czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:33/307)

Naleśniki po meksykańsku 8925

naleśnikowe zrobione z mąki kukurydzianej jest delikatne a w połączeniu z pikantnym nadzieniem stanowi idealne danie. Naleśniki po meksykańsku Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, 1/2 puszki czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, puszka pomidorów, 1 ogórek konserwowy, przecier pomidorowy, 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/2 szklani mąki pszennej, 1 i 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, sól, pieprz, łyżeczka(...)złoty kolor. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Do cebuli dodajemy mięso mielone, solimy oraz pieprzymy i smażymy do miękkości. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Fasolę czerwoną dodatkowo płuczemy wodą. Pomidory wraz z zalewą, kukurydzę, fasolę dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem do uzyskania miękkości pomidorów. Tarkujemy na dużych oczkach tarki ogórka konserwowego

paapilotkaa
Pulpeciki po meksykańsku 182

przyszła pora na wersję meksykańską. Zainspirowałam się recepturą z gazetki Biedronki   nr 45/2013, którą trochę zmodyfikowałam. Pulpeciki: Składniki na 16 sztuk 650 g mięsa mielonego wieprzowego Puszka czerwonej fasoli 10 dag sera żółtego Pół pęczka natki pietruszki ½ czerwonej papryki Czerwona cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Ostra papryka w proszku(...)Przygotowanie: Mięso mielone połączyć z posiekaną cebulą, ząbkiem czosnku i natką pietruszki, pokrojoną w kostkę papryką, czerwoną fasolą (pokroiłam ją na drobniejszą), jajkiem oraz startym serem żółtym. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Wymieszaj na jednolitą masę, dodając partiami bułkę tartą.  Z masy formuj pulpeciki. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ułóż na nim pulpeciki. Piecz w 200 stopniach

Fabryka pomysłów
Sałatka z kuskusem, tuńczykiem, czerwoną fasolką i kukurydzą 1096

wykorzystaniem kaszy kuskus, ponieważ wystarczy ją zalać wrzątkiem, przykryć, odczekać kilka minut i już jest gotowa do spożycia :)  Dzisiaj zachęcam do przygotowania pożywnej sałatki wraz z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy, tuńczyka i dużej ilości zielonej pietruszki. Taka sałatka będzie idealna na drugie śniadanie. Jeżeli staracie się jeść więcej warzyw to przygotujcie sałatkę kuskus wraz z dodatkiem pomidora(...)ogórka i zielonej pietruszk i .  Składniki na porcje dla 4-6 osób: 3/4 szklanki kaszy kuskus (około 140 g) 1 puszka czerwonej fasoli (240 g po odsączeniu) 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka zielonej pietruszki 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 dużej, czerwonej cebuli 1-2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Kuskus przesypać do miski i zalać

Ugotować
Sałatka śledziowa. 381

Fasola czerwona [TUTAJ] 2 śledzie, matiasy w oleju 2 cebule średnie 2 ogórki kiszone 3 jajka ugotowane 1 puszka fasoli czerwonej [TUTAJ] 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki ketczupu Śledzie pokroić w paseczki .Wsypać osączoną i przepłukaną na sicie fasolę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i ogórki oraz jajka ugotowane na twardo. Przecier wymieszać z ketczupem, dodać

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka alla Mexicana . 233

Witajcie :) Dzisiaj zapraszam na  sałatkę alla Maxicana Do sałatki użyłam pysznej kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą i soczewicy, wszystkie te warzywa gotowane są na parze z firmy Bonduelle , dodałam również kurczaka oraz papryczki jalapeno . Do sałatki polecam pyszne pieczywo chrupkie kukurydziano - gryczane firmy  Tovago . Pysznie i prosto , zapraszam :) Składniki : 2,5 szklanki ugotowanego makaronu kokardki(...)puszeczka kukurydzy z czerwoną fasolą 170 g Bonduelle 1 puszka soczewicy gotowanej na parze 310 g  Bonduelle 1,2 papryczki czerwonej jalapeno 1,2 czerwonej papryki 1 łyżka suszonego szczypiorku  sól , pieprz do smaku 2,3 łyżki majonezu 1 pierś ugotowanego kurczaka  Wykonanie : Do miski przekładamy ugotowany makaron   . Paprykę myjemy i jedną kroimy

