Dziś mam dla Was coś wyjątkowego i niecodziennego, coś na specjalne okazje ;) Na tuńczyka polowałam długo i strasznie byłam ciekawa jak smakuje. Nie potrafię dobrać słów, ponieważ jest po prostu WSPANIAŁY :) Delikatne mięso, rozpływa się w ustach. Gdyby ktoś podał mi go pierwszy raz nie mówiąc że to ryba, mogłabym nie uwierzyć. Do tego sos, bardzo intensywny
Czerwona Porzeczkabliskiego, ile czasu potrzebują, by komuś wybaczyć i pogodzić się z trudną prawdą. Dzięki wątkowi Stevie, które odgrywa istotną rolę w obecnym życiu Jacka, Nell i Madie, dowiadujemy się ciekawych szczegółów z życia różnych zwierząt. Piękna kobieca książka. Polecam! morze, góry czy Mazury? Lato kropka niebieski
Weekendy w domu i ogrodziekuchni hiszpańskiej kojarzyło mi się jedynie z pomidorami i owocami morza. Postanowiłam je nico odmienić, podkręcić i pobawić się nim. Wyszło bezbłędnie smacznie i tak jak lubię najbardziej- inaczej. Ciekawa odmiana tego tradycyjnego dania. Z pewnością zasmakuje każdemu. Jestem pewna! Składniki (na 4 porcje): 250 gram chorizo 1 szklanka ryżu Arborio 200 ml Cydru
Mango Papajaśmietanki koksowej mieszać z łyżką cytryny i ksylitolu aż do jego rozpuszczenia. Polać nią górę ciasta. Do środka wsypać popcorn oraz maliny. Ten przepis, a także wiele innych ciekawych artykułów (i konkurs!) znajdziecie w najnowszym magazynie BEZBOLESNE USUWANIE CUKRU Z DIETY
Candy PandasDość ciekawą alternatywą dla placków ziemniaczanych ,są placki śmiesznie nazywane Ciamalaga. Różnią się jedynie dodaniem żółtego sera i czerwonej kapusty. Najlepiej smakują jako lekko pikantne . Nie ma to, jak się narobić i zmęczyć , ale spożywanie i odpoczywanie to nagroda za wysiłek ;) Przepis pochodzi ze zbioru wczesnych zainteresowań kulinarnych :) Składniki: 10 ziemniaków 2 jajka ćwiartka czerwonej kapusty pęczek szczypiorku
Różne smaki w kuchniFasolka szparagowa z kurczakiem i czosnkiem jest bardzo ciekawym i smacznym daniem. Oczywiście pomysł na nie narodził się spontanicznie, w momencie przygotowania „czegoś na jutro do pracy” – takie dania wychodzą mi chyba najlepiej Sama fasolka szparagowa zawiera sporo minerałów takich, jak magnez, żelazo, wapń, cynk czy potas, które pomagają przywrócić równowagę organizmu po infekcji, dlatego warto
Kuchnia BazyliiPółwysep Helski starówka w Pucku port rybacki, Puck plaża we Władysławowie i słynne parawany widok z wieży widokowej Domu Rybaka, który w czasach swojej świetności budził wiele kontrowersji, ciekawa historia widok na Mierzeję Helską w drodze na Hel momentami tylko droga i po jednej ze stron morze Hel w Jastarni nazwy ulic podawane są w 2 językach
Qlinarnie i QlinarnieFasolka w takim wydaniu to ciekawa, zaskakująca alternatywa dla tradycyjnej wersji z podsmażoną bułką tartą. To prosty i szybki sposób, aby przyrządzić oryginalne, lekkie danie, które świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy, kolacja lub przystawka. Teraz kiedy sezon na fasolkę w pełni, nie zapomnijcie o niej podczas zakupów w warzywniaku i koniecznie przetestujcie ten przepis, a ja życzę
Fitsweet.medziałania czystka na mój organizm. Wcześniej słyszałam dużo dobrego o piciu herbaty z czystka, a teraz dzięki uprzejmości Propharma24.pl mam możliwość przetestowania i sprawdzenia jej właściwości na sobie. Jestem ciekawa, czy znacie herbatę z czystka i jakie są Wasze odczucia po jej dłuższym piciu? Składniki na herbatkę z czystka: (na 1 porcję) 5 g (łyżka) suszu z liści czystka
Kuchcik gotujenastępnie obtaczając je dokładnie w bułce tartej. Nasze krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Patelnia Delimano Stone Legend Patelnia Stone Legend to bardzo ciekawa propozycja dla wszystkich osób, które lubią przygotowywać posiłki niskotłuszczowe. Chociaż nie widać tego po przepisie krokietów, to na co dzień także należę do tego grona osób i praktycznie
Programista w kuchnitrochę się kruszył (czyżby to ta mąka ziemniaczana?), więc jak macie jakiś swój sprawdzony przepis na biszkopt z 6 jaj, możecie go wykorzystać. Masa na początku nie ma zbyt ciekawej struktury – zimne masło wymieszane z wodą, sokiem cytrynowym i resztą składników dopiero po podgrzaniu nabiera lepszego „kształtu”. Gotowa masa ma konsystencję gęstego budyniu. Gdyby jednak masa
Smaki Na Talerzuweekend miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w festiwalu dla twórców blogowych – See Bloggers w Gdyni, gdzie brałam udział w wielu wspaniałych warsztatach kulinarnych, licznych prelekcjach oraz gdzie poznałam masę ciekawych i inspirujących mnie ludzi. Byłam uczestniczką już po raz trzeci, lecz nadal jest to dla mnie festiwal, gdzie wiele można się nauczyć. Niestety wszystko, co dobre, szybko się kończy
Be Fit Be Strongkopytka które ostatnio robiłem ( z bobu , z buraków , z batatów ) bardzo Wam przypadły do gustu, pomyślałem, że wizualnie podobne, wegańskie kluski leniwe , również mogą okazać się dla Was ciekawą propozycją. Co je wyróżnia? Z pewnością użycie tofu zamiast twarogu. Dodatkowo, żeby większe grono mogło skorzystać z przepisu, użyłem mąki ryżowej i skrobi ziemniaczanej i dzięki temu uzyskałem nie tylko
Blendmansmażonego ryżu w stylu chińskim idealnie pasuje sałatka z kapusty pekińskiej. Pewnie nie dla każdego smakosza - R podziękował - ale polecam, dla mnie była ciekawa. Trudno mi opisać smak, bo połączenie słodko-pikantne jak zawsze dla jednych będzie idealne a dla drugich dziwne. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: na dwie porcje 1/2 kg kapusty pekińskiej
Gotowanie z pasjąm.in. apetyczne przepisy (w roli głównej jeżyna i grzyby), Domowa piekarnia (tym razem rogaliki wjeżdżają na stół) oraz smaki kuchni dolnośląskiej. Z mojej strony znajdziecie szybką i ciekawą w smaku sałatkę z […] Artykuł Sałatka z jeżynami i chrupiącym boczkiem pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelope