minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: puszka fasoli czerwonej 240g po odsączeniu 1 duży dojrzały banan 2 średnie jajka 1½ łyżki ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki cynamonu ( dodałam dodatkowo) 2 łyżki ksylitolu(...)ertyloru ( ja dodała 4 łyżki) 2 łyżki stałego oleju kokosowego Wykonanie: do miski wkładamy wszystkie składniki czyli dobrze przepłukaną czerwoną fasolę, dojrzały banan, jajka, kako, cynamon, proszek do pieczenia, ksylitol oraz olej kokosowy , całość dokładnie blędujemy na gładką masę około 5-6 minut ciasto przekładamy do formy keksowej (ja użyłam jednorazowej aluminiowej) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC
Słodkie zapomnieniewolisz bardziej pikantne dania, dodaj więcej pieprzu cayenne, możesz użyć także świeżej papryczki chili, wystarczy ją wtedy zeszklić wraz z cebulą i czosnkiem. Ja do swojego dania użyłam fasoli czerwonej, którą gotowałam, ale jeżeli nie masz tyle czasu, to spokojnie możesz użyć tej z puszki. Sama się nią posiłkuję, gdy danie robię w tygodniu. Ryż gotuję do niego wcześniej(...)przypadku wege dania, zaś gdy dodaję mięso (najczęściej mięso mielone lub pokrojony w kostkę drób), wtedy ryż podaję oddzielnie. Składniki na 6 porcji: 300g ryżu basmati 250g czerwonej fasoli (lub 2 puszki) 1 puszka kukurydzy 450g mrożonej fasolki szparagowej 1 żółta papryka 750ml przecieru pomidorowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
Fabryka pomysłówSkładniki: fasola czerwona ziarna 1/2 kg, woda 1,5 ltra do gotowania, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, cebula 3 sztuki, tłuszcz z gęsi 2 łyżki, ząbki czosnku 6 sztuk, majeranek 3 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka ziarna czerwonej fasoli moczyć w zimnej wodzie całą noc, rano wodę wylać, wsypać fasolę
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: wywar z gotowania buraków 2 litry, woda 2 litry, ziemniaki 8-10 sztuk , barszcz ukraiński mrożonka 1 opakowanie, fasola czerwona 1 puszka, groszek zielony 1 puszka, kucharek 1,5 łyżki, cząber suszony 1 łyżka, mąka pszenna 3 łyżki, śmietana 12% 200 ml, cukier 1 łyżka, ocet jabłkowy 2 łyżki, olej rzepakowy chili 4 łyżki, olej rzepakowy czosnek(...)szybkowarze buraków czerwonych podłużnych wlać do garnka, dolać z 2 litry wody dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, opakowanie mrożonki barszcz ukraiński, zagotować dodać z zalewą z puszki czerwoną fasolę, groszek zielony, gotować do miękkości ziemniaków do szklanki wlać sam wywar i wystudzić dodać kucharka, cząber suszony, cukier, ocet jabłkowy, śmietanę wymieszać z 1 szklanką wystudzonego wywaru i mąką
W Mojej Kuchni Lubięprosty i szybki do zrobienia, a prezentuje się bardzo efektownie. Składniki: 4 tortille (kupujemy gotowe lub wykorzystujemy przepis poniżej) 400 g mięsa mielonego cebula 3 ząbki czosnku puszka czerwonej fasoli papryka czerwona puszka pomidorów w kawałkach garść czarnych oliwek sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra ok 250 g sera żółtego Przygotowanie Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy
e-PrzepisyKulinarnezmian:) 200 g kiełbasy chorizo 1 duża cebula 1/2 papryczki chilli 2-3 ząbki czosnku około 1 kg mięsa mielonego 2 puszki krojonych pomidorów (po 560g) 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka czerwonej papryki słodkiej szczypta papryki ostrej kolendra oregano sól, pieprz do smaku 2 kostki gorzkiej czekolady Kiełbasę chorizo(...)moździerzu ziaren kolendry oraz 1/2 łyżeczki oregano, sól i pieprz do smaku. Dusimy około 15-20 minut. Gdy sos pomidorowy mocno się już zredukuje dodajemy przepłukaną na sicie czerwoną fasolę oraz osączoną kukurydzę. Na koniec dorzucamy kostki czekolady, niech roztopią się w gorącej potrawie. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem, bagietką lub nachosami
Smaki Na Talerzuproste danie. Można je podkręcić ostrością jak sama nazwa wskazuje. Składniki na chili con carne (3 porcje): mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g puszka krojonych pomidorów puszka czerwonej fasoli czerwona papryka 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 cebule 3 ząbki czosnku pieprz czarny lub pieprz cayenne sól oregano bazylia chili w przyprawie bądź jeśli jest taka możliwość w formie
Karola gotujeNajlepiej smakuje z… keczupem, można jednak przygotować jakiś inny ulubiony sos, np. pomidorowy lub pieczarkowy. Składniki: • mięso kurczaka z rosołu • 1 szklanka ryżu • 1 puszka fasoli czerwonej • 1 puszka zielonego groszku • 1 duża śmietana kwaśna 12% • 2 łyżeczki curry • 4 łyżki sosu sojowego • 1 jajko • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Ryż ugotować w dużej(...)spodzie naczynia do zapiekania. • Mięso kurczaka pokroić w kostkę i położyć na ryżu. • Posypać na wierzchu odcedzonym zielonym groszkiem i czerwoną fasolą. • Wymieszać śmietanę z jajkiem, sosem sojowym, curry. Doprawić solą i pieprzem i zalać zapiekankę. • Piec w temp. 200 st.C przez 30 minut
To co kochamDziś chciałabym bardzo Wam polecić sałatkę na bazie fasolki szparagowej,wędzonej szynki ,czerwonej fasoli i ciecierzycy. 10dag.zielonej fasolki szparagowej sól morska puszka odcedzonej fasoli czerwonej 4 rzodkiewki jajko na twardo mały słoik ciecierzycy odcedzonej plaster szynki wędzonej Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka zmielonej gorczycy 1 łyżka śmietany kremówki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie,odstawić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinastępny kulinarny wpis będzie tego zaprzeczeniem, również z „winy” bakłażana Składniki: dla 1-2 osób 1 większy bakłażan ok. 5 średnich pieczarek 1/2 cerwonej papryki puszka czerwonej fasoli 40 g białej części pora 3 żabki czosnku pół pęczka szczypiorku 4 łyżki oleju rzepakowego dobrej jakości do smaku: sól, pieprz, słodka papryka, zielona czubryca opcjonalnie drobno starty żółty(...)Wykonanie: Bakłażana przekroić wzdłuż i wydrążyć jego wnętrze. Warzywa (również wydrążoną część bakłażana) drobno pokroić, fasolę czerwoną odcedzić i przepłukać wodą. Czosnek b. drobno posiekać. Do pokrojonych warzyw dodać olej i przyprawy. Delikatnie i dokładnie wszystko wymieszać. Farszem nadziać wydrążone bakłażany, opcjonalnie posypać startym żółtym serem, owinąć w folię aluminiową i zapiekać w rozgrzanym na 190 stop. C piekarniku
gutfutSkładniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki ananasa 1/2 puszki kukurydzy 100 g sera żółtego 100 g szynki biała część małego pora jogurt sól, pieprz Wykonanie: Fasolę czerwona przełożyć na sitko przelać wodą, dodać kukurydzę i osączyć z zalewy. Ananasa, ser oraz szynkę pokroić w kostkę. Por pokroić w półksiężyce. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt
magiczna kuchnia Kasiszklanki wody bardzo ciepłej 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku 1 szalotka 50 ml przecieru pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli 0,5 puszki kukurydzy 1 papryczka habanero suszona 0,5 łyżeczki kminu rzymski 0,5 cukinii 3 pieczarki garść kolendry garść pietruszki zielonej sól, pieprz(...)pokrojoną w piórka szalotkę i dodajemy sprasowany czosnek. Jak szalotka się zeszkli dodajemy pokrojone w plastry pieczarki oraz w kostkę cukinię. Jak warzywa zmiękną dodajemy przecier pomidorowy, kukurydzę, fasolę czerwoną, pokrojoną papryczkę, habanero, pieprz,sól, kmin rzymski, natkę pietruszki i kolendrę. Po 5 min sos będzie idealny
Łycha smakówdodatkiem kukurydzy i czerwonej fasoli od firmy Bonduelle oraz pysznej Kiełbasy Kasztelańskiej od Tradycyjnego Jadła . Jak sałatka to musi być majonez i musztarda którą dostałam od Społem Kielce . Sałatka jest pyszna, zapraszam do wypróbowania:) Składniki : 600 g uszek z mięsem Iglotex 1malutka puszka kukurydzy od Bonduelle 1 malutka puszka fasoli czerwonej od Bonduelle 1mała papryka czerwona
Sama słodycz i szczypta chili