mrożonych wiśni 2 budynie śmietankowe 2 galaretki wiśniowe ok. 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny Masa kremowa: 0,5 litra kremówki 1 galaretka wiśniowa Wierzch: ciastka petitki, biała czekolada Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie dodać żółtka, a na samym końcu przesianą mąkę i proszek delikatnie mieszając na ostatnim etapie. Piec przez 20 minut(...)biszkopt. Kremówkę ubić i dodać do niej letnią galaretkę wiśniową rozpuszczoną w 1 szklance wody. Masę wylać na masę wiśniową na wierzchu wyłożyć petitki i polać je rozpuszczoną białą czekoladą
Jadło i czytadłojedną porcję, możecie dodać mąki i mleka, by zrobić tego więcej. Masa: -starta połówka jabłka -cukier -pół łyżeczki masła Jabłka podsmażamy na maśle, zasypujemy cukrem, karmelizujemy. Sos: -dwie kostki czekolady -1/2 małej łyżeczki masła Czekoladę roztapiamy z masłem, mieszamy. Z ciastka wykrawamy równe okrągłe placuszki, przekładamy jabłkami, posypujemy cukrem puderem i polewamy sosem. Nie zdążyłem bąblowi życzyć smacznego
BaRepascukru - 1 budyń waniliowy - 1 puszka brzoskwiń Kruszonka - 2 białka - 0,5 szklanki cukru pudru - 150 gram wiórek kokosowych Dodatkowo - masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki - polewa czekoladowa - czekolada ( opcjonalnie ) Wykonanie Składniki na ciasto zagniatam, kiedy się połączą wykładam ciasto na spód blaszki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Na masę serową mieszam ser z żółtkami, cukrem i budyniem(...)Blaszkę z sernikiem wkładam do średnio nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach ok.1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piecu do ostudzenia. Gotowe, ostudzone ciasto zazwyczaj delikatnie polewam roztopioną czekoladą. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródwiem,że zagości w moim domu na stałe Składniki: masa: 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1/2 szkl cukru pól kg mleka w proszku polewa: 2 tabliczki mlecznej czekolady 2/3 szkl śmietany 36% 20 dag orzechów ziemnych dodatkowo : 600 g herbatników puszka masy krówkowej kakaowej Wykonanie: masa: masło ucieramy mikserem. Mleko mieszamy z cukrem zagotowujemy,studzimy. Do utartego masła(...)duża blachę układamy warstwę herbatników, na nią wylewamy połowę masy, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, na nie wykładamy masę kajmakową, rozsmarowujemy. Wykładamy kolejną warstwę herbatników i wykładamy resztę masy. Polewa: Czekolady rozpuszczamy w garnuszku ze śmietaną. Do masy dodajemy uprażone orzechy, mieszamy. Gotowa masę wykładamy na wierzch ciasta, rozsmarowujemy. Odstawiamy do lodówki do stężenia
Z Majeczką w kuchniDodatkowo: 1 puszka karmelu lub mleka skondensowanego słodzonego, gotowanego 1,5 h 200 g solonych krakersów 150 g herbatników 250 ml śmietany kremówki ubitej z 2 łyżkami cukru pudru czekolada do posypania Wykonanie: biszkopt 1/2 kremu 1/2 krakersów 1/2 karmelu pozostałe krakersy pozostały krem herbatniki pozostały karmel bita śmietana wiórki czekolady Ciasto wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. * możecie
Made By Mom And Sonszkl. oleju ¾ szkl. mleka 1 łyżeczka pasty waniliowej - można zastąpić aromatem waniliowym 1 duży banan - pokrojony w kostkę - dla smakoszy 2 sztuki też nie będą za dużo... 1 czekolada gorzka - posiekana w kostkę opcjonalnie polewa czekoladowa - do polania na wierzch - własnej roboty do znalezienia TU Piekarnik ustawić na 180C - kratka na środkowym poziomie piekarnika; grzałka góra-dół; bez termoobiegu(...)puszyste . W dużej misce roztrzepać widelcem jajka - leniwiec kuchenny może użyć miksera - następnie dodać resztę składników mokrych: olej, mleko, pastę waniliową oraz pokrojonego w kostkę banana i posiekaną czekoladę. Wymieszać. Do miski ze składnikami mokrymi dosypać te suche. Zamieszać lekko łyżką - mieszać tylko na tyle aby wszystko mniej więcej się połączyło, im więcej zostanie w cieście grudek, tym babeczki
Grunt to przepis!chałwowa: 2 opakowania budyniu śmietankowego, 1 łyżka mąki krupczatki, 3 łyżki cukru, 2 szklanki mleka, 1 kostka masła, 1 kostka margaryny, 20 dag chałwy, Dodatkowo: 20 dag bezów. gorzka czekolada. PRZYGOTOWANIE: 1 . Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukry. Nadal ubijając wsypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Na końcu dodaję kakao. Ciasto wykładam(...)wykładam część masy chałwowej (1/3). Na masie układam bezy i wykładam kolejną część masy (1/3). Przykrywam drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta cienko smaruję pozostałą masą i posypuję startą gorzką czekoladą. Ciasto schładzam godzinę w lodówce
Tradycyjna kuchnia KasiCzego użyłem? -mango pokrojone w małą kostkę -kiwi, pokrojone w małe słupki -jabłko pokrojone na wiórki -mandarynka z syropu -brzoskwinia z syropu -mięta cytrynowa Sos: -starte kiwi -starta gorzka czekolada -syrop z brzoskwiń Łyżeczkę startego kiwi mieszamy z łyżką syropu z brzoskwiń i kostką startej czekolady. Na talerz wykładamy wg własnej fantazji owoce i polewamy sosem. Dodatkiem jest galaretka. Każdy
