farszem. Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego 1 czerwona papryka 2 papryczki chilli lub 3 łyżeczki przecieru z papryczek chilli 2 średnie cebule pół puszki kukurydzy puszka czerwonej fasoli 2 ząbki czosnku 150 ml przecieru pomidorowego oliwa sól, pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie : Mielone podsmażam na oliwie dość mocno lecz nie na rumiano. Osobno na szklisto podsmażam pokrojoną(...)razem na 1 patelni dodaję przecier pomidorowy i przecier z papryczek chilli. Dodaję kilka łyżek wody i mieszając czekam aż odparuje nadmiar wszystkich soków. Dodaję teraz kukurydzę i czerwoną fasolę. Mieszam aż całość nieco zgęstnieje. Na podgrzaną tortillę nakładam farsz, zawijam pomagając sobie wykałaczką aby się nie rozwijała, posypuję startym serem i papryką w proszku lecz słodką :) Zapiekam
Mechanik w kuchniochotę na nieco lżejsze jedzenie, dlatego też popełniłam taką o to pyszną i kolorową sałatkę. Skusicie się? Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 mała cebula pół słoika zielonych oliwek pół szklanki kaszy jaglanej (suchej) garść natki pietruszki sól, pieprz 2-3 łyżki oleju (użyłam lnianego) Kaszę jaglaną przelewamy(...)wrzątkiem, wsypujemy do garnka, dodajemy szklankę wody, odrobinę soli i gotujemy aż kasza wchłonie cały płyn. Fasolę i tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do kaszy. Cebulę i paprykę drobno siekamy, oliwki kroimy w plasterki. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy odrobinę soli, pieprzu, natkę pietruszki oraz olej i mieszamy starannie. var widgetParams = "{ 'Id':'20cc90b1-a1dd-423a-9432-d38fd989eece','AffId
Cynamonowe szczęścieSkładniki: 6 płatów śledzi matias 5 ziemniaków 4 marchewki 1 duża cebula czerwona 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 15 dag sera żółtego sos 1 mały słoiczek majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego sól do smaku Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach razem z marchewką. Studzimy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Kukurydzę(...)miski wkładamy pokrojone ziemniaki, smarujemy przygotowanym sosem z podanych składników. W dalszej kolejności pokrojone śledzie posypujemy czerwoną cebulą smarujemy sosem. Następnie pokrojoną marchewkę smarujemy sosem na marchewkę czerwoną fasolę również smarujemy sosem, następnie kukurydzę i posmarować pozostałym sosem. Wierzch sałatki posypujemy z tarty żółty ser i dekorujemy. Smacznego
kgwjanczewonich kilka kolorowych warzyw, jakieś strączki czy pierś z kurczaka i polejecie aromatycznym dressingiem. Skorzystajcie z moich pomysłów na proste sałatki - z kukurydzą i pieczonych kurczakiem (lub czerwoną fasolą w wersji wege), z ciecierzycą i suszonymi pomidorami oraz z pomidorem, ziołami i serkiem wiejskim. A co zrobić, jeśli nie macie czasu na gotowanie kaszy (bo na przygotowanie jedzenia(...)odstaw go na 10 minut, następnie pokrój na plastry i dodaj do sałatki. Sałatkę zabierz w pojemniku do pracy. ➤ Rada: W wersji wegetariańskiej zamiast kurczaka użyj czerwonej fasoli z 1 puszki (lub 250 g samodzielnie ugotowanej). Sałatka z kaszą, ciecierzycą i suszonymi pomidorami Składniki / na 2 porcje: 1 opakowanie Monini Rice & More 90 sek. Bulgur
Chilli Czosnek i OliwaDelikatne pulpeciki z indyka w aromatycznym sosie pomidorowym z papryką i czerwoną fasolą to pomysł na pyszny i sycący obiad. Idealne do odgrzania na drugi dzień, smaki wówczas się przegryzą. Chyba nawet jeszcze lepsze! Polecam Składniki: Pulpeciki (około 29 szt.): 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1 mała cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki bułki(...)tartej oliwa z oliwek szczypta rozmarynu sól pieprz Sos pomidorowy: 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1 mała czerwona papryka 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 szklanka bulionu 1-2 łyżki oliwy z oliwek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka oregano 1/3 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 lub 2 szczypty
Oryginalny smakzarazem smaczna sałatka. A Wy jakie macie swoje ulubione przepisy na sałatki? Składniki: * 1 słoik (320 ml) selera konserwowego (użyłam Orzech ) * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszki czerwonej fasoli * 3 jajka * 2 łyżki majonezu * sól do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Selera, kukurydzę i czerwoną fasolę odsączyć
