Danie raczej samo się robi. Wymaga jedynie odrobiny uwagi ;) 3 porcje: 3 łyżki soczewicy czerwonej i/lub żółtej 2 łyżki komosy ryżowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli mrożone: fasolka szparagowa zielona i żółta w ilości i proporcjach dowolnych 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól, garam masala Olej rozgrzewamy w woku lub większym garnku. Dodajemy soczewicę(...)komosę, chwilę smażymy. Gdy wchłoną olej zalewamy 100 ml wody. Gdy wchłoną wodę, dodajemy fasolę czerwoną i podlewamy kolejne 100 ml wody. Mieszamy, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Co jakiś czas (ok. 5-10 minut) mieszamy i podlewamy wodę. Gdy soczewica i komosa będą miękkie dodajemy przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz kolejne 50-70 ml wody i mrożone fasolki
Kucharzycaczerwona fasola, groszek, kukurydza, papryka, marchewka, jajka, ogórki kiszone, cebula i pieczarki. Całość otulona jest pysznym sosem, który sprawia, że po zjedzeniu jednej porcji chce się jeszcze dokładkę. Sałatka codzienna to także bardzo dobre danie na spotkanie ze znajomymi. Jest pyszna i kolorowa. Nikt się jej nie oprze. SAŁATKA CODZIENNA – PRZEPIS Składniki 1 puszka fasoli czerwonej(...)pieprz Przygotowanie 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. 2. Marchewkę ugotować do miękkości i razem z cebulą, ogórkami oraz papryką również pokroić w kosteczkę. 3. Fasolę, kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. 4. Pieczarki marynowane również odsączyć z zalewy i pokroić na kawałki. 5. Przygotowane składniki przełożyć do miski, dodać śmietanę, majonez oraz musztardę. Całość doprawić
Alle Dobre!Składniki: 2 czerwone papryki 10 dag mięsa mielonego wołowego 10 dag pieczarek 1 pomidor 1 puszka czerwonej fasoli pół opakowania sera feta pieprz Sposób wykonania: Odkroić szypułkę i wyciągnąć pestki z papryki. Usmażyć mięso mielone na patelni. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do podsmażonych pieczarek dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora. Smażyć(...)miękkości. Dodać pieprz do smaku. Następnie podsmażyć z mięsem mielonym. Przerzucić wszystko do miski, dodać ser feta pokrojony na małe kawałki oraz czerwoną fasolę. Składniki wymieszać. Paprykę należy faszerować wcześniej przygotowanym nadzieniem Gotować w małym garnku (paprykę postawić pionowo, tak aby podczas gotowanie do środka nie dostała sie woda
Przepisy kulinarne babci Antoninyprzekazuje Wam przepis. składniki: 1 średnia główka sałaty lodowej 350 g wędzonej piersi z kurczaka 200 g sera sałatkowego typu feta 250 g pomidorków cherry 1 mała puszka czerwonej fasoli sos 8 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka pikantnego keczupu 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano zioła włoskie do smaku Przygotować sos. Do miseczki przełożyć jogurt(...)przyprawy i dokładnie wymieszać. Gotowy sos odstawić aby smaki się przegryzły. Sałatę lodową porwać na małe kawałki i przełożyć do dużej miski. Wędzonego kurczaka pokroić w średnią kostkę. Czerwoną fasolę przepłukać i osączyć na sicie. Ser również pokroić w średnią kostkę. Pomidorki przekroić na pół. Wszystkie składniki przełożyć do porwanej sałaty. Delikatnie wymieszać. Gotową sałatkę połączyć z sosem tuż
Monia miesza i gotujecarne to bardzo proste danie z mięsa mielonego oraz pikantnych dodatków np. papryczek chili, mielonej ostrej papryki, kminu rzymskiego i pieprzu. Zdecydowane smaki łagodzą pozostałe składniki, czyli kukurydza, czerwona fasola oraz przecier pomidorowy. Jest to danie, które można serwować na obiad i podać je z ryżem, lub na kolację z tortillą czy też pieczywem. Z każdym dodatkiem chili(...)zaspokoi każdy głód. Składniki 1 / 2 kg mięsa mielonego wołowego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 500 g przecieru pomidorowego 1 szklanka wody 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 6-8 łyżeczek przyprawy do chili con carne sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Wsypać na patelnię z olejem
