ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:239/728)

Miękkie pulpeciki z indyka w sosie cytrynowo-koperkowym 172

towarzystwie sosu, a w tym wypadku jest to pyszny i genialny sos cytrynowo-koperkowy przygotowany na bazie Jasnego Sosu Uniwersalnego firmy Łowicz 😋 Genialny, bo: po 1. składniki tworzą ciekawą i naprawdę smaczną kombinację smaków (bo kto powiedział, że cytryna pasuje tylko do ryby?!); po 2. błyskawicznie się go przygotowuje- wystarczy wymieszać Jasny Sos Uniwersalny z cytryną, skórką oraz koprem

Kraina Miodem Płynąca
Murzynek tiramisu 198

dajemy masę czekoladową (zostawiamy trochę tak około 4 łyżki ), na masę czekoladową układamy nasączone kawą biszkopty (ja ułożyłam ciasno obok siebie, ale można ułożyć kilka, wtedy wyjdą ciekawe esy floresy), na biszkopty delikatnie przelewamy masę śmietanową (jest ona rzadka).  2. Teraz bierzemy ciasto czekoladowe, które odłożyliśmy, na wierzchu pianki śmietanowej robimy kilka kleksów i za pomocą wykałaczki

kruche babeczki
Pierogi z kaszą gryczaną i serem – przepis 165

wyobraża sobie prawdziwej polskiej kuchni i prawdziwych rodzimych obiadów. Czasami, obok tych najbardziej znanych przepisów, jak te na pierogi z mięsem, serem, czy kapustą i grzybami, warto wypróbować równie ciekawe, jak choćby na pierogi z kaszą gryczaną i serem, które zachwycą niejednego smakosza mącznych potraw.   Pierogi z kaszą gryczaną i serem Składniki farsz: 200g białego sera 300g

Księga-Smaku
Dip serowo-piwny 162

dodatkiem do krakersów, tacos, czy paluszków. Można go podawać razem z selerem naciowym, czy też marchewką. Sos worchestershire i musztarda dijon w nim zawarte, a także tabasco nadają bardzo ciekawych doznań kulinarnych. Jak zrobić? Zacznijcie od obejrzenia filmu. Polecamy też naszą sałatkę meksykańską . Film   Składniki – dip serowo-piwny 300 g sera mimolette – poczytaj więcej

Kuchennyviral.pl
Rozgrzewająca współpraca z Richmont :) 127

dzikiej róży i korzennych przypraw z grzanym czerwonym winem - ciepło i tropikalna przyjemność; - Black Chili Chocolate Rum - kompozycja czarnych herbat z nutą czekolady i chili - tej herbaty jestem bardzo ciekawa, brzmi świetnie! :) - Ceylon Gold Whisky - kompozycja złotego naparu cejlońskiej herbaty z klasyczną whisky; - Lemon Ginger Paradise - orientalna mieszanka na bazie aromatycznych przypraw i kardamonu - tą herbatę właśnie popijam

Trufelkowo
JEDNA ZUPA, DWIE HISTORIE - KONKURS !!! :) 134

przygotowaniu dwóch odsłon tej samej zupy na bazie produktów PROSTE HISTORIE, sfotografowanie jej i dodanie do strony konkursowej.   Przepisy oraz zdjęcia wrzucajcie do aplikacji na facebooku [ klik ] . Jestem ciekawa jakie zupy WY lubicie najbardziej? Może dostarczycie mi jakieś inspiracje i nowe pomysły? :) Konkurs trwa od 15 stycznia do 7 lutego :)    Miłego gotowania! Zapraszam serdecznie

Trufelkowo
Rozgrzewający krem z czerwonej soczewicy 140

dworze buba (ostatnio moje ulubione określenie, na to co się dzieje za oknem:P), zimno, mokro, szybko ciemno... Tylko ciepły kocyk, wygodna kanapa, świeczki dookoła, dobry film lub ciekawa książka, do tego kubek gorącej herbaty, albo... rozgrzewającego kremu z soczewicy! :) Zapraszam na przepis! Składniki: 1 szkl czerwonej soczewicy 1 puszka pomidorów 1 cebula 2 marchewki 1/3 selery 1 korzeń

Trufelkowo
Chlebek z puree z dyni i pestkami 178

25x10 cm,przykrywamy i odstawiamy jeszcze na ok 30 godz. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 min Smacznego!! Zapraszam również na stronę  kobieceporady.pl  gdzie znajdziecie wiele ciekawych pomysłów na różne tematy

Swojskie jedzonko
Hasło tygodnia - co jedzą Amerykanie? 165

Spróbujemy wybrać najciekawsze pozycje z amerykańskiego menu i przygotować je w naszych domach. A jeżeli zastanawiacie się, co jedzą Europejczycy podróżujący po Ameryce to polecam post naszej koleżanki z ciekawej, rodzinnej wyprawy do tego kraju. Polecam też nasze przepisy z tygodnia kowbojskiego

zadanie-gotowanie
Sushi maki z papryką i paluszkami surimi (sushi dla początkujących) 132

zaciszu jest opłacalna. Poniżej przedstawiam Wam bardzo prosty sposób na sushi maki, jeden z najpopularniejszym rodzajów sushi. To bardzo prosta wersja z niezbyt skomplikowanymi składnikami, którą możecie zmodyfikować. Jestem ciekawa czy lubicie i robicie sushi? A może kogoś zainspirował mój wpis?  5 płatów nori 250g ryżu do sushi Zaprawa do ryżu (*) : 2-3 łyżki octu ryżowego 2 łyżeczki

Di gotuje
Gruszki korzenne z rodzynkami 126

prostu miód na podniebienie Przepis pochodzi z numeru specjalnego magazynu „Moje Gotowanie – Konfitury i spółka” z 2014, który z czystym sumieniem Wam polecam, jako źródło ciekawych przepisów i cennych inspiracji. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/09\/gruszki.jpg","recipeIngredient":["3 kg gruszek\r","1\/2 kg du\u017cych rodzynek (da\u0142am

Mieszam w Garnku
Rydze z chorizzo i żurawiną 85

Bardzo ciekawa i po prostu przepyszna przekąska. Będzie się pojawiała na moim stole regularnie jeśli tylko uda mi się trafić rydze. Rydze są tutaj smażone klasycznie, ale z dodatkiem chorizzo, które dodaje swojej pikantności i wyjątkowego charakteru daniu. Dla zrównoważenia smaku pojawia się domowej roboty żurawina z pomarańczą

Milion Smaków
Tosty w 3 wersjach 159

Lubicie tosty? Ja jesienią i zimą coraz częściej sięgam po takie szybkie i przede wszystkim ciepłe śniadanie. W tym wpisie postanowiłam podsunąć Wam kilka ciekawych pomysłów na urozmaicenie tradycyjnych tostów. Mi najbardziej smakują tosty z pastą orzechowo-serową, natomiast mój mąż zdecydowanie wybiera tą z salami. A Wam, która

KuchniaWeDwoje.pl
Spaghetti z buraka 186

Spaghetti z buraka Buraki są świetne – oczywiście warzywa a nie ludzie – bo kosztują grosze, są zdrowe i można z nich zrobić naprawdę wiele ciekawych rzeczy. Dla mnie hitem ostatnich miesięcy były kopytka z buraka , koktajl z buraka oraz sałatka z pieczonym burakiem . Dzisiaj natomiast mam dla Was coś niecodziennego, pysznego i równie prostego w przygotowaniu, jak powyższe

Blendman
BowlLove - David Bez 189

bardzo mi odpowiada, bo spełnia wszystkie wymienione kryteria. W dodatku dzięki niej nakręca mnie w tworzenie swoich własnych kompozycji smakowych. David Bez podzielił książkę na dwa rozdziały, pomijam ciekawą opowieść o jego kafejkach i fascynacji tego typu dań, to jest do poczytania i czyta się to świetnie. Mnie jednak najbardziej pochłonęła "Anatomia Bowl Food" na sucho i na mokro

Blondynka Gotuje