Świąteczny pośpiech i nerwy, że czegoś ZABRAKNIE - są dla mnie zupełnie niepojęte. Czy kiedykolwiek udało Wam się zjeść wszystko, co przygotowaliście na święta w trakcie tychże świąt? :) Jestem ciekawa. Tak czy inaczej, co roku łapię się za głowę, oglądając wyścig do kas z pełnymi koszykami. Przepis, który mam dla Was dzisiaj, to przepis relaksacyjny! Odkryłam bowiem, że luzowanie kurczaka
Spektrum Smakuroku z pomysłami świątecznymi jestem trochę spóźniona, ale postaram się pokazać wam jeszcze trochę (mam nadzieję) ciekawych przepisów na zdrowsze i mniej kaloryczne wypieki :) Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, lubicie serniki, ale chcecie też spróbować czegoś innego - to ciasto może się wam spodobać. Bardzo szybko się je przyrządza, bo jest bez spodu, ale jednocześnie wychodzi puszyste i piankowe
FitKotJajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem to ciekawa alternatywa dla nadziewanych jajek . Przepis ten jest moją propozycją nietypowej przystawki na świąteczny stół. Jestem pewna, że na gościach zrobi duże wrażenie. Koreczki z jajeczek możecie zrobić w różnych wersjach smakowych, np. zamiast łososia można dodać szynkę, lub ogórka, a zamiast kiełków – rzeżuchę. Co kto lubi Do wszelkich nadziewanych
Kuchnia Bazyliijajkiem może niektórych nieco zaskoczyć, to sprawdziliśmy ją na własnych podniebieniach – pasuje bardzo dobrze Azjatycka zupa warzywna 2017-04-12 12:30:16 Niezwykle oryginalna azjatycka zupa warzywna z ciekawych składników. Intrygująca smakiem, jednak prosta i niewymagająca dużo czasu na przygotowanie. Zapisz przepis Drukuj Składniki dla 4 osób (lub 2 bardzo głodnych) 250g fileta z kurczaka kawałek (100g) selera
Kulinarna Pokusanauczyć się zarządzania przedsiębiorstwem – skuteczność dochodzenia zależy zatem od nabycia odpowiednich kompetencji biznesowych oraz negocjacyjnych… Coffee Noir sprawnie łączy w sobie elementy strategii ekonomicznej z klimatem noir, ciekawą narracją powieści kryminalnej i szatą graficzną na miarę amerykańskich komiksów – jest to bardzo dobra pozycja dla każdego gracza, który ceni sobie zdobywanie wiedzy poprzez rozrywkę. Szczerze polecamy
Nerds Kitchenupiec w tortownicy z wyjmowanym dniem lub upiec i podać w małych foremkach, z kulką lodów waniliowych lub z kilkoma płatkami/kryształkami soli morskiej. Może być ciekawym akcentem na świątecznym stole :). Ciasto - mus z gorzkiej czekolady z kawą i kardamonem. Przepis z książki "Sirocco" Sabriny Ghayour Porcje: 8-10 Składniki: 200 g gorzkiej czekolady
SzczyptaSmaQChleb na żytnim zakwasie z niewielką ilością świeżych drożdży. Nie jest ciężki i sycący. Ma kilka ciekawych składników w środku, mianowicie kukurydzę, fistaszki i namaczane wcześniej ziarna żyta. Jak widać na jednym z poniższych zdjęć, chlebek wyrasta po same brzegi formy, co tylko napawa optymizmem na udany wypiek! ;) Składniki: Namaczane żyto: 100 g ziaren żyta
Nastoletnie WypiekanieDzisiaj mam dla Was ciekawą alternatywę dla słodkich, kolorowych, cukrowych posypek do ciast i innych słodkości. Jeżeli dużo pieczecie to ten patent będzie dla Was idealny. Tego patentu nauczyła mnie Kinga Paruzel. A jeżeli chociaż trochę interesujecie się kulinariami to wiecie, że nikt tak dobrze nie zna się na słodkim jak właśnie ona. Osobiście nie mam nic do cukru
Marder&Marder ManufactureKolejna propozycja na danie które małe dziecko może spokojnie zjeść w czasie śniadania Wielkanocnego. Dzieci nie lubią kombinowania i udziwnionych potraw. Postawienie na prostotę ale w ciekawym wydaniu - przystępnym dla małego człowieka może naprawdę zachęcić do spróbowania. Do tego mała porcja w fajnym designie może okazać się strzałem w dziesiątkę Faszerowane przepiórcze jajka 3-4 jajka przepiórcze 1/2 łyżeczki
sierotka maRysia w kuchniniczego jej nie brakuje. A to mnie bardzo ucieszyło. Bez dodatkowego wychodzenia z domu i zakupów przekąska gotowa. W mig. I ten smak.. Takie roladki są ciekawą przekąską na raz, udekorujcie ją świeżą natką, koperkiem, ogórkiem, kosteczkami czerwonej papryki, dla kontrastu. Z pewnością jakich nie użyjecie farszów przekąska będzie prezentować się i smakować bardzo dobrze. Bawcie
Zasmakuj KuchniJedliście kiedyś czerwony ryż? ja powiem Wam, że po raz pierwszy i bardzo ciekawa byłam jego smaku. Ryż znajdziecie w sklepie biogo . Ryż ma słodkawy orzechowy posmak, podczas gotowania woda robi się czerwona. Jest bardzo smaczny i aromatyczny. Ja dodałam do niego podsmażoną paprykę, cukinię, kulki mozzarelli i dużo natki pietruszki. Tak lekko, ale smacznie :-). Miłego dnia
kruche babeczkiśladu. Musze przyznać, że są to najlepsze chipsy warzywne ze wszystkich od Crispy Natural. Uwielbiam je, a swojego czasu jadłam je nawet często. Topinambur topinambur * sól morska Bardzo ciekawy nie tyle, co sam produkt, a to z czego został zrobiony. Surowcem do przygotowania owych chipsów jest topinambur, który przypomina nieco ziemniaka, a wywodzi się z rodziny astrowatych. Nigdy(...)winno-owocowy (ocet winny jabłkowy, ocet spirytusowy) * koncentrat soku cytrynowego * suszony ekstrakt pieprzu czarnego * suszony sok z cytryny Kiedyś kupiłam te chipsy z chęcią spróbowania czegoś nowego i ciekawego. Jednak nie zasmakowały mi do końca i już więcej do nich nie powróciłam. W środku paczuszki znajdują się nawet spore plastry buraka, standardowo bardzo chrupiące. Podczas jedzenia czuć naturalną słodycz
Zdrowie na języku :Pwiele osób słyszało o mistycznym makaronie z cukinii, ale niewielu go robiło i jadło. Jest to jednak bardzo proste danie, które fenomenalnie wygląda… No na pewno lepiej i ciekawej niż klasycznie pokrojona cukinia. Co jest niezbędne do zrobienia makaronu? Najlepiej spiralizer lub ewentualnie obieraczka + nóż i rondel cierpliwości. Jeśli chcesz się dowiedzieć czym najlepiej zrobić warzywny makaron
BlendmanPisałam Wam kiedyś , że uwielbiam serniki ? ;) są to chyba najlepsze ciasta na świecie . Dzisiaj również poczęstuję Was serniczkiem . Zawsze byłam ciekawa jak ten sernik smakuje i czy wyjdzie mi rosa ? :) Za pierwszym razem jak piekłam wyszła mi tylko jedna kropelka ;) Za długo trzymałam w piekarniku i zrobiła się bardziej beza niż piana. Do przygotowania sernika potrzebne będą : Ciasto : margaryna
Różne smaki w kuchni