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z czerwoną fasolą 182

Lekka sałatka o wyrazistym smaku. Składniki 1 puszka czerwonej fasoli 20 dkg szynki w kawałku 1/2 większego pora 3 jajka 4 ogórki konserwowe 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz   Sposób … Czytaj dalej Sałatka z czerwoną fasolą

czarrna od kuchni
Strogonow z kurczaka i ananasa 215

ostry strogonow z kurczaka, fasoli i ananasa, musicie spróbować! ;) Tradycyjny strogonow powinno przyrządzić się z wołowiny. Jednak ten przepis jest szybszy, mięso zastąpiłam mięsem z kurczaka, dodałam czerwoną fasolę, ananasa, przyprawiłam i mam! Idealne gorące i rozgrzewające, mocno doprawione pożywne danie jednogarnkowe. Podane składniki możecie spokojnie wykorzystać do swojego strogonowa, a mięso zastąpić uprzednio przesmażoną na oleju wołowiną(...)talarki 1 czerwona papryka i 1 żółta papryka pokrojona w kostkę połowa papryczki chili pokrojonej w drobniutką kosteczkę 6 kiszonych ogórków pokrojonych w plasterki pół puszki czerwonej fasoli bez zalewy 5 plastrów ananasa z puszki pokrojonego w kostkę 500 ml passaty 2 ząbki czosnku obrane z łupinki i pokrojone w kosteczkę 2 łyżki śmietany 18% (opcjonalnie) do smaku

Zasmakuj Kuchni
Sałatka meksykańska 5845

propozycją na śniadanie albo kolację , jest sałatka meskykańska . Dzięki ogórkowi czuc wiosnę w pełnym rokzwicie , papryka dodaje pikanterii, a kukurydza jest jak niczym słoneczny promyk lata :) a czerwona fasola poprowadzi nas myślami  do Meksyku ...... Może taka(...)sałatka, popędzi wreszcie zimę i przyjdzie do nas wiosna ? ;)  Aby poczuc wiosnę potrzebne są: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka zileongo groszku 4 pomidory 3-4 świeże ogórki pół główki czerwonej papryki 3 łyzki majonezu sól , pieprz papryka mielona ostra Pomidory , paprykę i ogórki należy umyc. Obrac ogórka i wszystkie

Słodkości i nie tylko
Kotlety z batata i białej fasoli 157

Kotlety z batata i białej fasoli Było już kilka wersji kotletów do burgerów. W użyciu były burgery z czerwonej fasoli jak i burgery z ciecierzycy . Dzisiaj nadszedł czas na kotlety z batata lub, jak kto woli, słodkiego ziemniaka i białej fasoli. Pewnie zastanawiacie się, który wegański burger z obecnych na blogu będzie najlepszy(...)wiem, który dla mnie jest najlepszy, więc w tym nie pomogę. Najlepsze, czym możesz się zasugerować, to stopień pikantności. Ten z czerwonej fasoli jest bardzo pikantny, a dzisiaj przedstawiany kotlet z batata jest delikatny, a w szczególności, jeśli zaserwujemy go z równie łagodnymi dodatkami. No dobra, to w takim razie co do burgera lub na talerz, jeśli postanowimy serwować

Blendman
Kurczak z warzywami 201

Kurczak z warzywami filet z piersi kurczaka -1 podwójny słoik sosu słodko-kwaśnego -520 g papryka czerwona -1 szt kabaczek 2 grubsze plastry ogórek kiszony -1 szt fasola czerwona -0,5 puszki kukurydza -0,5 puszki sól i pieprz przyprawa curry tłuszcz por -2 łyżki pokrojony w plastry ryż -2 torebki PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlać wodę, osolić, zagotować(...)gniazda nasienne,pokroić w paski,dodać do mięsa. Z kabaczka i ogórka usunąć ze środka miąższ ,skórkę pokroić w paski dodać do filetów,dusić na wolnym ogniu. Kukurydzę i fasolę czerwoną odlać,osączyć dodać do warzyw razem z sosem słodko-kwaśnym, dusić kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kurczaka podawać z ryżem. (function

