cebule 4 ząbki czosnku 650 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 1 puszka krojonych pomidorów 1 duża passata pomidorowa 1 papryczka chili 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 1 puszka kukurydzy 2 puszki czerwonej fasoli kidney 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego olej rzepakowy sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, chili WYKONANIE Cebule obrać, pokroić w kostkę i przełożyć(...)pokroić je w kostkę. Do potrawy wlać passatę pomidorową, dodać koncentrat pomidorowy i papryki, nałożyć pokrywę i dusić, aż papryki zmiękną. Na koniec dodać odsączoną z zalewy czerwoną fasolę i kukurydzę. Następnie dobrze doprawić potrawę solą, świeżo mielonym pieprzem i chili. Dusić pod przykryciem przez 5 minut. Podawać z wybranymi dodatkami np. pieczywem
Passions hobbies lifemocno czekoladowe. Aż ciężko uwierzyć, że takie ciasto może być zdrowe i mało kaloryczne. Całość ma tylko 800 kcal, a więc w jednym kawałku jest niecałe 100 kcal! Fasola jest niewyczuwalna, a poziom słodkości zależy od własnych preferencji. W tym przepisie dodałam bardzo dojrzałego banana, którego można wyczuć w smaku i który zapewnia zdrowej słodkości. Dorzuciłam też kilka łyżek ksylitolu(...)słodkości, będzie idealne też jako przekąska do pracy. Ja lubię je też jeść na śniadanie, oczywiście posmarowanie masłem orzechowym :) Składniki (forma 24 x 13 cm): 1 puszka czerwonej fasoli (po odsączeniu 240 g) 4 łyżki kakao 1 dojrzały banan 4 łyżki ksylitolu 2 jajka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Healthy food explorersałatkę makaronową z kurczakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 200 g filetu z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1 mała puszka kukurydzy (140 g po odsączeniu) 1 mała puszka czerwonej fasoli (60 g po odsączeniu) przyprawa gyros 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej garść ziaren słonecznika (ja użyłam(...)Dodać mięso i obsmażyć na złoty kolor. Przełożyć na papierowy ręcznik. Pozostawić do ostygnięcia. 4. Przestudzony makaron przełożyć do miseczki. Dodać mięso, pokrojoną w kostkę paprykę. Kukurydzę i czerwoną fasolę odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. Dodać majonez, ketchup, musztardę. Doprawić pieprzem i wymieszać. 5. Gotową sałatkę posypać uprażonym na maśle słonecznikiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichciprzypraw: pół łyżeczki papryki słodkiej, pół łyżeczki ostrego chilli, pół łyżeczki papryczki wędzonej, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki kuminu – 2 łyżki oleju do smażenia – 1/3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) – 1/3 szklanki kukurydzy z puszki – papryczki jalapeno – ilość dobierz według własnych upodobań – 130-150 g tartej mozzarelli – 2 duże tortille – pszenne lub pełnoziarniste(...)blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Na blasze ułóż jedną tortillę, posyp ją połową sera, a na serze rozłóż grillowanego kurczaka, kukurydzę i czerwoną fasolę. Dodaj resztę sera i przykryj drugą tortillą. Możesz także zrobić dwie osobne połówki, nakładając ser i dodatki na połowę tortilli i składając na nią drugą wolną połowę. Tak przygotowaną queasdillę włóż do piekarnika
nietylkopasta.plzimnej wody dodatkowo: olej do obsmażenia mąka pszenna do obtoczenia zupa: około 300 g gęstego przecieru pomidorowego (nie koncentratu) 3 duże ząbki czosnku 1 średnia cebula 1 puszka czerwonej fasoli (około 400 g) sól i pieprz do smaku 1 łyżka słodkiej papryki Mięso zmielić. Dodać przyprawy i wodę, dobrze wyrobić. Formować niewielkie kulki (wielkości mniej więcej orzecha włoskiego(...)zagotować. Przelać do garnka z kulkami. Do garnka dolać tyle wody, aby zakryła mięso. Całość gotować przez około 10 minut na niewielkim ogniu. Na końcu dołożyć odsączoną czerwona fasolę i przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Podawać z ugotowanym oddzielnie makaronem. Czy wiesz, że pomidor to owoc
Codzienna kuchnia niecodziennawieprzowo-wołowe – 250 g * przyprawy: papryka słodka, chili, papryka wędzona, oregano, sól, pieprz * czosnek – 2 ząbki * pomidory w puszce – 1 op * cebula – 1 szt * czerwona fasola – 100 g * kukurydza – 100 g * ciecierzyca – 100 g * ser cheddar lub inny do zapiekania – ok. 200 g * świeża pietruszka i szczypiorek * oliwa z oliwek SPOSÓB(...)się ładnie odklejać po bokach. FARSZ: Na oliwie podsmażamy cebulę . Dodajemy mięso mielone, smażymy do momentu, aż straci różowy kolor. Wlewamy pomidory wraz z zalewą, Tabasco oraz czerwoną fasolę, ciecierzycę i kukurydzę ( odsączone ). Dusimy 3-4 minuty. Układamy na naleśnikach. Zwijamy. Przesmażamy z każdej strony posypane tartym serem. Podajemy na gorąco z kleksem śmietany i ziołami. Smacznego
Ostra na Słodkokurzu w powietrzu. Poczułam energię tego miejsca i z ochotą zabrałam się do jedzenia. Ach, chyba zapomniałam, jak bardzo lubię tę kuchnię! I jak bardzo tęskniłam za czerwoną fasolą! Delikatnie pikantne, bardzo pomidorowe , mięciutkie wnętrze wypełnione chrupiącymi, soczystymi kawałkami kukurydzy wręcz rozpływało się w ustach. Zarówno ja, jak i Marcin byliśmy kupieni. No bo taki obiad, to zupełnie(...)delikatnie ją natłuść i smaż tortille chwilę z obu stron. FARSZ DO TORTILLI: Składniki (4 duże porcje, 8 małych): 400 g mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów bez skórki + 1 świeży 2 cebule średnie sól, pieprz, majeranek, pieprz cayenne, papryka ostra, zioła prowansalskie 4 łyżki sera Corregio sałata olej Przygotowanie: Skrój
Gotowanie to kochaniemęża w czasie przerwy w pracy :) Składniki: * 750 g mięsa mielonego najlepiej wołowego * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 ząbek czosnku * 1 ostra papryczka chili * 1 puszka pomidorów krojonych ze skórką * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 1 puszka czerwonej fasoli (użyłam Orzech ) * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki passaty pomidorowej * sól, pieprz czarny do smaku * 1 łyżeczka cukru(...)minut. Papryczkę chili przekroić na pół, usunąć pestki i bardzo drobną ją pokroić. Paprykę czerwoną pokroić w cienkie, nieduże paski. Obie papryki dodać do garnka, wymieszać. Ponownie zakryć garnek, gotować kolejne 5 minut. Na końcu dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolę. Całość gotować około 10 minut. Danie nie powinno pływać w sosie, ale też nie może
Zrób to smaczniemarzy się coś na rozgrzewkę. Nie jest zbyt tłusta, ale treściwa i na pewno nawet największy głodomór naje się do syta ;) Składniki: około 1/2 kg karkówki , 1 puszka czerwonej fasoli , 2 średnie marchewki , 1 mała cebula , 2 średnie ząbki czosnku , 1/2 papryczki chili , 2-3 łyżeczki mąki pszennej , 2 łyżki oleju , sól , pieprz do smaku, 1 średni liść laurowy(...)chili. Chwilę przesmażyć, dodać słodką mieloną paprykę, wymieszać. Wlać wodę, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić do miękkości. Na koniec dodać odsączoną z zalewy (ale nie płukaną) czerwoną fasolę. Wymieszać i doprawić całość do smaku. Podawać z dobrym makaronem lub kluskami. Macie swoje ulubione wersje zupy gulaszowej
