Różnego rodzaju makarony to jedno z najprostszych i chyba najbardziej klasycznych dań do przygotowania. Możemy przygotować niezwykle ciekawe i smaczne propozycje z wykorzystaniem dosłownie kilku składników. Sekretem dobrego dania jest odpowiednie połączenie poszczególnych składników (im mniej tym lepiej) tworząc idealną kompozycję. Tym razem pokażę Wam jak przygotować makaron z bazylią, pomidorkami i parmezanem . Danie szybki, proste i pyszne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!musiałam się zastanawiać co z nich przygotować gdyż od jakiegoś czasu chodził za mną tatar ze śledzia. Do tego dania użyłam śledzi z suszonymi ziołami gdyż byłam bardzo ciekawa ich smaku. Doskonale sprawdziły się w tej sałatce. Dzięki przyprawom, jakie zostały użyte do ich przygotowania mój tatar zyskał wyjątkowy i wyrazisty smak. Polecam :) słoik Beczka śledzi z suszonymi ziołami
Smakołyki Asirzut oka wygląda jak zwykłe czekoladowe, skrywa w sobie (w postaci rozpuszczonej) popularne miętowe landrynki. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu nasączamy syropem miętowym, dzięki czemu jest wyjątkowo wilgotne i ciekawe w smaku. Pestki dyni fajnie chrupią pod zębami. Brzmi apetycznie? Wypróbuj mojej nowoczesnej wersji "czekoladowego" ;). Składniki: (na blaszkę o wymiarach 20x30 cm) Ciasto: 100 g miętowych landrynek
Nastoletnie Wypiekaniezdrowe. W piekarniku dynię wypiekałam, którą z b ucatini (s paghetti z dziurką) zmieszałam. Całość chili doprawiłam, czyli słodki smak z ostrym połączyłam. Smakowo fajne, ciekawe połączenie, w niskiej cenie . Składniki: makaron bucatini, dynia piżmowa (moja ważyła ok. 1,5 kg), olej rzepakowy chili, 2 łyżki oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo mielony, świeżo mielone
Moniki Smakołykiucieszyłam się, że posiada certyfikat jakości. Lubię lekko ostry smak suchej krakowskiej i jej wyjątkowy aromat uzyskany dzięki zdecydowanym przyprawom (pieprz!), a także procesom podsuszania, wędzenia i parzenia. Co ciekawe i warte podkreślenia, do wytworzenia 100g kiełbasy krakowskiej suchej używa się 134g mięsa wieprzowego (procesy technologiczne jak suszenie czy wędzenie powodują utratę wody, stąd surowca musi być więcej
DietologCiekawa wg nas propozycja na zupę z kiszona kapustą. Składniki 500 g kiszonej kapusty pętko suchej jałowcowej kiełbasy 4 kartofle 2 marchewki liść laurowy sól pieprz kminek Przygotowanie Kiełbasę pokroiłem w plasterki, przypiekłem w suchym, rozgrzanym garnku z grubym dnem. Zalałem ½ l gorącej wody. Kiedy się zagotowała, dodałem obrane warzywa : kartofle pokrojone w kostkę, marchewki
R'n'G KitchenCiasto ze szpinakiem. Od dawna byłam ciekawa jak smakuje ciasto ze szpinakiem ale obawiałam się, że nie przypadnie do gustu mojej rodzince, ze względu na kolor i dodatek zielonego warzywa. Moje dzieci nie pokochały nowego wypieku, więc całe ciasto jest dla mnie. Julka stwierdziła, że dobre ale nie ma ochoty na więcej, mały zjadł tylko porzeczki i borówki, reszty
Kurnikowoczego powstaje, napewno odegra znaczącą rolę w kształtowaniu zdrowych nawyków żywieniowych. Poza tym jest to wspaniała forma spędzania razem czasu. Nigdy nie wyganiajcie dzieci z kuchni, one są ciekawe, pomocne i bardzo szybko się uczą. Chustę jakiś czas temu zamieniliśmy na krzesło ale wkrótce będziemy mieć profesjonalny kitchen helper - wykonany przez tatę Szkrabiny (napewno Wam pokażę). Pierogi
Szkrab Je SamPolsce nie jadłam; kupiłam tutaj, ot tak, żeby spróbować - i przepadłam. Jest super chrupiąca, ma lekko orzechowy posmak i genialnie pasuje do wszelkich puddingów i kremowych śniadań, nadając im ciekawej struktury
Pożeraczka, czyli raz adobrzerezerwą... Ojczyzną bakłażana są Indie, a w Europie pojawił się z pomocą Maurów, którzy najechali Półwysep Iberyjski. Jest bardzo lubianym i cenionym składnikiem dań kuchni orientalnej i śródziemnomorskiej. Co ciekawe bakłażan uprawiany jest w Polsce od XVI wieku, ale wtedy znany był tylko jako roślina ozdobna, dopiero w XIX wieku trafił na nasze stoły. Bakłażan to doskonałe źródło
Kulinarne przygody Gatityfirmy Amica. Jest to model BTK 5011 IN z linii Amica IN . Przyznam się Wam, że do tej pory nie miałam styczności z tą marką i byłam bardzo ciekawa wrażeń. Żeby sprawdzić jak sprawuje się ten blender postanowiłam użyć go do przygotowywania jesiennych koktajli. Czas przeziębień i infekcji dopadł i mnie, więc była to doskonała okazja do wzmocnienia
Codzienna kuchnia niecodziennaPapryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – osobiście tego święta nie obchodzę, ale forma podania dania na pewno będzie ciekawym wizualnie urozmaiceniem na nie jednej imprezie :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width
Kulinarne Przebojesię w ustach. Na zdjęciach jeszcze ciepły sernik (bo gdy tylko ostygł, od razu znikł ) Propozycja podania: jeszcze lekko ciepły sernik oprószyłam najpierw ciemnym kakao, a następnie jasnym uzyskując ciekawą strukturą (zdjęcia nie oddają jej uroku Gościom i rodzinie się podobało). Na wierzch kładę małe ciasteczka w czekoladzie. Smacznego
Słodkie okruszkismoothi, to cenne źródło witamin tak szczególnie ważnych w jesienne dni. Dziś zapraszam Was na kolejne pyszne smoothie idealne na jesienne wzmocnienie. Choć dodatek pietruszki niektórym może wydawać się nieciekawy, to zapewniam że w tym połączeniu smakuje wspaniale. Smoothie jabłko gruszka pietruszka dostarczy nam wielu cennych witamin i składników odżywczych. Czy wiedzieliście, że zielona pietruszka to doskonałe źródło żelaza
Słodkie okruszkiKnedle, któż ich nie lubi? ja uwielbiam i uwielbiam komponować sama farsze, dzięki temu kluski są jeszcze bardziej ciekawe i pyszne. Tym razem farszem został szpinak i idealny w połączeniu do niego ser pleśniowy a u mnie był to Buelles własnej produkcji. Zapraszam na przepyszne knedle. Knedle ze szpinakiem i serem pleśniowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie