Babka piaskowa Babka piaskowa to klasyczne ciasto, które charakteryzuje się delikatną, puszystą konsystencją i lekko wilgotnym wnętrzem. Jej smak jest słodki, ale nie przesadnie, z wyraźną nutą cytryny. Ciasto rozpływa się w ustach, pozostawiając przyjemne, aksamitne wrażenie. Składniki: 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 kostka masła (200gram) 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok z połowy cytryny cukier puder do posypania ciasta ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...