Codzienna kuchnia niecodziennachilli con carne – 500-600 g mielonej wołowiny – 250 ml passaty pomidorowej – 1 cebula – 2-3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka pieprzu cayenne -1 łyżeczka kminu rzymskiego – 1 puszka czerwonej fasoli – 1 puszka czarnej lub białej fasoli – 1 puszka kukurydzy – 1 łyżka płatków chilli (lub więcej) – oliwa do smażenia, sól i pieprz Składniki sos beszamelowy: – 2 łyżki masła(...)dalej gotuj. Możesz całość doprawić jeszcze większą ilością chilli, ja zwykle tak robię. Po około 15 minutach kiedy sos nieco wyparuje dodaj odsączone z nadmiaru płynu puszki z czerwoną fasolą, białą fasolą i kukurydzą. Mięso duś do momentu aż sos się zredukuje, całość powinna być dość gęsta! Beszamel: W garnuszku rozpuść masło i dodaj mąkę. Starannie połącz ją używając
nietylkopasta.plgram Mąka – 100-150 gram Masło – 60-70 gram Sól – do smaku Proszek do pieczenia lub Soda oczyszczona – 1 łyżeczka Dodatki ⤵️ Sadzone jajko Fasola czerwona – 1 puszka Szczypiorek – biała część Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego – 3-5 łyżek Ocet winny czerwony – 2-3 łyżki Sól(...)rozgrzanej patelni na złoto – brązowy kolor z każdej strony. Oczywiście jak pisałem to śniadaniowe bułeczki, więc idealne będzie sadzone jajko, chyba wiesz jak je zrobić i fasola czerwona, która tak sobie wymyśliłem. Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek oczywiście z Domu Oliwnego 😊 dodaj fasolkę, bez płynów i białą część szczypiorku. Dopraw solą i pieprzem
RafalCooktworzą niepowtarzalny smak. Polecam do wypróbowania przepisu. składniki na 4-5 porcji 1 brokuł 300 g szynki konserwowej mały słoiczek marynowanych pieczarek kukurydza z puszki czerwona fasola z puszki 300 g sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach 4 jajka ugotowane na twardo i starte na tarce o dużych oczkach sos 4-5 łyżek majonezu(...)Szynkę kroimy w niewielką kostkę. Pokrojonego brokuła wrzucamy na dno szklanej miski. Na warstwie brokuła rozprowadzamy połowę sosu czosnkowego. Kolejną warstwą sałatki jest odsączona z zalewy kukurydza oraz czerwona fasola. Na fasoli rozprowadzamy pozostały sos. Na warstwie sosu umieszczamy ugotowane na twardo i starte na tarce o dużych oczkach jajka, następnie marynowane pieczarki oraz pokrojoną szynkę, wierzch sałatki posypujemy
Smakowite Daniadrobiowe) 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g pieczarek 2 czerwone cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego pół główki sałaty lodowej 4 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 200 g sera żółtego 400 g gęstego jogurtu naturalnego 6 łyżek majonezu paczka chipsów tortilla/nachos papryka ostra/czosnek granulowany/zioła prowansalskie itp sól, pieprz Pieczarki kroimy na półplasterki. Podsmażamy(...)czerwoną cebulę – sparzone, pozbawione skórki oraz pestek, pokrojone pomidory – przestudzone podsmażone mięso – przestudzone podsmażone pieczarki – osączoną z zalewy kukurydzę – osączoną i przepłukaną czerwoną fasolę – jogurt naturalny zmieszany z majonezem, doprawiony solą i pieprzem – starty na tarce o grubych oczkach ser żółty – ułożoną z chipsów „koronę” oraz warstwę pokruszonych
Smaki Na Talerzu