niecodziennikparySkładniki: 1 pierś z kurczaka 6 ogórków konserwowych 1 duża cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli kapusta pekińska 125 g żółtego sera sól i pieprz do smaku sos czosnkowy ketchup Przygotwanie: Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć i ostudzić. Przygotować sos czosnkowy. Kapustę poszatkować ułożyć(...)czerwoną i żółtą pokroić w 3 cm paski, dodać jako kolejną warstwę. Usmażoną pierś wyłożyć na papryce i posmarować ja ketchupem. Kolejną warstwą jest kukurydza, a następnie czerwona fasola (wcześniej przepłukana). Żółty ser pokroić w 0,5 cm kostki i posypać po fasolce. Ser posmarować sosem czosnkowym i na koniec całość posypać pociętą kapustą pekińską
cooklifePrzepis przyniesiony z pracy. Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka. U mnie pojawiła się na niedzielnym grillu. Składniki: brokuł 2 zupki chińskie puszka czerwonej fasoli średnia cebula 2 ząbki czosnku koperek sól, pieprz majonez Wykonanie: Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na parze. Ostudzić i podzielić na jeszcze mniejsze kawałeczki. Cebulę drobno posiekać, można też sparzyć ją wrzątkiem(...)czemu będzie mniej ostra. Makaron z zupki chińskiej i część przypraw zalać wrzątkiem i przykryć pokrywką. Poczekać aż makaron napęcznieje i przełożyć go do miski. Dodać brokuły, cebulę, czerwoną fasolę, drobno pokrojony czosnek i posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz wymieszać z majonezem. Podawać schłodzoną. insertCookd("1f58543b439bed584844f218806f319f
Pasja Smakusmaczna przekąska, którą zrobicie w mniej więcej 20 minut. Oczywiście można wybrać inne składniki. Smacznego! Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 g potartego sera mozzarella 100 g czerwonej fasoli z puszki 1 pomidor 1 ogórek kiszony 1 jajko Przygotowanie Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i rozwijamy. Kroimy w prostokąty tak, aby wyszło nam 6 lub 8 mini pizz(...)kawałku robimy obramowanie około 1 cm od krawędzi wykonując lekkie nacięcia. Tak przygotowane kawałki smarujemy roztrzepanym jajkiem. W środku ramki dajemy plaster pomidora, plastry ogórka kiszonego oraz odsączoną czerwoną fasolę z puszki. Na koniec posypujemy wszystko potartą mozzarellą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza (najlepiej z termoobiegiem) przez około 10-12 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni
Programista w kuchnismaczna przekąska, którą zrobicie w mniej więcej 20 minut. Oczywiście można wybrać inne składniki. Smacznego! Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 g potartego sera mozzarella 100 g czerwonej fasoli z puszki 1 pomidor 1 ogórek kiszony 1 jajko Przygotowanie Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i rozwijamy. Kroimy w prostokąty tak, aby wyszło nam 6 lub 8 mini pizz(...)kawałku robimy obramowanie około 1 cm od krawędzi wykonując lekkie nacięcia. Tak przygotowane kawałki smarujemy roztrzepanym jajkiem. W środku ramki dajemy plaster pomidora, plastry ogórka kiszonego oraz odsączoną czerwoną fasolę z puszki. Na koniec posypujemy wszystko potartą mozzarellą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza (najlepiej z termoobiegiem) przez około 10-12 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni
Programista w kuchnicebulę, ogórki kiszone, pomidory w postaci koncentratu, paprykę i szpinak jako zielony, zdrowy akcent. Aby moja zupa była zdrowsza, dodałam do niej więcej warzyw w postaci włoszczyzny i czerwonej fasoli. Tak naprawdę do zupy hamburgerowej dodajcie to, co lubicie w burgerach. W końcu one też mają różne oblicze. Jeśli chcecie, posypcie gotową zupę startym serem i stwórzcie zupę(...)mielonego mięsa (użyjcie ulubionego gatunku), ok. 2 l domowego bulionu drobiowego, cebula, 1-2 ząbki czosnku, mała czerwona papryka, 3 ziemniaki, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka małych ogórków kiszonych, opcjonalnie garść szpinaku, opcjonalnie puszka czerwonej fasoli, opcjonalnie mała marchewka, 2 gałązki selera naciowego i mała pietruszka, przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, oregano, suszona bazylia, słodka i ostra
Lekcje w kuchninasilać dolegliwości. Tortille po meksykańsku - przepis na 4 porcje Do przygotowania tortilli będziesz potrzebować: 4 tortille, 300g wołowiny, łyżkę oleju, cebulę, ząbek czosnku, papryczkę chilli, puszkę pomidorów, puszkę czerwonej fasoli, 1/2 awokado, sok z połowy cytryny, zieloną kolendrę, sól, pieprz, natkę pietruszki, 4 łyżki jogurtu naturalnego. 1. Obierz i posiekaj czosnek, cebulę i chili. Czosnek warto posiekać kilka minut(...)właściwości . 2. Zmiel wołowinę. 3. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, czosnek, mięso i posiekaną papryczkę chilli i przesmaż wszystko. 4. Gdy mięso zmieni kolor dodaj pomidory i czerwoną fasolę. Dopraw wszystko solą, pieprzem i kolendrą i smaż wszystko 10-15 minut podlewając wodą. 5. Obierz awokado, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny - dzięki temu nie ściemnieje
Z notatnika dietetykagustu:) Składniki: dwie średniej wielkości części z kurczaka (u mnie piersi) usmażone, grillowane lub upieczone; jedna mała lub pół dużej główki kapusty pekińskiej, drobno pokrojonej; pół puszki przepłukanej, czerwonej fasoli; trzy duże ogórki konserwowe; trzy jajka ugotowane na twardo; pół białej części pora; kilka przekrojonych na połówki cebulek konserwowych; szczypiorek; Dressing: 2 czubate łyżki majonezu; 2 czubate łyżki jogurtu(...)ostra mielona papryka, szczypta cukru, curry; Ogórki, kurczaka i jajka pokroić w drobną kostkę, pora pokroić w tzw. piórka. Przygotowane składniki dodać do pokrojonej kapusty, Do tego dołożyć czerwoną fasolę i cebulki oraz posiekany szczypiorek, wymieszać. Składniki sosu wymieszać, zalać nimi sałatkę i wszystko delikatnie przemieszać. Wstawić do lodówki na dwie, trzy godziny. Sałatkę przed podaniem można udekorować
In my kitchenpoliczki zaczerwieniły się od gorąca bijącego od tysiąca rzeźb... Cóż, może kiedyś. Chili con carne 500g zmielonej wieprzowiny 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszka kukurydzy 2 puszki czerwonej fasoli 2 puszki pomidorów bez skóry lub 1 kg świeżych 2 papryczki chili przyprawy: sól, pieprz, pieprz cayenne, papryka słodka i ostra, jeśli ktoś wszedł w posiadanie, może być także(...)oliwie z oliwek, następnie przerzucić do garnka i na tej samej patelni podsmażyć mięso. Następnie dodać sprasowany czosnek oraz wszystkie pozostałe składniki, przy czym zawartość drugiej puszki czerwonej fasoli rozgnieść na papkę, żeby zagęściła sos. Pomidory można przecisnąć przez sitko, jeśli ktoś nie przepada za pestkami/szypułkami. Papryczki chili należy przed dodaniem posiekać na drobno i dodać
Przepysznik - BLW i nie tylkocebula (ok. 150 g), - 2 łyżki oleju rzepakowego (ok. 20 g), - 2 ząbki czosnku, - 250 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, - papryka czerwona (ok. 150 g), - puszka czerwonej fasoli (ok. 240 g), - puszka kukurydzy (ok. 220 g), - 2 łyżki koncentratu pomidorowego (ok. 50 g), - przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, papryka wędzona, zioła prowansalskie, sól, pieprz. Sposób przygotowania(...)cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mięso mielone i smażymy kilka minut. 3. Paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju. 4. Do mięsa dodajemy podsmażoną paprykę, czerwoną fasolę, kukurydzę, koncentrat pomidorowy i wodę (ok. 2 szklanki, w zależności od preferencji konsystencji). 5. Całość doprawiamy do smaku papryką słodką, ostrą, wędzoną, ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i dusimy kilka
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachczosnku 2 drobno pokrojone marchewki 2-3 drobno pokrojone laski selera naciowego kawałek drobno pokrojonego w kostkę selera 100-150 g boczku pokrojonego w kostkę 1 mała puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka białej fasoli ok.1,5-2 litrów bulionu (u mnie warzywny) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 150 g makaronu muszelki W garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej(...)minut nie dopuszczając do przebarwienia warzyw. Dołożyć koncentrat pomidorowy i podgrzewać 3 minuty. Zalać bulionem i gotować 10-15 minut. Po ok. 5 minutach dodać białą i czerwoną fasolę oraz makaron. Sprawdzić czy zupa jest dobrze doprawiona. Gdy makaron jest ugotowany wyłączyć. Podawać z chlebem. Smacznego
KUCHARNIA