ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:230/728)

Szybka sałatka do obiadu 258

Już niejednokrotnie zapewne przeszukiwaliście internet w poszukiwaniu ciekawej propozycji sałatki, dodatku do obiadu . Więcej nie musicie już tego robić. W tym wpisie propozycja Madzi na szybką sałatkę , która będzie pasowała praktycznie do każdego dania. Tak, tak… tym razem pójdziemy odrobinę na łatwiznę i skorzystamy z gotowego miksu sałat, a zatem do dzieła… poniżej znajdziecie przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik dyniowo-cytrynowy na czekoladowym spodzie. 182

pięknym pomarańczowym kolorze, i bogatym smaku. Sezon na dynie w pełni, więc to doskonały czas na upieczenie sernika dyniowego. Spód sernika jest z mielonych migdałów i czekolady.  Bardzo ciekawe połączenia.  Polecam Wam serdecznie  Spód (tortownica o rozmiarze 24 cm) 2 białka 50 g cukru pudru 60 g mielonych migdałów 2 łyżki kakao 50 g pokruszonej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pudding ryżowy z cynamonowym jabłuszkiem i mandarynkami 153

ryżowy z cynamonowym jabłuszkiem i mandarynkami. Uwielbiam to połączenie. Do tego odrobina cynamonowego syropu i…  nie może być lepiej Przy takim puddingu jest chwila na przejrzenie nowych, ciekawych i zdrowych przepisów na koktajle. A potem… czas zacząć długi intensywny dzień. Miłego dnia moi drodzy Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych około 3/4 szklanki mleka (można dodać więcej

Słodkie okruszki
Dyniowe pappardelle z boczkiem 155

zwłaszcza jak ma kto za nas zagnieść ciasto. Ja posłużyłam się Companionem, ale oczywiście jak nie macie lub macie dopiero na uwadze, to i dłonie sobie poradzą.  Co ciekawe zrobiłam takie dwie porcje, bo stwierdziłam, że Mąż na pewno nie zje i że ja wszamam na kolację :D ale o dziwo! Zjadł i powiedział że mu smakowało

Kuchnia w czekoladzie
Dobra dieta dla seniora w Akademii Smaku Sokołów przy herbacie Basilur 184

Pasty z suszonych pomidorów Sokołów „Z gruntu dobre” . Serdecznie dziękuję Akademii Smaku Sokołów za zaproszenie. Za dobre dania, rozmowy przy herbacie i za to, że mogę spotykać tak ciekawych ludzi

AZgotuj!
Tortilla z Chrupiącą Rybą i Sosem Tatarskim 220

Tortilla z rybą w chrupiącej panierce z dodatkiem warzyw oraz wyjątkowym w smaku sosie tatarskim to świetne połączenie i ciekawa, wegetariańska alternatywa dla tradycyjnej tortilli.  Tortilla z Rybą i Sosem Tatarskim - Składniki: (4 duże tortille) sos tatarski: 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lu ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka

Słodka Strona
Pasta z bakłażana z papryką 164

rezerwą... Ojczyzną bakłażana są Indie, a w Europie pojawił się z pomocą Maurów, którzy najechali Półwysep Iberyjski. Jest bardzo lubianym i cenionym składnikiem dań kuchni orientalnej i śródziemnomorskiej. Co ciekawe bakłażan uprawiany jest w Polsce od XVI wieku, ale wtedy znany był tylko jako roślina ozdobna, dopiero w XIX wieku trafił na nasze stoły. Bakłażan to doskonałe źródło

Kulinarne przygody Gatity
Śledzie w Sosie Tatarskim 550

Śledzie w sosie tatarskim to idealna przekąska na niemal każdą okazję. Sos tatarski świetnie komponuję się z rybami, a ze śledziem charakterystycznym dla polskich zakąsek tworzy bardzo smaczną i ciekawą przystawkę. Śledzie w Sosie Tatarskim - Składniki: ok. 400 g śledzi (najlepiej matiasów) 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lub ok. 100 g szalotek

Słodka Strona
Sałatka z awokado i figą 117

sałatka to dość sprytne połączenie owoców i warzyw, słodkiego z wytrawnym, smaków delikatnych z wyrazistymi. To naprawdę bardzo ciekawe zestawienie smaków, a do tego ekspresowe wykonanie i w przypadku potrzeby zjedzenia na szybko, idealne rozwiązanie. Polecam szczególnie na kolację Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka

nietylkopasta.pl
Faworki z zeszytu mojej Mamy 120

mieszamy rękoma około 15 minut, w międzyczasie klepiemy wałkiem ciasto, i tak wyrabiamy – klepiemy, wyrabiamy – klepiemy, itp. dzięki czemu ciasto będzie elastyczne, a po usmażeniu będzie miało ciekawe charakterystyczne „purchelki”; Po wszystkim ciasto kroimy na kilka części, rozwałkujemy porcjami cieniutko na blacie/stolnicy posypanym delikatnie mąką pszenną. Resztę ciasta czekającego na rozwałkowanie przykrywamy ściereczką, żeby

Zasmakuj Kuchni
Beziki 142

Beza to bardzo słodki wypiek, jego podstawowymi składnikami są białka i cukier. Mogą być przyrządzane dwoma metodami – na ciepło i na zimno. Możemy z nich wykonać wiele ciekawych rzeczy, między innymi tort pavlova, bezy przekładane kremem, czy lody kawowe. Bezy z reguły nie pieczemy, suszymy je w niskiej temperaturze, aby miały białą lub bladożółtą barwę. Według mnie bezy

AleTorcik
Recenzja książki “Zioła dla smaku, zdrowia i urody” 145

żelki dla dzieci, maści na otarcia, alergie lub bolące stawy, -nauczysz się robić własne kosmetyki do pielęgnacji całego ciała – kremy do rąk i stóp, szampony, maseczki, pilingi, -przygotujesz ciekawe dania: makaron nagietkowy, podpłomyki z jarzębiną, lody bzowe a także przetwory oraz smakowite dodatki: ziołowe masła, sosy, przyprawy, -dowiesz się jak bez dużych nakładów finansowych zadbać o dobre

Pieguskowa Kuchnia
Makaron z bazylią, pomidorkami i parmezanem 163

Różnego rodzaju makarony to jedno z najprostszych i chyba najbardziej klasycznych dań do przygotowania. Możemy przygotować niezwykle ciekawe i smaczne propozycje z wykorzystaniem dosłownie kilku składników. Sekretem dobrego dania jest odpowiednie połączenie poszczególnych składników (im mniej tym lepiej) tworząc idealną kompozycję. Tym razem pokażę Wam jak przygotować makaron z bazylią, pomidorkami i parmezanem . Danie szybki, proste i pyszne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tatar ze śledzia 187

musiałam się zastanawiać co z nich przygotować gdyż od jakiegoś czasu chodził za mną tatar ze śledzia. Do tego dania użyłam śledzi z suszonymi ziołami gdyż byłam bardzo ciekawa ich smaku. Doskonale sprawdziły się w tej sałatce. Dzięki przyprawom, jakie zostały użyte do ich przygotowania mój tatar zyskał wyjątkowy i wyrazisty smak. Polecam :) słoik Beczka śledzi z suszonymi ziołami

Smakołyki Asi
Ciasto czekoladowo-miętowe z pestkami dyni 195

rzut oka wygląda jak zwykłe czekoladowe, skrywa w sobie (w postaci rozpuszczonej) popularne miętowe landrynki. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu nasączamy syropem miętowym, dzięki czemu jest wyjątkowo wilgotne i ciekawe w smaku. Pestki dyni fajnie chrupią pod zębami. Brzmi apetycznie? Wypróbuj mojej nowoczesnej wersji "czekoladowego" ;). Składniki: (na blaszkę o wymiarach 20x30 cm) Ciasto: 100 g miętowych landrynek

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania