dłuższego czasu staram się porzucić wcześniejsze (złe) nawyki żywieniowe i wprowadzić jak najwięcej zdrowych i ciekawych posiłków do swojego jadłospisu, a co za tym idzie również na bloga. Jeżeli czasami znajdziecie tutaj coś tłustego albo słodkiego to najprawdopodobniej zachcianka Małża, ale staram się tym pragnieniom nie ulegać za często. Sama obecnie jestem na diecie i nie chcę zaprzepaścić tego
Szybko Tanio Smaczniekońcu dodajemy suszoną żurawinę. Całość przelewamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 40-50 minut w 180 stopniach po czym wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Jestem ciekawa Waszych wrażeń
Szybko Tanio SmacznieDzisiaj mam dla Was ciekawą propozycję na halloweenowy wieczór: czekoladowa Inka z pazurem, czyli szczyptą chili. Do tego prawdziwa gorzka czekolada. Brzmi pysznie, prawda? Do tego przygotujcie jakieś ciasteczka, dorzućcie coś z motywem dyni i obejrzyjcie np. horror. Przekąski „w klimacie” również się przydadzą. Składniki: 250 ml mleka 2 łyżeczki Inki Klasycznej 5 kostek gorzkiej czekolady
Pasja Smakupatyczka. Ciasto studzimy całkowicie. To ciasto może pełnić rolę drugiego śniadania bądź podwieczorku. Jest idealnym rozwiązaniem jako zdrowa słodka przekąska. Jeśli chcielibyście poszerzyć swój zestaw kuchennych przedmiotów o kilka ciekawych pozycji zapraszam Was tutaj: #Ambition Życzę Wam smacznego i udanego weekendu
SMYKWKUCHNIjeszcze kupić śliwki! Ale jest to już coraz trudniejsze i chyba trzeba się z nimi pożegnać :( Całe szczęście trochę sobie ich zamroziłam ;) Zrobiłam to po raz pierwszy i jestem ciekawa jak sprawdzi się mrożenie śliwek :) P.S. Nie wiem czy wiecie ale od niedawna w Kauflandzie weganie i wegetarianie mogą cieszyć się nową marką własną marketu "Takie it veggie" zawierającą
breakfast of dreamspoprzednich tomach - kończy się w bardzo nieoczekiwanym momencie. Już czuję niedosyt i tęsknotę za dalszymi losami Matyldy. Tym razem moja ciekawość musi poczekać o wiele dłużej na zaspokojenie :( Ciekawa jestem też, czy autorka już pisze kolejną część. globtroter
Weekendy w domu i ogrodzieinne zimowe dania. A póki grzyby są świeże, podjedzmy rozgrzewające risotto. Przepis to wypadkowa ilości grzybów i paru przepisów, z których kiedyś korzystałam (linki na dole dla ciekawych). RISOTTO ZE ŚWIEŻYMI GRZYBAMI 1 litr rosołu (z dwóch kostek grzybowych) 200g parmezanu 1/2 kg grzybów (nasze! podgrzybki 'kozaki') 2 szalotki 2 duże ząbki czosnku pół główki selera naciowego
les mirabellesByło już buraczkowe risotto , to dziś czas na buraczkowe kluski śląskie- równie urzekające kolorem i ciekawym smakiem, a przy tym są bardzo... przyjazne dla portfela :) Polecam użyć pieczonych buraków, ze względu na głębszy smak i kolor, choć oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by wykorzystać gotowaneg buraki. Kluski w tej wersji podaje się tak samo, jak tradycyjne- głównie
Kraina Miodem Płynącaszerokie zastosowanie. Tym bardziej, że jest niskokaloryczna- 100 g zawiera niecałe 30 kcal! Dynię uwielbiam i często wykorzystuję w swojej kuchni, dlatego zebrało się już na blogu sporo ciekawych propozycji. 1. Racuchy dyniowe na zsiadłym mleku 2. Krem z dyni słodko- kwaśny z fasolą 3. Pączki dyniowe- faworki 4. Chipsy dyniowe do zup 5. Dyniowa zupa z zacierką
Tradycyjna Kuchniajeszcze lepiej chłodzimy). Do kielicha blendera wlewamy mleko roślinne prosto z lodówki, wrzucamy kawałki dojrzałego banana i zalewamy zimną kawą. Całość miksujemy do uzyskania pożądanej płynnej konsystencji. Po więcej ciekawych i inspirujących przepisów, a także artykułów na każdy temat zapraszam na portal Kobiece Porady
Kolorowy Przepisowniktłuszczem przekąską serwowaną w fast foodach. Teraz wiem, że można je przygotować bez tłuszczu i nie muszą być zrobione tylko z ziemniaków. Frytki z buraka, marchewki czy dyni to ciekawa alternatywa dla tych tradycyjnych. Dlatego dziś mam dla Was przepis na frytki z dyni piżmowej, które na pewno podbiją Wasze podniebienia. Frytki z dyni piżmowej Składniki
wegujemyjesienny dzień przychodzi ochota na wyraziste smaki. Jednym z przysmaków, na które ma się chęć od czasu do czasu jest pasztet. W październikowej aurze, kiedy z drzew spadają orzechy, ciekawą propozycją może okazać się pasztet belgijski, który w tradycyjnej recepturze przygotowuje się głównie z wątróbek drobiowych z dodatkiem innych rodzajów mięs oraz laskowych orzechów. Składniki i przygotowanie Do przyrządzenia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!początkującym, jak i średnio zaawansowanym. Ostatni rozdział książki poświęcony został zdrowemu odżywianiu. Autor stara się przekonać czytelnika do zmiany nawyków żywieniowych. W tej części „Silnej i sexy” odnajdziemy kilka ciekawych przepisów, wraz ze zdjęciem potrawy oraz uwagą autora. „Silna i sexy” to świetny , niezwykle dopracowany poradnik dotyczący treningów siłowych. Osoby poszukujące wskazówek o tym, jak rozpocząć przygodę z ciężarami
Tetiisheriogólnodostępnych składnikach. W Światowy Dzień Makaronu pozwólcie sobie na smaczną i szybką makaronową ucztę! Jeżeli zapoznacie się z przepisami, zerknijcie również na infografikę poniżej, która zawiera wieeele przydatnych i ciekawych faktów na temat makaronu. Warto wiedzieć! Makaron z domowym pesto bazyliowym i pomidorkami cherry Makaron ze szpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami Spaghetti carbonara Makaron z kurczakiem, cukinią
Kuchnia Bazylii