Kuchnia Danusi
Quesadillas z chili i kurczakiem 352

Dziś kolejna odsłona quesadillas, tym razem na ostro z papryczką chili i czerwoną fasolą. Kiedy za oknem prawie lato i temperatury lekko idą w górę, quesadillas doskonale zastąpią nam tradycyjny obiad. Quesadillas z chili i kurczakiem Składniki: 1 duża pierś kurczaka 1 mała czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 świeżej papryczki chili 8 placków tortilli(...)sól, pieprz 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1/2 łyżeczki mielonej kolendry Wykonanie: Kurczaka kroimy w paseczki, oprószamy sola i pieprzem i smażymy aż do zrumienienia. Na 2-3 minuty przed końcem smażenia do kurczaka dodajemy cebulę pokrojoną w  piórka i posiekane chili. Następnie do usmażonego kurczaka dodajemy fasolę z puszki razem z sosem, pozostałe przyprawy

Kulinarne przygody Gatity
Wiosenna sałatka z groszkiem, rzodkiewką i makaronem bezglutenowym 140

tego aromatyczny koperek i czosnek niedźwiedzi.  Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 6 osób SKŁADNIKI: 300g makaronu penne bezglutenowego 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 por 5 średnich ogórków konserwowych 6 rzodkiewek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 garść świeżego koperki(...)łyżeczka czosnku niedźwiedziego sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Makron ugotuj aldente, przełóż na durszlak, przelej zimną wodą i pozostaw aby woda ociekła. Groszek, kukurydzę i czerwoną fasolę przesyp na sitko, przepłucz zimną wodą i pozostaw, aby cała woda ociekła. Ogórki i paprykę pokrój w kostkę, pora w piórka, rzodkiewkę w cienkie półplasterki i przełóż wszystko do dużej miski. Następnie dodaj wcześniej

kulinarnyJa
Meksykańskie burrito z wołowiną 373

Burrito można przygotować na wiele różnych sposobów. Ja dodałam do farszu wszystko to co kojarzy mi się z kuchnią meksykańską: wołowinę, czerwoną fasolę, kukurydzę, paprykę.  6 placków tortilli 400g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 duża cebula  1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 5 ząbków czosnku 300ml passaty pomidorowej mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej

Szefowa kuchni
Pieczone fajitas z warzywami 149

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na warzywne fajitas przyprawione szczyptą kuminu i wędzonej papryki. Do przygotowania 5 porcji potrzebujemy: - 5 gotowych placków tortilli (u mnie pełnoziarniste) - 1 puszkę czerwonej fasoli (400 g/240 g po odsączeniu) - 1 puszkę soczewicy - 2 czerwone papryki - 1 opakowanie pieczarek (500 g) - 300 g przecieru pomidorowego - 250 g tartego sera mozzarella - 3 ząbki czosnku(...)dodajemy pokrojoną w paski paprykę i całość podsmażamy jeszcze przez 10-15 min, aby papryka zmiękła (w razie potrzeby należy dolać pół szklanki wody). 4. Następnie dodajemy odsączoną czerwoną fasolę, soczewicę, sok z limonki oraz przyprawy. 5. Ostatni na patelni ląduje przecier pomidorowy. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. 6. Gotowy sos próbujemy

Bez Cebuli
Zrazy z czerwoną fasolą 240

Bardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny obiad. Składniki 4 plastry schabu 4 plastry dowolnej wędliny (polędwicy, szynki) 1 mała puszka czerwonej fasoli Bounduelle sól pieprz ok. 4 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 ziela angielskie 1 liść laurowy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania