ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:236/728)

Tatar z kiszonym czosnkiem i czerwoną quinoą 149

wzbudza on sporo kontrowersji. Ja dzieciństwo przeżyłam w czasach, gdy był on królem każdej większej imprezy rodzinnej i jestem jego absolutną fanką. Bardzo lubię go unowocześniać i urozmaicać różnymi ciekawymi dodatkami. Ostatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką świeżej wołowiny i słoiczka kiszonego czosnku od Sznajderów , który na razie nie trafił do stałej oferty. Czy mogłabym nie połączyć ich w szczęśliwą

Quinoa Raz!
Sałatka ziemniaczana z kabanosem i pieczarkami+ film 391

chłodne jesienne i zimowe dni. To szybka w przygotowaniu sałatka do której możemy dodać składniki, które aktualnie posiadamy w lodówce. Jest znakomitą propozycją na różnego rodzaju domowe imprezy lub ciekawym pomysłem na smakowite śniadanie, które można zabrać do pracy.     składniki na 3 porcje 4-5 średnich ugotowanych ziemniaków 150 g kabanosów 3-4 średnie ogórki kiszone

Smakowite Dania
Tort dynia (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 183

wymieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać ją do morelowej masy i dobrze wymieszać. Obserwować polewę bo gdy zacznie lekko tężeć należy polać górę dyni. Ten przepis, a także wiele innych ciekawych artykułów znajdziecie w najnowszym numerze magazynu  BEZBOLESNE USUWANIE CUKRU Z DIETY

Candy Pandas
Miękkie pulpeciki z indyka w sosie cytrynowo-koperkowym 177

towarzystwie sosu, a w tym wypadku jest to pyszny i genialny sos cytrynowo-koperkowy przygotowany na bazie Jasnego Sosu Uniwersalnego firmy Łowicz 😋 Genialny, bo: po 1. składniki tworzą ciekawą i naprawdę smaczną kombinację smaków (bo kto powiedział, że cytryna pasuje tylko do ryby?!); po 2. błyskawicznie się go przygotowuje- wystarczy wymieszać Jasny Sos Uniwersalny z cytryną, skórką oraz koprem

Kraina Miodem Płynąca
Murzynek tiramisu 203

dajemy masę czekoladową (zostawiamy trochę tak około 4 łyżki ), na masę czekoladową układamy nasączone kawą biszkopty (ja ułożyłam ciasno obok siebie, ale można ułożyć kilka, wtedy wyjdą ciekawe esy floresy), na biszkopty delikatnie przelewamy masę śmietanową (jest ona rzadka).  2. Teraz bierzemy ciasto czekoladowe, które odłożyliśmy, na wierzchu pianki śmietanowej robimy kilka kleksów i za pomocą wykałaczki

kruche babeczki
Pierogi z kaszą gryczaną i serem – przepis 169

wyobraża sobie prawdziwej polskiej kuchni i prawdziwych rodzimych obiadów. Czasami, obok tych najbardziej znanych przepisów, jak te na pierogi z mięsem, serem, czy kapustą i grzybami, warto wypróbować równie ciekawe, jak choćby na pierogi z kaszą gryczaną i serem, które zachwycą niejednego smakosza mącznych potraw.   Pierogi z kaszą gryczaną i serem Składniki farsz: 200g białego sera 300g

Księga-Smaku
Dip serowo-piwny 168

dodatkiem do krakersów, tacos, czy paluszków. Można go podawać razem z selerem naciowym, czy też marchewką. Sos worchestershire i musztarda dijon w nim zawarte, a także tabasco nadają bardzo ciekawych doznań kulinarnych. Jak zrobić? Zacznijcie od obejrzenia filmu. Polecamy też naszą sałatkę meksykańską . Film   Składniki – dip serowo-piwny 300 g sera mimolette – poczytaj więcej

