marką Barilla. Dzisiaj wyłoniliśmy zwycięzcę. Ale za nim kto wygrał, chciałam Wam powiedzieć, że przedstawiliście świetne pomysły na dania. I na prawdę każdego z chęcią bym posmakowała. Przedstawialiście dużo ciekawych pomysłów, poprzez dania jesienne, z użyciem rozgrzewających przypraw, takich jak czosnek, imbir, sycącą dynię, grzyby leśne, po dania rodem z kuchni śródziemnomorskiej z użyciem tuńczyka czy krewetek, Przedstawialiście pomysły
SMYKWKUCHNIMięciutkie drożdżówki z czekoladowym budyniem, zachowują świeżość nawet na 3 dzień. Kokos dodaje aromatu, a szklanka ciepłego mleka lub filiżanka owocowej herbaty dopełnia całości. Jeszcze tylko ciepły kocyk, ciekawa książka i brzydka pogoda za oknem nie będzie nam przeszkadzać. SKŁADNIKI CIASTO: 350 g mąki 35 g drożdży 3/4 szkl. mleka 1 jajko 4 łyżki oleju 3 łyżki cukru
słodki bratektymiankowym Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie na warsztaty. Wraz z innymi blogerami kulinarnymi spędziłam bardzo sympatyczny dzień. Atmosfera była bardzo fajna, dania pyszne, a przy okazji dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy na temat produkcji wędlin
Kulinarne przygody GatityDynia to typowe jesienne warzywo, z którego można wyczarować mnóstwo ciekawych dań. Ponieważ najbardziej lubię najprostsze rozwiązania, dlatego postanowiłam przygotować prostą sałatkę z pieczonej dyni z fetą . Taka "sałatka" okazała się niezwykle smaczna, łączy w sobie moje ulubione smaki - jest słodko-kwaśna. Dynia sama w sobie jest słodka, a tu dodatkowo jej słodycz podbita jest miodem, a kwaskowatość
Codzienne Gotowanietymiankiem czy bezglutenowe ciasteczka z melisą. Już jak czyta nazwy tych smakołyków, moja wyobraźnia podsuwa mi ich aromat i próbuje zaciągnąć do kuchni by tam coś pysznego wyczarować. Zdecydowanie ciekawa pozycja, po którą warto sięgnąć w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji
Cynamonowe szczęścieJoya prezentuje różnorodną ofertę wegańskiego nabiału :) Są to napoje roślinne, jogurty, desery, tofu, śmietany. Do testów otrzymałam 4 napoje roślinne, o ciekawych smakach. Napoje Joya są dostępne także u nas w Polsce, tylko prawdopodobnie nie wszystkie warianty smakowe, ale niektóre z pewnością, bo widuje je w sklepach nawet często. Mam nadzieję, że moja opinia w jakimś stopniu przekona
Zdrowie na języku :Pbakłażan ma wysokie notowania u Maćka i jego najbliższych, Mam nadzieję, że tym hasłem sprawię im radość :) Oczywiście kierują mną też całkiem naganne egoistyczne pobudki ;) Liczę na wiele ciekawych przepisów, z których będę mogła czerpać i czerpać i czerpać
zadanie-gotowaniepodsmażyć razem z czosnkiem i rozmarynem. Wlać piwo, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować na małym ogniu, aż całość będzie miękka, około 20 minut. Podawać gorące. Jestem ciekawa czy Wy też w taki sposób przygotowujecie kiełbaski
Szybko Tanio Smaczniezarówno ostre jak papryczki chilli, jak owoce typu mango i pomarańcza. Tym razem postanowiłam dodać resztkę wina. Efekt? Niesamowity. Spróbujcie i napiszcie w komentarzach czy Wam smakowało – jestem ciekawa! Do przygotowania 4 porcji potrzebujemy: – 1 dynię Hokkaido – 500 ml wody – ok 200 ml białego, wytrawnego wina – kilka gałązek rozmarynu – sól, pieprz – dużo
Szybko Tanio Smaczniezblendowania, kawałki. Wszystkie składniki przenosimy do miski i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu aż placuszki z obu stron będą złociste. Jestem ciekawa Waszych śniadaniowych propozycji
Szybko Tanio Smaczniekulki lub pokrojoną w kostkę) oraz połówki pomidorków koktajlowych Z oliwy, octu balsamicznego i miodu przygotujcie sos, którym polejecie sałatkę. Na samym końcu posypcie obficie prażonymi ziarnami słonecznika. Jestem ciekawa Waszych opinii czy lubicie takie sałatki? A może jedliście już podobną kombinację smaków? Smacznego
Szybko Tanio Smacznieryżowe) W kielich do koktajlu lub innym naczyniu umieśćcie wszystkie składniki. Zmiksujcie do otrzymania płynnej, jedwabistej konsystencji. Jeżeli całość jest dla Was zbyt gęsta można dodać więcej mleka. Jestem ciekawa czy Wam smakowało
Szybko Tanio Smaczniecałość miała gęstą i aksamitną konsystencję. Odstawcie sos na kilka minut aby składniki mogły się przegryźć. Ugotowaną marchew ułożyć na talerzu i polać odrobiną sosu z tahiny. Jestem ciekawa – czy Wy też używacie w swoich domach tahiny, z czym łączycie i do jakich potraw
Szybko Tanio SmacznieNastępnie dodajcie pozostałe składniki i smażcie dobrze wymieszane składniki przez kolejne 40 minut. Gorący ketchup przelejcie do słoików, które od razu należy zakręcić i postawić do góry dnem. Jestem ciekawa, czy ten przepis też przypadł Wam do gustu. Dajcie znać, jak Wam smakowało
Szybko Tanio Smacznieodstawiamy na chwilę. Ugotowaną komosę odsączamy, przepłukujemy chłodną wodą i zostawiamy na chwilę żeby pozbyć się nadmiaru wody. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i przenosimy do miseczek. Jestem ciekawa Waszego zdania na temat tej kreacji
Szybko Tanio Smacznie