drugi dzień, może spowodować jej skwaśnienie. Sałatka jest w sumie lekkostrawna, jej kaloryczność zależy od ilości dodanego majonezu. Dobrym sposobem na obniżenie kaloryczności, jest zastąpienie części majonezu jogurtem naturalnym. Ciekawa jestem, czy u Was taka sałatka cieszy się powodzeniem i co w niej się znajduje? Składniki: (porcja dla 3 - 4 osób) 3 - 4 średnie marchewki 3 ziemniaki
Kuchcik gotujeLamingtony są ciekawymi i pysznymi ciastkami . Podobno pochodzą z Australii gdzie początkowo robiono je z niewykorzystanego, nieco suchego biszkoptu żeby się nie zmarnował. Okazało się, że obtoczenie go w rzadkiej polewie czekoladowej, która pozwoli ciastu zwilgotnieć jest doskonałym sposobem na recykling obeschniętego ciasta. Całości dopełniają wiórki kokosowe, które sprawiają wrażenie kudłatego futerka na powierzchni ciastek. I dlatego też lamingtony
Smaczna Pyzabyć zjadana taka jaka jest, ponieważ po wymieszaniu staje się bardziej wodnista. W smaku deser jest lekko słodki, delikatnie kokosowy i subtelnie kwaskowy. Wszystkie te smaki tworzą smaczną i ciekawą propozycję na przekąskę, słodki podwieczorek czy dodatek do śniadania. Deser jest najbardziej kaloryczny ze wszystkich dostępnych smaków, a wartość odżywcza na 100 g produktu prezentuje się następująco: wartość energetyczna
Zdrowie na języku :PPyszna alternatywa dla typowej pasty jajecznej. Zdrowa, ciekawa i smaczna. Zajadam się nią już od pewnego czasu. Z domowych chlebem razowym i świeżą natką pietruszki to poezja. Składniki: 3 jajka 1/3 kostki sera feta półtłustego 1 łyżka jogurtu naturalnego Pieprz czarny Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i obieramy ze skorupki. Kroimy w drobną kosteczkę
CzarnawisienkaJestem bardzo ciekawa co sądzicie o propozycji jaką mam dla Was poniżej. Smażony móżdżek wieprzowy Lubicie czy nie lubicie, robiliście kiedykolwiek? Wiem z doświadczenia, iż są osoby, które gdy widzą słowo móżdżek w tytule przepisu, na dzień dobry z niego rezygnują. Ja do tej grupy osób zdecydowanie nie należę. Przyznaję, iż do tej pory jadłam móżdżek przygotowany tylko
mecooksnajbliższych dawką zdrowia. Więcej o działaniu Alfa Aktiv może przeczytać TUTAJ , a na potwierdzenie działania tej formuły marka przedstawia liczne certyfikaty i badania . ALFA AKTIVE KUPICIE TUTAJ Jestem ciekawa Waszego zdania na temat ALFA AKTIV. Czy tak jak na mnie zrobiła na Was pozytywne pierwsze wrażenie
Zdrowie na języku :Pczosnek czy mniszek lekarski. Można posiłkować się także Internetem, który dostarczy wymaganych informacji o roślinach z których znajomością będziemy mieć problem. Przykładowy przepis – kandyzowany imbir Reasumując. Pozycja bardzo ciekawa zarówno dla osób, które dopiero zaczynają interesować się zastosowaniem ziół w swojej kuchni jak i takich, które już coś o tym wiedzą. Nawet posiadając jakąś wiedzę zawsze można trafić
Mr. Tastedzieckiem. Pamiętam jak dziś, gdy siedząc na płocie zajadaliśmy się właśnie morwami, zrywanymi prosto z drzew. Smak pamiętam do dziś, choć zupełnie o tych owocach zapomniałam. Tym bardziej byłam ciekawa, jak smakują w wersji suszonej. SKŁADNIKI: 100 g gorzkiej czekolady 20 g orzechów włoskich 20 g migdałów bez skórki 20 g suszonej żurawiny 20 g suszonej morwy
Kuchnia w opałachcukru. Jest za to czekolada, która w połączeniu z kasztanami zyskuje niebagatelny, oryginalny smak. Tak naprawdę ciężko powiedzieć, czy to ciasto kasztanowe z czekoladą, czy czekoladowe z kasztanami... Ma ciekawą, mazistą konsystencję; jest naprawdę wyjątkowe. Smakuje obłędnie lekko podgrzane, z kulką lodów waniliowych. Poza tym świetnie się nada dla alergików, bo nie ma w nim ani mąki, ani mleka
Pożeraczka, czyli raz adobrzekupić go tydzień temu w Lokalnym Rolniku. Wykonałam w końcu ciasto, które czekało 2 lata na upieczenie, ale się doczekało! Dla kogo: dla lubiących ciasta z warzywami dla ciekawych nowych smaków dla znalazców pasternaku (nie jest to wcale łatwe) :) Składniki na ciasto: 225g mąki pszennej (1,5 szklanki) 3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu szklanka zmielonych migdałów
Mania WypiekaniaCiekawą propozycją na spędzenie czasu wolnego z rodziną i przyjaciółmi jest przejażdżka drezyną rowerową - ręcznym pojazdem mechanicznym po torach kolejowych wzdłuż malowniczej doliny Molignée. Dolina Molignée w prowincji Namur to liczne ciekawostki związane z bogatego dziedzictwa obszaru i licznych atrakcji turystycznych, takich jak Zamek Montaigle , zamkowe gospodarstwo Falaën, opactwa w Maredsous i Maredret , starożytny zamek Ermeton
Z notatnikarazem chcę opowiedzieć Wam o ciekawych warsztatach, w których niedawno brałam udział. Było to spotkanie zorganizowane w Akademii Smaku Sokołów, poświęcone zasadom prawidłowego komponowania jadłospisu, na którym m.in. poznałam smak wędzonek z serii „Naturrino”. W trakcie warsztatów eksperci Sokołowa m.in. podpowiadali, jak rozpoznać dobre wędliny. To dobra okazja, by podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami
Wiszniówkasurówka jest jeszcze lepsza. Do surówki użyłam podstawy czyli jabłka i cebuli pokrojonych w kostkę oraz kawałek świeżej papryki. Możecie użyć również papryki marynowanej, dodać ogórki kiszone czy marchewkę. Ciekawym urozmaiceniem jest dorzucenie do surówki rodzynek. Ja kapustę szatkuję nożem, ale spotkałam się z wariantami ścierania kapusty na tarce. Drukuj Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty window.ajaxurl
Mieszam w GarnkuNastępnie odlewamy wodę, dodajemy kakao i mleko. Blendujemy na gładką masę. Jeśli krem jest dla Was za gęsty, można dodać więcej mleka. I gotowe! :) Po ten i więcej ciekawych przepisów zapraszam na stronę kobieceporady.pl
Czerwona Porzeczka