Witajcie!!! Dzisiaj bez przepisu ale mam bardzo ciekawą informację. W piątek, sobotę lub niedzielę możemy się spotkać na Festiwalu Sztuki i przedmiotów artystycznych na targach poznańskich. Zapraszam wszystkich zainteresowanych do pawilonu nr 7, stoisko 24. A teraz najlepsze: na hasło “RELAXTIME” otrzymacie 10% zniżki na wszystkie drewniane produkty Taca do serwowania Taca do serwowania też będzie dostępna
Relaxtimepopicia. Znikają w ekspresowym tempie. Z podanej porcji wyszło mi 20 parówek otulonych ciastem. Na zdjęciach filiżanka ze sklepu tarka i miarka . Znajdziecie tam fajne i ciekawe rzeczy do pieczenia, gotowania i inne gadżety do domu. Polecam! 1 szklanka mleka (250 ml) + 10 łyżek do smarowania ciasta 110 g masła 1 łyżka cukru
O kuchni z uczuciemogłaszając temat dowolny, nie sądziłam, że będzie on jednym z trudniejszych w naszej blogowej historii ;) Łatwiej jest poruszać się w określonych ramach, niż mieć do dyspozycji tyle przestrzeni. Ciekawe, czy Maciek myśli podobnie? Składniki: kozi ser w kążkach jajko mąka bułka tarta olej Wykonanie: Jajko roztrzepać widelcem. Plastry koziego sera (ok. 2 cm) obtaczać w mące, następnie
zadanie-gotowanieRisotto z kurczakiem i pomarańczą, to potrawa szybka, ale równocześnie ciekawa i wprowadzająca do naszej kuchni coś nowego, orientalnego. Polecam szczególnie osobom lubiącym nowe połączenia smakowe. SKŁADNIKI 450 g piersi z kurczaka oliwa 1 duża pomarańcza 300 g ryżu 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 l bulionu drobiowego 1 łyżeczka curry świeżo mielony pieprz kolorowy, sól
Passions hobbies lifeMimo dość długiego czasu pieczenia (ale w niskiej temperaturze), sernik jest wilgotny i bardzo delikatny. Wyraźnie orzechowy spód i lekko słodka masa serowa przełamana miodowo-orzechowym kremem, tworzą bardzo ciekawą kompozycję. Zagorzałym wielbicielom słodkości polecam dodać większą ilość miodu, aczkolwiek myślę, że zaproponowana przeze mnie ilość jest optymalna. Jeśli nie chcecie przedobrzyć to fajną alternatywą jest po prostu podawanie
peanutbuttermonsterbyła mdła, należy do niej dobrać takie składniki, które podbiją jej smak albo przygotować aromatyczny sos. Do awokado pasuje wiele warzyw , np. mieszane sałaty, pomidory czy papryka.. Ciekawym połączeniem jest podawanie tego owocu w towarzystwie cytrusów – na przykład pomarańczy: Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i awokado . Do sałatki z awokado, pomidorami i mozzarellą, wystarczy zwykły winegret. Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTartaletki z rozkruszonych herbatników wypełnione panną cottą o ciekawym smaku syropu trzcinowego. Wierzch wieńczy fantastyczna skorupka ze stopionego cukru trzcinowego. Słodycz, któremu ciężko się oprzeć. PORCJA NA 6 TARTALETEK: 150 g herbatników maślanych 75 g masła 1 łyżka Syropu Trzcinowego Diamant PANNA COTTA: 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody
https:KKuchniaMniamkanapki… i nie tylko. Zalewa z kiszonych rzodkiewek również nadaje się do spożycia (czyt. wypicia). Gorąco polecam, życzę smacznego i na zdrowie. Na blogu znajdują się również inne ciekawe przepisy na kiszonki: Kimchi Ogórki małosolne Ogórki małosolne na sucho i na mokro Przetwory z czosnku niedźwiedziego Wydrukuj przepis The post Rzodkiewki kiszone appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoKtóż z nas nie lubi małych, słodziutkich, wilgotnych ciasteczek. Pora na nie jest zawsze. Są dodatkiem do ciepłej herbatki z miodzikiem, kawki z mleczkiem, soczku owocowego i wielu innych ciekawych napoi. Ale od początku. Ciasteczka te powstały zupełnym przypadkiem i przez moją pomyłkę. Miały być one bowiem z ciasta francuskiego a wyszły z kruchego. Jak ? Ano tak, że poszłam
Życie ze smakiemKasza jaglana na śniadanie czyli jaglanka. To naprawdę ciekawa propozycja na zdrowe śniadanie. Zobacz moje ulubione przepisy na kaszę jaglaną na śniadanie. Jaglanka,... The post Kasza jaglana przepisy na śniadanie – jaglanka appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comtych co lubią sery pleśniowe polecamy francuskie kozie sery Chavroux (pod linkiem znajdziecie wiele ciekawych przepisów z kozim serem). Dzięki koziej śmietance zawdzięczają swój delikatny smaki oraz są pełne naturalnych i wartościowych składników odżywczych. My użyliśmy tego serka do naszej kolejnej bezglutenowej pizzy. Tym razem w piekarniku zagościło połączenie pomidorów, czosnku, szynki szwarcwaldzkiej, rukoli
Kuchenne Wariacjemuzeum Dnia 27. 04. 17 r. poszliśmy całą grupą wraz z naszym nauczycielem-Ricardem do Muzeum Sztuk Pięknych w Walencji w ramach lekcji języka hiszpańskiego. Lekcja okazała się ciekawym doświadczeniem oraz oderwaniem od rutynowych zajęć. Muzeum Sztuk Pięknych w Walencji jest w pierwszej dziesiątce muzeów odwiedzanych w Hiszpanii. Powstało obok Królewskiej Akademii Sztuk Pięknych San Carlos w 1768 roku
Gotuj po hiszpańskugwiazdowej restauracji Quique Dacosta . Ma on bardzo szeroką wiedzę na temat tutejszej kuchni, którą skrupulatnie stara się nam przekazać. Jak wyglądają warsztaty kuchni hiszpańskiej Same zajęcia są bardzo ciekawe. Na początku odbywały się z dużo większą częstotliwością, przez pierwszy tydzień gotowaliśmy codziennie, aby przed rozpoczęciem praktyk w restauracjach, gdzie poszerzamy naszą wiedzę, poznać nieco bliżej kuchnię hiszpańską. Obecnie
Gotuj po hiszpańskuwygląda miasto Dzięki temu, że biorę udział w tym projekcie, mogłam nauczyć się wielu rzeczy i skosztować nowych potraw, m. in. owoców morza, których smaku byłam bardzo ciekawa. Uczę się dużo Na praktykach, na które chodzę, poznałam sposób przygotowania paella’i (typowe danie w Walencji) od podstaw i mogłam sama zacząć je przyrządzać. Miałam okazje zobaczyć jak się
Gotuj po hiszpańskuMare de Déu dels Desemparats (Bazylika Matki Boskiej Bezbronnych/Opuszczonych). Jest to jedna z najciekawszych budowli gotyckich w Walencji, wyróżniająca się piękną architekturą, łącząca wiele wcześniejszych i późniejszych stylów. Ciekawe jest to, że od początku istnienia miasta czyli 138 r p. n. e, zawsze, w tym samym miejscu znajdowała się świątynia. Na początku była to świątynia rzymska poświęcona bogini
Gotuj po hiszpańsku