czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:36/307)

Zupa krem z czerwonej fasoli 149

Będąc ostatnio w Poznaniu w pewnej restauracji jedliśmy zupę z czerwonej fasoli. Tzn ja jadłam, ale podzieliłam się z współbiesadnikami ; ). Zupa była smaczna, na tyle dobra, że przygotowałam ją w domu oczywiście trochę zmieniając jej komponenty. Jeżeli jesteście ciekawi efektów to przygotujcie ją w domu!   Do przygotowania potrzebujemy: 2 puszki czerwonej fasoli (łącznie

Szybko Tanio Smacznie
Zapiekanka meksykańska z ryżem, kurczakiem i chorizo 249

kolację. Polecam ten przepis jeśli lubisz pikantne i wyraziste dania. Składniki Ilość porcji: 2 Zapiekanka meksykańska: Pierś z kurczaka – 150 g Brązowy ryż – 100 g Czerwona fasola z puszki- 80 g Kukurydza – 50 g Chorizo – 50 g Zielona i czerwona papryka – 80 g Ser mozzarella – 80 g Oliwa z oliwek Sól(...)ognia i odstaw. Pokrój pierś z kurczaka, dopraw solą, pieprzem i usmaż. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu, a następnie wymieszaj go w misce z usmażonym kurczakiem, kukurydzą, czerwoną fasolą i sosem pomidorowym. Przenieś mieszaninę do przygotowanego naczynia, od góry ułóż pokrojoną paprykę, chorizo i posyp wszystko startym serem. Rozgrzej piekarnik do 230 stopni i piecz zapiekankę

ale Pysznie
Pasta z czerwonej fasoli 143

śniadanie, kolację i podwieczorek. Tylko co zrobić, żeby nie były nudne? Ano pokombinować! Czasem wystarczy rozejrzeć się po kuchennych szafkach i lodówce. Tak powstała moja pasta z czerwonej fasoli i ostrej papryki. Idealna na kanapki, pożywna i bardzo smaczna! Składniki: puszka czerwonej fasoli 1 papryczka chili łyżka posiekanej natki pietruszki 1 mały ząbek czosnku (opcjonalnie, pasta jest bardzo

Kulinarne Inspiracje
LunchBox: Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą i migdałami 121

LunchBox:  Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą i migdałami Składniki: - 100g makaronu z kukurydzy              - 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich - 100g fasoli borlotti(...)łyżeczki grysu chili - ½ łyżeczki oliwy * użyłam fasoli z puszki, gdyż ciężko ją dostać surową w sklepie; można zastąpić ją czerwoną fasolą lub cieciorką J Wykonanie: - Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu - Następnie przelać go kilkakrotnie zimną wodą, by pozostał aldente i skropić go oliwą (dzięki temu nie poskleja się) - Fasolkę szparagową i marchewkę ugotować na parze

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z brokułów i fasoli 203

przez „specjalistów” w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i przeziębienia z powodu dużej zawartości czosnku i witamin :). Składniki: 1 duży brokuł lub opakowanie mrożonych 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona cebula 1 ser feta majonez śmietana 2 duże ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie: 1. Ugotuj brokuły. Świeżego brokuła podziel na różyczki i wrzuć na gorącą, osoloną(...)miseczce 3 duże łyżki majonezu i 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego. Dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, szczyptę soli, szczyptę pieprzu. Wymieszaj na gładką masę. 3.Przepłukaj fasole z puszki w zimnej wodzie i zostaw do odcieknięcia. 4.Cebulę pokrój w „piórka” 5. Układanie warstw sałatki: – Odcedzone i schłodzone brokuły wrzuć do miski jako pierwszą

Kulinarna Patilogia
Pasta z czerwonej fasoli z boczkiem 98

Dzisiaj kolejna pasta, która urozmaici każdą kanapkę. Tym razem jest to pasta czerwonej fasoli z boczkiem , czosnkiem i odrobiną cząbru, dzięki któremu nabiera oryginalnego charakteru. Za sprawą kilku prostych składników można wyczarować coś pysznego. Mniam… Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 45 g boczku (parzonego) 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek mała szczypta cząbru sól pieprz

Oryginalny smak
Pasztet z dyni piżmowej 104

wyłącznie z mięsem, czas zmienić skojarzenia. Pasztet z dyni piżmowej Pasztet z dyni piżmowej to drugi typ warzywnego pasztetu, który przygotowałam w swoim życiu. Pierwszy był z fasoli czerwonej i pieczarek i okazał się strzałem w dziesiątkę. Smakował wszystkim w rodzinie . Po fasoli czas na dynię piżmową. Dynia piżmowa to dynia w kształcie dużej gruszki o łososiowym kolorze skórki(...)lekko pikantnej papryki dodajcie paprykę standardową np. Robertinę plus kilka płatków papryczki chili. Lubisz pasztety warzywne? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pasztet warzywny z pieczarek i czerwonej fasoli . The post Pasztet z dyni piżmowej appeared first on MeCooks

mecooks
Kotlety z czerwonej fasoli - wegańskie :) 158

czerwonej, cebuli i marchewki, która nadała im delikatnie słodkiego smaku. Można wyczuć nutkę pikanterii za sprawą chilli. Kotlety z fasoli mogą być ciekawym urozmaiceniem obiadu, a w towarzystwie surówki i kaszy stanowić pełnowartościowy posiłek :) Składniki: 100 g fasoli czerwonej redkinley (Targroch) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju  2 łyżki siemienia lnianego mielonego(...)łyżeczki tymianku, ziół prowansalskich, mielonego kminku, soli himalajskiej  (Targroch), 1/3 łyżeczki chilli, 1 łyżeczka curry, szczypta pieprzu ziołowego i czarnego  Przygotowanie: Dzień wcześniej, wieczorem namocz fasolę w zimnej wodzie.  Następnego dnia odlej wodę i przepłucz nasiona. Przełóż do garnka, zalej wodą i zagotuj. Po zagotowaniu gotuj 1h i 40 minut.  W tym czasie na patelni

Zdrowie na języku :P
Piknik na pożegnanie lata: roślinne grillowanie na trawie 105

możecie przygotować sami taki piknik. Myślę, że wybór dań pozwoliłby zaspokoić głód nawet najbardziej wybrednym mięsożercom. Zapraszam do roślinnego grillowania! ;) * SKŁADNIKI dla 4 osób Fasolowe burgery: 1 puszka czerwonej fasoli 2 czerwone cebule garść rodzynek ½ łyżeczki kuminu ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka oleju kokosowego sól, pieprz Dodatki: 4 bułki garść rukoli 1 czerwona cebula(...)dodaj więcej cukru oraz octu. Chutney powinien być słodko-winny w smaku. Fasolowe burgery Jedną czerwoną cebulę drobno posiekaj i przysmaż na oleju kokosowym. Następnie dodaj rodzynki i smaż jeszcze kilka minut. Wsyp przyprawy: kumin, wędzoną paprykę i cynamon. Po chwili dodaj fasolę i dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj posiekaną drobno pietruszkę i połącz

Food Square
szybkowar-zupa z czerwonej fasoli... 200

chili 1 średnia, woda 3 litry, fasola czerwona 2 szklanki, kucharek 1,5 łyżki, majeranek 1 łyżka, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, ziemniaki 5 sztuk fasolę czerwoną namoczyć najlepiej całą noc i wodę po moczeniu wylać - łopatkę pokroić na kostki z cebulą i na oliwie usmażyć do szybkowara dać usmazoną łopatkę z tłuszczykiem, 2 marchwie(...)starte na drobno i dwie pokrojone w talarki, papryczkę chilli dać namoczoną fasolę bez tej wody, majeranek, kucharek, wlac wodę, liście i ziele angielskie, pokrojone w kostki ziemniaki szybkowar zamknąć i po zagotowaniu - para syczy - zmniejszyc ogień i gotowac 25 minut - po tym czasie szybkowar otworzyuć po 30 minutach, smaku jeszcze lepiej się przegryzą smaczna, rozgrzewająca zupa na chłodne

W Mojej Kuchni Lubię
Meksykańska sałatka z kabanosem 154

Bardzo aromatyczna, pikantna sałatka na bazie polskich kabanosów, konserwowych ogórków, wyczuwalnego czosnku i wyrazistych meksykańskich smaków: ostrej papryczki chilli, czerwonej fasoli oraz kolorowych papryk. Składniki: 300g kabanosów 150g ogórków konserwowych 150g marynowanych pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółtka papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1/2 papryczki chilli 180g żółtego sera 2 ząbki czosnku 1 łyżka

Szalona Kuchnia Eweliny
PENNE Z CZERWONĄ FASOLĄ I PIECZARKAMI 217

Kolejny pomysł na podanie makaronu, tym razem z pieczarkami i czerwoną fasolą w pysznym pomidorowym sosiku... Składniki: opakowanie makaronu penne 300g pieczarek 2 cebule puszka czerwonej fasoli 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz słodka papryka bazylia natka lub koperek Wykonanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na oleju na złoty kolor.Pod

Walijskie Pichcenie
NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU 4223

zapisany w zeszycie. Danie bardzo rozgrzewające, idealne na jesienne dni. Składniki farszu: - 1kg mielonego mięsa (u mnie łopatka, może być również drobiowe) - 2-3 cebule - puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasoli - puszka groszku konserwowego - puszka fasolki szparagowej - puszka pomidorów w zalewie (dałam 2) - papryka czerwona - 5-6 ząbków czosnku - fix Knorra do potraw meksykańskich (dałam przyprawę meksykańską(...)zalać pomidorami z puszki, dodać fix lub przyprawę do dań meksykańskich, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić całość kilka minut, na małym ogniu. Dodajemy odsączone pozostałe składniki, tzn. czerwoną fasolę, kukurydzę, groszek, fasolkę szparagową i zagotowujemy. Na końcu dodajemy pokrojone w małą kostkę ogórki i pokrojoną paprykę. Mieszamy, już nie gotujemy. Doprawiamy do smaku, tabasco, chili, solą i pieprzem

Smaczne Zdrowe
Fasolowe brownie 116

trochę fit. Brownie z czerwonej fasoli smakuje jak... brownie. Czyli ma w sobie wszystko - intensywny czekoladowy smak, wilgotną konsystencję, zwartą ciężką strukturę. Za nic nie domyślilibyście się, że jest z fasoli i nie zawiera ani grama mąki i cukru. Można więc bez wyrzutów sumienia sięgnąć po kolejny kawałek:) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli (waga z zalewą 400g) 100g

Obiad gotowy