czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:34/307)

Kurczak z warzywami 191

Kurczak z warzywami filet z piersi kurczaka -1 podwójny słoik sosu słodko-kwaśnego -520 g papryka czerwona -1 szt kabaczek 2 grubsze plastry ogórek kiszony -1 szt fasola czerwona -0,5 puszki kukurydza -0,5 puszki sól i pieprz przyprawa curry tłuszcz por -2 łyżki pokrojony w plastry ryż -2 torebki PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlać wodę, osolić, zagotować(...)gniazda nasienne,pokroić w paski,dodać do mięsa. Z kabaczka i ogórka usunąć ze środka miąższ ,skórkę pokroić w paski dodać do filetów,dusić na wolnym ogniu. Kukurydzę i fasolę czerwoną odlać,osączyć dodać do warzyw razem z sosem słodko-kwaśnym, dusić kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kurczaka podawać z ryżem. (function

Kuchnia Danusi
Quesadillas z chili i kurczakiem 342

Dziś kolejna odsłona quesadillas, tym razem na ostro z papryczką chili i czerwoną fasolą. Kiedy za oknem prawie lato i temperatury lekko idą w górę, quesadillas doskonale zastąpią nam tradycyjny obiad. Quesadillas z chili i kurczakiem Składniki: 1 duża pierś kurczaka 1 mała czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 świeżej papryczki chili 8 placków tortilli(...)sól, pieprz 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1/2 łyżeczki mielonej kolendry Wykonanie: Kurczaka kroimy w paseczki, oprószamy sola i pieprzem i smażymy aż do zrumienienia. Na 2-3 minuty przed końcem smażenia do kurczaka dodajemy cebulę pokrojoną w  piórka i posiekane chili. Następnie do usmażonego kurczaka dodajemy fasolę z puszki razem z sosem, pozostałe przyprawy

Kulinarne przygody Gatity
Wiosenna sałatka z groszkiem, rzodkiewką i makaronem bezglutenowym 128

tego aromatyczny koperek i czosnek niedźwiedzi.  Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 6 osób SKŁADNIKI: 300g makaronu penne bezglutenowego 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 por 5 średnich ogórków konserwowych 6 rzodkiewek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 garść świeżego koperki(...)łyżeczka czosnku niedźwiedziego sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Makron ugotuj aldente, przełóż na durszlak, przelej zimną wodą i pozostaw aby woda ociekła. Groszek, kukurydzę i czerwoną fasolę przesyp na sitko, przepłucz zimną wodą i pozostaw, aby cała woda ociekła. Ogórki i paprykę pokrój w kostkę, pora w piórka, rzodkiewkę w cienkie półplasterki i przełóż wszystko do dużej miski. Następnie dodaj wcześniej

kulinarnyJa
Meksykańskie burrito z wołowiną 365

Burrito można przygotować na wiele różnych sposobów. Ja dodałam do farszu wszystko to co kojarzy mi się z kuchnią meksykańską: wołowinę, czerwoną fasolę, kukurydzę, paprykę.  6 placków tortilli 400g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 duża cebula  1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 5 ząbków czosnku 300ml passaty pomidorowej mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej

Szefowa kuchni
Pieczone fajitas z warzywami 141

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na warzywne fajitas przyprawione szczyptą kuminu i wędzonej papryki. Do przygotowania 5 porcji potrzebujemy: - 5 gotowych placków tortilli (u mnie pełnoziarniste) - 1 puszkę czerwonej fasoli (400 g/240 g po odsączeniu) - 1 puszkę soczewicy - 2 czerwone papryki - 1 opakowanie pieczarek (500 g) - 300 g przecieru pomidorowego - 250 g tartego sera mozzarella - 3 ząbki czosnku(...)dodajemy pokrojoną w paski paprykę i całość podsmażamy jeszcze przez 10-15 min, aby papryka zmiękła (w razie potrzeby należy dolać pół szklanki wody). 4. Następnie dodajemy odsączoną czerwoną fasolę, soczewicę, sok z limonki oraz przyprawy. 5. Ostatni na patelni ląduje przecier pomidorowy. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. 6. Gotowy sos próbujemy

Bez Cebuli
Zrazy z czerwoną fasolą 223

Bardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny obiad. Składniki 4 plastry schabu 4 plastry dowolnej wędliny (polędwicy, szynki) 1 mała puszka czerwonej fasoli Bounduelle sól pieprz ok. 4 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 ziela angielskie 1 liść laurowy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Barszcz zabielany z wkładką 115

podawać przecedzony z jajkiem gotowanym na twardo albo na bogato z kawałkami warzyw, ziemniaków lub\i fasolą. U mnie wersja na bogato z julienkami warzyw, ziemniakami i czerwoną fasolą. A Ty? Jaką wersję barszczu lubisz najbardziej? Składniki: 400 g buraków 250 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 2 l wody 0,5 szklanki zakwasu burakowego 0,5 szklanki śmietanki(...)sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki mąki 1 łyżeczka cukru 1 ząbek czosnku polskiego dodatkowo: 2 średnie ziemniaki, puszka fasoli czerwonej, świeży koperek, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Wersja bez warzyw i dodatków:  Warzywa obrać, pokroić w talarki, gotować w osolonej wodzie do miękkości. Wywar przecedzić. Czosnek rozetrzeć z cukrem i solą, dodać mąkę, śmietankę, dokładnie wymieszać i wlać

Mój pomysł na
Pierogi meksykańskie 149

soli Nadzienie: 350 g mięsa (z rosołu lub mielonego) 1 / 2 puszki kukurydzy 1 / 2 puszki czerwonej fasoli 1 / 2 puszki białej fasoli 1 ugotowana marchewka 1 ugotowana pietruszka 1 / 2 łyżeczki nasion kminku 1 łyżeczka suszonej kolendry 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki w proszku 1 / 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 / 2 łyżeczki suszonego czosnku(...)łyżeczki tymianku sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Nadzienie: Fasolę oraz kukurydzę odcedzić i wypłukać. Mięso z rosołu pokroić na małe kawałki, a ugotowane warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zamiast mięsa z rosołu można użyć wcześniej usmażonego mięsa mielonego. Do miski wsypać mięso, pietruszkę, marchew, fasole, kukurydzę i przyprawy. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku

niecodziennikpary
Sałatka z kabanosów 56

Przepis na sałatkę z dodatkiem kabanosów, czerwonej fasoli i żółtego sera. Idealna na kolację. Składniki 4 kabanosy 1 czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 10 dkg sera żółtego w kawałku Przygotowanie Kabanosy kroimy w plasterki takie nie za grube, papryka w kosteczkę. Wkładamy to do miski i zalewamy przygotowanym sosem. Fasolę

Wasze Przepisy
Zapiekane nachos 184

skrzydełka z kurczaka – chilli con carne – tacos ze stekiem Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 300 g wołowego mięsa mielonego – 3/4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) – pół szklanki passaty pomidorowej – 50 ml czerwonego wina – 1 ząbek czosnku – 1 papryczka chilli ostra – 2 łyżki oliwy z oliwek(...)chilli, a następnie dodaj mięso i usmaż je od czasu do czasu mieszając. Do usmażonego już mięsa dodaj passatę, wino i duś około 5 minut, po czym dodaj czerwoną fasolę i dopraw całość do smaku. Jeśli mięso jest dla ciebie zbyt mało pikantne możesz dołożyć więcej chilli lub doprawić np sosem Tabasco. Duś aż sos nieco wyparuje i całość

nietylkopasta.pl
Zapiekane nachos 196

skrzydełka z kurczaka – chilli con carne – tacos ze stekiem Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 300 g wołowego mięsa mielonego – 3/4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) – pół szklanki passaty pomidorowej – 50 ml czerwonego wina – 1 ząbek czosnku – 1 papryczka chilli ostra – 2 łyżki oliwy z oliwek(...)chilli, a następnie dodaj mięso i usmaż je od czasu do czasu mieszając. Do usmażonego już mięsa dodaj passatę, wino i duś około 5 minut, po czym dodaj czerwoną fasolę i dopraw całość do smaku. Jeśli mięso jest dla ciebie zbyt mało pikantne możesz dołożyć więcej chilli lub doprawić np sosem Tabasco. Duś aż sos nieco wyparuje i całość

nietylkopasta.pl
Sałatka z surimi i czerwoną fasolą 192

szampana, drinków i...sałatek.  Jedną z nich była banalnie prosta, ale za to pyszna sałatka z surimi.  Składniki -1 opakowanie  surimi (ok. 250 g) -puszka czerwonej fasoli -puszka kukurydzy -kawałek pora -sól, pieprz -2 łyżki majonezu Przygotowanie Czerwoną fasolę odsączyć i przepłukać. Kukurydzę odsączyć. Surimi pokroić w kawałki. Pora posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dokładnie

Zielona Kuchnia
Sałatka Pełna Witami z Sosem z Awokado 145

Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebować: 1 główka sałaty zielonej 500 g pomidorów 1 czerwona papryka 1 puszka 400 g kukurydzy 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 1 cebula czerwona (około 100 g) 1 pęczek usiekanej natki pietruszki 1 pęczek usiekanego szczypiorku na sos: 2 awokado 50 ml oliwy lub oleju sok z 1 cytryny(...)smaku: sól (około 1/2 łyżeczki) pieprz (około 1/2 łyżeczki) Link do filmu z przygotowania : Sałatka pełna witamin z awokado Przygotowanie: Do miski przekładam wypłukaną i osączoną kukurydzę oraz czerwoną fasolę, dodaję posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Umytą i osuszoną sałatkę rwę na mniejsze kawałki i dodaję do pozostałych składników. Umytą paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę

Uwaga Babcia Gotuje
Burgery meksykańskie 196

Poranny wymarsz do pracy? Nie zapomnij o drugim śniadaniu! :) \ Składniki: (na 12 kotletów/placków) 1,5 szklanki czerwonej fasoli (ugotowanej) 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 jajko 1 drobno posiekana czerwona cebula 3/4 puszki kukurydzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju rzepakowego sproszkowana papryka słodka 3-4 łyżki płatków owsianych sproszkowana papryka wędzona sproszkowane chili(...)garść świeżej kolendry lub 2 szczypty sproszowanej Wykonanie : 1. Ugotuj czerwoną fasolę( namoczoną przez 8-12 godzin fasolę gotuj przez 30-40 minut, do zagotowania na pełnej mocy, potem zmniejsz ogień i przykryj garnej pokrywką) 2. Ugotuj kaszę jaglaną.(wsyp do garnka i na małej mocy palnika praż 2-3 minuty, zalej wodą i gotuj do miękkości) *rozgrzej piekarnik

U Fiolki
Gulasz warzywny 106

dodatek chyba łapie mnie jakaś jesienno-zimowa deprecha. Najchętniej poszłabym w ślady niedźwiedzi i przespała do wiosny. Póki co, dawkuję sobie koloro-witaminową terapię. Składniki -1/2 szkl. czerwonej fasoli (może być też z puszki) -1/2 cebuli -1 ząbek czosnku -czerwona papryka -zielona papryka -2 ziemniaki -10 dag pieczarek -2 łyżki koncentratu pomidorowego -sól, pieprz, opcjonalnie zioła(...)Przygotowanie Czerwoną fasolę namoczyć na noc, ugotować (w przypadku tej z puszki, należy dodać ją na samym końcu gotowania). Cebulę i czosnek obrać, papryki pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Na oleju zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Przesmażyć. Dusić ok. 10 minut pod przykryciem. Dodać ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Gotować

Zielona Kuchnia