Zrób to smacznieBrownie z czerwonej fasoli i daktyli. Mocno wilgotne, mocno czekoladowe i bardzo kremowe. Przepis na brownie z daktylami, zaczerpnęłam z bloga domowe-wypieki.pl Składniki: 200g suszonych daktyli 1 puszka czerwonej fasoli 50g kakao 2 jajka 60g drobno posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: Daktyle zalewamy wrzątkiem na tyle, by woda tylko je przykryła, odstawiamy na minimum 30 minut, ale dłuższe odstawienie
NiePieprz.plPyszna, zdrowa i kolorowa sałatka brokułowa. Niskokaloryczny, bobfity w witaminy i minerały brokuł oraz bogata w białko czerwona fasola to fantastyczne połączenie składników dla osób dbających o to, co jedzą. Bardzo zdrowa i pożywna sałatka na każdą okazję. Składniki: 1 brokuł 1 puszka czerwonej fasoli 3 jaja pęczek szczypiorku opakowanie słonecznika łuskanego Składniki do sosu
Słodki ZakątekPlasterki kiełbasy chorizo pokroiłam na małe kawałki i podsmażyłam na patelni. Następnie dodałam pokrojone pomidory. i na koniec czerwoną fasolę z puszki. Dodałam pokrojoną drobno świeżą ostrą paprykę,starty czosnek, bazylię, oregano,pieprz i sól. Podlałam wszystko wodą i smażyłam około 10 minut. Zamiast czerwonej fasoli można dodać np.ciecierzycy. Sos wymieszałam z makaronem. Danie to jest bardzo
potrawyregionalneLunchBox: Kotlety z czerwonej fasoli + polenta + brokuł w tahini Składniki: - 100g kaszki kukurydzianej - ¼ łyżeczki kurkumy - 150g brokuła(...)łyżeczki garam masali - kilka zielonych szparagów (w sezonie;) - czarny pieprz - 80g ugotowanej czerwonej fasoli* - suszone chili w płatkach - 1 ugotowany ziemniak - sól himalajska
Wegańska kuchnia orientalnapomidorami i fasolą czerwoną. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięsa albo samodzielne danie. 100 g sałatki to 90 kcal. Składniki: cukinia kilka pomidorów suszonych 2 pomidory puszka fasoli czerwonej 3 łyżki nasion słonecznika 2 garście oliwek zielonych Sos: 3 łyżki oliwy łyżka octu winnego 2 ząbki czosnku 4 listki świeżej bazylii sól, pieprz Przygotowanie Cukinię kroimy
e-PrzepisyKulinarneczerwonej fasoli. Do tego płatki owsiane i czarne porzeczki... Nikt z gości nawet nie pomyślał, że ciasto jest bez czekolady (pomijając tę na wierzchu) oraz, że ma w składzie fasolę;) Jak najbardziej polecam! Inspiracja Składniki: s zklanka mąki żytniej, 2 czubate łyżki kakao, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki brązowego cukru, łyżeczka soli, puszka czerwonej fasoli
Z miłości do słodkościBurrito to potrawa kuchni meksykańskiej, która składa się ze zgrillowanej tortilli pszennej wypełnionej farszem z mielonego mięsa, pomidorów, kukurydzy i czerwonej fasoli. Podaje się ją z sosem z awokado i kwaśna śmietaną. Składniki: 4 pszenne tortille 500 g mielonego mięsa cebula 3 ząbki czosnku mała puszka czerwonej fasoli mała puszka kukurydzy szklanka passaty pomidorowej sól, pieprz, chilli
wyzwania kuchennełyżeczki papryki mielonej ostrej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 1 średniej wielkości cebula 1 ząbek czosnku 400 g pokrojonych pomidorów z puszki (1 puszka) 1 puszka czerwonej fasoli 1 kostka rosołowa 1,5 szkl. wrzątku olej do smażenia Wykonanie: Pierś kroimy w dużą kostkę. Posypujemy papryką,solą i pieprzem. Smażymy na oleju, na głębokiej patelni. Następnie dodajemy(...)pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany ząbek czosnku. Dorzucamy pomidory z puszki (nie odcedzać) oraz odsączoną czerwoną fasolę. Całość zalewamy bulionem bądź jeśli nie mamy domowego bulionu to rozpuszczoną we wrzątku kostką rosołową. Gotujemy ok 15 minut na małym ogniu, bez przykrycia, aż zgęstnieje
Walijskie Pichcenieprzypomina. Jeżeli jesteście posiadaczami zakwasu z buraków, zróbcie ją koniecznie. Składniki: 1 l bulionu warzywnego 500 ml zakwasu z buraków 3 buraki 3 ziemniaki 1 puszka czerwonej fasoli 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka octu jabłkowego sól pieprz mały kubek jogurtu naturalnego lub śmietany (przepis na 5 porcji) Buraki myjemy, wkładamy do folii aluminiowej, pieczemy(...)drugi dzień. Zabielamy ją jogurtem lub śmietaną. Jogurt polecam dodać dopiero do miski z zupą, wtedy jest mniejsza szansa, że się zwarzy. Artykuł Zupa z burakami i czerwoną fasolą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy