ciasto - 162322 przepisów (strona:2346/10822)

MARCHEWKOWIEC 56

Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 300 g marchewki (ok. 2 duże) 2 jabłka 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka przyprawy do ciasta marchewkowego 3 łyżki proszku do pieczenia (30g) 180 ml oleju olejek pomarańczowy U mnie szklanka ma 200 ml.  Przygotowanie: Marchewkę - obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  Jabłka -  jabłka obrać(...)zetrzeć na tarce o średnich lub drobnych oczkach.  Mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do ciasta marchewkowego przesiać. Jajka z cukrem ubić na kogel mogel robotem. Nastepnie do ubitych jajek dodać ojej i olejek pomarańczowy wymieszać trzepaczką. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do ciasta marchewkowego wymieszać trzepaczką. Dodać startą marchewkę i starte jajbłka, wymieszać

Ciastka - domowe słodkości
Szybkie ciasto z kiwi 52

Lekkie, smaczne i szybkie ciasto z kiwi. Idealne na deser do kawki, czy poczęstunek dla gości. Artykuł Szybkie ciasto z kiwi pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Domowe bułki z płatkami jaglanymi 36

więc udadzą się każdemu. Udanych wypieków.     Potrzebujemy:   Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 2 łyżeczki cukru 2 łyżki mąki tortowej   Na ciasto: 3 szklanki mąki tortowej pół szklanki płatków jaglanych błyskawicznych pełnoziarnistych 1 łyżeczka soli 5 dag masła 82 %   Dodatkowo: 1 jajko około 4 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych pełnoziarnistych mąka pszenna(...)cukrem i ciepłym mlekiem, następnie dodajemy przesianą mąkę i mieszamy. Rozczyn przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut, czyli jak podwoi swoją objętość. 2. Ciasto: Do większej miski przesiewamy mąkę, wsypujemy sól i płatki jaglane, dodajemy masło i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Następnie dodajemy rozczyn i zagniatamy ciasto. Gdyby ciasto było zbyt

Izabelawkuchni
PRZEPIS NA CIASTO ZEBRA 54

Przepis na ciasto zebra, znane również jako ciasto wężyk, to ciekawy i efektowny deser, który zachwyci nie tylko smakiem, ale także wyglądem. Jego charakterystyczny wzór przypomina skórę zebry, stąd pochodzi nazwa. To połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego i waniliowego sprawia, że jest ono ulubionym wypiekiem nie  … The post PRZEPIS NA CIASTO ZEBRA appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Gofry twarogowe 53

gofry, tak jak tradycyjne można serwować z ulubionymi dodatkami. Przepis na gofry twarogowe jest bardzo prosty i robi się je praktycznie tak samo, jak tradycyjne gofry. Należy jednak do ciasta dodać ser twarogowy z wiaderka. Dokładne proporcje na ciasto oraz cały proces przygotowania znajdziecie poniżej. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA GOFRY TWAROGOWE Składniki 125 g sera twarogowego z wiaderka(...)cukier, olej oraz mleko. Całość miksujemy do połączenia składników. W osobnym naczyniu ubijamy białka, z dodatkiem szczypty soli. Ubite białka dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Porcję przygotowanego ciasta przekładamy na dobrze rozgrzaną gofrownicę i smażymy na rumiano. Jak uzyskać chrupiące gofry? Należy pamiętać o kilku ważnych rzeczach : Gofrownica musi być dobrze rozgrzana. Mimo zawartości oleju w cieście można

Przepiski.pl
Malinowa chmurka 62

już klasyk wśród letnich wypieków: malinowa chmurka. Ciasto na kruchym spodzie z malinami, galaretką malinową, puszystą masą z mascarpone i śmietany przykryte bezą z płatkami migdałowymi. Składniki: na formę 24 x 24 cm kruchy spód: 1 ½ szklanki mąki,  łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szklanka cukru,  4 żółtka,  120 g masła,  szczypta soli masa śmietanowa(...)nagrzanego do 150 stopni piekarnika na 30 minut. Wyjmujemy z piekarnika oraz formy, którą ponownie wykładamy papierem do pieczenia. Zwiększamy temperaturę piekarnika do 180 stopni. Spód blachy wykładamy ciastem - możemy to zrobić rozwałkowując je albo układając po kawałku aż będzie cały spód. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wstawiamy do piekarnia - pieczemy przez ok 40 minut aż spód będzie zarumieniony. masa

Lena Gotuje
Szybkie i proste jagodzianki 51

minut by podrósł. Resztę mąki przesiać do dużej miski, dodać wyrośnięty zaczyn. Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać do mąki i resztę mleka, dokładnie wymieszać. Do ciasta dodać rozpuszczone i przestudzone masło, a następnie zagnieść gładkie ciasto, aż ciasto będzie odchodzić od miski. Przykryć je ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasto poporcjować, spłaszczyć, nakładać

Wasze Przepisy
Ciasto dyniowe z jabłkami 33

drodzy, popełniłam ciasto. Podchodziłam do niego dość sceptycznie, bo jak wiadomo mam dwie lewe ręce do wypieków i byłam przekonana, że znowu wyjdzie jedna wielka kapa. A nie wyszła. Nie, nieee. Ciasto wyszło przegenialne. Puszyste, pyszne, nie za słodkie. Może kiedyś będą ze mnie ludzie. Przepis na to cudo znalazłam na blogu oryginalnysmak.pl. Od siebie dodałam jedynie jabłka i zrezygnowałam(...)miski, mieszamy. Dodajemy do nich mus z dyni, olej, jajka i skórkę z pomarańczy, wszystko dokładnie mieszamy. Tortownicę smarujemy odrobiną oleju, wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy na nią ciasto, wciskamy kawałki jabłek. Pieczemy około 40 minut w 170 stopniach. Przed końcem pieczenia sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Jeżeli patyczek jest suchy, ciasto jest gotowe. Artykuł Ciasto dyniowe z jabłkami

Kardamonovy
Pleśniak z czerwonymi porzeczkami 28

Zrobiłam ciasto idealne. W końcu! Jest lekko kwaśne, trochę słodkie, ładne, no i de al ne. Niestety to nie mój przepis, ale pewnie nikogo to nie dziwi. Jestem totalnym beztalenciem, jeżeli chodzi o wypieki. A ono jest takie (tiutiu) no cudowne. Przepis pochodzi z bloga  milionsmakow . Michał, chwała Ci za niego. Składniki: 250 g czerwonych porzeczek 250 g mąki(...)Porzeczki oddzielamy od łodyg, myjemy i odstawiamy do wyschnięcia. Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wrzucamy mąkę pszenną, posiekane masło, żółtka i proszek do pieczenia, wyrabiamy ciasto i wkładamy na paręnaście minut do lodówki (ciasto może się trochę kruszyć, takie też jest ok). Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Białka ubijamy z odrobiną soli, pod koniec ubijania dodajemy cukier i mąkę

Kardamonovy
Ciasto z czerwonej fasoli i kakao 41

grama mąki. W sumie od początku chciałam uzyskać ciasto podobne do zakalca – coś jak brownie. Poszperałam w internetach i znalazłam masę przepisów np. na ciasto z czerwonej fasoli. Już dawno chciałam spróbować je robić. I tak oto jest. Każdy kto próbował tego ciasta, nie wierzył, że jest z fasolą. Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 4 jajka 2 łyżki oleju(...)wrzucamy do robota kuchennego i miksujemy na gładką masę. Dodajemy do niej jajka i olej, chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy sypkie produkty i miksujemy, aż do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Podobne przepisy: Ciasto czekoladowe z bananami Murzynek z rodzynkami Artykuł Ciasto z czerwonej fasoli

Kardamonovy
Pierogi z mięsem z rosołu i kaszą jęczmienną 33

pierogach wylądowała kasza jęczmienna. Wyszło super. Nadal jednak jestem największą fanką ruskich. Na wieki wieków. Miary objętości na blogu: szklanka 250 ml , łyżeczka 5 ml , łyżka 15 ml . Składniki: ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki pszennej (ja używam poznańskiej) 1 szklanka gorącej wody 3 łyżki oleju szczypta soli farsz: 500 g ugotowanego mięsa z rosołu (u mnie kurczak zagrodowy) pół(...)gotowania rosołu 1 duża cebula 5 łyżek rosołu sól pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego (przepis na około 60 pierogów) Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól, olej i wodę. Wyrabiamy ciasto tak długo, aż zacznie być gładkie i sprężyste. Jeżeli ciasto za bardzo się klei do rąk, można dodać trochę więcej mąki. Wyrobione ciasto wkładamy do folii spożywczej i odstawiamy

Kardamonovy
Domowy makaron 39

jest. Jest jaki jak trzeba. I smakowo i wizualnie. W ogóle apropos „z publikowaniem przepisów nie ma się co spieszyć”, miałam dziś Wam opublikować przepis na ciasto na najbliższą niedzielę. Nie wyszło jednak tak jak chciałam. Nie będę nic na siłę publikować, tylko po to żeby publikować cokolwiek. Trudno, na pewno świetnie sobie poradzicie bez brownie na Walentynki(...)użyłam L) Mąkę wysypujemy na stolnicę lub do miski. Na środku robimy wgłębienie, do którego wbijamy jajka. Widelcem łączymy mąkę z jajkami. Posypujemy ręce mąką i zaczynamy wyrabiać ciasto. Robimy to tak długo aż będzie gładkie i sprężyste. Można też użyć robota kuchennego, jeżeli jesteście szczęśliwymi posiadaczami. Ciasto owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut

Kardamonovy
Pancakes 31

dziś je opublikuję. Wiecie co mnie niezwykle ucieszyło? Minimalna ilość tłuszczu, jaką się dodaje do pancakes. Smaży się je na suchej patelni, niewielką ilość tłuszczu dodaje się jedynie do ciasta. Może to być rozpuszczone masło, olej. Ja zrobiłam wersję roślinną, ale spodziewam się, że masło dodaje charakteru. Druga rzecz to banalne „smażenie” tytułowych naleśników. Ciasto nakładałam większą łyżką(...)żeby wyszły większe. Przy użyciu takiej klasycznej, wyjdą Wam naprawdę niewielkie pancakes. Ciasto się idealnie samo rozpływa na idealnie okrągłe placki. Nie wiem jak to możliwe, nie wnikam. Wyglądają pięknie. Smak? Smakują lepiej niż myślałam. Są smaczna na ciepło, na zimno, na drugi dzień. Strach się bać jak będą smakowały z naszymi sezonowymi owocami. Póki co próbowaliśmy tylko wersji

Kardamonovy
Tarta z porzeczkami, bezą i budyniem 28

tarta jeszcze fajniej rozpływała się w ustach. A, no i przepis jest stąd: https://whitemorning.pl/ . Sezon na porzeczki w pełni. Nie skupiajcie się jednie na nalewkach i przetworach. Zróbcie ciasto z bezą, nie pożałujecie. Miary objętości na blogu: szklanka 250 ml ,  łyżeczka 5 ml ,  łyżka 15 ml . Składniki: spód: 150 g mąki pszennej tortowej 50 g cukru(...)żółtka beza: 3 białka 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 szklanki mleka 500 g czerwonych porzeczek 1 łyżka mąki ziemniaczanej (ja ciasto robiłam w formie o średnicy 24 cm i wysokości 3,5 cm) Spód: Mąkę mieszamy z cukrem, dodajemy do tego pokrojone w kostkę masło i żółtka. Szybko zagniatamy ciasto, wkładamy

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania