pory nasiona szałwii hiszpańskiej (chia) zalewałam mlekiem. Na przykład tak jak w tym puddingu . Szukając jednak ciekawej wariacji, kolejnego pysznego sposobu na chia, pomyślałam: "Dlaczego by tak nie zalać tych nasion sokiem?!". Następnego dnia zabrałam się do roboty. Efekt możecie zobaczyć na zdjęciach. Nie ukrywam, pudding chia na soku pomarańczowym jest przepyszny- kwaskowaty, orzeźwiający, całkowicie inny niż
Nastoletnie Wypiekanieteraz zobaczcie zdjęcia potraw! Książka “BowlLove” będzie idealnym prezentem. To książka dla wszystkich, którzy chcą się zdrowo odżywiać. “BowlLove”dostarczy wielu smakowitych inspiracji. Przepisy są ciekawe, a potrawy na zdjęciach zachęcają do wypróbowania przepisów. A teraz – K O N K U R S ! Dzięki Grupie Wydawniczej Foksal sp. z o.o., mam do rozdania
Moja pasja smakumakaronem. Zwłaszcza takie szybkie, które mogę przygotować w kilka chwil po przyjściu z pracy. Tym razem wybór padł na makaron z dodatkiem brukselki, bekonu i orzechów. Całość tworzy bardzo ciekawe połączenie smaków. Makaron Lubella jest sprężysty, nie rozpada się przy gotowaniu. Potrawa z nim jest szybka i bardzo łatwa do przygotowania. Byłam nią zachwycona. Dla 2 osób
Smakołyki Asiświeżo przemielonego pieprzu :) W gazetach jak się domyślacie możecie spotkać to pierwsze zdjęcie. Drugie jest robione przy sztucznym świetle, więc też odrobinę przekłamuje kolory. Jedno jest pewne danie jest ciekawe i smaczne, oryginalne, bardzo aromatyczne. Mięso delikatne, rozpływa się w ustach. Charakterystyczny smak dziczyzny przełamany słodką nutą. Zdecydowanie polecam. Kolejny mój dzik będzie z winem
Karola gotujePuszyste ciasto drożdżowe z przeplatającym się farszem z mięsa wołowego i pieczarek. Ciekawe urozmaicenie obiadu lub kolacji, chociaż z powodzeniem można je zabrać na wycieczkę. Bardzo smakowało mi jeszcze ciepłe z sosem czosnkowym. CIASTO DROŻDŻOWE: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 25 g drożdży świeżych 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka oleju rzepakowego FARSZ MIĘSNY: 200 g pieczarek
https:KKuchniaMniamketchup. I na koniec sałata. N asza sałatka Gyros jest już gotowa! Podczas serwowania, porcje wykładamy w taki sposób, aby wszystkie warstwy znalazły się na talerzu Jestem bardzo ciekawa, czy Wam również zdarza się przygotowywać w domu takie sałatki. Na jakie okazje najczęściej je serwujecie? Smacznego! P.S. Jeśli szukacie przepisu na ciasto, koniecznie zajrzyjcie do moich propozycji
Okiem Blondynki by McBlondipysznego i prostego na śniadanie, dopada Was zupełny brak weny? Sytuacja się komplikuje, jeśli chcecie też zjeść coś zdrowego lub coś, co da organizmowi siłę podczas treningu? No właśnie. Ciekawą alternatywą dla owsianki jest śniadanie pełne dobrych węglowodanów w postaci komosy ryżowej, w przepysznym towarzystwie rodzynek, orzechów, słonecznika i orzeźwiającego kiwi. Całość nie zawiera cukru, bo uwierzcie mi, rodzynki
Eat me! Fit me!Blueberry Corner by "jagodzianka" Dyniowe kopytka (gnocchi di zucca) to typowe, włoskie, jesienne danie. Dynia powoduje, że kopytka są delikatne, lekko słodkawe, ciekawe w … Przeczytaj cały artykuł Post <span>Dyniowe kopytka</span> (gnocchi di zucca) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerktóry przekładany jest dodatkowo sosem beszamelowym. W mojej wersji jest tylko sos boloński. Taka moja polska wersja ;) A jaki jest wasz ulubiony makaron? Może podrzucicie w komentarzu jakieś ciekawe propozycje ;) Składniki: 15 płatów lasagne 150 g zółtego sera najlepiej parmezanu sos boloński: 1 cebula 3 ząbki czosnku olej do podsmażenia cebuli i czosnku 250 g mielonego mięsa
Życie zaczyna się w kuchniczym podacie pstrąga, to już Wasza decyzja. U mnie był w towarzystwie ziemniaków i gotowanego na parze brokuła. Smacznego! Przepis powstał na potrzeby konkursu "Dobrze przyprawiony przepis godny Mistrza" . Ciekawe czy okaże się godny tego miana
Karczma Honoriettyurocze. Jeśli chodzi o ciasto to nie ma w nim nic skomplikowanego, i nawet największy amator w pieczeniu powinien sobie z nim poradzić. Dodatek większych kawałków białej czekolady nadaje ciekawej faktury i oczywiście smaku. Dwa słowa o kremie. To taki krem, ciężkiego kalibru, dlaczego?... Masło, mascarpone, mleko w proszku, wanilia,cukier puder i odrobina żelatyny. Całość zakrawa
vaniliowoczekoladowaAromatyczny krem z dyni to kolejna propozycja wykorzystania dyni podczas przyrządzania codziennych posiłków. Jest to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych zup i kremów. Krem jest nasycony aromatem i smakiem imbiru i chili, ale nie jest ostra, może być, ale to od Was zależy jak dużo chili użyjecie. Składniki: Aromatyczny krem z dyni mała dynia (moja w... Więcej The post Aromatyczny
Magiczny GarnekDziś kluski z serem ale za to jakie? kremowe, przepyszne z ciekawym, serowym nadzieniem. Kluski robi się bardzo szybko i smakują wyśmienicie. Polecam serdecznie w te coraz chłodniejsze jesienne dni. Kluski ziemniaczane z farszem serowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieBardzo kruche, grubiutkie ciasteczka.. domowe pieguski z dużą ilością ciekawych bakalii. Poziom słodkości wybierasz sama :-) Ilość ciasteczek: 22 sztuki o średnicy
AniaGotuje.plochotę coś przegryźć i nie są to słodkości - myślę sobie o tych właśnie ciasteczkach. Są delikatnie cebulowe i przyjemnie miękkie w środku. Kruche na zewnątrz i lekko słone, z ciekawym posmakiem maku.. Ilość porcji: 16-18 sztuk o średnicy 10 cm Łączny czas przyrządzania: 20 minut + 35 minut pieczenia
AniaGotuje.pl