, sól, pieprz do smaku. Na koniec wbij dwa jajka, wsyp bułkę tartą, wlej wodę i całość wyrób na jednolitą masę. Z mięsnej masy uformuj równiej wielkości kotlety, takie , które bez problemu zmieszczą się do słoików Każdy obtocz w bułce tartej i usmaż na smalcu. Smażenie na smalcu ma tu znaczenie, gdyż jełczeje

Ogrodnik w podróży
Gotowanie gołąbków 97

WIĘCEJ Składniki i Przygotowanie Gołąbki to klasyczne danie, które cieszy się popularnością w wielu kuchniach świata. Ich soczysty nadziewany wnętrznością ryżem i mięsem, owinięty delikatnie kapustnym liściem, to prawdziwa uczta dla podniebienia. W tym artykule odkryj najlepsze praktyki dotyczące gotowania gołąbków, które pozwolą Ci osiągnąć doskonałą miękkość i smak w Twoim daniu. Przygotowanie smacznych gołąbków zaczyna się(...)garnku, zaczynając od dołu, aby zapobiec rozwiązaniu się podczas gotowania. Zalewanie Sosem Pomidorowym: Zalej gołąbki sosem pomidorowym, który nada daniu smaku i aromatu. Gotowanie Gołąbków Odpowiednie gotowanie gołąbków to decydujący etap, który wpływa na miękkość i smak dania. Czas Gotowania: Gotuj gołąbki na małym ogniu pod przykryciem przez około 1,5 do 2 godzin. To pozwoli mięsu

Podstawy Gotowania
Menu na tydzień: Sycące sałatki na początek wiosny 142

Środa: Sałatka soczewicowo-ryżowa z krewetkami W tym daniu godny uwagi jest sposób gotowania soczewicy i ryżu. Każde z nich gotuje się osobno. Soczewicy charakteru nadaje chorizo, ryż nabiera niesamowitego smaku dzięki dodatkowi kory cynamonowca. Słoneczny kolor to zasługa kurkumy. Czwartek: Tajski makaron z sosem z masła orzechowego To danie świetnie smakuje na zimno i na ciepło. Kluczowym(...)Nadzienie stanowi upieczony batat, ugnieciony z awokado z dodatkiem limonki, kolendry i szczypioru. Proteinowy wsad stanowią pieczone polędwiczki z indyka. To danie jest warte grzechu, ale nie zgrzeszycie jedząc je! Jest pełne Doriwia. Przepisy na kolejne dania będziemy dodawać codziennie rano Makaron dobrze się mrozi Szukając sałatek do menu na ten tydzień szukaliśmy takich dań, żeby

Niedzielny kucharz
Indyk w pomidorach 148

Kolejna propozycja żeby urozmaicić jadłospis mięsożercom. Taka wersja może być wykorzystana w ramach pysznego obiadu z ulubionymi dodatkami, ale także jako wędlina na kanapkę, czy też

Pichceniomania
Chinkali z mięsem 186

Dzisiaj po raz kolejny wracamy do gruzińskich smaków. Tym razem są to chinkali. To pierożki, które w oryginale przygotowuje się z surowej mielonej jagnięciny lub baraniny

PatiGotuje
Wątróbka drobiowa w sosie z curry 198

Wątróbkę albo się kocha albo raczej całkiem przeciwnie. Ja długo nie byłam jej miłośniczką, aż odkryłam, że wystarczy pobawić się nieco smakami, by się do niej

Pichceniomania
Gruszkowa jaglanka 215

obniża poziom cholesterolu, a również pomaga w regulacji poziomu cukru we krwi (cukrzycy!). Co ciekawe używa się go również w przemyśle farmaceutycznym do produkcji maści rozgrzewających i łagodzących bóle mięśni i stawów.  Kurkuma czyli szafran indyjski jest jednym z najsilniejszych naturalnych środków przeciwzapalnych.  Zawarta w niej kurkumina ma silne działanie antybakteryjne, antywirusowe i przeciwgrzybiczne. Pomaga w gojeniu(...)trawieniu białek (dlatego dodatek serka wiejskiego do śniadania) i zapobiega tworzeniu się toksyn w organizmie. Uwaga! Nasz organizm nie jest w stanie przyswoić samej kurkumy, dlatego przed dodaniem do dań, należy zmieszać ją z czarnym pieprzem lub papryką i rozpuścić w oliwie z oliwek

Gawron w rosole
Suplementy Raab Vitalfoods. 181

źródłem chlorofilu 3) Cytrynian magnezu Cytrynian magnezu jest organiczną formą tego minerału, która jest szczególnie dobrze przyswajalna przez organizm. Jak może już wiecie, magnez przyczynia się do: • prawidłowego funkcjonowania mięśni • właściwego funkcjonowania układu nerwowego • utrzymania kości w dobrym stanie • zmniejszenia zmęczenia i wyczerpania Magnez jest jednym z najważniejszych minerałów, którego potrzebuje człowiek i niestety jednym z najłatwiej wypłukujących się(...)biegu, picie kawy i mocnej herbaty, a także intensywny wysiłek fizyczny powodują, że najczęściej spotykamy się właśnie z jego niedoborem. Dlaczego tak ważna jest forma, w jakiej przyjmujemy dany minerał? Ponieważ daje pewność, że substancja szybciej i w większej ilości zostanie wchłonięta przez organizm. W przypadku cytrynianu mówi się, że jest to najlepiej absorbowalna postać tego pierwiastka! 4) Olej

Poranek na słodko
Węgierska zupa gulaszowa. 973

Węgierskie słowo gulyas oznacza zupę. Dosyć gęstą, treściwą i mięsną, ale zawsze zupę, a nie potrawkę, czy sos. Pełna nazwa tej potrawy to gulyasleves lub bogracsgulyas . Sam bogracs jest kociołkiem zawieszanym nad ogniskiem, w którym tradycyjnie przygotowywało się takie potrawy. Określenia bogracsgulyas używa się czasami również wtedy, gdy zupa powstała w zwykłym garnku na kuchence. W Polsce przejęliśmy węgierskie słowa(...)trochę innym znaczeniu, ale to jest zupełnie normalna sytuacja na styku języków i kultur. Chociaż wiem, jak Madziarzy nazwaliby moje danie, to sam powiedziałem rodzinie, że zrobiłem na obiad bogracz ;) A tak właściwe, to nie wiem co mieszkańcy Debreczyna, czy Miszkolca powiedzieliby o mojej zupie. Starałem się, zachowując smak, przyrządzić danie maksymalnie uproszczone i odtłuszczone. Nie powiem

zadanie-gotowanie
Sałatka z cukinii i papryki na zimę 751

Sałatka z cukinii i papryki na zimę uratuje Was w niejednej kryzysowej sytuacji. Idealnie pasuje do mięsnych obiadów, a także jest świetnym dodatkiem do domowych fast-foodów. Gdy cukinia jest tania i łatwo dostępna, warto narobić sobie jej na zapas na później – dzięki słoikom jest to możliwe. A samą sałatkę z cukinii robi się wyjątkowo prosto. Musimy włożyć trochę(...)pracy w krojenie, ale po miesiącu, dwóch czy nawet pół roku możemy sobie wyciągnąć słoik, cieszyć się smakiem letnich warzyw i nie martwić się o dodatki do głównego dania. Niestety, rzadko robię zapasy na zimę – mam w kuchni bardzo mało miejsca i nie posiadam piwnicy – jednak coraz chętniej dzielę się słoiczkami z najbliższymi – okazuje się

Poezja smaku
Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą 234

pierś z kurczaka podwójna jajko sól pieprz szczypiorek natka pietruszki pieprz ziołowy staropolski szczypta ziół prowansalskich Kilka szt białej rzodkwi bułka tarta tłuszcz do smażenia Pierś

Gotowanie jest łatwe