cytrynowe - 1500 przepisów (strona:72/100)

Drożdżówki z Makiem 183

masy makowej z bakaliami (800 g) 2 białka Białka ubiłam na sztywną pianę. Masę rozmiksowałam w misce, dodałam pianę z białek i wmieszałam w masę makową. DODATKOWO: kandyzowana skórka cytrynowa lukier (1 szklanka cukru pudru utarta z kilkoma łyżkami wody i sokiem z cytryny) Wykonanie: Do mniejszej miseczki wsypałam cukier, wkruszyłam drożdże, wlałam ciepłe mleko i wszystko dokładnie wymieszałam

Blondynka Gotuje
Maślano – Czekoladowe Ciasteczka 161

Pysznie kruche, maślane ciasteczka, z lekką nutką cytrynową, przełożone czekoladowym kremem, w kształcie wielkanocnych zajączków, jajeczek, kurek… Idealne jako pyszna ozdoba wielkanocnego stołu. Idealne to wspólnego pieczenia z dziećmi. Dziecinnie proste i dość szybkie w przygotowaniu. Robiłam je z moim 4-latkiem – czysta przyjemność dla nas dwojga. Bardzo Wam polecam… Są pyszne. Składniki na około 25 sztuk

Made By Mom And Son
Ptasie mleczko 76205

łyżki mąki pszennej  3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki kakao Masa serowa: 500 g śmietanki 30 % 600 g serka waniliowego 2 op. galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru Polewa: 1 szklanka mleka 200 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki żelatyny Sposób przygotowania : Ciasto : Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodajemy

Słodkości i nie tylko
Dorada z masłem pietruszkowym 165

przyprawiona. Użyte masło, pieprz i sól wydobywają jedynie jej delikatny smak tej ryby i jest pysznie. Składniki dla 4 osób: 4 średnie dorady kilka krążków masła pietruszkowego sól pieprz cytrynowy ulubione warzywa do zapieczenia razem Masło pietruszkowe 1/2 pęczka natki pietruszki 1 mały ząbek czosnku szczypta soli 100g miękkiego masła Przygotować masło pietruszkowe. Natkę umyć, osuszyć. Czosnek utrzeć w moździerzu

Pełny talerz
Pyszne ciasto wiśniowo - śmietankowe 479

cukru waniliowego Masa wiśniowa: 1/2 kg mrożonych wiśni drylowanych; 1 l soku wiśniowego; 3 budynie wiśniowe; 2 galaretki wiśniowe; Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru pudru  Dodatkowo wiórki kokosowe do posypania. WYKONANIE: Masło roztapiamy. Herbatniki umieszczamy w malakserze, rozdrabniamy, dodajemy masło i cukier - miksujemy. Okruszki wciskamy w dno blaszki

W kuchennym oknie Ewy
Kokosowa panna cotta z sosem z granatu (wegańska) 186

cotta to tak naprawdę taka mleczna galaretka i w moim dzisiejszym deserze tłustą śmietanę zastąpiłam mlekiem kokosowym. Nadała on mu egzotycznego posmaku, który dodatkowo podkręciłam aromatem wanilii i skórki cytrynowej. Panna cottę podałam z pysznym sosem z owoców granatu, których kwaskowaty posmak bardzo mi odpowiada. No i jeszcze ten ich wygląd - kojarzą mi się z drogimi kamieniami, takie jadalne rubiny

Chilli Czosnek i Oliwa
pstrąg smażony 259

minut . Ciasto podczas pieczenia opadnie o jakieś 50%  ale nie należy się zrażać nie będzie zakalca. Po wystudzeniu biszkoptu przekrawamy na pół i dekorujemy nimi talerz. SOS CYTRYNOWY 150 ml mleka 1 łyżka masła 1 1/2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki soku z cytryny skórka starta z połowy cytryny sól , pieprz gruboziarnisty i cukier do smaku masło rozpuścić

na gazie
Galaretkowiec - ciasto na zimno z galaretkami i jogurtem 2392

pasuje na świąteczny stół jak i sylwestrową imprezę. Przepis dodaje do akcji Lekkie święta .  Składniki na dużą blachę*: 4 galaretki o różnych smakach i kolorach, np. pomarańczową, agrestową, cytrynową i o smaku owoców leśnych  1 duży jogurt naturalny (350 g) 1 duży jogurt grecki (500 g) ewentualnie 2-3 łyżki cukru pudru 6-7 łyżeczek żelatyny  Dzień

Ugotować
Batonik żurawinowo-orzechowy 150

pomocnikiem przy zapaleniu nerek. Szklanka jagód żurawiny dostarcza: 3,2 g błonnika 30 mg witaminy C witaminę B1 oraz B2 sole mineralne między innymi: fosfor, miedź, wapń, jod, kwas cytrynowy i jabłkowy Żurawina długo utrzymuje świeżość. Po zerwaniu przechowa się ją w lodówce do 6 tygodni, w zamrażalniku nawet rok. Jest to zasługą kwasu benzoesowego, który jest naturalnym konserwantem. Żurawina

KreatywnePiny
Jajka zapiekane w kajzerce z papryką i twarożkiem 138

Składniki ( na 2 porcje) 2 kajzerki 2 jajka żółty ser starty około 2 małe garście tymianek pieprz i sól do smaku odrobina pieprzu cytrynowego papryka czerwona - świeża 1/4 chudy twarożek około 20-50 gram Przygotowanie: Paprykę udusić na patelni aż zmięknie, dodać pieprz i sól do smaku, odsączyć. Twaróg pokroić w małe kosteczki. Wymieszać z kosteczkami białego twarogu

KreatywnePiny
Babka drożdżowa 211

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Najlepsza babka drożdżowa! Miękka, bardzo puszysta i delikatna. Polana lukrem cytrynowym. W środku z rodzynkami i skórką pomarańczową. Długo utrzymuje świeżość. Przepis doskonały na święta wielkanocne. Polecam bardzo Post Babka drożdżowa pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Wielkanocne Babki - przegląd 177

migdałowa z czekoladową wiórą :) 3. Zebra tradycyjna 4. Keks z bakaliami   5. Ferrero Rocher, czyli babko- wianek o smaku orzechów laskowych i czekolady :) 6. Babka piaskowa z skórką cytrynową R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; var linkwithin_site

Smakowy Raj
Babka cytrusowa 192

upadła. Składniki: 35 dag margaryny lub masła 82% 1 ¾ szklanki cukru 7 dużych jajek 60 dag mąki 4 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju Po około ½ buteleczki olejku cytrynowego i pomarańczowego (lub jeden z nich) Ewentualnie skórka otarta z pomarańczy i/lub cytryny 1 niepełna łyżka kakao (gorzkiego) Z 60 dag mąki odsypujemy ¾ szklanki, a do reszty dodajemy proszek

Smakowy Raj
Mandarynkowy sos do mięs na zimno (pikantny) 167

będzie za słodki, mdły. Nic bardziej mylnego. Delikatny, świeży, pikantny. Koniecznie na zimno. potrzebujemy: - 2 puszki mandarynek - paczkę migdałów w płatkach - majonez lub majonez/jogurt - curry - odrobina pieprzu cytrynowego Mandarynki dobrze odsączyć z zalewy. Wrzucić do miski. Dodać majonez lub majonez z jogurtem (trochę majonezu w tym przepisie musi być... poprostu smakuje o wiele lepiej). Dodać pieprz, curry i płatki migdałowe

Szybko Tanio Smacznie
Dietetyczne i smaczne ciasto z cukinii. 207

następnie wycisnąć z niej sok), 2 łyżki wiórków kokosowych, 1 cukinia (około 250 g). Przepis. Ubić jajka z cukrem do uzyskania jednolitej, lekko pieniącej się masy. Dorzucić startą skórkę cytrynową i sok z cytryny i ponownie razem zmiksować całość. Dorzucić mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Na koniec drobno zetrzeć cukinię obraną ze skórki lub nie. Tzn. Jeżeli chcecie

MODA NA BIO