BaRepasjabłek 2 galaretki pomarańczowe Masa budyniowa : 0,5 litra mleka 4 łyżki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 2 żółtka 3 łyżki masła Polewa: 1.5 tabliczki czekolady 2 łyżki mleka lub wody Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel Dodać kakao i mąkę z proszkiem , wszystkie składniki dobrze wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem(...)gotować aż zgęstnieje . Ciasto przeciąć na pół. Na spodnią część ciasta wyłożyć zimną masę jabłkową. Na masę jabłkową wyłożyć budyń Na budyniu rozprowadzić polewę czekoladową . Czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilisyropu Składniki na krem: 250g masła 3 łyżki cukru zwykłego 1 opak. (16g) cukru wanilinowego 1 budyń waniliowy 400ml mleka Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe + 750ml wrzątku 100g czekolady mlecznej Wykonanie: Masło dobrze utrzeć z cukrem, dodać żółtka cały czas miksując. Kolejno dodać 10 łyżek mleka w temp. pokojowej, zmiksować. Cienką strużką wlewać olej, miksując na niskich obrotach(...)czas miksując. Tężejącą galaretkę wylać na upieczone i ostudzone ciasto. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka będzie już prawie stężała, wyłożyć na nią krem budyniowy. Wierzch ciasta posypać startą mleczną czekoladą (lub jak kto woli – polewą czekoladową). Smacznego! The post Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojechemiczne? Może mam obsesję, ale sądzę że są jakieś polepszacze smaku Tak więc potrzebujemy tylko: 150 ml wody 100 ml oleju 2 jajka mieszankę z opakowania kawałki czekolady z opakowania i formy do babeczek Do mieszanki dodajemy jaja, olej i wodę. Miksujemy na gładko. Dodajemy większą część czekoladowych płatków do ciasta i wlewamy do foremek. Posypujemy resztą czekolady
W kuchni bez szafeksklepu specjalistycznego gdzie można znaleźć różnego rodzaju smaki kaw i herbat. Nie pożałujecie. Składniki na dwie duże szklanki: 110 ml mocnej kawy 0,5 l mleka 100 g czekolady gorzkiej 1 laska cynamonu 1 laska wanilii starta skórka z połowy pomarańczy do dekoracji: 150 ml bitej śmietany wiórki czekoladowe Wykonanie: Mleko zagotowujemy z cynamonem i wrzucamy kostki(...)czekolady, mieszamy do połączenia składników. Gdy mleko się zagotuje zdjąć garnek z kuchenki. Rozkrawamy laskę wanilii i wyciągamy miąższ, który następnie dodajemy do podgrzanego mleka. Pomarańczę myjemy w ciepłej wodzie a następnie na tarce ścieramy skórkę. Gotową dosypujemy do mleka razem z kawą. Wszystko razem mieszamy i zostawiamy na chwile do zaparzenia. gotowy napój przelewamy przez sitko do szklanek
ciastkarnia na kruchym spodzieMoje słoiki na ciastka od pewnego czasu świecą pustkami dlatego stwierdziłam, że to dobry moment, żeby zrobić małe zapasy :) Dziś obiecane amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady czyli c hocolate chip cookies (to te same, które zjadał Ciasteczkowy Potwór na Ulicy Sezamkowej!). To odmiana kruchych ciasteczek z dużą ilością masła i brązowym cukrem - dzięki temu są idealnie cienkie i chrupiące. Oprócz(...)cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 250 g masła 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 150 g dropsów czekoladowych (lub pokrojonej na małe kawałki czekolady Jeśli nie robimy ciastek w robocie kuchennym masło powinno być dość miękkie - trzeba wyciągnąć je wcześniej z lodówki, można też pokroić na mniejsze kawałki. Masło miksujemy i dodajemy po trochu
Ciastkozercyoleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli Składniki na masę: 0,5 l śmietany 36%; 6 łyżek cukru pudru Do posypania: kakao i starta gorzka czekolada Poncz: sok z jednej pomarańczy 25 ml likieru pomarańczowego 25 ml przegotowanej wody Sposób przygotowania: Mąkę z proszkiem i kakao przesiać do miski, dodać olej. Żółtka oddzielić(...)wolnego miejsca od końcowego brzegu. Ponownie zwinąć i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Posmarować po wierzchu pozostałą końcówka masy, posypać kakao i startymi na tarce wiórkami z czekolady... Podawać...Smacznego
Gosia gotujemasę: 500 ml śmietany 36% 200 g mascarpone 6 łyżek cukru pudru Dodatki : 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa 30 dkg truskawek kilka listków mięty 50 g startej czekolady Sposób przygotowania: Mąkę z proszkiem przesiać do miski, dodać roztopione masło. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem, dodać do mąki. Wszystko dokładnie wymieszać. Ubić białka(...)biszkoptu i rozsmarować na nim resztę masy. Na wierzchu śmietany ułożyć poprzekrajane truskawki a łyżką na owoce nakładać naprzemiennie małymi porcjami obie galaretki. Posypać startą czekoladą i wstawić do lodówki aby masa stężała. Przed podaniem ciasto udekorować listeczkami mięty. Pokroić na porcje i podawać...Smacznego
Gosia gotuje