Wyjątkowy chleb, prosty w przygotowaniu,. Prawie 100% orkiszowy jest w nim tylko 1 łyżka zakwasu z mąki żytniej. Można go piec w foremce lub bez. Pokrzywa sprawia, że zachowuje długo świeżość. Po upieczeniu ma chrupiącą skórkę a w miarę upływu czasu staje się delikatna. Nie żałujmy pokrzywy. Dodajemy same listki wcześniej wypłukane w zimnej wodzie, wysuszone i pokrojone. Nie sparzamy pokrzywy nie ma takiej konieczności. Sparzoną pokrzywę we wrzątku trudniej jest połączyć z ciastem. Przy d... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...