puszka mleczka kokosowego (400 ml) 1 opakowanie cukru waniliowego 1 płaska łyżka cukru 1-2 opakowania śmietan-fix Na nasączenie: 1 torebka białej herbaty (ewentualnie zielonej lub cytrynowej) rum do smaku Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania ciasta ciasto można dodatkowo ozdobić kulkami rafaello WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury
Passions hobbies lifegryczanej kaszy, u mnie prażona 6 buraczków średniej wielkości 3 łyżki łyżki posiekanej pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka świeżego tymianek, u mnie cytrynowy 2 łyżki oliwy szczypta czarnego pieprzu do smaku 1 łyżeczka soku z cytryny sól do smaku 100 g koziego sera Buraczki obierz ze skórki i pokrój na ćwiartki. Posól, posyp tymiankiem
codojedzeniaMasa serowa: 1000 g twarogu tłustego 200 g masła 250 g drobnego cukru 4 duże jajka, oddzielnie białka i żółtka 50 g kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat cytrynowy Mus malinowy: 300 g malin (u mnie były to mrożone maliny, wcześniej rozmrożone) 100 g cukru pudru (lub mniej albo więcej, do smaku) 5 łyżek żelatyny rozpuszczonej w małej ilości
Cakes By Kejtwykorzystać świeżą miętę, ale jeżeli nie posiadacie, to można zrobić napar z torebki. SKŁADNIKI POTRZEBNE DO DRINKÓW ICE TEA rum 1-2 limonki sok z limonki garść świeżej mięty cytrynowej (można dodać również pieprzowej), a jeżeli nie posiadacie, to 2 torebki herbaty miętowej kostki lodu WYKONANIE Miętę zaparzyć w dzbanku, ostudzić i włożyć do lodówki. Osobiście trzymam w lodówce również
Passions hobbies lifezmieliły pieprzu. Piec w kąpieli wodnej w 180 stopniach przez 60 minut. Wyjąć i ostudzić. Posypać mieloną papryką. Podawać schłodzony z sosem koperkowym lub chrzanowo -cytrynowym. SMACZNEGO
AZgotuj!plasterki. Bazylię i miętę porwać na kawałki. Wszystkie składniki umieścić w misce. Przygotować dressing, polać nim sałatkę. Dodać sezam. Całość wymieszać. Dressing: 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku cytrynowego 2 łyżki oliwy sól, pieprz Wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać. Polać nim sałatkę. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie
Moja Galeria Smakurównież usprawnia pracę. Bardzo aromatyczne, u mnie tym razem w orkiszowej wersji z ksylitolem. Tymianek z oryginalnego przepisu musiałam pominąć z braku tej przyprawy(miałam jedynie zioła prowansalskie ;)). Cytrynowe ciasteczka na oliwie 1,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/2 szklanki ksylitolu fińskiego 1 małe jajko 1/3 szklanki oliwy (takiej do smażenia, nie extra virgin) 3 łyżki soku z cytryny skórka
FitKotgardła i okłady przy zapaleniu spojówek; eleminuje toksyny; Syrop z kwiatów czarnego bzu 30 baldachów kwiatów czarnego bzu 1,25 l wody 0,75 kg cukru 20 g kwasku cytrynowego 2 cytryny, sparzone i pokrojone w pół ćwiartki Kwiaty czarnego bzu zbieramy w słoneczny dzień. Wybieramy kwiaty w pełni rozwinięte ( ale nie przekwitłe! ). Zebrane kwiatki rozkładamy na białym papierze
Atlas Smakówwłaśnie. Cukinia- wiadomo. Udaje się nam trzeci rok z rzędu, chyba odpowiadają jej nasze spartańskie warunki. Poza tym tymianek- to już drugi, bo pionier poddał się po dwóch latach. Cytrynowy za to, posadzony na samym początku naszej zielarskiej przygody, wciąż rośnie jak szalony. Mięta- raz posadzona na ziołowej grządce rozrasta się jak perz. Wygląda pięknie, ale potrafi zadusić mniej ekspansywne
les mirabellesserowa - ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić przez maszynkę - Do sera dodać żółtka, cukier,cukier waniliowy,budynie,mleko w proszku rozpuszczone zimne masło skórkę cytrynową Wszystko razem zmiksować - Z białek ubić pianę połączyć delikatnie z serem - Wlać ser na podpieczony spód piec 180 stopni przez 15 minut później zmniejszyć na 150 stopni
W królestwie smaków BeatyLubię takie dania, które właściwie robią się same. Nie trzeba dużo przy nich kombinować a smak jest świeży i wprost letni. Tymiankowo-cytrynowy ryż można jeść kilogramami jest tak obłędnie pyszny. O pieczonej z gorgonzolą i warzywami piersi kurczaka nie muszę wspominać. Smak idealny! Składniki: 300 gram piersi kurczaka 1 pomidor malinowy 1/4 cukinii 50 gram sera gorgonzola dużo świeżego
Mango Papajapełni, więc korzystajmy! To kto dziś piecze? Dajcie znać ;-))) SKŁADNIKI: - 500 g mąki pszennej typu babuni - 2 jajka - 1 żółtko - 1/2 szklanka ciepłego mleka - 1/2 szkl. cukru - zapach cytrynowy - 1/2 kostki margaryny - 1/2 paczki drożdży świeżych. Wykonanie: rozczyn: - do kubeczka wlej mleko, podgrzej w mikrofali (ma być ciepłe nie gorące!) - następnie rozpuść w nim drożdże i 2 łyżki cukru
SMYKWKUCHNIjaka się utworzyła i dać Wam spróbować... Składniki: 50 ml likieru kokosowego (ja użyłam Canari Coconut) 150 ml mleka 4 kostki lodu coś zielonego do ozdobienia (u mnie werbena cytrynowa) Wykonanie: Co tu dużo pisać, wszystko wrzucamy do blendera i miksujemy. Przelewamy do szklanki i na zdrowie! Jeśli nie macie blendera, składniki umieszczacie w shakerze i potrząsamy kilka minut
Blondynka Gotujefilmie poniżej znajdziesz przepis na nalewkę wiśniową z dodatkiem skórki cytrynowej. Zapraszam na film. Życzę dużo zdrowia
Przepisy i porady kulinarnełyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki domowego cukru waniliowego (przepis tutaj ) NADZIENIE: 1,5 kg jabłek i 2-3 łyżki cukru lub 1 litr gotowego jabłkowego musu 1 galaretka cytrynowa MASA BUDYNIOWA: 0,5 litra mleka 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła POLEWA: 3 łyżki kakao
Rozpustne gotowanie