sera dodajemy połamane ciasteczka z drugiego opakowania ( 4 ciastka zostawiamy do dekoracji ), mieszamy. Ser wylewamy na ciastka i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 165 -150 % C, po upieczeniu sernik studzimy 1 godzinę, przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Zimną śmietanę ubijamy z cukrem, następnie wsypujemy śmietanfix, miksujemy. Na zimny sernik rozkładamy śmietanę, robimy małe rozetki i układamy(...)nich po połowie ciasteczek. Sernik chłodzimy. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału
Kulinarne Fantazje MarioliSernik po upieczeniu mocno wystudzić aby śliwki kisielowe stężały, najlepiej piec wieczorem i do rana w chłodnym miejscu. Formę nakryć dużym płaskim talerzem i odwrócić, zdjąć formę z sernika, sernik kroić na porcje - bardzo smaczny, aromatyczny, łatwy sernik pieczony na śliwkach kisielowych, po odwróceniu wystudzonego sernika śliwki są na górze.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięTylko 5 SKŁADNIKÓW! SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ 🍓 Mega delikatny, rozpływa się wręcz w ustach i robi się go w dosłownie chwilę! Proste składniki i znakomity smak ❤️ Składniki: 1kg twarogu sernikowego 3 łyżki żelatyny lub 1 galaretka krystaliczna 1 opakowanie galaretki truskawkowej 80-140 g cukru/erytrolu/ksylitolu (jeżeli używamy galaretek z cukrem - pomijamy) ok. 300 g truskawek Przygotowanie: Twaróg(...)Gotujemy 250 ml wody. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w wodzie (ewentualnie dosładzamy). Odstawiamy do wystudzenia. Na lekko już stężałym serze układamy truskawki. Przelewamy galaretkę. Wkładamy do lodówki. Na drugi dzień sernik jest gotowy :) Sprawdź również przepis na SERNIK LEMON CURD , SERNIK WANILIOWY NA ZIMNO Z GALARETKĄ PORZECZKOWĄ oraz KREM SERNIKOWY Z SORBETEM TRUSKAWKOWYM
Czarnawisienkabitą śmietanę z pomieszanymi galaretkami przygotowywała, to była dziecięca uczta wspaniała. Mnie na wspomnienia się zabrało i oto takie ciasto powstało. Całkowicie je zmodyfikowałam, ale akcent kolorowych galaretek zachowałam. Sernik wyszedł delikatny w smaku lekko kokosowy, a dzięki galaretkom bardzo kolorowy. Składnik i na okrągła formę o średnicy ok. 25 cm: spód : 200 g pierników, 1 łyżka miękkiego masła(...)wierzch, tak żeby wystawały powyżej sera. (Galaretki nie trzeba dawać całej, można ją przecież zjeść). Rada: można też wymieszać delikatnie galaretki z serem i całość przelać do formy. Sernik wkładamy do lodówki. Galaretkę przeźroczystą rozpuszczamy, studzimy, kiedy będzie zastygać przelewamy na sernik. Sernik odstawiamy do lodówki na kilka godzin
Moniki SmakołykiArbuzowy sernik na zimno to pyszna propozycja na ciasto na ciepłe dni. Jest lekki w konsystencji i znakomicie smakuje. Jeśli będziecie robić taki sernik i nie będzie galaretek takich jakie podałam w przepisie, to możecie je zastąpić żelatyną bądź galaretkami o innym smaku. Z serem świetnie smakowo komponuje również galaretka cytrynowa. Do zrobienia spodu użyłam … Czytaj dalej(...)Arbuzowy sernik na zimno Artykuł Arbuzowy sernik na zimno pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąDzień dobry :-) Dziś spieszę do Was z przepisem na pyszny sernik królewski zrobiony trochę po mojemu. Dodałam brzoskwinie i serek mascarpone. To takie dodatki ode mnie, a tak tradycyjnie twaróg z wiaderka tym razem Wieluń(...)Mój Ulubiony. Zawsze serniki robiłam tradycyjnie z twarogu, który mieliłam, ale jak kupicie dobry ser w wiaderku to sernik wychodzi pyszny. Wieluń jest taki, gęsty idealny do serników. Marka Wieluń ma w swojej ofercie pyszne sery, mleka, masła, serki kanapkowe, kefiry i rewelacyjny jogurt naturalny kremowy, który mi też bardzo przypadł do gustu. Polecam sernik i wyroby
kruche babeczkiMój fit sernik z chudego twarogu jest doskonałą propozycją dla osób, które uwielbiają smak serowego ciasta, ale jednocześnie dbają o swoją sylwetkę. Sernik nie zawiera ani grama śmietany. Do tego cukier zastąpiłem erytrolem. Dzięki temu jest on znacznie mniej kaloryczny, zdecydowanie bardziej lekko strawny, a… The post Fit Sernik z Chudego Twarogu appeared first
ZGruntuFitchmurka. Ten sernik po prostu uwielbiamy, więc i Wam polecam do wypróbowania. Po upieczeniu ciasto leciutko opada, jednak nadal pozostaje dość wysokie i równe. Przed podaniem posypałam sernik cukrem pudrem, ale możecie udekorować go polewą czekoladową, kajmakiem albo owocami, według uznania. składniki: 1 kg twarogu z wiaderka 6 jajek (żółtka i białka oddzielnie) 1 szklanka cukru cukier(...)wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam herbatniki. Delikatnie wylewam masę (jest bardzo rzadka). Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piekę około godziny. Pod koniec przykrywam sernik papierem do pieczenia, żeby wierzch za bardzo się nie przypiekł. Po upieczeniu zostawiam sernik w uchylonym piekarniku do całkowitego ostygnięcia
babka w formiepszennej Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć mikserem, przez krótki czas, żeby nie napowietrzyć masy serowej. Przelać na ciasteczkowy spód i piec około 60 minut w temp 160 stopni Celsjusza. Sernik odstawić do wystudzenia. Składniki na mus z mango: 450 g pulpy mango 3 łyżki cukru 5 łyżeczek żelatyny w proszku 300 ml schłodzonej śmietanki 30% Sposób wykonania: Pulpę(...)dokładnie wymieszać. Pozostawić do ostudzenia i lekkiego zgęstnienia. Następnie ubić śmietankę na sztywno. Masę mango dodawać stopniowo do śmietany i delikatnie mieszać. Zostaw niewielką ilość masy mango do ozdobienia sernika. Przelać zmieszaną pulpę z mango ze śmietanką na schłodzony sernik. Łyżeczką wykonaj okrągłe punkty z pozostawionej pulpy mango, przejedź patyczkiem przez kółka i wykonaj serduszka jak na zdjęciu. Ciasto
Kuchnia Pani WiosnySernik z ricotty to alternatywa mojego ulubionego sernika pieczonego we Włoszech z powodu ........braku zwykłego sera. Po wieloletnim doświadczeniu wiem, że sernik można upiec z każdego rodzaju sera. Będzie wyglądał i smakował inaczej, ale warto eksperymentować. Składniki : / torownica ok.15-18 cm./ Spód: 200 g herbatników pełnoziarnistych 100 g masła Masa serowa: 500 g sera(...)wylać serową masę ,wyrównać wierzch. Foremkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.60 min.w temp.160 st.C. Wierzch powinien się lekko przyrumienić. Uchylić piekarnik i pozostawić ciasto do przestudzenia. Wierzch sernika polać roztopioną czekoladą i dowolnie udekorować. Podawać schłodzony. Mój sernik stał się okazjonalnym tortem i doskonale spełnił swoją rolę
Zakamarki mojej kuchniminut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy do temperatury pokojowej. Składniki polewy wkładamy do garnuszka i podgrzewamy do momentu połączenia składników. Wylewamy go na schłodzony sernik i rozprowadzamy po całym wierzchu. Wierzch sernika dekorujemy również pokrojonymi Michałkami i wstawiamy do lodówki na całą noc. Sernik najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej, więc należy wyjąć
Kocham CzekoladęPrzepyszny kremowy sernik na herbatnikowym spodzie z dodatkiem mleka w proszku. Delikatny, mięciutki, rozpływa się w ustach. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory piekłam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg sera wiaderkowego sernikowego 200 gram herbatników 6 jajek 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka cukru ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 2 budynie śmietankowe(...)ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy 60 minut. ostatnie 10 minut ciasto przykrywamy papierem do pieczenia aby za mocno się nie zrumieniło, upieczony sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, czekolady pokruszyłam do miseczek, do każdej wlałam 50 ml śmietanki i podgrzałam w kuchence mikrofalowej, rozpuszczone czekolady rozprowadziłam po wystudzonym serniku, sernik wstawiamy
Blog kulinarny S9.PLSernik, jako moje ulubione ciasto, bardzo często gości u nas w domu. Delikatny, mięciutki i przyjemnie(...)wilgotny. Dzisiejsza wersja to wersja „wiaderkowa” , czyli ser gotowy, bez konieczności mielenia. Ja, ten o smaku pomarańczowym kupiłam w popularnym dyskoncie. To świetne rozwiązanie , gdy mamy mało czasu. Spód sernika wykonałam na kruchutkim cieście z dodatkiem kawałków czekolady, coś a’la „chocolate chip cookie”. Idealna kombinacja J Składniki na kruchy spód: 250 g mąki uniwersalnej „Polskie Młyny” 100 g margaryny
Domowe ciastapoczątku miałam zrobić po prostu z jedną masą "serową", ale w trakcie robienia pomyślałam,żeby "ubarwić" ciasto tak jak pisanki.No i masę serową a dokładniej śmietanową ,bo to sernik ze śmietany podzieliłam na trzy części i do każdej z nich dodałam inny barwnik.Wyszło kolorowo, fajny efekt , a ciasto też wyszło smakowite.No ale niestety nie mam zdjęć(...)efektu końcowego, przez swoją nieuwagę niechcący usunęłam. Inne moje oszukane serniki możecie zobaczyć tutaj - klik , a tutaj - klik są inne serniki -gotowane, pieczone , na zimno, przekładane itd. Kruche ciasto: 3 szkl. mąki pszennej 1 kostka margaryny 3 żółtka cukier waniliowy 1/2 szkl, cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 6 białek 1,5 szkl cukru
Moje domowe kucharzenie