ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:71/245)

ROLADA SZPINAKOWO-ŁOSOSIOWA 296

Każda zakręcona kobieta powinna mieć w swoim kulinarnym repertuarze coś szybkiego, co zachwyci zarówno oko jak i podniebienie (nawet to najbardziej wybredne). Idealnym rozwiązaniem dla takich

Wypisz Wymaluj
Rolada serowa z kurczakiem i szpinakiem 1679

święta lub rozmaite imprezy. Polecamy !!!  Ciasto:   4 jajka , 30 dag sera  żółtego 2 ł y ż ki majonezu,   sól i pieprz do smaku , 1 ł y ż ka m ą ki   szczypta proszku do pieczenia tak na koniec ł y ż eczki Dodatki: 1 podwójny filet z kurczaka szpinak mrożony  ( 1 op. ) pomidory suszone(...)przyprawiamy do smaku ( sól i pieprz)   Upieczon e ( nie studzimy!) obracamy na blat, czy desk ę , ś ci ą gamy papier i na gor ą ce ciasto wyk ł adamy przygotowany szpinak, na szpinak pokrojone w plastry filety, i 2 lub 3 rz ę dy pomidor ó w suszonych.  Ca ł o ść zwin ąć w rolad

Takie tam pichcenie
Jak zrobić ciasto na pizzę 174

bazylię, chili, świeżo zmieloną kolendrę, a ciasto będzie ziołowe, aromatyczne i inne niż klasyczne - z nutą ciekawych zapachów, które uaktywnią się podczas pieczenia. Można też do ciasta na pizzę dodać szpinaku, a będzie w ładnym zielonym kolorze. Dzieci lubią takie nietypowe niespodzianki.  Składniki: 340 g mąki pszennej 250 ml letniej wody 5 g suchych drożdży 1,5 łyżeczki(...)letniej wodzie i odstaw na 10-15 minut. W dużej misce wymieszaj razem mąkę z cukrem, solą, na końcu wlej rozczyn z drożdżami. Wyrabiaj ciasto do 10 minut na blacie podsypanej mąką. Gdy ciasto będzie elastyczne i ładnie formowało się w dłoni odstaw je na 10 minut. Po tym czasie ciasto włóż

Zasmakuj Kuchni
Tarta ze szpinakiem 163

Czas przygotowania: 1 h Liczba porcji: 6 Przygotowanie: Margarynę wkładamy do dużej miski i kroimy na kawałki. Dosypujemy mąkę pszenną i kukurydzianą. Ugniatamy ciasto.  Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy. Tofu kroimy na małe kawałki. Szpinak kroimy. Wrzucamy na patelnię. Dolewamy odrobinę wody. Dusimy. Wyciskamy czosnek. Przyprawiamy pieprzem i solą. Sos słonecznikowy lekko podgrzewamy i mieszamy na patelni z mlekiem(...)tłuszczem brytfance lub papierze do pieczenia. Dbamy o to żeby brzegi były wyższe niż reszta ciasta. Pieczemy przez ok. 20 min. Po tym czasie na ciasto smarujemy sosem słonecznikowym. Jako następną warstwę dajemy szpinak. Na wierzchu układamy pieczarki i tofu. Pieczemy jeszcze przez ok. 15 - 20 min. Nie należy się jednak przywiązywać do tego czasu. Wszystko zależy od piekarnika

Weganka gotuje
Omlet ryżowy z surimi i świeżym szpinakiem 168

smażenia Dodatki: 2-4 paluszki krabowe surimi 1-2 garści świeżych liści szpinaku 1 garstka kiełków brokuła śmietana 36% opcjonalnie 18% bądź jogurt naturalny gęsty- 2-3 łyżki świeżo mielony pieprz opcjonalnie- inne dodatki na przykład: ser, mozzarella, pomidor, świeża bazylia Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki ciasta zmieszaj(...)pomocą trzepaczki bądź miksera na gładką masę 2. Na patelnię, polać odrobinę oliwy 3. Ułożyć na patelni pokrojone na małe plasterki paluszki surimi i umyte liście szpinaku w całości. 4. Wylać ciasto i trzymać od przykryciem aż omlet od spodu się zarumieni 5. Przełożyć omlet na drugą stronę- można do tego celu użyć dużego talerza, pokrywki płaskiej bądź drugiej patelni