Kuchennyviral.pl
Rozgrzewająca współpraca z Richmont :) 133

dzikiej róży i korzennych przypraw z grzanym czerwonym winem - ciepło i tropikalna przyjemność; - Black Chili Chocolate Rum - kompozycja czarnych herbat z nutą czekolady i chili - tej herbaty jestem bardzo ciekawa, brzmi świetnie! :) - Ceylon Gold Whisky - kompozycja złotego naparu cejlońskiej herbaty z klasyczną whisky; - Lemon Ginger Paradise - orientalna mieszanka na bazie aromatycznych przypraw i kardamonu - tą herbatę właśnie popijam

Trufelkowo
JEDNA ZUPA, DWIE HISTORIE - KONKURS !!! :) 137

przygotowaniu dwóch odsłon tej samej zupy na bazie produktów PROSTE HISTORIE, sfotografowanie jej i dodanie do strony konkursowej.   Przepisy oraz zdjęcia wrzucajcie do aplikacji na facebooku [ klik ] . Jestem ciekawa jakie zupy WY lubicie najbardziej? Może dostarczycie mi jakieś inspiracje i nowe pomysły? :) Konkurs trwa od 15 stycznia do 7 lutego :)    Miłego gotowania! Zapraszam serdecznie

Trufelkowo
Rozgrzewający krem z czerwonej soczewicy 144

dworze buba (ostatnio moje ulubione określenie, na to co się dzieje za oknem:P), zimno, mokro, szybko ciemno... Tylko ciepły kocyk, wygodna kanapa, świeczki dookoła, dobry film lub ciekawa książka, do tego kubek gorącej herbaty, albo... rozgrzewającego kremu z soczewicy! :) Zapraszam na przepis! Składniki: 1 szkl czerwonej soczewicy 1 puszka pomidorów 1 cebula 2 marchewki 1/3 selery 1 korzeń

Trufelkowo
Chlebek z puree z dyni i pestkami 181

25x10 cm,przykrywamy i odstawiamy jeszcze na ok 30 godz. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 min Smacznego!! Zapraszam również na stronę  kobieceporady.pl  gdzie znajdziecie wiele ciekawych pomysłów na różne tematy

Swojskie jedzonko
Hasło tygodnia - co jedzą Amerykanie? 167

Spróbujemy wybrać najciekawsze pozycje z amerykańskiego menu i przygotować je w naszych domach. A jeżeli zastanawiacie się, co jedzą Europejczycy podróżujący po Ameryce to polecam post naszej koleżanki z ciekawej, rodzinnej wyprawy do tego kraju. Polecam też nasze przepisy z tygodnia kowbojskiego

zadanie-gotowanie
Sushi maki z papryką i paluszkami surimi (sushi dla początkujących) 140

zaciszu jest opłacalna. Poniżej przedstawiam Wam bardzo prosty sposób na sushi maki, jeden z najpopularniejszym rodzajów sushi. To bardzo prosta wersja z niezbyt skomplikowanymi składnikami, którą możecie zmodyfikować. Jestem ciekawa czy lubicie i robicie sushi? A może kogoś zainspirował mój wpis?  5 płatów nori 250g ryżu do sushi Zaprawa do ryżu (*) : 2-3 łyżki octu ryżowego 2 łyżeczki

Di gotuje
Gruszki korzenne z rodzynkami 130

prostu miód na podniebienie Przepis pochodzi z numeru specjalnego magazynu „Moje Gotowanie – Konfitury i spółka” z 2014, który z czystym sumieniem Wam polecam, jako źródło ciekawych przepisów i cennych inspiracji. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/09\/gruszki.jpg","recipeIngredient":["3 kg gruszek\r","1\/2 kg du\u017cych rodzynek (da\u0142am

Mieszam w Garnku
Rydze z chorizzo i żurawiną 89

Bardzo ciekawa i po prostu przepyszna przekąska. Będzie się pojawiała na moim stole regularnie jeśli tylko uda mi się trafić rydze. Rydze są tutaj smażone klasycznie, ale z dodatkiem chorizzo, które dodaje swojej pikantności i wyjątkowego charakteru daniu. Dla zrównoważenia smaku pojawia się domowej roboty żurawina z pomarańczą

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania