przychodzę z takim prostym pomysłem na kolację, czy nawet na obiad – BEZGLUTENOWO BEZMLECZNY. Czyli sałatka z czerwonej fasoli. Zestawiłam to z ryżem. Ale można zjeść osobno. Do sałatki wkroiłam: pomidory, zielone oliwki (wypestkowane), fioletową cebulkę – ta podobno zawiera najwięcej przeciwutleniaczy, liście jarmużu, dorzuciłam jeszcze jajeczko. Ale w zasadzie w wersji wegetariańskiej … Artykuł Najprostsza sałatka z czerwonej fasoli. Przepis pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIOprzychodzę z takim prostym pomysłem na kolację, czy nawet na obiad – BEZGLUTENOWO BEZMLECZNY. Czyli sałatka z czerwonej fasoli. Zestawiłam to z ryżem. Ale można zjeść osobno. Do sałatki wkroiłam: pomidory, zielone oliwki (wypestkowane), fioletową cebulkę – ta podobno zawiera najwięcej przeciwutleniaczy, liście jarmużu, dorzuciłam jeszcze jajeczko. Ale w zasadzie w wersji wegetariańskiej … Artykuł Najprostsza sałatka z czerwonej fasoli. Przepis pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIOSałatka dość szybka . Przygotujemy na pewno dla niespodziewanych gości. Wystarczy mieć w domu kilka składników. SKŁADNIKI: 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli, 2-3 cienkie kabanosy drobiowe 15 dag. sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach, 2 plastry świeżego ananasa pieprz, sól - do smaku, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego. 1 łyżka ketchupu łagodnego WYKONANIE(...)Kukurydzę i czerwoną fasolę przepłukujemy zimną wodą na durszlaku. Kabanosy kroimy na ok 1 cm. kawałki 2 plastry świeżego ananasa kroimy w kostkę. Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Dodajemy majonez, jogurt naturalny, ketchup. Całość dokładnie mieszamy. Gotowe. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój
W kuchennym oknie Ewyhttps:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/salatka-makaronowa-na-grilla-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/salatka-makaronowa-na-grilla-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["300g drobnego makaronu (gwiazdki, ma\u0142e muszelki, etc),\r","puszka kukurydzy,\r","puszka czerwonej fasoli,\r","5 suszonych pomidor\u00f3w,\r","10 og\u00f3reczk\u00f3w konserwowych,\r","100g sera \u017c\u00f3\u0142tego,\r","4 \u0142y\u017cki oliwy z oliwek,\r","s\u00f3l, pieprz(...)makaronowa na grilla lub imprezę Czas przygotowania: 5 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 8 minut/y Czas całkowity: 13 minut/y Składniki: 300g drobnego makaronu (gwiazdki, małe muszelki, etc), puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, 5 suszonych pomidorów, 10 ogóreczków konserwowych, 100g sera żółtego, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, zioła włoskie, toskańskie lub prowansalskie. Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Bardzo Gruby Smokpropozycja to pyszna i pożywna sałatka, której podstawą jest wędzony łosoś i kuskus razowy od firmy Fresano( do nabycia tutaj ) . Dzięki połączeniu z aromatycznymi suszonymi pomidorami oraz czerwoną fasolą uzyskamy prawdziwe bogactwo smaku. Nie da się go precyzyjnie opisać- tego po prostu trzeba spróbować! Porcja to 372kcal w tym 28,9g białka , 8,2g tłuszczu oraz(...)węglowodanów . SKŁADNIKI: 40g razowej kaszy kuskus- przed przygotowaniem 80g łososia wędzonego 20g pomidorów suszonych 50g czerwonej fasoli konserwowej pieprz bazylia oregano koperek PRZYGOTOWANIE: Kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić Łososia pokroić w cienkie, podłużne plasterki Pomidory drobno pokroić Fasolę przepłukać wodą i odsączyć Wymieszać wszystkie składniki, dodać pieprz i zioła(świeże lub suszone) według
peanutbuttermonstermielonego mięsa wieprzowego 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 duża cebula czerwona 120 dkg pieczarek 2 łodygi selera 2 liście laurowe 3 średnie marchewki 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie (puszka 410 gr) 1 łyżeczka świeżo krojonej papryki chili 10 dkg kukurydzy mrożonej 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli(...)zmniejszamy ogień i od tego momentu dusimy całość na bardzo małym ogniu przez 30 minut. Po upływie 30 minut dodajemy pokrojone na kawałki łodygi selera oraz odlaną z zalewy fasolę czerwoną. Kontyuujemy gotowanie przez kolejną godzinę, od czasu do czasu mieszając. Gotowe danie możemy podać z ryżem czy ziemniakami. Ja osobiście lubię serwować je z tartym żółtym serem, keksem
mecookswiększości pochodzą właśnie z puszki. Dzięki temu sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu i łatwa do zrobienia. Sałatka puszka-puszka składa się z kukurydzy, groszku konserwowego, czerwonej fasoli, papryki konserwowej, pieczarek marynowanych, marchewki konserwowej, cebuli i jajek. Całość połączona jest sosem na bazie majonezu i śmietany. Przepis na sałatkę puszka-puszka jest banalnie prosty, a sama sałatka(...)smaczna i szybka w przygotowaniu, co jest jej ogromną zaletą. PRZEPIS NA SAŁATKĘ PUSZKA-PUSZKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik pieczarek marynowanych 1 duża cebula 1 słoik marchewki konserwowej 5 jajek 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka musztardy sól pieprz
Przepiski.plMielone smażone na patelni do grilla do tego pomidory, czerwona fasola i ostre papryczki... całość posypana żółtym serem. Przepis jest banalnie prosty a danie pyszne i sycące - polecam na chłodniejsze dni. Składniki na 2 porcje: 250 g mięsa mielonego wieprzowego 1/2 małej cebuli mała puszka pomidorów pelati (ok. 160g) mała puszka czerwonej fasoli (ok. 80g) kilka kawałków
Alutka-Gotujemożna spokojnie wszystkie składniki wtórnie wykorzystać. Wystarczy dodać sos, dwie puszki i mamy pyszną sałatkę. Składniki: 300 - 400 makaronu typu świderki, wstążki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli firmy Jamar 200 g dowolnej szynki 200 g żółtego sera np. gouda 1 mały majonez sałatkowy 1/2 małego słoiczka musztardy sarepskiej pieprz, sól Wykonanie : Do dużej miski wsypujemy ugotowany(...)dobrze odsączony z wody makaron. Następnie dodajemy pozostałe składniki: kukurydzę, czerwoną fasolę, szynkę pokrojoną w kostkę oraz ser , który też kroimy w kosteczkę. Dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy przyprawami i wszystko razem mieszamy. I gotowe :) Dobra i szybka sałaka. Do przepisu wykorzystałam ponieważ miałam okazję testować kolejny fajny produkt firmy Jamar , który polecam
W Moim Magicznym DomuLekkie, puszyste, mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach muffinki. Świetna alternatywa dla sklepowych słodyczy. Bez użycia mąki, za to z wykorzystaniem czerwonej fasoli. Składniki na 16 małych muffinek: puszka fasoli czerwonej 3 jajka 1,5 łyżki oleju 1,5 łyżki kakao 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika polewa: 1,5 łyżki(...)masła 1,5 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu kolorowa posypka Przygotowanie: Fasolę opłukujemy pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki wkładamy do miski lub kubka od blendera i blendujemy na gładką masę. Gotową masą uzupełniamy formę na muffinki do 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok.25-30 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra
Życie zaczyna się w kuchniTortilla wypełniona wołowym, dobrze przyprawionym, mięsnym farszem z czerwoną fasolą, dużą ilością pomidorów i pikantną papryczką. Do tego żółty ser, orzeźwiająca limonka i mamy szybkie, proste w wykonaniu sycące danie pochodzące z kuchni meksykańskiej. Składniki: 8 płatów tortilli Farsz: 550g mielonej wołowiny z łopatki 240g koncentratu pomidorowego Pudliszki 1 cebula 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka(...)chilli 1 puszka czerwonej fasoli skórka i sok z 1 limonki 150g żółtego sera 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 pęczek kolendry olej pieprz sól Wykonanie: 1. Farsz: Cebule i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso z wołowiny i smażyć przez kilka minut. Po tym czasie dodać drobno posiekaną papryczkę
Szalona Kuchnia Ewelinysklepie ze zdrową żywnością kupiłam niedawno bezmięsny pasztet z czerwonej fasoli i tak mi posmakował, że upiekłam sobie swój. Na pierwszy rzut oka trudno zgadnąć, z czego jest zrobiony. Ma kolor pasztetu mięsnego, ale wyczuwa się smak fasoli i słodkawych śliwek suszonych. Nie rozsypuje się podczas krojenia, mimo że jest(...)pasztet wyszedł zdecydowanie smaczniejszy niż kupiony w sklepie, dodałam jednak trochę mięsa wołowego, co tylko podkręciło jego smak. Fasola należy do warzyw o dużej wartości odżywczej, bo zawiera duże ilości białka. Składniki: • 500 g fasoli czerwonej • 250 g mięsa wołowego • 1 szklanka śliwek suszonych • 5 jajek • 2 cebule • 1 mały por • 3 marchewki • 1 bułka kajzerka
To co kochamrozgrzanego piekarnika na 15 min. w 180 C. Bułeczki powinny być lekko zrumienione, a ser delikatnie spieczony. Sos : 1 opakowanie passaty 250 ml 8 żółtych pomidorków 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku oregano, bazylia, pieprz Do rondla wlewamy passatę i zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę, a pomidory w ćwiartki i dodajemy do passaty(...)Doprawiamy całość ziołami i pieprzem, i dusimy kilka minut. Na koniec dodajemy czerwoną fasolę i jeszcze chwilę razem dusimy. Gotowe :) Możecie dodać ostrej papryki lub chili, jeśli chcecie mieć ostry sos. Przyjęcie gotowe :) Co prawda nie na słodko, ale też bardzo smacznie. Zróbcie to danie, ponieważ jest naprawdę wyśmienite. Jest nieco pracochłonne, ale uwierzcie, naprawdę warto poświecić trochę czasu
vegetanielepszych! :))) * bulion warzywny- 1 litr * marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * por- 1/2 szt. * cebula- 1 duża * koncentrat pomidorowy- 3 czubate łyżki * soczewica czerwona- 1/2 szklanki * czerwona fasola- mała puszka * biała fasola- mała puszka * fasolka szparagowa- 150 g (teraz mrożona) * czosnek- 1 ząbek * ziele angielskie, listek laurowy, majeranek, chili, słodka papryka, sól, pieprz * olej- do smażenia Marchewkę, pietruszkę(...)garnka z zupą. Warzywa gotować przez około 25 minut, a 10 minut przed końcem gotowania wsypać soczewicę oraz dodać koncentrat pomidorowy. Na koniec dodać fasolkę szparagową, białą i czerwoną fasolę, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką oraz chili do smaku i podgotować całość około 1 minutę. Posypać świeżą kolendrą. Smacznego
Kraina Miodem PłynącaWażne by nie był on rozgotowany. By tego uniknąć należy po ugotowaniu ryżu od razu przelać go zimną wodą i wystudzić. 1 torebka ryżu pół puszki ananasa puszka czerwonej fasoli pół cebuli 2 cm imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka cukru kokosowego lub zalewy z ananasa 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu winnego masło(...)podsmażamy krótko imbir i czosnek. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i pieprz ziołowy i podsmażamy. Dodajemy ugotowany ryż i smażymy 1 minutę. Dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę i fasolę czerwoną. Smażymy kolejną minutę. Doprawiamy octem, sosem sojowym i zalewą z ananasa do smaku. Gotowe
Dieta bez mlekaobiad dla tych co nie mają na niego pomysłu :) Składniki: 200 g makaronu świderki, 2 piersi kurczaka, 300 ml domowego koncentratu pomidorowego, 1/3 puszki kukurydzy, 1/3 puszki czerwonej fasoli, 2 garście zielonej szparagowej fasolki, 2 garście świeżego szpinaku, 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, suszone pomidory z czosnkiem, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy olej(...)podsmażamy kurczaka pokrojonego w kostkę i przyprawionego przyprawą do drobiu. Następnie dodajemy warzywa: kukurydzę, czerwoną fasolę, zieloną fasolkę szparagową, liście szpinaku i zalewamy koncentratem. Po 15 minutach wrzucamy makaron. Gotujemy, aż makaron będzie al dente i przyprawiamy. Dekorujemy liśćmi szpinaku
Aga w kuchniskładniki: 1 puszka zielonej fasolki szparagowej 5 jaj 2 jabłka 2 cebule 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego majonez ketchup pikantny sproszkowane papryka słodka wykonanie(...)przeźroczystej salaterce układamy warstwowo: odsączoną fasolka szparagowa – pokrojone w kostkę jajka – majonez, aby pokryć jajka – pokrojone w drobną kostkę jabłka – ketchup – odsączoną z zalewy i przepłukaną wodą fasolę czerwoną – pokrojona w drobną kostkę cebulę – majonez – odsączoną kukurydzę – majonez (tyle żeby pokryć kukurydzę) – starty na grubych oczkach ser żółty a na koniec posypujemy słodką papryką. Całość schładzamy
Domowy Smak JedzeniaBardzo lubię ryż z wszelkimi dodatkami. Tym razem padło na mieszankę chińską, którą miałam w zamrażarce. Do smaku dorzuciłam jeszcze moją ulubioną czerwona fasolę. Oczywiście można podsmażyć warzywka bez ryżu np. z kurczakiem, i podać ryż na sypko osobno, ale ja lubię dania jednogarnkowe, więc wymieszałam wszystko w jednym garze :)) Szybko, prosto i smacznie :)) i wyjątkowo ... bezmięsnie(...)Składniki: 2 op. mrożonej mieszanki chińskiej Hortex 1 puszka czerwonej fasoli 200g ryżu 200g pieczarek 2 łyżki przecieru pomidorowego ostra i słodka papryka sól, pieprz olej bulion Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy mieszankę chińską, mieszamy i podsmażamy ok 10 minut. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, solimy, pieprzymy, dodajemy obie papryki i podlewamy bulionem. Wsypujemy ryż i gotujemy całość
Walijskie Pichcenie