KreatywnePiny
Tarta ze szpinakiem, rukolą i serem pleśniowym 126

wypróbować ten przepis, ponieważ tarta smakuje rewelacyjnie. Przepis przywiozłem z Poznania i od tego momentu pokochałem tarty. Składniki Ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 kostki zimnego masła Łyżka oliwy z oliwek 1/3 szklanki wody Szczypta cukru Szczypta soli Góra: 1 opakowanie świeżego szpinaku (~150 g) Garść rukoli (~20-30 g) 100 g sera lazur lub innego pleśniowego Sos: 3 jajka(...)jedną godzinę. Szpinak oraz rukolę dokładnie myjemy i osuszamy. Serek lazur lub inny pleśniowy kroimy w drobną kostkę, plastry, paseczki lub inny kształt. Wyciągamy ciasto z lodówki i nakładamy na niego wymieszane liście rukoli ze szpinakiem, a na górę serek pleśniowy. Do garnuszka wbijamy 3 całe jajka, trzemy 30 g żółtego sera, dodajemy śmietanę oraz szczyptę gałki muszkatołowej, soli

Programista w kuchni
Tarta ze szpinakiem, rukolą i serem pleśniowym 158

wypróbować ten przepis, ponieważ tarta smakuje rewelacyjnie. Przepis przywiozłem z Poznania i od tego momentu pokochałem tarty. Składniki Ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 kostki zimnego masła Łyżka oliwy z oliwek 1/3 szklanki wody Szczypta cukru Szczypta soli Góra: 1 opakowanie świeżego szpinaku (~150 g) Garść rukoli (~20-30 g) 100 g sera lazur lub innego pleśniowego Sos: 3 jajka(...)jedną godzinę. Szpinak oraz rukolę dokładnie myjemy i osuszamy. Serek lazur lub inny pleśniowy kroimy w drobną kostkę, plastry, paseczki lub inny kształt. Wyciągamy ciasto z lodówki i nakładamy na niego wymieszane liście rukoli ze szpinakiem, a na górę serek pleśniowy. Do garnuszka wbijamy 3 całe jajka, trzemy 30 g żółtego sera, dodajemy śmietanę oraz szczyptę gałki muszkatołowej, soli

Programista w kuchni
Ciasto z musem truskawkowym 714

Pyszne ciasto  - szpinakowy spód oraz lekki truskawkowy mus. Będziecie zaskoczeni, szpinaku w ogóle nie czuć. A daje piękny kolor i na pewno jest lepszy niż sztuczne barwniki. Jest to ciasto z przepisu Doroty, stąd też po szczegóły jego wykonania zapraszam na stronę Moje Wypieki - link

Moja Galeria Smaku
Mini tarty ze szpinakiem i podsuszaną kiełbasą 136

porcji na ciasto 2 szk mąki 1 jajko 1 żółtko pół kostki margaryny pół łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki suszonych pomidorów z chili szczypta soli nadzienie 500 g szpinaku 100 g sera feta 100 g sera białego pół cebuli tłuszcz do smażenia 3 ząbki czosnku pieprz ziołowy staropolski pieprz czarny mielony 150 g dobrej podsuszanej cienkiej kiełbasy żółty ser oregano(...)Mąkę wymieszać z resztą składników, zagnieść twarde ciasto. Przygotować 5 foremek na tarty o śr 15 cm. Wałkować cienko i wylepić wszystkie foremki (można jedną dużą) Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodać szpinak i przyprawy, wysmażyć i odparować. Wystudzić i wymieszać z serem feta i białym. Piekarnik nagrzać do 180 st, podpiec spody

Gotowanie jest łatwe
DOMOWA PIZZA Z DOMOWYM SOSEM POMIDROWYM 174

SKŁADNIKI NA DUŻĄ BLACHĘ Z PIEKARNIKA: Ciasto 2 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju rzepakowego Sól i pieprz do smaku 1 saszetka suchych drożdży 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 2 łyżki papryki chilli Sól i pieprz 1 łyżeczka czosnku mielonego Sos pomidorowy 6 pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku Sól i pieprz(...)smaku 2 łyżki majeranku i bazyli 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki oleju rzepakowego Dodatkowo Salami Ser tarty żółty Ser pleśniowy 1 /2 cebuli 3 ogórki kiszone Szpinak świeży PRZYGOTOWANIE:  Składniki ciasta przekładam do miski i dokładnie wyrabiam. Przekładam do lodówki na min 1 godziny. Między czasie przygotowuję sos. Pomidory umyte przekładam do malaksera. Cebulę obieram również dodaję

Gotowanie Patki
GÖZLEME, czyli tureckie placki 144

sera 250 g szpinaku czerwony pieprz czarny pieprz Przygotowanie Najpierw przygotować farsz. Umyty i oczyszczony szpinak zblanszować na patelni, aż woda wyparuje. Zgnieść ser i wymieszać ze szpinakiem i przyprawami. Żeby zrobić ciasto, wymieszać wszystkie składniki bez wody. Wlewać wodę powoli i wyrabiać ciasto. Przykryć i odstawić na 10 min. Potem podzielić ciasto na 4 kawałki. Rozwałkować cienkie i okrągłe

Tureckie Przepisy
Bułki zawijane, faszerowane chorizo, jarmużem i serem 108

zrobicie wejdą one na stałe do Waszego menu. Mimo iż składników jest sporo, wykonanie wcale nie jest skomplikowane. A ten smak…Koniecznie spróbujcie i podzielcie się wrażeniami. Składniki: Ciasto do pizzy ( surowe, zwijane ) Serek typu almette – czosnkowy Opakowanie jarmużu ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 1 pęczek szczypiorku 80 gram chorizo/ ewentualnie zamiennie salami Ser żółty typu gouda Sól Pieprz Czosnek świeży(...)listki. Na patelnię wykładamy masło, dodajemy jarmuż. Przesmażamy go chwilkę aż zmięknie. Podczas obróbki przyprawiamy go solą, pieprzem, czosnkiem i niewielką ilością soku z cytryny ( podobnie jak szpinak ). Pozostawiamy do przestygnięcia. Ciasto do pizzy rozwijamy, smarujemy serkiem typu almette. Wykładamy jarmuż. Papryki kroimy w kostkę a chorizo w paseczki. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy na jarmużu. Posypujemy rozkruszoną kostką knorr

Smaki Ewy
Razowa tarta ze szpinakiem 160

Dosłownie jedna tarta goni za drugą. Po dzisiaj razowa tarta ze szpinakiem na przywitanie wiosny. Zielone nadzienie szpinakowe symbolizuje budzącą się wiosnę, a małe gwiazdki po

dolcevitainmykitchen
Mocno czekoladowe ciasto z surowym burakiem i test robota planetarnego Silvercrest 184

Jadłam już ciasta z marchewką, cukinią, szpinakiem... wszystkie smakowały rewelacyjnie. Więc gdy tylko natknęłam się na przepis z wykorzystaniem buraka, nie omieszkałam się go użyć. Robiłam je po raz pierwszy. Jeszcze po upieczeniu byłam przekonana, że nie wyszło, że w środku będzie "breja". Po przestudzeniu konsystencja całkowicie się zmieniła, a gdy kilka godzin później rozkroiłam, zaskoczyło mnie totalnie. Dodaję(...)kolekcji moich "warzywnych" faworytów :) Jest niczym mocno wilgotne brownie! W sumie to zachęcił mnie do tego nowy robot, o którym słów kilka już za moment. Najpierw ciasto! Składniki: 150g mąki pszennej 350g surowych, startych i odciśniętych z nadmiaru soku buraków 50g kakao 100g gorzkiej czekolady ok 120g ksylitolu (200g cukru) 4 jajka 60ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej ½ łyżeczki

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto na pizzę – przepis 110

bazylię, chili, świeżo zmieloną kolendrę, a ciasto będzie ziołowe, aromatyczne i inne niż klasyczne – z nutą ciekawych zapachów, które uaktywnią się podczas pieczenia. Można też do ciasta na pizzę dodać szpinaku, a będzie w ładnym zielonym kolorze. Dzieci lubią takie nietypowe niespodzianki. Z tego przepisu wychodzą dwie cienkie pizze, u mnie okrągłe blaszki o średnicy 32 cm – pizze takie(...)łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Wszystkie składniki sypkie połącz w głębszej misce, dodaj olej i wodę, mieszaj łyżką (robię to łyżką drewnianą), potem rękoma wyrób elastyczne ciasto odchodzące od dłoni, ciut cierpliwości, a będzie idealne. Odstaw w ciepłe miejsce na godzinę, niech wyrośnie. Po tym czasie podziel ciasto na dwie równe części. Posmaruj sosem, nałóż ulubione dodatki

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania